Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ρε παιδιά, τι λέτε ; GTX680/670 = GK104. Δεν είναι High-End, το High-End είναι το GK110 που θα βγει αργότερα(GTX780 ; ) Η 680 λένε θα έχει MSRP 300$.
ThanosWF Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Η 7970 στην αρχή είχε 579 ευρώ στο πλαίσιο και τώρα 549 αρά υπολογίζω τόσο να έχει και η 670 όταν θα βγεί αφού αυτή θα είναι στην ίδια κατηγορία με την πρώτη. 579 ευρο ειχε κακως στο πλαισιο γιατι κυκλοφορει χωρις ανταγωνισμο απο την nvidia..ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ( ) ερθει ο ανταγωνισμος οι τιμες θα πεσουν και θα ισσοροπισουν.Δεν υπαρχει καμια περιπτωση για 670 στα 549..Στα 549 λογικα θα δουμε το enthusiast μοντελο που εχω χασει τον μπουσουλα και ουτε καν ξερω ποιο θα ειναι. Ρε παιδιά, τι λέτε ; GTX680/670 = GK104. Δεν είναι High-End, το High-End είναι το GK110 που θα βγει αργότερα(GTX780 ; ) Η 680 λένε θα έχει MSRP 300$. Μαζι με την 680 που λεμε τοσο καιρο οτι θα ειναι το gk104 δεν θα υπαρξουν 640,650,660,670? ΑΝ και παλι ΑΝ το 104 ειναι η 680 και κανει 300$ πως στο διαολο θα τιμολογηθουν οι 640,650,κτλπ? Υποτιθεται οτι αν ολα πανε καλα το gk110 θα εμφανιστει μετα απο ενα μηνα απο το gk104.Πως στο καλο θα το ονομασει?Gtx 780?Θα βγαλει 2 σειρεσ σε διαφορα ενος μηνος? Κατι δεν μου καθετε,εχω χαθει σε αυτην την λογικη..
Ailuros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Οκ, ας μην το παιδεύω μέχρι να βγει. Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω, είπες τις προάλλες ότι εάν είπες κάτι για το 110, ποτέ δεν θα μιλούσες για ισοπαλία του 110 με μια 7970 όσο υπερχρονισμένη και να είναι αυτή. Περίμενες να μην απαντήσω; Ισχύει αν ισχύουν οι πληροφορίες που έχω. Αυτό εμένα ξέρεις τι μου λέει ; Αντικειμενικά μου λέει ότι το 110 τσακίζει την 7970. Σήμερα είπες πως σε καμία περίπτωση δεν είναι Tahiti-Killer, άρα ; Tο πρόβλημά εδώ είναι ότι λείπουν μερικές αρκετά σημαντικές λεπτομέρειες: 1. Για μένα το Tahiti είναι και θα παραμείνει performance chip. 2. Aν ένας πυρήνας σαν το GK110 με Χ μεγαλύτερη τιμή και Ψ περισσότερα τετραγωνικά χιλιοστά/transistors ΔΕΝ είναι γρηγορότερο τότε αλλοίμονό του. 3. Για μένα όταν λέω "killer" είναι πράγματι κάτι σε R300 vs. NV30 ή G80 vs. R600. Το Tahiti δεν έχει κανένα σοβαρό αρχιτεκτονικό πρόβλημα ή μειονέκτημα και σαν πακέτο είναι και θα παραμείνει εξαιρετικό προιόν για την κατηγορία του ΟΤΑΝ ισορροπήσουν οι τιμές. Για όσους αναρωτιούνται ακόμα για τα Lenzfire specifications: η μεγάλη πλειοψηφία είναι για κλάματα στην καλύτερη. Πέτυχαν όμως μερικές λεπτομέρειες οι οποίες τυγχάνει να είναι σωστές και με τόσα λάθη ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν σε ποιά λιγοστά σημεία είναι τυχεροί. ------------------------------------------------- tmjuju, ΄Εχεις PM για ένα άλλο θέμα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ξέρεις ότι η 7970 με OC γίνεται μέχρι και 30-35% πιο γρήγορη, εάν λοιπόν ΑΚΟΜΑ και έτσι δεν μπορεί να τα βάλει με το 110, μιλάμε για τέρας.. Οπότε αν ισχύουν οι πληροφορίες που έχεις, το 110 θα είναι τουλάχιστον 40% πάνω από μία 7970.(Μακάρι να ισχύουν)
ThanosWF Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ξέρεις ότι η 7970 με OC γίνεται μέχρι και 30-35% πιο γρήγορη, εάν λοιπόν ΑΚΟΜΑ και έτσι δεν μπορεί να τα βάλει με το 110, μιλάμε για τέρας.. Οπότε αν ισχύουν οι πληροφορίες που έχεις, το 110 θα είναι τουλάχιστον 40% πάνω από μία 7970.(Μακάρι να ισχύουν) Κοιτα αμα κανουμε συγκριση να κανουμε ιση σιγκριση,το οτι κανει η 7970 τρελο oc δεν ξερουμε αν μπορει να το κανει και το gk 110..Κοιταμε πρωτα πως θα συμπεριφερονται οι καρτες σε Stock και μετα σε OC και οι 2.
Ailuros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ξέρεις ότι η 7970 με OC γίνεται μέχρι και 30-35% πιο γρήγορη, εάν λοιπόν ΑΚΟΜΑ και έτσι δεν μπορεί να τα βάλει με το 110, μιλάμε για τέρας.. Οπότε αν ισχύουν οι πληροφορίες που έχεις, το 110 θα είναι τουλάχιστον 40% πάνω από μία 7970.(Μακάρι να ισχύουν) To τέρας δεν βλέπω. Αν ισχύει τότε σημαίνει απλά ότι κατάφερε η NV να αποδείξει την αξία του μονοπύρηνου high end από την εποχή του GT200. Πόσο ήταν οι εκάστοτε διαφορές για GT200, GF100, GF110 με τις performance GPU του ανταγωνισμού μέχρι σήμερα; GTX580 = $499 MSRP HD6970 = $350 MSRP Διαφορά επιδόσεων; Βάλε τον κέρσορα πάνω στην 6970 και θα καταλάβεις http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2011/test-amd-radeon-hd-7970/10/#abschnitt_leistung_mit_aaaf Κοντολογής δεν πρόκειται για κατόρθωμα αν αληθεύει αλλά αυτό που περιμένω εδώ και 6 χρόνια να γίνει.
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ακριβώς και' γω αυτό περιμένω, να δω μια κάρτα αντάξια του G80. @Thanos, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει OC το 110, όλες κάνουν εκτός και αν πέσεις σε μπανάνα. Τώρα αν θα έχει το Headroom μιας 7970, το κόβω χλωμό έως αρκετά χλωμό. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα προσωπικά είναι να βγει 30-40% πάνω από μια Stock 7970.
Ailuros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Κοιτα αμα κανουμε συγκριση να κανουμε ιση σιγκριση,το οτι κανει η 7970 τρελο oc δεν ξερουμε αν μπορει να το κανει και το gk 110..Κοιταμε πρωτα πως θα συμπεριφερονται οι καρτες σε Stock και μετα σε OC και οι 2. Καλός και άγιος ο υπερχρονισμός, αλλά για να γίνει σωστά θα έχει και ένα επιπλέον κόστος. Πέραν τούτου είναι ενασχόληση κυρίως για εκείνους που δεν σκοπεύουν να κρατήσουν οποιοδήποτε hw για χρόνια. Σιλικόνη είναι αυτή και φθείρεται ένα παραπάνω όσο την ζορίζεις. Παλιά υπερχρόνιζα ότι μπορούσα. Χρειαζόμουν όμως πιο εξωτικές λύσεις ψύξης, μεγάλα και άριστα αεριζόμενα κουτιά, μεγαλύτερα τροφοδοτικά και μεγαλύτερα UPS με τελικά αμφίβολο κέρδος αν συγκρίνεις το συνολικό κόστος με τις πραγματικές διαφορές. Τώρα αν κάποιος υπερχρονίζει μόνο για μερικά λεπτά να τρέξει ένα μετροπρόγραμμα αλλάζει το πράγμα. Στο δικό μας ημιτροπικό (εν μέρη) κλίμα και ειδικά με τους καύσωνες καλό είναι να κλείνεις και τα πάντα με τον κλιματισμό στο τέρμα αν θέλεις να βασανίσεις αρκετά υπερχρονισμένο hw με τρισδιάστατο. Kαμία high end GPU στην εποχή μας δεν θα είχα συνέχεια υπερχρονισμένη σήμερα. Ειδικά αν ένα σύστημα το έχω να τρέχει 24/7. Ακριβώς και' γω αυτό περιμένω, να δω μια κάρτα αντάξια του G80. Το R600 ήταν high end GPU με λανθασμένες επιλογές σχεδίασης. ΄Οχι μόνο δεν είναι high end το Tahiti σε σχέση με μια GK110 αλλά δεν έχει και λανθασμένες επιλογές σχεδίασης.
