Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Έχουμε να φάμε ''Fake'' ακόμα στη μούρη.. Μέχρι την κυκλοφορία θα μας ''βγει'' το λάδι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Το άρθρο βασίζεται πάνω στην μούφα graph που είδαμε πριν μια εβδομάδα. Fake, move on. Μα δεν ειναι εκει το θεμα,το προβλημα ειναι οτι κανανε το μουφα graph ακομα χειροτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Από ότι είπε ο Ailuros στο Graph πέτυχαν στην τύχη κάποια Specs.. Lol, δεν παίζουν κάνα τζόκερ λέω εγώ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantinos77 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Tιποτα αυτο που ειπες ,το 110 μονο η nvidia το ξερει κανεις αλλος.(αντε και ο Ailuros) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Tιποτα αυτο που ειπες ,το 110 μονο η nvidia το ξερει κανεις αλλος.(αντε και ο Ailuros) Επειδη εγω ειμαι νεος στο forum ο αιλουρος τι ακριβως ειναι?Δημοσιογραφος τεχνολογιας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Γιατί αυτός είναι; Από τη στιγμή που λέει το πυρίτιο σιλικόνη, το έχασε το παιχνίδι. Δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι είμαι. Αν είχα γράψει απ'την αρχή silicon http://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_wafer δεν θα ψάχνατε για τριχοτομήσεις. Τώρα αν κάποιος με το "σιλικόνη" κατάλαβε τα ενθέματα στήθους είναι άξιος της μοίρας του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Ο Ailuros έχει πληροφόρηση. Του εμπιστεύονται κάποια πράγματα και τα λέει όταν πρέπει.Και παλιά είχε ''στενή'' σχέση με την NVIDIA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Ailuros, χωρίς να είμαι ηλεκτρονικός, ένα chip ίδιας ποιότητας όσο πιο μεγάλο είναι δεν έχει κάποια diminishing returns όσον αφορά το χρονισμό το tdp και τις θερμοκρασίες? Εξαρτάται από τόσους διαφορετικούς παράγοντες που δεν υπάρχει εύκολη απάντηση που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Για το 110 συγκεκριμένα έχει Χ παραπάνω μονάδες από μια 104, επιπλέον λογική για HPC που δεν έχει το τελευταίο και πλατύτερο δίαυλο αλλά προφανώς και μικρότερες συχνότητες από μια 104. Αν τώρα δεν υπάρχει κανένα σοβαρό hw bug (όπως στο GF100) τότε λογικά θα έχει board factor 6pin+8pin με μέγιστη θεωρητική κατανάλωση στα 300W και το TDP του δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 250W. Mόνο σε μια τέτοια περίπτωση και δεδομένου ότι θα έχει μια λογική διαφορά επιδόσεων με μια 7970/default θα μπορεί κανείς και εδώ να μιλήσει για προτέρημα perf/W. Σε κάθε άλλη περίπτωση η μέχρι τώρα ιστορία από το GT200 και μετά επαναλαμβάνεται. Δηλαδή αν είχαμε ένα chip CGN από ΑΜΔ 40% μεγαλύτερο από την tahiti θα είχε 40% πάνω επιδώσεις ή θα περιορίζονταν γιατί λόγω μεγέθους δεν θα μπορούσε να πιάσει τόσ υψηλά MGHZ και γιατί η θερμοκρασία που θα ανέβαζε θα δούλευε εναντίων του ενώ το tdp θα ήταν δίπλα στο 300ari. Οπότε το 40% μεγαλύτερο tahiti θα κατέληγε ΠΧ 30% πιο γρήγορο. Θα μπορούσε θεωρητικά από την άλλη να είχαν στριμώξει λιγότερα transistors ανά τετραγωνικό χιλιοστό να έχεις μεγαλύτερο πυρήνα με μεγαλύτερους χρονισμούς και πιθανότατα μικρότερο TDP. Απλά "μεγαλύτερος πυρήνας" δεν μου λέει τίποτα. Ο λόγος που στριμώξανε 4.3 δις transistors σε μόλις 370mm2 είναι κυρίως λόγοι κόστους κατασκευής σε συνδυασμό με wafer yields. Υποθέσεις μπορείς να κάνεις πολλές, απλά οι IHV κάνουν ότι είναι δυνατόν καλύτερο κάτω από τις υπάρχουσες δυνατότητες και έχουν να συνυπολογίσουν αρκετούς παράγοντες. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα chip είναι λογικό να πέφτει το performance per die area και το performance per watt. ισχύει? Το GF114 έχει 1.95b transistors σε 350mm2 ενώ το GF110 3b transistors @520mm2. ~50% παραπάνω transistors με ~48% διαφορά die area με διαφορά επιδόσεων από 30+% μέχρι 45% ανάλογα με το benchmark set. GTX560Ti = 170W GTX580 = 244W Διαφορά κατανάλωσης ~44% Όσον αφορά το O/C προσωπικά βρίσκω το highest stable και τα δουλεύω 5% κάτω από αυτό για ασφάλεια. Ούτως η άλλως όταν έχεις το hardware hobby δεν είναι εύκολο να κρατήσεις gpu πάνω από 1.5 χρόνια, και τον επεξεργαστή κανα 2-2,5αρι.... EDIT Βασικά ούτε χρόνο δεν κλείνουν οι GPU..... Οι επεξεργαστές και ειδικά οι τελευταίοι Intel ίσως να αποτελούν εξαίρεση. Γιατί αν υπολογίσεις το κόστος ενός μεσαίου επεξεργαστή και το ΠΟΣΟ υπερχρονίζονται αν το συγκρίνεις με την πιθανή μείωση ζωής του από τον υπερχρονισμό μάλλον αξίζει και τον κόπο. Για τις GPU τώρα επειδή έχουν και αρκετές διαφορές αν πετύχει κάποιος ένα 15% τόσο για τον πυρήνα όσο και για την μνήμη είναι σε καλό σημείο με όλες τις παραμέτρους συνυπολογισμένες με την διαφορά ότι σε πραγματικό χρόνο δεν σου κάνει διαφορές που θα είναι πια και τόσο αισθητές. Επωφελούνται κυρίως οι περιπτώσεις όπου οι επιδόσεις είναι οριακές και το 12-15% διαφορά επιδόσεων που θα σου κάνει ο υπερχρονισμός κάνει το gameplay πιο ομαλό. Η 7800 στο παρελθόν που την είχα σταθερή υπερχρονισμένη κατά 15% πυρήνας/μνήμη έζησε περίπου 1.5 χρόνο (και τα φτήσανε οι μνήμες και όχι ο πυρήνας) ενώ η 8800GTX έζησε χωρίς κανένα υπερχρονισμό σχεδόν 5 χρόνια (η οποία κατανάλωνε και αρκετά για την εποχή της) σε δευτερεύοντα συστήματα. Κάθε ρεκόρ έσπασε στα δικά μου συστήματα η 9700PRO χωρίς υπερχρονισμό >6 χρόνια. Ο Ailuros έχει πληροφόρηση. Του εμπιστεύονται κάποια πράγματα και τα λέει όταν πρέπει.Και παλιά είχε ''στενή'' σχέση με την NVIDIA. Στην ηλικία σου τριγύρναγα fora του τύπου Dimension3D ή 3dfxgamers και με παιδιά της ηλικίας μου τότε κρατήσαμε από τότε online και προσωπικές φιλίες. Αφού τελείωσαν σπουδές και τους τσιμπήσανε οι μεγάλες εταιρείες το να κάνεις κάνα 2-3 ερωτήσεις στον καθένα δεν θα σου αρνηθούν απάντηση εφόσον σε έχουν εμπιστευτεί ξανά και ξανά. Η περίοδος beta testing για την NV ήταν 2004-2006 και δεν σου δίνουν εμπιστευτικές πληροφορίες παρά λίγο πριν την κυκλοφορία. Αμοιβαία εκτίμηση συνεχίζει να υπάρχει με αρκετούς στην εταιρεία αλλά το ίδιο ισχύει και με άλλες εταιρείες όπως η AMD, IMG και τόσες άλλες. Για να είμαι ειλικρινείς περισσότερες φορές είχα στα παρελθόν διαφορές απόψεων με την NV παρά με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Και για να το θέσουμε και σε άλλη βάση καλό θα ήταν όσοι κουνάτε φανέλες να θυμάστε ότι πρόκειται πάντα μόνο για το ίδιο κουκλοθέατρο για το κοινό. Σε ιδιωτική βάση και τα μπυρόνια τους πίνουν μαζί οι υπάλληλοι από