Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η κινέζικη πρωτοχρονιά πέρασε.

Ήταν πριν 4-5 μέρες...

Σήμερα είναι :rolleyes:

Επίσης...

From the 3rd week of January through the 3rd week of February, China manufacturers will be shut down for their Chinese New Year holiday. While some might open earlier, many won’t have their full staff back until the end of February. During the CNY, workers return to their homes away from the east coast, where much of China’s industry is based.

Ο Dave Baumann της AMD είπε επίσης ότι στον τομέα τους (γραφικά) τα εργοστάσια θα νεκρώσουν για 1 εβδομάδα περίπου. Αυτό αφορά και την NVIDIA.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Dave Baumann της AMD είπε επίσης ότι στον τομέα τους (γραφικά) τα εργοστάσια θα νεκρώσουν για 1 εβδομάδα περίπου. Αυτό αφορά και την NVIDIA.

Ναι αλλά δούλευαν και Σαββατοκύριακα πριν για να μην υπάρξει απώλεια παραγωγής. Το 104 καθυστέρησε λόγω PCIe προβλήματος από ότι φαίνεται και όχι για άλλο λόγο.

Η ήττα της AMD είναι σίγουρη, δεν χρειάζεται να το πει ο Nvidia Hater για να ισχύει..

Σε κάθε γύρο χάνει η AMD, από την 8800GTX και μετά χάνει..

Το GK110(High-End Kepler) είναι Auto-Win.Μιλάμε καθαρά για επιδόσεις έτσι..

Tίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Απλά βιάστηκε όπως πάντα να ανακυρήξει νικητή και ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Ας πούμε ότι μίλησα μαζί του πριν κάμποσο καιρό για να τον προστατέψω, του είπα να χέσει και αυτός ξεπωλιάστηκε. Αν το Tahiti ήταν στα χάλια του R600/NV30 θα την θεωρούσα την υπόθεση δεδικασμένη. Προς το παρών όμως φαίνεται οι Tahiti και να έχουν ρεζέρβες χρονισμού όπως και βελτιστοποιήσεων οδηγών που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πόσο θα βελτιωθεί το αποτέλεσμα με ένα refresh από μέρους της AMD. ΄Οταν μου λέει κάποιος ότι το Kepler κερδίζει έναντι GCN τότε εγώ καταλαβαίνω όχι μια έκδοση μόνο πάνω στην κάθε αρχιτεκτονική αλλά όσες θα έχει η καθεμιά μέχρι να αλλάξει η αρχιτεκτονική.

Εμένα το καλαθάκι μου για δες μικροσκοπικό είναι. Χωράει λίγα αλλά όσο γίνεται πιό σίγουρα.

Semiaccurate.

η τιμή του 104 θα είναι γύρω στα 300 Δολλάρια.

http://semiaccurate.com/2012/01/23/exclusive-and-the-nvidia-keplergk104-price-is/

Ο τρελλός του χωριού εδώ το είπε αρκετά πριν.

Tίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο. Απλά βιάστηκε όπως πάντα να ανακυρήξει νικητή και ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Ας πούμε ότι μίλησα μαζί του πριν κάμποσο καιρό για να τον προστατέψω, του είπα να χέσει και αυτός ξεπωλιάστηκε. Αν το Tahiti ήταν στα χάλια του R600/NV30 θα την θεωρούσα την υπόθεση δεδικασμένη. Προς το παρών όμως φαίνεται οι Tahiti και να έχουν ρεζέρβες χρονισμού όπως και βελτιστοποιήσεων οδηγών που δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πόσο θα βελτιωθεί το αποτέλεσμα με ένα refresh από μέρους της AMD. ΄Οταν μου λέει κάποιος ότι το Kepler κερδίζει έναντι GCN τότε εγώ καταλαβαίνω όχι μια έκδοση μόνο πάνω στην κάθε αρχιτεκτονική αλλά όσες θα έχει η καθεμιά μέχρι να αλλάξει η αρχιτεκτονική.

Εμένα το καλαθάκι μου για δες μικροσκοπικό είναι. Χωράει λίγα αλλά όσο γίνεται πιό σίγουρα.

Προσωπικά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να μιλάμε για άμεση σύγκριση όταν ο ένας εκ των δύο ανταγωνιστών έχει προβάδισμα 2 μηνών... Από την μία η Nvidia έχει 2 μήνες να αναλύσει το προϊόν του ανταγωνιστή και να προβεί σε οποιεσδήποτε βελτιστοποιήσεις είτε σε hardware/χρονισμούς είτε σε drivers, ενώ από την αλλη η AMD έχει 2 μήνες περιθώριο να προβεί σε οποιεσδήποτε βελτιστοποιήσεις στον υπάρχον πυρήνα/χρονισμούς/drives για να απαντήσει σε ενδεχόμενη απάντηση της nvidia.