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Εννοείται ότι δεν κάνεις υπερχρονισμό σε 24/7 σύστημα. Είμαι της γνώμης ότι υπερχρονισμό θα κάνει κάποιος για να τρέξει κάποιο Benchmark ή κάποιο βαρύ παιχνίδι, τώρα αν έχεις High-End κάρτα δεν πρόκειται να κάνεις υπερχρονισμό για να παίξεις Call Of Duty ας πούμε. Μόνο τον επεξεργαστή έχεις υπερχρονισμένο 24/7 που και αυτόν το καλοκαίρι θα πρέπει να τον ρίξεις.
savakis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Αυτό που λέει ο Ailuros είναι απλό και πολύ λογικό. Αν η nvidia κάνει τη δουλειά όπως πρέπει ένα chipaki με 30% παραπάνω μέγεθος πρέπει να είναι κοντά 30% πιο γρήγορο, αν είναι 40% μεγαλύτερο τότε 40%. Ταυτόχρονα για να είναι εντάξυ η AMD απένατί μας ένα chip 30-40% πιο αργό θα πρέπει να είναι και 30-40% πιο φθηνό. Ailuros, χωρίς να είμαι ηλεκτρονικός, ένα chip ίδιας ποιότητας όσο πιο μεγάλο είναι δεν έχει κάποια diminishing returns όσον αφορά το χρονισμό το tdp και τις θερμοκρασίες? Δηλαδή αν είχαμε ένα chip CGN από ΑΜΔ 40% μεγαλύτερο από την tahiti θα είχε 40% πάνω επιδώσεις ή θα περιορίζονταν γιατί λόγω μεγέθους δεν θα μπορούσε να πιάσει τόσ υψηλά MGHZ και γιατί η θερμοκρασία που θα ανέβαζε θα δούλευε εναντίων του ενώ το tdp θα ήταν δίπλα στο 300ari. Οπότε το 40% μεγαλύτερο tahiti θα κατέληγε ΠΧ 30% πιο γρήγορο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όσο πιο μεγάλο είναι ένα chip είναι λογικό να πέφτει το performance per die area και το performance per watt. ισχύει? Όσον αφορά το O/C προσωπικά βρίσκω το highest stable και τα δουλεύω 5% κάτω από αυτό για ασφάλεια. Ούτως η άλλως όταν έχεις το hardware hobby δεν είναι εύκολο να κρατήσεις gpu πάνω από 1.5 χρόνια, και τον επεξεργαστή κανα 2-2,5αρι.... EDIT Βασικά ούτε χρόνο δεν κλείνουν οι GPU.....
CarbonFibre Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Εγώ αυτό που φοβάμαι με την τιμολογιακή πολιτική της AMD είναι μην πάρει θάρρος η Nvidia και δούμε καμμιά GK110 650-700$ αλα 8800GTX!
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Ναι, είναι πιθανό σενάριο.. Αλλά όπως έχω πει δεν θα είχα πρόβλημα να δώσω 650$ για το 110 εάν είναι όπως πρέπει.
ten-ten Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Συγνώμη για το offtopic , αλλά από αυτά που καταλαβαίνω και γενικά το "κλίμα" , η Nvidia μου βγάζει αισιοδοξία για την επόμενη αρχιτεκτονική (Maxwell) και όχι τόσο για το Kepler . Θα μου πείτε εδώ δεν υπάρχει στην αγορά Kepler , και όμως φαίνεται ότι περίμεναν περισσότερα από την AMD όλοι και όχι μόνο οι άνθρωποι της Nvidia . Η AMD είχε ευκαιρία για περισσότερα και μάλλον δεν τα κατάφερε , έχασε την ευκαιρία . Τέλος πάντων συγνώμη για το συνονθύλευμα σκέψεων .
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 H AMD δεν έχασε τίποτα.. Απλά έβγαλε την 7970 με ανώριμους οδηγούς και δεν έχει τις επιδόσεις που περίμενε η Nvidia να δει, δηλαδή επιδόσεις λίγο κάτω από μια 6990. Από' κει και πέρα θα δούμε σε 2-3 μήνες πως θα εξελιχτούν τα πράγματα..
Spartan117 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2012 Καλά, πια το OC έχει γίνει μόδα, μέχρι και σε σημείο να μαρκετάρουν προϊόντα για τις ικανότητες σε OC. Όσο κρατάς θερμοκρασίες και Voltages σε λογικά επίπεδα δεν υπάρχουν προβλήματα. Φυσικά κάρτες με Waterblocks ή MSI Twin Frozr 3/Asus DC 2 αντέχουν πιο πολύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα