Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προς Ailuros

χμμ...

εδώ μιλάμε για πλήρη σιωπή όσον αφορά τις ημερομηνίες του kepler, όχι μόνο τα χαρακτηριστικά.

το να κρατάς σιωπή για να αιφνιδιάσεις τον ανταγωνισμό είναι λογικό στην περίπτωση που χτυπάς πρώτος, όχι δεύτερος. έτσι έγινε με το g80 , έτσι έγινε και σε πολύ μικρότερο βαθμό με την 580.

τώρα έπρεπε να τρέχει η πληροφόρηση ώστε να αποτρέψουν πιθανούς αγοραστές έως το release toy 104.

άρα βγάζω 2 πιθανά συμπεράσματα:

1) το 104 δεν θα κυκλοφορίσει πριν το δεύτερο μισό του Q2 δηλαδή μέσα Μαιου και μετά.

2) εάν κυκλοφορήσει νωρίτερα οι επιδώσεις του δεν είναι αυτές που θα ήθελε η nvidia.

Σε αυτήν την περίπτωση βλέπω πιθανό να πάρει όνομα 58χ ή και 57χ ώστε να μην βλάψει την εικόνα της σειράς 7, αλλά και να πουλήσει ακριβότερα από τα αναμενόμενα 300 ευρώ μιας 760ti.

Οι γνώσεις μου όσον αφορά την οικονομία/διοίκηση/προώθηση δεν είναι κακές ;), και η ανάλυσή μου βασίζεται εκεί και όχι σε τεχνολογικά δεδομένα (για τα οποία ξέρω απλά ότι κυκλοφορεί). Κάτι δεν μου πάει καλά σε αυτόν τον γύρο όσον αφορά την Nvidia.

Σύντομα θα ξέρουμε σίγουρα ποιος θα πέσει πιο κοντά στη λύση του γρίφου :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ο αρχικός στόχος κυκλοφορίας ήταν τέλη Φεβρουαρίου/αρχές Μαρτίου. Με την πίεση του Tahiti υπάρχει μια πιθανότητα να το τραβήξουν πιο μπροστά αν και εφόσον μπορεί να εξυπηρετήσει η TSMC. Μια spoiler ανακοίνωση αηδιαστικά κοντά στο launch του 7950 δεν αποκλείεται ωστόσο, οπότε την μισή αλήθεια τσάκωσε ο Fudo.

O monsieur καλυτερα να προεβλεπα τα νουμερα του τζοκερ. Ημου σιγουρος οτι θελανε να ριξουνε το 104 πανω στην 7950.

Παντως σκυλος που δεν γαβγιζει συνηθως δαγκωνει.

Προς Ailuros

χμμ...

εδώ μιλάμε για πλήρη σιωπή όσον αφορά τις ημερομηνίες του kepler, όχι μόνο τα χαρακτηριστικά.

το να κρατάς σιωπή για να αιφνιδιάσεις τον ανταγωνισμό είναι λογικό στην περίπτωση που χτυπάς πρώτος, όχι δεύτερος. έτσι έγινε με το g80 , έτσι έγινε και σε πολύ μικρότερο βαθμό με την 580.

http://www.fudzilla.com/component/k2/item/25503-jensen-on-kepler

Furthermore, we discovered that there was an internal discussion to showcase Kepler at this keynote but Nvidia decided not to. As far as we know, it was a business decision to wait, and Kepler is production scheduled to launch at a later date. Current estimates are that it will launch in first half of 2012, possibly sometime late in Q1.

Το τι σημαίνει ακριβώς η highlighted πρόταση το έχω εξηγήσει ήδη.

τώρα έπρεπε να τρέχει η πληροφόρηση ώστε να αποτρέψουν πιθανούς αγοραστές έως το release toy 104.

Γιατί θα απευθυνθούν με το 104 σε αγοραστές της τάξης των 450-500 ευρώ;

άρα βγάζω 2 πιθανά συμπεράσματα:

1) το 104 δεν θα κυκλοφορίσει πριν το δεύτερο μισό του Q2 δηλαδή μέσα Μαιου και μετά.

2) εάν κυκλοφορήσει νωρίτερα οι επιδώσεις του δεν είναι αυτές που θα ήθελε η nvidia.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο ακριβώς; Για το πρώτο για να εμφανιστεί το 104 τόσο αργά θα πρέπει να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον πυρήνα. ΄Οταν "ξέρεις" ότι ένας πυρήνας με tape out silicon έχει φτάσει αβασάνιστα τον αρχικό στόχο χρονισμού και δεν έχει υπάρξει περαιτέρω spin ρώτα ένα hw engineer να στο εξηγήσει.

Για το δεύτερο δεν απομένει παρά να το δούμε από μετρήσεις ανεξάρτητων πηγών μετά την κυκλοφορία.

Σε αυτήν την περίπτωση βλέπω πιθανό να πάρει όνομα 58χ ή και 57χ ώστε να μην βλάψει την εικόνα της σειράς 7, αλλά και να πουλήσει ακριβότερα από τα αναμενόμενα 300 ευρώ μιας 760ti.

Πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι η θεωρία αυτή είναι για γέλια στην καλύτερη και για κλάματα στην χειρότερη; Δες δεν δουλεύω για καμία εταιρεία ούτε έχω κανένα συμφέρον πουθενά. Μεταφέρω απλά ότι μου λένε και για να σιγουρευτώ για κάτι διασταυρώνω πάντα τουλάχιστον 2 αξιόπιστες και ανεξάρτητες πηγές.

Οι γνώσεις μου όσον αφορά την οικονομία/διοίκηση/προώθηση δεν είναι κακές ;), και η ανάλυσή μου βασίζεται εκεί και όχι σε τεχνολογικά δεδομένα (για τα οποία ξέρω απλά ότι κυκλοφορεί). Κάτι δεν μου πάει καλά σε αυτόν τον γύρο όσον αφορά την Nvidia.

Σύντομα θα ξέρουμε σίγουρα ποιος θα πέσει πιο κοντά στη λύση του γρίφου :-)

Ουδείς τέλειος και κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τίποτα όταν δεν εργάζεται σε μια εταιρεία. Ακόμα και εκεί μπορεί οι προβλέψεις να πέσουν έξω. Ωστόσο οτιδήποτε Kepler desktop δεν θα είναι αποτέλεσμα rebranding γιατί και τεχνολογικά αλλά και από άποψη marketing είναι παντελώς παράλογο. Πρωταρχικός λόγος εδώ είναι ότι είναι εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική αν εξαιρέσεις το interdie connect/GPCs. Και εδώ ακριβώς είναι το κοινό στοιχείο με το G80. Ουδείς μέχρι λίγο πριν την κυκλοφορία ήξερε ότι θα είναι unified shader core.

Δείξε μου λοιπόν σήμερα ποιός μίλησε από τους Kyle/Fudo και δεν ξέρω και εγώ ποιόν ότι ξεφορτώθηκαν τα hotclocks ή γενικά στο διαδίκτυο. Εγώ την έκανα την πατάτα και άνοιξα το στόμα μου νωρίτερα από ότι έπρεπε και κόντεψα να βρω και τον μπελά μου.

Κάντε λοιπόν λίγο υπομονή μα στο κάτω κάτω είναι όφελος ΟΛΩΝ των καταναλωτών όποιας εταιρείας την φανέλα φοράνε και ότι κάρτες θέλουν να αγοράσουν να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και χαμηλότερες τιμές. Εκτός βέβαια και αν πραγματικά κυριαρχεί τόσος μαζοχισμός να θέλετε να πληρώνετε Χ παραπάνω ποσά για υλικό ενώ στην πραγματικότητα αξίζει πολύ λιγότερο.

O monsieur καλυτερα να προεβλεπα τα νουμερα του τζοκερ. Ημου σιγουρος οτι θελανε να ριξουνε το 104 πανω στην 7950.

΄Ελα που θα γίνει το ανάποδο. Η AMD μυρίστηκε πότε σκοπεύει να ανακοινώσει το 104 και μάλλον σκοπεύει να το κυκλοφορήσει είτε την ίδια μέρα είτε πολύ κοντά.

Παντως σκυλος που δεν γαβγιζει συνηθως δαγκωνει.

Θα φανταστεί κανείς στο τέλος ότι το 104 είναι το όγδοο θαύμα πράγμα που δεν είναι. Απλά είναι ένα αναμενόμενο performance προιόν που έρχεται με καινούργια αρχιτεκτονική νωρίτερα από τον μεγάλο πυρήνα που παραδοσιακά ερχόταν πάντα πρώτος και με μια λογική σχέση τιμής/απόδοσης. Τα >$400 για το 7950 δυστυχώς δεν είναι.

΄Ελα που θα γίνει το ανάποδο. Η AMD μυρίστηκε πότε σκοπεύει να ανακοινώσει το 104 και μάλλον σκοπεύει να το κυκλοφορήσει είτε την ίδια μέρα είτε πολύ κοντά.

Epic σκηνικο. Αλλα την συμφερει την AMD aυτο? Μαλλον οχι με αυτα που ακουγονται.

Θα φανταστεί κανείς στο τέλος ότι το 104 είναι το όγδοο θαύμα πράγμα που δεν είναι. Απλά είναι ένα αναμενόμενο performance προιόν που έρχεται με καινούργια αρχιτεκτονική νωρίτερα από τον μεγάλο πυρήνα που παραδοσιακά ερχόταν πάντα πρώτος και με μια λογική σχέση τιμής/απόδοσης. Τα >$400 για το 7950 δυστυχώς δεν είναι.

Δεν είπα ότι είναι το όγδοο θαύμα αλλά στα 3 κατσοτάρικα με επιδόσεις μίας 580 σίγουρα δαγκώνει τον απροετοίμαστο για μένα ανταγωνισμό.

Για να δούμε.

για να λέει late Q1 ο Fudzilla, εκ μέρους nvidia μάλλον πάμε για Q2.

θα μας τα φάνε τα λεφτά οι καναδοί μου φαίνεται... (Radeon)

Μια υπόθεση έκανε και έτσι το γράφει κιόλας. Αν ήξερε κάτι να' σαι σίγουρος ότι θα εκφραζόταν διαφορετικά. Τώρα ανάλογα με το τι εννοείς ακριβώς Kepler μπορεί να είναι Q1 μπορεί να είναι και Q2.

Να στο πω άλλη μια φορά ότι άνθρωποι όπως το Fudo δεν έχουν ακόμα ιδέα; Κατ'αρχήν ο Jensen έχει μια έμφυτη αλλεργία στους αυλοκόλακες κάθε είδους άσχετα αν είναι ευγενικός με όλους. Σιγά μην κάτσει ο CEO να πει λεπτομέρειες στον κάθε Fudo εφόσον δεν έχει σκοπό να μιλήσει ακόμα. Του είπε να κάνει υπομονή χαμογελώντας και αυτό ήταν.

http://en.expreview.com/2012/01/14/kepler-features-256-bit-and-2gb-memory/20327.html

Για κατανάλωση ρεύματος δεν είχα ακούσει μέχρι στιγμής τίποτα. Αν όντως είναι στα 225 είναι πολλά και σίγουρα δεν είναι 2*6pin. Τι να το κάνεις το καλύτερο perf/mm2 όταν έχεις χειρότερο perf/W; ΄Αντε να δούμε τι θα πούνε.

Οταν η ΑΤΙ βαζει την 7950 400 Ε δεν ξερει τι κανει ο αντιπαλος; Μμ Αρα καπου κει θα ειναι η 760 ~ 7950..

Επισης ΑΝ ειναι 225W η 760 , μιλαμε για 260W η 770, 290W η 780.. ωραια..

225 όντως είναι αρκετά για ένα mid-range Kepler, αν αληθεύει αυτό τότε το GK100 (το μεγάλο Kepler) ποσο θα καίει 280-300w;

Επίσης λένε για 256 bit 2 gb για GK104.

Για να δούμε από επιδόσεις τι θα λέει, εγώ το κόβω για μια επανάληψη Cypress -> Fermi, ελπίζω να είμαι λάθος σε αυτό και να μας εκπλήξει η Nvidia. Λογικά τα second generation "Tahiti" (η όπως αλλιώς θα τα ονομάσει η AMD) και Kepler θα είναι εντυπωσιακά.

το 256 bit 2GB μου φαίνεται λογικό, πάντα ο δίαυλος της performance nvidia είναι κάτω από το high end, και πολλές φορές του high end χαμηλοτερος από του ultra.

οπότε ίσως έχουμε 512-448-256 ή 448-384-256 σε σειρά 780/770/760

τώρα το wattage δεν με ενοχλεί από μόνο του αλλά σημαίνει ότι το overclocking θα είναι περιορισμένο (τα γνωστά 100 mghz πάνω-κάτω)

Αυτό σε συνδιασμό με αυτά που έχω ξαναπεί, δηλαδή ότι αν δεν ήξερε η AMD ότι έχει, με βεβαιότητα 100% σημαντικό πλεονέκτημα, δεν θα τιμολογούσε ποτέ τόσο ψηλά, με οδηγούν σε τρείς εκδοχές/συμπεράσματα:

1) το 104 αργεί να έρθει, οπότε η AMD έχει μήνες μονοπωλίου μπροστά της

2) ότι το 104 δεν θα πιάνει την 7950 σε επιδώσεις

3) και το 1 και το 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...