Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hehe, άμα παίζω BF3 MP πχ και έχει τελειώσει το Match και δείχνει το Score, αντί να πατάς Alt-Tab και ιστορίες, πας μπαμ μπαμ στο δεύτερο Monitor και κάνεις ό,τι κάνεις.Στην ταινία, άμα δείχνει τίποτα βαρετούς διαλόγους και δεν έχει δράση, το ίδιο :)

PC-laptop-home cinema/ΤV και ξεμπέρδεψα.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως δεν μπορεί ;

Μια 7970 μια χαρά είναι για Eyefinity.

Κάνεις τόσα πολλά πράγματα που δεν σου φτάνει η επιφάνεια εργασίας σε ένα Monitor ;

Ναι 7970 καλα ειναι αλλα οχι και για ολα τα games (metro,crysis,etc) και αν σκεφτεις και επομενες κυκλοφοριες.Καλα το eyefinity ετσι και αλλιως ειναι μια απαιτητικη διαδικασια για λιγους.

Οσο για τα monitors επιφανειας εργασιας εγω ισως και να χρειαστω και 3η γιατι λογο εργασιας (Ηχος) θελω να εχω σε καθε monitor ξεχωριστα το workflow μου.(1o monitor mixer,2o recording,3o audio plugins)θα μου ελυνε τα χερια σε σχεση με 2 οθονες.

Δημοσ.

Ε, τώρα έφερες ως παραδείγματα τις 2 γνωστές εξαιρέσεις.

Για τις επόμενες κυκλοφορίες, άντε να κλείσεις το ΑΑ και να ρίξεις λίγο το Tessellation εάν υπάρχει, σιγά τα λάχανα.

Δημοσ.

Το ερωτημα δεν ειναι αν μπορει να τρεξει αλλα πως θα τρεξει.Ωραιο ειναι το marketing με το eyefinity αλλα στην τελικη εχει νοημα?Μπορει ενα gpu μονο του να τρεξει ικανοποιητικα τελευταια games με eyefinity σε καλα settings?Εκει ειναι το θεμα.

εγω με μια 6950->6970 ετρεχα ανετα ολα τα παιχνιδια που εχω σε eyefinity, εκτος Crysis2 και Metro2033 που ζοριζοτανε και επεφταν τα FPS, και παλι ομως μπορουσε να τα παιξει εστω και ετσι χαρη στα 2GB της,

με 1GB πλεον εχεις θεμα, γι αυτο και αλλαξα απο τις 5850 που ειχα πριν.

Τωρα βεβαια εμενα μπορει να μου τη βαρεσε και εβαλα και 2η 6970 επανω, αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι χαρη στην ΑΤΙ και με μια ταπεινη 5770 μπορει καποιος να στησει 3 μονιτορ, ετσι απλα για να δει τι ειναι αυτο το καινουργιο πραγμα.

για σενα ειναι marketing, για μενα ειναι το καλυτερο χαρακτηριστικο, απο τη σειρα 5 και μετα, το eyefinity.

αν ηταν ετσι να απαξιωνουμε καθε τι κανουργιο και καλυτερο, τοτε γιατι καποιος να μην ρωτησει "τι νοημα εχει το 1920*1080 αφου και σε 1280*1024 μια χαρα παιζω εγω?"

Δημοσ.

εγω με μια 6950->6970 ετρεχα ανετα ολα τα παιχνιδια που εχω σε eyefinity, εκτος Crysis2 και Metro2033 που ζοριζοτανε και επεφταν τα FPS, και παλι ομως μπορουσε να τα παιξει εστω και ετσι χαρη στα 2GB της,

με 1GB πλεον εχεις θεμα, γι αυτο και αλλαξα απο τις 5850 που ειχα πριν.

Τωρα βεβαια εμενα μπορει να μου τη βαρεσε και εβαλα και 2η 6970 επανω, αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι χαρη στην ΑΤΙ και με μια ταπεινη 5770 μπορει καποιος να στησει 3 μονιτορ, ετσι απλα για να δει τι ειναι αυτο το καινουργιο πραγμα.

για σενα ειναι marketing, για μενα ειναι το καλυτερο χαρακτηριστικο, απο τη σειρα 5 και μετα, το eyefinity.

