Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φήμες από HARDOCP μιλούν για release του 104 ώς Ιούνιο....

κατι που ενισχύεται από την πλήρη σιωπή στην CES.

είναι τραγικό να μην πουν κάτι για το kepler σε τόσο μεγάλη έκθεση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως όσο πιο νωρίς βγούν τόσο καλύτερα για εμάς τους καταναλωτές. Ευελπιστώ τουλάχιστον το GK104 να βγει πριν το καλοκαίρι γιατί την AMD να ρίχνει τις τιμές αλλιώς δεν την βλέπω :|

μακάρι να βγεί σύντομα, όμως αν είχαν κάτι έτοιμο θα κυκλοφορούσαν κάποιες πληροφορίες για να αποτρέψουν όσους είναι να αγοράσουν τώρα να πάνε στην AMD.

Επιπλέον αν είχαν έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο κάποιο προιόν θα κατέβαζαν τιμές στις 580-570-560 προκειμένου να φύγει το στοκ και να κάνουν χώρο για τα νέα μοντέλα.

Πιστεύω ότι μιλάμε σίγουρα για κυκλοφορία μετά το μάρτιο, και το σενάριο του Ιούνη είναι πολύ πιθανό.

Αυτό σημαίνει ότι η ΑΜD θα χρειαστούν 1-2 μήνες για να κατέβουν σε πιο λογικά πλαίσια (π.χ. 500 για την 7970) και αυτό λόγω ανταγωνισμού μεταξύ των AIBS.

Επίσης πρέπει να περιμένουμε κάποια έκπτωση στις 580 όταν εμφανιστεί η 7950 και ανέβει η διαθεσιμότητα.

Οι τιμές της AMD λογικά θα πέσουν σε 2-3 μήνες όπου θα υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η Nvidia.

μέχρι τότε οι πωλήσεις θα οργιάζουν...

...not

so what πιστεύεις ότι με την έτσι και αλλιώς περιορισμένη διαθεσιμότητα που υπάρχει αρχικά δε θα φύγουν όσα κομμάτια θα βγουν? εδώ άλλοι με αυτή την τιμή κάνουν και pre-order...

• Super Moderators

και πάλι λίγες θα είναι οι πωλήσεις, έτσι κι αλλιώς οι κάρτες σε αυτές τις τιμές έχουν μικρό share στις πωλήσεις της AMD ή της Nvidia...

Θα πουληθούν σίγουρα στους Enthusiasts των Forums που είναι το 1% παγκοσμίως..

Ποιος θα δώσει 500+ $ για κάρτα γραφικών στις μέρες μας..Πολλοί δεν βγάζουν ούτε το μήνα τόσα..

Φήμες από HARDOCP μιλούν για release του 104 ώς Ιούνιο....

κατι που ενισχύεται από την πλήρη σιωπή στην CES.

είναι τραγικό να μην πουν κάτι για το kepler σε τόσο μεγάλη έκθεση...

Και ο Fudo λέει τέλη Γενάρη για το 104, ψάξ'το και θα το βρεις. Το αφήνω σε εσάς να πιστέψετε ότι θέλετε από τα 2 αλλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ξέρουν τι τους γίνεται ακόμα για το θέμα αυτό. Τώρα ποιός είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι εύκολο.

Και ο Fudo λέει τέλη Γενάρη για το 104, ψάξ'το και θα το βρεις. Το αφήνω σε εσάς να πιστέψετε ότι θέλετε από τα 2 αλλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος ξέρουν τι τους γίνεται ακόμα για το θέμα αυτό. Τώρα ποιός είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι εύκολο.

ναι το βρήκα, όντως το υποστιρίζει ο fudo και μακάρι.

έχω κάνει μια σκέψη είναι λίγο παλαβή αλλά θέλω τη γνώμη σου.

Δεδομένα

1. Η τιμή της 580 δεν πέφτει καθόλου.

2. Πλήρης σιγή για kepler

3. Πιθανότητα το 104 να είναι πολύ κοντά στην 580 (προσ τα πάνω)

Μήπως θεωρούν ότι εφόσον στην κυκλοφορία του το 104 είναι πιο αδύναμο από την 7970/50 θα βλάψει την εικόνα του μεγάλου kepler?

Μήπως αν το 104 είναι κοντά στο 580 δούμε την κυκλοφορία του με όνομα Gtx 580ti ή Gtx 585 σε τιμή 400-450 ευρώ, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει για την 760 χωρίς αντιδράσεις?

μην ξεχνάμε ότι h nvidia έχει βγάλει προιόντα με ίδιο όνομα σε άλλο node, αν και με την ίδια αρχιτεκτονική, όπως gtx 260 gtx 285, 275 klp

ναι το βρήκα, όντως το υποστιρίζει ο fudo και μακάρι.

έχω κάνει μια σκέψη είναι λίγο παλαβή αλλά θέλω τη γνώμη σου.

Δεν ξέρω γιατί δεν ξέρω ακόμα αν μπορεί να βοηθήσει η TSMC με παραπάνω capacities. Τα περισσότερα τα τρώνε ως τώρα μικροί πυρήνες για ivy bridge για την άνοιξη. Στην χειρότερη περίπτωση θα ανακοινώσουν ότι θα κυκλοφορήσουν τάδε ημερομηνία.

Δεδομένα

1. Η τιμή της 580 δεν πέφτει καθόλου.

Εσύ θα την έριχνες με το MSRP μιας 7970; Αν είχε η τελευταία ένα MSRP των $380 όπως και το Cypress που θα τιμολογούσες σαν NV την 580 ως αντίδραση;

2. Πλήρης σιγή για kepler

Γιατί για το G80 ήξεραν οι Kyle/Fudo και δεν συμμαζεύεται τίποτα αξιόλογο; ΄Ολοι βάζανε ακόμα και βδομάδες πριν το χέρι τους στη φωτιά ότι ΔΕΝ θα είναι unified shader core και ότι θα είναι πατάτα. Η πλήρης σιγή δεν εγγυάται ούτε πλήρης επιτυχία/έκπληξη αλλά ούτε και πλήρης αποτυχία.

3. Πιθανότητα το 104 να είναι πολύ κοντά στην 580 (προσ τα πάνω)

΄Ηταν ήδη εκεί με τους πρώτους μη βελτιστοποιημένους beta οδηγούς. Δεν χρειάζεται άλλωστε να είναι το μελλοντικό performance κατά 50% π.χ. πιό γρήγορο από το προηγούμενο high end. Αυτό τον ρόλο θα τον αναλάβει το 110. Με την κυκλοφορία του 104 θα υπάρχει μια ελαφρώς πιο γρήγορη GPU από την GTX580 με μισή τιμή έναρξης από τις 580 και θα βολεύεται το εκάστοτε σύστημα και μόνο με ένα 500-άρι τροφοδοτικό. ΄Οτι δηλαδή θα περίμενε κανείς από μια performance GPU επόμενης γενιάς.

Μήπως θεωρούν ότι εφόσον στην κυκλοφορία του το 104 είναι πιο αδύναμο από την 7970/50 θα βλάψει την εικόνα του μεγάλου kepler?

΄Ισα ίσα που πιστεύω ότι έχουν βάλει νέφτι στους πισινούς τους να το βγάλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται πριν προλάβει η AMD να βγάλει βελτιστοποιημένους οδηγούς και χαλάσει κάπως την πρώτη εντύπωση.

Μήπως αν το 104 είναι κοντά στο 580 δούμε την κυκλοφορία του με όνομα Gtx 580ti ή Gtx 585 σε τιμή 400-450 ευρώ, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει για την 760 χωρίς αντιδράσεις?

Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς κάτι τέτοιο προειδοποίησέ με να χαρείς γιατί δεν είναι ευχάριστο να ψεκάζω με το αναψυκτικό μου την οθόνη απ'τα γέλια :-D

μην ξεχνάμε ότι h nvidia έχει βγάλει προιόντα με ίδιο όνομα σε άλλο node, αν και με την ίδια αρχιτεκτονική, όπως gtx 260 gtx 285, 275 klp

Κάνα πανάκι σου βρίσκεται;

Να κάνω προβλεψη?

Ο αρχικός στόχος κυκλοφορίας ήταν τέλη Φεβρουαρίου/αρχές Μαρτίου. Με την πίεση του Tahiti υπάρχει μια πιθανότητα να το τραβήξουν πιο μπροστά αν και εφόσον μπορεί να εξυπηρετήσει η TSMC. Μια spoiler ανακοίνωση αηδιαστικά κοντά στο launch του 7950 δεν αποκλείεται ωστόσο, οπότε την μισή αλήθεια τσάκωσε ο Fudo.

Εγώ γιατί έχω μπερδευτεί ;

Σε βλέπω γράφεις GK110, το GK100 που είναι ;

Στην οικογένεια Fermi, πρώτα βγήκε το GF100(GTX480) και μετά σαν Refresh το GF110(GTX580).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...