Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτή είναι μια πραγματικά εξαιρετική κάρτα. Και εξαιρετική λύση γενικότερα. Ένα πραγματικά φορητό gaming rig.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Unified Virtual Memory του Maxwell θα είναι συμβατό με τα πρότυπα του HSAFoundation ή έχει δικό της μοναχικό δρόμο η nV (nV+arm only? x86-compatible addressing?)?

Last time I checked ουδεμία σχέση είχε η NV με HSA foundation και αμφιβάλλω αν θα πάρουν και ποτέ μέρος από καθαρό εγωισμό. Γιατί να συμμετάσχουν σε κάτι που δεν το σκέφτηκαν αυτοί ή που δεν είναι τουλάχιστον αυτοκράτορ....συγγνώμη πρόεδρος ο Jensen;

΄Εχουν να πέσουν σφαλιάρες στο μέλλον που δεν θα τις προέβλεπε κανείς. Στην αγορά SoC η NV είναι και θα παραμείνει ο φτωχός συγγενής σε σχέση με τους μεγάλους που ανταγωνίζονται. Η ΝV μαγειρεύει απλά custom core βασισμένο σε ARM ISA αλλά ουδεμία σχέση με x86.

Οι αληθινοί άντρακλες στην αγορά αυτή στο μέλλον θα δημιουργούν κατά 100% τους δικούς τους επεξεργαστές ;)

Last time I checked ουδεμία σχέση είχε η NV με HSA foundation και αμφιβάλλω αν θα πάρουν και ποτέ μέρος από καθαρό εγωισμό. Γιατί να συμμετάσχουν σε κάτι που δεν το σκέφτηκαν αυτοί ή που δεν είναι τουλάχιστον αυτοκράτορ....συγγνώμη πρόεδρος ο Jensen;

΄Εχουν να πέσουν σφαλιάρες στο μέλλον που δεν θα τις προέβλεπε κανείς. Στην αγορά SoC η NV είναι και θα παραμείνει ο φτωχός συγγενής σε σχέση με τους μεγάλους που ανταγωνίζονται. Η ΝV μαγειρεύει απλά custom core βασισμένο σε ARM ISA αλλά ουδεμία σχέση με x86.

Οι αληθινοί άντρακλες στην αγορά αυτή στο μέλλον θα δημιουργούν κατά 100% τους δικούς τους επεξεργαστές ;)

Όταν βασίζεσαι σε ARM δεν είναι 100% δικός σου ο επεξεργαστής.

Κάποιοι κινέζοι έχουν και MIPS cores. SPARC is dead. PowerPC προ-προηγούμενης γενιάς σε stb έχω σταματήσει να βλέπω πολλά.

Αλλά αρχιτεκτονική από το μηδέν είναι δύσκολο. Θέλει πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις.

Φαντάζομαι τελικά ότι αντίστοιχη υλοποίηση με του HSA θα κάνουν. Με ένα δυο tweaks ώστε να το βαφτίσουν καλύτερο. Ας δούμε. Στην τελική μπορεί να τα πάρουν έτοιμα από ARM όλα αυτά.

Όταν βασίζεσαι σε ARM δεν είναι 100% δικός σου ο επεξεργαστής.

Κάποιοι κινέζοι έχουν και MIPS cores. SPARC is dead. PowerPC προ-προηγούμενης γενιάς σε stb έχω σταματήσει να βλέπω πολλά.

Αλλά αρχιτεκτονική από το μηδέν είναι δύσκολο. Θέλει πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις.

Φαντάζομαι τελικά ότι αντίστοιχη υλοποίηση με του HSA θα κάνουν. Με ένα δυο tweaks ώστε να το βαφτίσουν καλύτερο. Ας δούμε. Στην τελική μπορεί να τα πάρουν έτοιμα από ARM όλα αυτά.

Κάποιου μεγάλου στο προβλεπόμενο μέλλον (κάνα 2 γενιές από σήμερα) θα είναι 100%. Η MIPS εξαγοράστηκε από την Imagination Technologies και αν και δεν περιμένω τρομερές πωλήσεις όπου υπάρχει μια Coca Cola (ARM) μπορεί να υπάρξει και μια Pepsi (Imagination) για CPU IP.

Επενδύσεις; Ξέρεις κανένα από τους μεγάλους (3 είναι προς το παρών όχι παραπάνω) να του λείπουν πόροι; ΄Οτι είναι για σένα και και μένα το 50-ευρω είναι για αυτούς το δισεκατομύριο. Περαιτέρω λεπτομέρειες αν θέλεις να μάθεις μέσω PM και ναι είμαι 100% σίγουρος.

****** Nvidia GTX TITAN  throttling *********

Οταν ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασια  ο τιτανας κατεβαζει τα ρολογια απο μονο του και χαλαει οποιο overclocking

θελουμε να κανουμε .Μηπως υπαρχρι λυση στο προβλημα εκτος να του να βαλουμε αλλο bios ???

****** Nvidia GTX TITAN  throttling *********

Οταν ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασια  ο τιτανας κατεβαζει τα ρολογια απο μονο του και χαλαει οποιο overclocking

θελουμε να κανουμε .Μηπως υπαρχρι λυση στο προβλημα εκτος να του να βαλουμε αλλο bios ???

Λύση υπάρχει. Αλλη μια σε sli :)

Πέρα από την πλάκα το throttling του titan παρουσιάζεται ακόμη και στο νερό χωρίς το πρόβλημα των θερμοκρασιών. Με δυο titatn όμως αυτό πάει περίπατο (αν έχω καταλάβει καλά από ότι έχω διαβάσει)

Τώρα αυτό που λες να κατεβάζει συχνότητα όταν ξεπεράσει κάποιες θερμοκρασίες το κάνει και στην δικιά μου που δεν είναι titan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...