αν ηταν ετσι να απαξιωνουμε καθε τι κανουργιο και καλυτερο, τοτε γιατι καποιος να μην ρωτησει "τι νοημα εχει το 1920*1080 αφου και σε 1280*1024 μια χαρα παιζω εγω?"

Ενταξει δεν χρειαζεται και να τσακωθουμε,προς θεου την αποψη μου απλα εκφραζω.

Απλα προσωπικα μου φαινεται λιγο βεβιασμενη τεχνολογια,οχι οτι δεν εχει θεση στις ζωες μας ως gamers αλλα οτι θα επρεπε να παρουσιαζοταν λιγο αργοτερα,οταν αλλα προβληματα θα ειχαν ληθει.

Και για να το εξηγησω λιγο καλυτερα.

Μπορει σημερα να παιζει ο καθενας με eyefinity μια χαρα και σε 2 χρονια αυτη η καρτα να μην μπορει να παιξει ενα καινουργιο απαιτητικο game με 30fps σε single monitor.Δεν ειναι λιγο ειρωνια?

Και αυτα ειναι λεφτα ετσι?Ενταξει θα μου πειτε οτι το Pc-gaming δεν ειναι για ολες τις τσεπες και δικιο θα εχετε αλλα μια καλυτερη πολιτικη απο αποψη hardware τιμων και συνεργασιας hardware εταιριων με τους developers θα εφερνε πολυ κοσμο παλι πισω στο pc και θα τελειωνε για παντα ο ορος "κακο console port".

• Super Moderators
Δημοσ.

ρε συ Θάνο δεν είναι μόνο τα games, γενικότερα με μια κάρτα της Nvidia δεν μπορείς να έχεις 3 οθόνες ταυτόχρονα...

Δημοσ.

ρε συ Θάνο δεν είναι μόνο τα games, γενικότερα με μια κάρτα της Nvidia δεν μπορείς να έχεις 3 οθόνες ταυτόχρονα...

Σε αυτο φυσικα και συμφωνω,γιατι οπως ανεφερα χρειαζομαι πολλεσ οθονες στην δουλεια μου..Αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ ευκολο να το βαλουν στα επομενα μοντελα,μηπως του κραταει η πατεντα eyefinity πισω?Σε φαση ειναι το μεγαλο χαρτι της AMD..Οπως η amd δεν μπορει να εχει Physx ετσι και η nvidia δεν μπορει να εχει 3 οθονες σε μια καρτα η κατι τετοιο?
Δημοσ.

αυτο που λες δεν ισχυει απο παντα και με ενα μονιτορ?

μπορει πριν 2 χρονια μια καρτα να τα επαιζε ολα σε 1 μονιτορ και τωρα να μην μπορει να παιξει ενα νεο απαιτητικο παιχνιδι με 30FPS και φουλ φιλτρα.

απλα η ΑΤΙ εκανε ενα αναπαντεχο μπαμ με το eyefinity και η nvidia μπορεσε μονο μετα απο πολλους μηνες να το αντιγραψει χαρη στην ικανοτητα της με τους drivers, αλλα μονο με 2 καρτες

και οπως αναφερθηκε και απο αλλους δεν ειναι μονο τα games και το eyefinity

πολλοι θελουν windows extended desktop και σε 3η οθονη για τη δουλεια τους ή εστω για την κ@βλα τους.

Παλια καποιοι επαγγελματιες πληρωνανε καραβια λεφτα στη Matrox μονο και μονο για αυτο το λογο

Τωρα μπορεις να εχεις 3 οθονες με μια ταπεινη 5450 των 30Ε

Η nvidia με 1 καρτα ακομα δεν εχει μπορεσει να δωσει 3 οθονες

μενει να δουμε αν αυτο αλλαξει στο Kepler

ΥΓ

εγραφα και μετα ειδα οτι αυτο ειπατε και πιο πανω

το eyefinity το αντεγραψε με το surround, δεν υπαρχει πατεντα εκει

βασικα τις 3 και παραπανω οθονες απο μια καρτα η ΑΜD/ΑΤΙ το καταφερνει χαρη στο DisplayPort (που δεν χρειαζεται ΤΜDS σημα απο την καρτα), κατι που δεν ειναι θεμα πατεντας .

Δεν ξερω αν η nvidia δεν κανει κατι παρομοιο λογω ανικανοτητας ή λογω ξεροκεφαλιας

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε αυτο φυσικα και συμφωνω,γιατι οπως ανεφερα χρειαζομαι πολλεσ οθονες στην δουλεια μου..Αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ ευκολο να το βαλουν στα επομενα μοντελα,μηπως του κραταει η πατεντα eyefinity πισω?Σε φαση ειναι το μεγαλο χαρτι της AMD..Οπως η amd δεν μπορει να εχει Physx ετσι και η nvidia δεν μπορει να εχει 3 οθονες σε μια καρτα η κατι τετοιο?

όχι δεν είναι θέμα πατέντας, απλά ήταν περιορισμός αρχιτεκτονικής αν δεν κάνω λάθος, πράγμα που το "διορθώνει" με αυτή την γενιά η Nvidia...

Η nvidia με 1 καρτα ακομα δεν εχει μπορεσει να δωσει 3 οθονες

μενει να δουμε αν αυτο αλλαξει στο Kepler

μπορεί με την GTX590 και την GTX295, αλλά είναι SLI ουσιαστικά

υπάρχουν βέβαια μερικές single gpu που το υποστηρίζουν αλλά ελάχιστες και όχι reference...

πχ κάποιες Zotac

http://www.zotac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=567%3Azotac-kicks-off-computex-2011-with-native-triple-display-capable-geforce-gtx-560&catid=1&Itemid=268&lang=en

http://usingwindowshomeserver.com/2011/06/25/zotac-launch-new-geforce-gtx-550-ti-multiview-graphics-card/

Δημοσ.

Ο μόνος λόγος που θα ήθελα δεύτερο Monitor θα ήταν γιατί θα ήθελα ας πούμε στο 1 να παίζω game ή να βλέπω κάποια ταινία και στο άλλο να τσατάρω ή να σερφάρω.

Πάρε μια ταμπλέτα B)

Αν και offtopic, ας απαντησω.

Σε 1 monitor τρεχω τα games, με δυο 5850. [Ειχα ξεχασει να κανω update την υπογραφη, fixed]

Σε οτιδηποτε εκμεταλλευεται το crossfire, τρεχει νερακι με τα παντα στο full.

Σε ο,τι δεν το εκμεταλλευεται, εχει αρχισει να δειχνει σημαδια "κοπωσης" ως μονη καρτα σε 1920x1200 @ full + φιλτρα.

Βεβαια και αυτες κλοκαρουν πολυ καλα, 950MHz core απο 725, με 1.2v ταση απο 1.09 default.

Με τετοιες τιμες με βλεπω να μενω ολο το 2012 και μερος του 2013 στις 5850, μιας και δεν ειμαι ο φανατικος gamer. :)

PS: Σε crossfire x8/x8 η διαφορα ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ σε συγκριση με το crossfire x8/x8 και CPU τον Ε7400 που ειχα πριν :shifty:

Η 5850 ήταν, από την εμφάνιση της πολύ καλή κάρτα σε τιμή/απόδοση και στο OC potential. Θα έλεγα ότι για τη γενιά της ήταν καλύτερη λύση από ότι η 4850 στη δική της γενιά.

Και ναι σε CF αντέχουν ακόμα μέχρι FullHD.

H 6950 (reference) θα έλεγα ότι ήταν φτιαγμένη από την ίδια συνταγή. Πιο οικονομική από τη μεγαλύτερη της αδερφή, και με ακόμα μεγαλύτερο OC potential.

Η 7950 φαίνεται να συνεχίζει την ίδια συνταγή σε σχέση με τη μεγαλύτερη της κατηγορίας. Πιο οικονομική και με εξαιρετικό OC Potential.

Τα $350 λέγαμε μήνες πριν ότι είναι εφικτά και για 7970 σε custom PCB - όχι στο reference. Άρα σίγουρα θα δούμε πιο φθηνές non reference 7950. Απλά δε ξέρω εάν θα έχουν το ίδιο OC potential με τις reference.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...