ThanosWF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Τωρα που ειδαμε και την 7950 εχουμε καμια προβλεψη για την χ60 της nvidia? Θα μεινει παλι πισω της οπως στην προηγουμενη γενια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Τωρα που ειδαμε και την 7950 εχουμε καμια προβλεψη για την χ60 της nvidia? Θα μεινει παλι πισω της οπως στην προηγουμενη γενια? Aν δεν αλλάξουν τις αρχικές ονομασίες θα είναι μάλλον 670 έναντι 7950 και 680 έναντι 7970. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον από τις μετρήσεις του computerbase βλέπω η 7950 να υπερέχει κατά 3% μέσο όρο 1080p/4xAA και κατά 12% μέσο όρο με 1080p/8xAA έναντι μιας GTX580. Mέχρι τον Μάρτη/Απρίλη έχουμε αρκετό καιρό ακόμα να βελτιστοποιήσουν αμφότερες εταιρίες τους οδηγούς τους, αλλά αν η NV δεν καταφέρει να έχει με το μεγάλο GK104 τουλάχιστον μια διαφορά 20% με την 580 θα πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα στο hw που δεν το ανακάλυψαν ακόμα δεδομένων των specs του πυρήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
savakis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Aν δεν αλλάξουν τις αρχικές ονομασίες θα είναι μάλλον 670 έναντι 7950 και 680 έναντι 7970. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον από τις μετρήσεις του computerbase βλέπω η 7950 να υπερέχει κατά 3% μέσο όρο 1080p/4xAA και κατά 12% μέσο όρο με 1080p/8xAA έναντι μιας GTX580. Mέχρι τον Μάρτη/Απρίλη έχουμε αρκετό καιρό ακόμα να βελτιστοποιήσουν αμφότερες εταιρίες τους οδηγούς τους, αλλά αν η NV δεν καταφέρει να έχει με το μεγάλο GK104 τουλάχιστον μια διαφορά 20% με την 580 θα πρέπει να έχουν σοβαρό πρόβλημα στο hw που δεν το ανακάλυψαν ακόμα δεδομένων των specs του πυρήνα. Τώρα μπλέχτηκα Ailuros. Άρα: 1) η κάρτα που πάει για 680 είναι με τσιπάκι 104 και η κάρτα που πάει για 670 είναι 104 κομμένο. 2)το Gk110 νόμιζα οτι είχες πεί πως το περιμέναμε 1-2 μήνες μετά το 104. Αυτό δεν ισχύει από ότι καταλαβαίνω τώρα... Καθυστερεί/ακυρώθηκε/δεν γνωρίζεις? εκτός και αν κρατήσει τη σειρά 6 μόνο για ένα Quarter και πάει σε σειρά 7.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Τώρα μπλέχτηκα Ailuros. Άρα: 1) η κάρτα που πάει για 680 είναι με τσιπάκι 104 και η κάρτα που πάει για 670 είναι 104 κομμένο. 2)το Gk110 οτι είχες πεί πως το περιμέναμε 1-2 μήνες μετά το 104. Αυτό δεν ισχύει από ότι καταλαβαίνω τώρα... Καθυστερεί/ακυρώθηκε/δεν γνωρίζεις? εκτός και αν κρατήσει τη σειρά 6 μόνο για ένα Quarter και πάει σε σειρά 7.... Και εγω μπερδευτικα ειναι η αληθεια.. δεν υποτιθεται οτι 104 = 660? (αν τελικα δεν πανε στο 700 αμεσως..) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Θα μπορούμε να αναμένουμε το ίδιο ή παρόμοιο overclocking "headroom" στο GK104 με το Tahiti; Επειδή μιλάμε για 20-30% διαφορα σε σχέση με stock και 300-400 mhz overclock σε πυρήνα μονο. Θα είναι τόσο overclock "happy" και το Kepler; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Θα μπορούμε να αναμένουμε το ίδιο ή παρόμοιο overclocking "headroom" στο GK104 με το Tahiti; Επειδή μιλάμε για 20-30% διαφορα σε σχέση με stock και 300-400 mhz overclock σε πυρήνα μονο. Θα είναι τόσο overclock "happy" και το Kepler; Σιγουρα δεν μπορουμε να το ξερουμε αυτο.Το θεμα για μενα ειναι πως θα συμπεριφερονται stock οι καρτες.Αν οι καρτες stock ξεπερνανε τα αντιστοιχα της amd προτιμω να κοιταξω τον δρομο Drivers και developer προτιμιση παρα ενα OC Headroom,but that's me.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Τώρα μπλέχτηκα Ailuros. Θα μου έκανε εντύπωση αν το καταλάβαινες με την πρώτη. Άρα:1) η κάρτα που πάει για 680 είναι με τσιπάκι 104 και η κάρτα που πάει για 670 είναι 104 κομμένο. Είπα αν δεν αλλάξουν ονομασίες. Λίγο απίθανο να τις αλλάξουν αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Για την ακυρωμένη κυκλοφορία του Φεβρουαρίου GTX680 2GB GDDR5 = GK104, GTX670 salvage part. 2)το Gk110 νόμιζα οτι είχες πεί πως το περιμέναμε 1-2 μήνες μετά το 104. Αυτό δεν ισχύει από ότι καταλαβαίνω τώρα... Καθυστερεί/ακυρώθηκε/δεν γνωρίζεις? Aρχικά ήταν να έρθει Απρίλιο και τώρα τον Μάιο. εκτός και αν κρατήσει τη σειρά 6 μόνο για ένα Quarter και πάει σε σειρά 7.... Λογικότατο marketing σενάριο (οι λόγοι όταν πλησιάζει η κυκλοφορία), αλλά από την άλλη και Αφροξυλάνθη να το ονομάσουν λίγο ενδιαφέρει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάντως που έχω και Nvidia σύστημα και AMD, ποτε δεν κατάλαβα αυτό για τους Drivers, και με τους δυο έχω προβλήματα σε διαφορα παιχνίδια, αλλα στο ίδιο επίπεδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Σιγουρα δεν μπορουμε να το ξερουμε αυτο.Το θεμα για μενα ειναι πως θα συμπεριφερονται stock οι καρτες.Αν οι καρτες stock ξεπερνανε τα αντιστοιχα της amd προτιμω να κοιταξω τον δρομο Drivers και developer προτιμιση παρα ενα OC Headroom,but that's me.. Αν βρεις κανέναν αυτή τη στιγμή να στο εγγυηθεί πες του χαιρετίσματα και ότι είναι επιπόλαιος. Οι ως τώρα ενδείξεις τείνουν προς την κατεύθυνση που ρωτάς, χωρίς αυτό να αποτελεί ουδεμία εγγύηση. Οι αρχαίοι υμών πρόγονοι είχαν το κακό συνήθιο να στέλνουν τον αγγελιοφόρο στα θυμαράκια όταν δεν γούσταραν τα νέα που τους έφερνε. Εγώ τη ζωούλα μου την θέλω αν τυχών είναι ράδιο αρβύλια (λίγο απίθανο αλλά κρατάμε και καμιά πισινή καλού κακού). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Είπα αν δεν αλλάξουν ονομασίες. Λίγο απίθανο να τις αλλάξουν αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Για την ακυρωμένη κυκλοφορία του Φεβρουαρίου GTX680 2GB GDDR5 = GK104, GTX670 salvage part. Δηλαδη η τιμη στα 300$ που ακουγοταν ηταν για την gtx 680? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Εγώ πάντως που έχω και Nvidia σύστημα και AMD, ποτε δεν κατάλαβα αυτό για τους Drivers, και με τους δυο έχω προβλήματα σε διαφορα παιχνίδια, αλλα στο ίδιο επίπεδο. Ουσιαστική διαφορά αν δεις θα είναι μόνο σε επαγγελματικές εφαρμογές για workstation και βάλε, αν και εδώ η AMD έχει κάνει τον τελευταίο καιρό ουσιαστική πρόοδο. Πέρα από τις συνήθεις τεχνολογικές τριχοτομήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να έχει χρήστης σοβαρό πρόβλημα είτε με μια Radeon είτε με μια GeForce. Aν μιλάγαμε για οδηγούς γραφικών Intel τότε ναι γιατί συχνά πυκνά σου έρχεται να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Στις άλλες 2 περιπτώσεις εκτός από τα φυσιολογικά ποναλάκια/bugs/bubbles δεν υπάρχει καμία αξιοσημείωτη διαφορά πλέον. Δηλαδη η τιμη στα 300$ που ακουγοταν ηταν για την gtx 680? Παρά 1$ ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Παρά 1$ ναι. Εχει ποτε η nvidia τιμολογησει χ80 high end μοντελο σε αυτην την τιμη?Γιατι μου φαινεται λιγο περιεργο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 γιατί ουσιαστικά δεν είναι "high end"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bigi444444 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ουσιαστικά όμως πότε έρχεται;Απρίλιο;Γιατί έχουμε χάσει τη μπάλα με τα τόσα πολλά γραφέντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 γιατί ουσιαστικά δεν είναι "high end"... Και πιο ειναι το roadmap τους δηλαδη? 680 670 660 και μετα η high end 780 ξεκαρφωτη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα