Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απόλυτα λογικό να βρίσκεται κάτω από την 7950 το 670, καθώς το καλό GK104 είναι το 680 το οποίο θα βρίσκεται ανάμεσα στην 7970 και στην 7950.

Τώρα τα Bold για ποιο λόγο τα βάζεις, για να μας βγάλεις τα μάτια ;

Έχουμε πει χίλιες φορές ότι αν όλα πάνε κατ' ευχήν το μεγάλο Kepler θα έρθει ένα μήνα μετά το GK104.

χμμμ... οι πηροφορίες που πόσταρα είναι διαφορετικές από αυτα που έχουμε πει χίλιες φορές.

αν έλεγαν τα ίδια δεν θα τις ποσταρα :-D

EDIT

έβγαλα και το bold μη παθουν τιποτα τα ματακια σας! ^_^

Επεξ/σία από savakis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε πει χίλιες φορές ότι αν όλα πάνε κατ' ευχήν το μεγάλο Kepler θα έρθει ένα μήνα μετά το GK104.

GK110 Q3 at best συμφωνα με τον charlie, από πηγές μέσα στην nvidia όπως λέει. Επίσης σημειώνει ότι πηγές του σε εταιρείες με αυτοκόλλητα (βλέπε "κατασκευαστές" καρτών γραφικών :-D ) έχει χαθεί κάθε εμπιστορύνη ως προς τα timeschedule της nvidia.

Αυτό συμφωνεί με την προηγούμενη αποψη από sweclocker, ότι δηλαδή πάμε με 104 stetto για πολλούς μήνες.

Αν αυτό ισχύει η nvidia θα μπορούσε να χτυπίσει την AMD με ανταγωνιστικές τιμές του 104 έως να ξαναπάρει το στέμμα. Κάτι πολύ ευχάριστο για εμάς.

Μην μου πεις ότι είναι αντίθετο με αυτά που λέμε εδώ, για αυτό το αναφέρω... :rolleyes:

Υ.Γ. αν όλα πήγαιναν κατ'ευχήν τώρα θα είχαμε την HD 17970 και την GTX 1580 στα pc μας... ^_^

Επεξ/σία από savakis

Αφού συνηδητοποίησαν αμφότερες εταιρείες ότι γιοκ μεγαλύτερες GPU εντός 2011, το GK104 προοριζόταν αρχικά για κυκλοφορία το Φεβρουάριο και μετακόμισε κατά ένα μήνα. Οπότε σε καμία περίπτωση δεν έρχεται νωρίτερα.

Για το 110 δεν έχω ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκεται ακόμα. Αρχικά το προόριζαν για Απρίλιο και με την μετακόμιση του 104 κατά ένα μήνα είπαν Μάιο. Για το αν θα ισχύσει θα πρέπει να ξέρει κανείς πόσα metal spins χρειάζεται για να μπει στην παραγωγή πράγμα παντελώς άγνωστο αυτή τη στιγμή.

Χμμμμ…

Η ΑΤΙ ποτέ δε σχεδίαζε μεγαλύτερο πυρήνα. Έχει προσηλωθεί στην τακτική της να βγάζει 300-400mm^2 και να μη στοχεύει σε > 500mm^2.

Άρα αυτό που λες ‘αφού συνειδητοποίησαν και οι δύο’ μάλλον παει στην nV. Δε ξέρω τι μπορεί να συνειδητοποίησε η nV η οποία επιμμένει σε >500mm^2

Τουλάχιστο ένα respin για το 110 το θεωρώ σίγουρο καθώς χρειάστηκε τουλάχιστο ένα για το 104.

Αν ισχύει το χρονοδιάγραμμα, το οποίο θεωρώ πολύ πιθανό, το 110 μέσα σε ένα 6μηνο θα αντιμετωπίσει την 8970.

Καλή περίπτωση για να φουντώσει ο ανταγωνισμός.

Αυτο το χρονοδιαγραμμα makes sense..Αλλα αν τελικα ονομαστουν ετσι η καρτες και εχουν αυτους τους πυρινες δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα σε επιδεσο απο 680/ti σε 670/ti και απο 670 σε 660 που θα εχει και αυτη αλλον πυρινα,η nvidia μας ειχε συνηθισει αλλιως..

Αυτο το χρονοδιαγραμμα makes sense..Αλλα αν τελικα ονομαστουν ετσι η καρτες και εχουν αυτους τους πυρινες δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα σε επιδεσο απο 680/ti σε 670/ti και απο 670 σε 660 που θα εχει και αυτη αλλον πυρινα,η nvidia μας ειχε συνηθισει αλλιως..

το όνομα μπορεί και να αλλάξει, το θέμα είναι ότι το 670ti σημαίνει: "είμαι κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο performance chip, δεν περνάω όλον τον ανταγωνισμό, αλλά αν θες τοπ επιδώσεις μη πάρεις 7970. Περίμενε γιατί υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο"

Επίσης το 680ti βγάζει νόημα γιατί μπορεί να ξεπεράσει το price bracket 550$, του 580 κάτι το ποό θα καλύψει ο κομμένος πυρίνας 110.

Ολα αυτα πιθανότατα δείχνουν ότι οι εταιρείες αποφάσισαν να βάλουν φρένο στον ανταγωνισμό τιμών, και να πουλάνε και οι δύο με υψηλότερα margins ή έχουν εξαναγκαστεί από το υψηλότερο κόστος τον 28 nm.

το όνομα μπορεί και να αλλάξει, το θέμα είναι ότι το 670ti σημαίνει: "είμαι κάτι παραπάνω από το συνηθισμένο performance chip, δεν περνάω όλον τον ανταγωνισμό, αλλά αν θες τοπ επιδώσεις μη πάρεις 7970. Περίμενε γιατί υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο"

ζησε Μαη μου να φας τριφυλλι και τον Αυγουστο Σεπτεμβριο Οκτωβριο... σταφυλι :eek:

Χμμμμ…

Η ΑΤΙ ποτέ δε σχεδίαζε μεγαλύτερο πυρήνα. Έχει προσηλωθεί στην τακτική της να βγάζει 300-400mm^2 και να μη στοχεύει σε > 500mm^2.

Άρα αυτό που λες ‘αφού συνειδητοποίησαν και οι δύο’ μάλλον παει στην nV. Δε ξέρω τι μπορεί να συνειδητοποίησε η nV η οποία επιμμένει σε >500mm^2

Τουλάχιστο ένα respin για το 110 το θεωρώ σίγουρο καθώς χρειάστηκε τουλάχιστο ένα για το 104.

Ενοούσα το Tahiti σε σύγκριση με το GK104. Προφανώς το Gk110 είναι εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο.

Αν διαβάζεις γερμανικά θα δεις ότι αναφέρετε σαν πηγή το συγκεκριμένο άρθρο του Charlie.

GK110 Q3 at best συμφωνα με τον charlie, από πηγές μέσα στην nvidia όπως λέει. Επίσης σημειώνει ότι πηγές του σε εταιρείες με αυτοκόλλητα (βλέπε "κατασκευαστές" καρτών γραφικών :-D ) έχει χαθεί κάθε εμπιστορύνη ως προς τα timeschedule της nvidia.

Αυτό συμφωνεί με την προηγούμενη αποψη από sweclocker, ότι δηλαδή πάμε με 104 stetto για πολλούς μήνες.

Αν αυτό ισχύει η nvidia θα μπορούσε να χτυπίσει την AMD με ανταγωνιστικές τιμές του 104 έως να ξαναπάρει το στέμμα. Κάτι πολύ ευχάριστο για εμάς.

Μην μου πεις ότι είναι αντίθετο με αυτά που λέμε εδώ, για αυτό το αναφέρω... :rolleyes:

Υ.Γ. αν όλα πήγαιναν κατ'ευχήν τώρα θα είχαμε την HD 17970 και την GTX 1580 στα pc μας... ^_^

Με τον Κάρολο ανταλλάσσουμε και συμπληρώνουμε πληροφορίες αν τυχών σου κάνει εντύπωση και ναι όντως έχει πηγές γιατί 5 πράγματα του είπα για το 104 και κατάφερε και βρήκε ότι υλικό δεν θα μπορούσε να βρει το κάθε τσουτσέκι της Χ μπουρδοσελίδας εκεί έξω και μετά την κυκλοφορία.

Ούτε εγώ ούτε ο Κάρολος ούτε κανείς μας έχει το αλάνθαστο σε τίποτα και αν σε βοηθάει να πιστεύεις τυφλά ότι σου σερβίρει ο καθένας δείξε μου που έχει sw tessellation το Fermi και μην που πεις ότι δεν ξέρεις ΠΟΙΟΣ το είχε ισχυριστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και αυτό είναι ένα και μοναδικό παράδειγμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα ακόμα να διασταυρώσω τίποτα από πλευράς NV και όταν υπάρχει υπερβολική σιωπή ή θέλουν να σταματήσουν επιτέλους τα απανωτά leaks (για τα οποία κάθε άλλο παρά αθώος είμαι προσωπικά) ή κάτι δεν πάει καλά. Ξέρω πολύ καλά από πρώτο χέρι τι του μεταφέρθηκε και ξέρω ότι είναι και ρίσκο να ερμηνεύεις ορισμένα πράγματα όπως τα ερμήνευσε. Τίποτε άλλο δεν μπορώ ούτε θέλω να πω για το θέμα. Απλά με διασκεδάζει η σιγουριά σας για το τι μπορεί να τσαπουνάει ο καθένας (ούτε εγώ εξαιρούμαι).

Το ρήμα "ξέρω" ξέρεις τι αντιπροσωπεύει σε ένα δικαστήριο και γιατί;

Απλά με διασκεδάζει η σιγουριά σας για το τι μπορεί να τσαπουνάει ο καθένας (ούτε εγώ εξαιρούμαι).

Δεν νομίζω να βγάζει κανείς μας σιγουριά, με το αν και το εφόσον μιλάμε οι περισσότεροι.

Ο Charlie ειδικά έχει βαρέσει τρελές κολοτούμπες για το θέμα Kepler, ούτε Ελληνας πολιτικός να ήταν! ^_^

• Super Moderators

Δεν νομίζω να βγάζει κανείς μας σιγουριά, με το αν και το εφόσον μιλάμε οι περισσότεροι.

Ο Charlie ειδικά έχει βαρέσει τρελές κολοτούμπες για το θέμα Kepler, ούτε Ελληνας πολιτικός να ήταν! ^_^

333749d1327789237-time-again-let-me-know-what-we-need-1617295_i_see_what_you_did_there_holyshit_super_re_sharenator_community_unite-s444x475-150637-58.jpg

΄Αρα υποθέτεις βάση μιας υπόθεσης. Να υποθέσω λοιπόν ότι υποθετικά τόσο οι αρχικές υποθέσεις τρίτων όπως και οι δικές σου είναι άνευ αξίας.

΄Αρα υποθέτεις βάση μιας υπόθεσης. Να υποθέσω λοιπόν ότι υποθετικά τόσο οι αρχικές υποθέσεις τρίτων όπως και οι δικές σου είναι άνευ αξίας.

Οι υποθέσεις οι δικές μου που έγραφα 1 μήνα πριν, έχουν απο πίσω συγκεκριμένη λογική και τις στηρίζω.

Αν βγώ λάθος τότε, βγήκα λάθος, συζήτηση κάνουμε για το χόμπι μας, καποιος θα είναι σωστός και κάποιος λάθος.

Αυτά που προσωπικά έχω κάνει στα τελευταία μυνήματα είναι να αναφέρω τις πληροφορίες που έρχονται από πολλές πλευρές, και να σχολιάζω με βάση αυτές.

Στο thread πρέπει να αναγράφονται μόνο πληροφορίες από συγκεκριμένες πηγές;

Πρέπει να αναγράφονται μόνο οι "σωστές" πληροφορίες;

Στο εν λόγω Thread πρέπει να αναφέρεται οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό.

Το αν θα είναι έγκυρες οι πληροφορίες, δεν μπορείς να το ξέρεις..

Εάν διαρρεύσει κάτι καινούργιο, το ποστάρεις και η πορεία δείχνει εάν είναι αληθές ή όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...