διάφορες εταιρείες και κολλητάρια γίνονται ενίοτε. Μην πας μακριά και πάρε παράδειγμα τους πολιτικούς. Για αυτό και είναι γελοίο να φανατίζεται κάποιος για πράγματα τα οποία στην ουσία είναι μόνο αντικείμενο δημόσιας παράστασης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Για το τελευταίο έχεις απόλυτο δίκαιο, έτσι ακριβώς είναι.. Μπορεί για τα μάτια του κόσμου να ''σφάζονται'' και από πίσω να πίνουν καφέ παρέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αστροβασίλης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2012 Επειδη καθε δυο μερες μιλαει και ενα site ειπα και γω να μιλησω How Nvidia blacklists sites like Hardware Secrets http://semiaccurate.com/2010/05/30/how-nvidia-blacklists-sites-hardware-secrets/ επομενως μη πιστευετε δεξια αριστερα.... Και η 7970 με XDR 2 θα ερχοταν λεγανε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChRis6 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Η nvidia ποτε δεν θα εκανε κατι τετοιο.... ... oh wait Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Και η 7970 με XDR 2 θα ερχοταν λεγανε... Kαι 64 ROPs. Αμφότερα τα διαψεύσαμε έγκαιρα. Πέραν τούτου τι σχέση έχει η προηγούμενη παραπομπή με τις όποιες προδιαγραφές του Kepler αδυνατώ να καταλάβω. Για την εν λόγω σελίδα (Hardware secrets) αγνοούσα και την υπάρξή της. Κάνα 2 πρόσφατα reviews που διάβασα δεν είδα και τίποτα το συνταρακτικό, παρά μάλλον δουλειά που θα κατάφερνε και ένα 12-χρονο. Τώρα τι πάθανε ακριβώς με την NV και τι κρύβεται από πίσω είναι σε επίπεδο που λίγο με ενδιαφέρει προσωπικά. Από τα reviewers guides έχω δει αρκετά για αρκετές οικογένειες προιόντων και αν και προτείνουν συγκεκριμένες εφαρμογές με συγκεκριμένες αναλύσεις ήταν πάντα προτάσεις τις οποίες σπάνια θυμάμαι να ακολουθούσαν οι μεγάλες ιστοσελίδες στα reviews τους. Αν ήταν πράγματι έτσι θα έφτανε να διαβάσεις ένα review μιας μεγάλης ιστοσελίδας γιατί όλα τα υπόλοιπα θα ήταν απλά αντίγραφα της πρωταρχικής "πρότασης". Το ερωτηματολόγιο πρώτη φορά το βλέπω, αλλά είναι ομολογουμένως βλακεία αν το χρησιμοποιούν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Εμενα πάντως όλη αυτή η μουρμούρα για το Kepler και τα υποτιθέμενα χαρακτηριστικά με την απόλυτη σιωπή της Nvidia μου θυμίζει λίγο http://www.gametrailers.com/video/the-vita-mega64/726585 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chief90 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Εμενα πάντως όλη αυτή η μουρμούρα για το Kepler και τα υποτιθέμενα χαρακτηριστικά με την απόλυτη σιωπή της Nvidia μου θυμίζει λίγο http://www.gametrailers.com/video/the-vita-mega64/726585 εμένα πάλι ο όλος ντόρος μου θυμίζει την φάση με τους amd bd πριν κυκλοφορήσουν . Άλλα δεν νομίζω να κάνει το ίδιο λάθος η nv. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αστροβασίλης Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2012 Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δε θυμιζει BD διοτι τοτε υπαρχαν αρκετα leaks και benches ( που τα αντιμετωπισζαμε με αμφιβολια ) συν αν θυμηθουμε το 2009 τι εγινε με τις 5850 και 5870 μολις παρουσιαστηκαν δεν ξεραμε τι ειναι αυτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα