Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Attempt number 2 :P :P

1920 cores (5 GPC, 20 SM, 96 cores per SM)

128 TMUs

48 ROPs

850 core clock

384bit bus

5.2 Ghz GDDR5

3GB memory

GK110 20-30% γρηγορότερο από 7970 ανάλογα το τέστ! :-)

Efficiency is your friend!

Το θέμα είναι αξίζει να χτυπίσουμε 104 on launch με προοpτική για SLI ή η διαφορα το 110 με το 104 θα είναι χαοτική?

με 1920 shader η διαφορά είναι στο 25%. με 2048 ανεβαίνει στο 33.3% αν παίξει εκέι ανάμεσα η διαφορά 110 με 104 δεν θα είναι τραγική, δηλαδή κάπου 20-30% ανάλογα την εφαρμογή.

Αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε το θέμα της μνήμης (που στο 104 δεν είναι πρόβλημα λόγω 2 gb), το sli 560ti στέλνει αδιάβαστη μια 580. Θα συνεχίσει το trend?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν βάλεις μαζί με τα shaders και τα παραπάνω ΤΜUs, ROPs και bandwidth θα ήσουν στην περιοχή του 30% πάνω από μια GK104.

Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην συνεχίσει το trend. Σίγουρα 2 GK104 σε σχέση με ένα GK110 θα είναι αρκετά παραπάνω.

Το θέμα είναι αξίζει να χτυπίσουμε 104 on launch με προοpτική για SLI ή η διαφορα το 110 με το 104 θα είναι χαοτική?

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα…

Δεν υπάρχει ένα παπούτσι που να κάνει σε όλους.

Σε τι ανάλυση είσαι και τι θες να παίξεις?

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα…

Δεν υπάρχει ένα παπούτσι που να κάνει σε όλους.

Σε τι ανάλυση είσαι και τι θες να παίξεις?

1080p παίζω και δεν πρόκειται να πάω παραπάνω.

Θέλω κάτι κοντά στην απόδοση του cf 6970 που είχα ή πάνω.

Γενικά με ψήνει το cf sli, αλλά αν η κορυφαία κάρτα είναι 50% πάνω από την μία performance, τότε θα πάω σε αυτήν.

1080p παίζω και δεν πρόκειται να πάω παραπάνω.

Θέλω κάτι κοντά στην απόδοση του cf 6970 που είχα ή πάνω.

Γενικά με ψήνει το cf sli, αλλά αν η κορυφαία κάρτα είναι 50% πάνω από την μία performance, τότε θα πάω σε αυτήν.

Συγνώμη τότε αλλά αν πάς ουσιαστικά για παραπάνω από 2χ6970 (που και εγώ εκεί είμαι τώρα)

Θα πρέπει να περιμένεις το 110, ή μείωση τιμών της 7970, για δυο από αυτές σε ζευγάρι.

Και πάλι βέβαια δίνεις πολύ βάση στις κάρτες γραφικών και λίγη στο pixelcount – οθόνη, κακώς ΙΜΗΟ. Τινα το κάνεις το 8χΑΑ όταν θα μπορούσες να έχεις Pixel.

Pixelcount counts :D

Attempt number 2 :P :P

1920 cores (5 GPC, 20 SM, 96 cores per SM)

128 TMUs

Τα TMUs πάνε πάντα σε quads άρα μπορεί να είναι μόνο 4 ή 8 ανά SM. Με 20 SMs μπορείς να έχεις μόνο είτε 80 είτε 160 ΤΜUs. To δεύτερο και μεταλύτερό σου πρόβλημα είναι ότι μου δίνεις μονό αριθμό SIMDs. Στην σειρά Kepler το κάθε SIMD δεν είναι πλέον 16 όπως στο Fermi αλλά 32. Οπότε για τα 96SPs θα πρέπει να έχεις 3*32 όπως και στο GK104. Θα ήταν προτιμότερος ένα ζυγός αριθμός SIMDs για ένα 2:1 και όχι 3:1 SP/DP ratio.

Αν υποθέσω ότι το GK104 είναι χρονισμένο στα 950MHz με 4 GPCs έχεις θεωρητικά 3800MTris. Mε 5GPCs@850ΜΗz έχεις 4250 δηλαδή μόνο 12% διαφορά σε γεωμετρία/tessellation μεταξύ performance & high end?

48 ROPs

384bit bus

5.2 Ghz GDDR5

3GB memory

Κάνε το GHz = Gbps και τουλάχιστον δεν θα υπάρχει κάτι μαθηματικά παράλογο σε αυτό. Για 5.2Gbps ο πραγματικός χρονισμός της μνήμης είναι στα 1.3 GHz.

850 core clock

900GHz έγραφες πριν και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό, εξ ου και το "αισιόδοξε".

Απαισιόδοξε ;)

Εντωμεταξύ αυτό το perf/mm δε μου κάθετε καθόλου καλά. Δε θυμάμαι παλιότερα να είχε δώσει προσοχή κανείς σε αντίστοιχα metrics σε GPU.

Θυμίστε μου έχει δει κανείς τέτοιο πινακάκι για GPUs? Εχει κανα μεγάλο site?

Ειδικά στις κάρτες γραφικών με τα επιμέρους fans / vram / vrm / χρονισμοί κ.ο.κ.

Θεωρώ τελείως άτοπο το μετρικό αυτό.

Δε ξέρω ποιος το ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι, που και γιατί?

Εδώ και χρόνια υπάρχει. Το Cayman έχει 389mm2 και το GF110 529mm2 με διαφορά επιδόσεων μέχρι και 15%. Κυρίως αφορά τον IHV λόγω κόστους κατασκευής πυρήνα αλλά στο προηγούμενο παράδειγμα ισοφαρίζεται με την αρκετά μεγάλη διαφορά τελικής τιμής. Ωστόσο (και ειδικά για τους μεγάλους semiconductor manufacturers και ειδικά για περιπτώσεις IP licensing) perf/$, perf/W & perf/mm2 είναι σημαντικότατα στοιχεία σύγκρισης.

Τινα το κάνεις το 8χΑΑ όταν θα μπορούσες να έχεις Pixel.

Pixelcount counts :D

Σαφώς μόνο που τα μειονεκτήματα για οτιδήποτε mGPU κάτω από AFR που ακόμα αμφιβάλλω αν αξίζει την επένδυση.

Εδώ κοντεύει να χάσει από το 104 και θα έχει μόνο τόσο μικρή διαφορά με το 110 ;

:)

40-50% διαφορά μέσα στο νερό.

Εδώ κοντεύει να χάσει από το 104 και θα έχει μόνο τόσο μικρή διαφορά με το 110 ;

:)

40-50% διαφορά μέσα στο νερό.

δηλαδή το 110 θα είναι 50% + πιο γρήγορο από το 104?

Πριν ο Ailuros με είπε πολύ αισιόδοξο όταν το έγραψα αυτό.

Βαρίεμαι να περιμένω για το 110! Θέλω το 104 να είναι κτήνος, φτηνό και να έχει έως 30% διαφορά από το 110. Να πάρω 2 με τη μία να τελειώνω!!!!! :-D :-D :-D

Δεν βλέπω πουθενά να είπες τέτοιο πράγμα και να σε είπε ΠΟΛΥ αισιόδοξο αφού κάπου εκεί θα είναι η διαφορά..

Δεδομένου ότι η διαφορά του 110 με την 7970 θα είναι τουλάχιστον ένα 40%..

Σκέψου ότι το 104 είναι κάτω από την 7970 σε επιδόσεις.

Δεν θέλουμε SLI, SingleGPU GK110 Full Power..Ούτε Micro-stuttering, ούτε προβλήματα με οδηγούς ούτε τίποτα, Pure Power..Plug And Play

Δεν βλέπω πουθενά να είπες τέτοιο πράγμα και να σε είπε ΠΟΛΥ αισιόδοξο αφού κάπου εκεί θα είναι η διαφορά..

Δεδομένου ότι η διαφορά του 110 με την 7970 θα είναι τουλάχιστον ένα 40%..

Σκέψου ότι το 104 είναι κάτω από την 7970 σε επιδόσεις.

Δεν θέλουμε SLI, SingleGPU GK110 Full Power..Ούτε Micro-stuttering, ούτε προβλήματα με οδηγούς ούτε τίποτα, Pure Power..Plug And Play

Δες το ποστ 703.

Εντάξει , προφανώς φαίνεται ότι δεν έχεις εμπειρία από καλό cf/sli .

Μόλις ξεφύγεις από τα 45-50 fps δεν υπάρχει ούτε microstuttering ούτε τίποτα, ακόμα και για το ποιο περίεργο μάτι. (Αλλοι όπως εγώ δεν το βλέπουν ούτε στα 30αρια.)

Φυσικά στα πολύ απαιτητικά που η single παλεύει στα 40αρια εσύ είσαι πάνω από 60 και σαρώνεις (σε multi player πολύ βασικό).

Το single-gpu είναι πως να στο πω "φλωριά" δεν έχει ψάξιμο και δεν έχει extreme επιδόσεις, είναι κονσολάδικο.

Υ.Γ. By the way παίρνω ps3 και 3d οθόνη για Coop και Singleplayer only, από αυτά που έχω δει σε φίλο φοβάμαι ότι το pc θα το έχω μόνο για multiplayer και pc exclusives πλέον. Μας κοροιδεύουν ρε γμτ όλα τα λεφτά είναι το software και είναι φουλ γραμμένο για κονσόλες.

Για το ''900Ghz'' έγραψε το αισιόδοξε, στο λέει κιόλας πιο πάνω..

Δεν έχω εμπειρία από καλό CF/SLI, γιατί υπάρχει και καλό ;

Εγώ ξέρω ότι είναι Cheap Solution η ιστορία όπως έχει πει και ο Ailuros πολλές φορές..

Το SingleGPU φλώρικο ;Οκ, Whatever you say Kid..

Εγώ βλέπω Microstuttering(Έχω καλό μάτι Δόξα Τω Θεώ και τα βλέπω όλα :P) και ένα σωρό προβλήματα με οδηγούς, ειδικά με την AMD.

mGPU/CF/SLI = Plug and pray

SingleGPU = Plug and Play

Η μόνη εξαιρετική περίπτωση που θα έκανα SLI με High-End GPU θα ήταν εάν είχα 30-Inches Monitor με ανάλυση 2560*1600/AA.

Μέχρι και 1920*1200/AA, το 110 θα τα σαρώνει ΟΛΑ για πολύ καιρό..

Για το ''900Ghz'' έγραψε το αισιόδοξε, στο λέει κιόλας πιο πάνω..

Δεν έχω εμπειρία από καλό CF/SLI, γιατί υπάρχει και καλό ;

Εγώ ξέρω ότι είναι Cheap Solution η ιστορία όπως έχει πει και ο Ailuros πολλές φορές..

Το SingleGPU φλώρικο ;Οκ, Whatever you say Kid..

Εγώ βλέπω Microstuttering(Έχω καλό μάτι Δόξα Τω Θεώ και τα βλέπω όλα :P) και ένα σωρό προβλήματα με οδηγούς, ειδικά με την AMD.

mGPU/CF/SLI = Plug and pray

SingleGPU = Plug and Play

Η μόνη εξαιρετική περίπτωση που θα έκανα SLI με High-End GPU θα ήταν εάν είχα 30-Inches Monitor με ανάλυση 2560*1600/AA.

Μέχρι και 1920*1200/AA, το 110 θα τα σαρώνει ΟΛΑ για πολύ καιρό..

ρε συ αφού είσαι καλό παιδί μην είσαι noobas :-D

Χωρίς πλάκα τώρα δεν είσαι hardware enthusiast αν δεν έχεις τουλάχιστον 2 GPU, ο μόνος τρόποσ να το σώσεις (αν δεν έχεις) είναι η υδρόψυξη.

Πρόσεξε δεν μιλάω απαραίτητα για Uber λύσεις px 2x High End που σαρώνουν τα πάντα, μην παρεξηγηθώ.

Φάση έχουν και τα μικρά cf (6770, 6850, 6870) Και sli (260,460,470, 560) γιατί έχουν το ψάξιμο και τον υπόλοιπο χαβαλέ.

Και φυσικά με 2 6870 ή 2 560 σαρώνεις οποιαδήποτε single-gpu προηγούμενης γενιάς.

Ωστόσο σου αφαιρώ ένα βαθμό noobias γιατί ξέρεις το Plug-n-pray το οποίο είναι 1995 και δεν το περίμενα λόγω νεαρού της ηλικίας σου.

Φτανει το off-topic

Οταν θα έχω το νέο μου cf/sli και εσύ το 110 θα σε πάω μερικές κόντρες να γουστάρουμε... B)

ρε συ αφού είσαι καλό παιδί μην είσαι noobas :-D

Χωρίς πλάκα τώρα δεν είσαι hardware enthusiast αν δεν έχεις τουλάχιστον 2 GPU, ο μόνος τρόποσ να το σώσεις (αν δεν έχεις) είναι η υδρόψυξη.

Το συνηδητοποιείς φυσικά ότι ανήκετε σε μειοψηφία; ΄Αρα κάποιος που έχει πάρει μια μονή high end GPU, ένα high end επεξεργαστή και έχει σκάσει τουλάχιστον 1,5 χιλιάρικο σε 30-άρα οθόνη δεν είναι enthusiast;

Πρόσεξε δεν μιλάω απαραίτητα για Uber λύσεις px 2x High End που σαρώνουν τα πάντα, μην παρεξηγηθώ.

Φάση έχουν και τα μικρά cf (6770, 6850, 6870) Και sli (260,460,470, 560) γιατί έχουν το ψάξιμο και τον υπόλοιπο χαβαλέ.

2*560@SLi δεν είναι παντού και πάντα γρηγορότερες από μια GTX580 σαν απλό παράδειγμα.

Και φυσικά με 2 6870 ή 2 560 σαρώνεις οποιαδήποτε single-gpu προηγούμενης γενιάς.

΄Οχι. Στις περιπτώσεις που δεν θα σου θα υπάρξει scaling μέσω AFR έχεις μείνει ένα καλό 40% πίσω σε επιδόσεις από μια 580.

Ωστόσο σου αφαιρώ ένα βαθμό noobias γιατί ξέρεις το Plug-n-pray το οποίο είναι 1995 και δεν το περίμενα λόγω νεαρού της ηλικίας σου.

Moυ το καταντήσατε λίγο νηπιαγωγείο αν δεν το καταλάβατε ακόμα και αυτό αφορά και τους 2 σας φυσικά. Για να μην πέσει πέλεκυς τελικά θα παρακαλούσα να σοβαρευτούμε λίγο.

Οταν θα έχω το νέο μου cf/sli και εσύ το 110 θα σε πάω μερικές κόντρες να γουστάρουμε... B)

Κάτσε να έχουμε ψωμί να φάμε ως τότε και βλέπουμε γιατί με τα νέα μέτρα δεν μας βλέπω..

Για τα υπόλοιπα με κάλυψε 100% ο Ailuros, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...