Απο εκεί και πέρα αν και η 7970 αποτελεί με τα τωρινά δεδομένα ένα δυνατό προϊόν πιστεύω ήταν μια αποτυχία η τιμολόγησή της απο πλευράς AMD. Προσωπικά νομίζω (χωρίς να τα στηρίζω κάπου όλα αυτά και χωρίς να έχω ιδέα για το κόστος παραγωγής) ότι θα έπρεπε να βγάλει αυτήν την κάρτα με το όνομα 7950, και με μιά τιμή +/- $350 (ίσως και χαμηλότερα). Οι 2 κύριοι λόγοι που είμαι αυτής της άποψης είναι ότι:

α) η AMD έχει δημιουργήσει ένα όνομα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το VFM. Το να μπει στην αγορά με τόσο χαμηλες τιμές θα ήταν θετική έκλπληξη για όλους, και θα έμπαινε στην νέα γενιά εκ του ασφαλούς, αφού σε περίπτωση μιας δυνατότερης Nvidia θα διατηρούσε το ταμπελάκι της ισορροπημένης οικονομικής λύσης, και σε περίπτωση ενός Kepler παραπλήσιου σε επιδόσεις θα έμοιαζε ακόμη καλύτερη η αγορά μιας κάρτας της σειράς 7000.

β) Από τη στιγμή που είναι δεδομένη η δυνατότητα βελτίωσης της απόδοσης με μια απλή αύξηση voltage/χρονισμού, θα μπροούσε να πλασάρει την 7970 ως 7950 ώστε να μην παίξει εξ αρχής τον (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) "άσσο" της και να θέσει τον πύχη πιο ψηλά για την Nvidia, κυκλοφορόντας μια υπερχρονισμένη 7950 με περισσότερη VRAM και άλλα καλούδια ως 7970.

Το να πετάξει ξαφνικά τώρα την 7970 από τα $500 στα $300 ως απάντηση στο 104 θα είναι μια παραδοχή της ήτας για μένα, και κοροϊδία ίσως για όσους έτρεξαν να αγοράσουν την 7970.

Ιστορίες για αγρίους θα μου πεις τώρα, αλλά τέσπα, κουβέντα να γίνεται...

Μα σε περίπτωση 300 $ τιμής δεν υπήρχε περίπτωση να μπορεί να αντεπεξέλθει στη ζήτηση, καμια όμως. Εδώ στα 550 και 600 είναι παντού Sold Out...

και? Imho το effect που θα είχε δώσει κάτι τέτοιο θα ήταν "λύτρωση" για όλη την σειρά 7000. Και όσων αφορά τις μελλοντικές πωλήσεις αλλά και τις οποιεσδήποτε επιδόσεις του αντιπάλου...

Προσωπικά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να μιλάμε για άμεση σύγκριση όταν ο ένας εκ των δύο ανταγωνιστών έχει προβάδισμα 2 μηνών... Από την μία η Nvidia έχει 2 μήνες να αναλύσει το προϊόν του ανταγωνιστή και να προβεί σε οποιεσδήποτε βελτιστοποιήσεις είτε σε hardware/χρονισμούς είτε σε drivers, ενώ από την αλλη η AMD έχει 2 μήνες περιθώριο να προβεί σε οποιεσδήποτε βελτιστοποιήσεις στον υπάρχον πυρήνα/χρονισμούς/drives για να απαντήσει σε ενδεχόμενη απάντηση της nvidia.

Η πραγματικότητα είναι ότι αμφότερες εταιρείες θα συνεχίσουν να βελτιστοποιούν οδηγούς και αν γίνεται ακόμα και hw στην περίπτωση της NV. Oι αναλύσεις του ανταγωνισμού έχουν ξεκινήσει και πριν την κυκλοφορία του Tahiti. Aν δεν υπήρχε πολύ νωρίς πληροφόρηση μεταξύ των ανταγωνιστών δεν θα διαρρέανε ποτέ πρώιμα πληροφορίες.

Απλά όπως είπα το να ανακυρήξεις νικητή ΤΩΡΑ είναι αρκετά τολμηρό και πόσο μάλλον για πολλαπλές οικογένειες προιόντων ή αν προτιμάς οτιδήποτε 28nm από την μια πλευρά και την άλλη μέχρι το 20nm/2014.

Απο εκεί και πέρα αν και η 7970 αποτελεί με τα τωρινά δεδομένα ένα δυνατό προϊόν πιστεύω ήταν μια αποτυχία η τιμολόγησή της απο πλευράς AMD. Προσωπικά νομίζω (χωρίς να τα στηρίζω κάπου όλα αυτά και χωρίς να έχω ιδέα για το κόστος παραγωγής) ότι θα έπρεπε να βγάλει αυτήν την κάρτα με το όνομα 7950, και με μιά τιμή +/- $350 (ίσως και χαμηλότερα). Οι 2 κύριοι λόγοι που είμαι αυτής της άποψης είναι ότι:

α) η AMD έχει δημιουργήσει ένα όνομα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά το VFM. Το να μπει στην αγορά με τόσο χαμηλες τιμές θα ήταν θετική έκλπληξη για όλους, και θα έμπαινε στην νέα γενιά εκ του ασφαλούς, αφού σε περίπτωση μιας δυνατότερης Nvidia θα διατηρούσε το ταμπελάκι της ισορροπημένης οικονομικής λύσης, και σε περίπτωση ενός Kepler παραπλήσιου σε επιδόσεις θα έμοιαζε ακόμη καλύτερη η αγορά μιας κάρτας της σειράς 7000.

β) Από τη στιγμή που είναι δεδομένη η δυνατότητα βελτίωσης της απόδοσης με μια απλή αύξηση voltage/χρονισμού, θα μπροούσε να πλασάρει την 7970 ως 7950 ώστε να μην παίξει εξ αρχής τον (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) "άσσο" της και να θέσει τον πύχη πιο ψηλά για την Nvidia, κυκλοφορόντας μια υπερχρονισμένη 7950 με περισσότερη VRAM και άλλα καλούδια ως 7970.

1. To Tahiti σαν πυρήνας θα πρέπει να είναι γύρω στα 370 τετραγωνικά χιλιοστά. Απέχει χοντρικά 38% από τις μέγιστες δυνατότητες του πρωτόκολλου κατασκευής (600mm2).

2. Η AMD ουδέποτε εγκατέλειψε την στρατηγική να τελματίζει κάπου στα 2/3 του μέγιστου του πρωτόκολλου κατασκευής και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το enthusiast τομέα με mGPU.

΄Αρα με την πρώτη ματιά δεν άλλαξε τίποτα από το παρελθόν. Δεν αρνούμαι ότι μπορεί να ισχύει ότι έχει ανέβει αισθητά το κόστος κατασκευής αλλά ας καθότανε για κάνα μήνα ή 2 στα αυγά τους να βγάλουν από την αρχή προιόντα με ωριμότερους οδηγούς και με σωστό voltage. ΄Ηταν λάθος εκτίμηση και όχι μην σου κάνει εντύπωση.

Το να πετάξει ξαφνικά τώρα την 7970 από τα $500 στα $300 ως απάντηση στο 104 θα είναι μια παραδοχή της ήτας για μένα, και κοροϊδία ίσως για όσους έτρεξαν να αγοράσουν την 7970.

Ιστορίες για αγρίους θα μου πεις τώρα, αλλά τέσπα, κουβέντα να γίνεται...

Ξέρεις πόσες φορές την έκανα αυτή τη συζήτηση εδώ και σε άλλα fora και για αυτά ονόμασα και τον εαυτό μου παραπάνω τον τρελλό του χωριού; Οι αντιδράσεις ήταν παντού σχεδόν οι ίδιες και πάντα του τύπου πόσο παράλογο είναι να μην καταλαβαίνω αφού η AMD έχει high end προιόν και απουσία ανταγωνισμού ότι θέλει κάνει κλπ κλπ. Η NV αν δεν είχε μαμήσει το PCI3.0 πρωτόκολλο στο Gk104 θα κυκλοφορούσε τον Φεβρουάριο με τιμή $299 για κάτι που έχει επιδόσεις πάνω από μια 7950. ΄Οσο ηλίθιο είναι το λάθος αυτό άλλο τόσο και το αντίπαλο δέος με τα voltage ωστόσο ουδείς τέλειος. Πέραν τούτου ας μου αποδείξει κάποιος ότι η NV θα πούλαγε αν κυκλοφορούσε τον Φλεβάρη με χασούρα και μετά μπορούμε ευχαρίστως να συζητήσουμε τι πα να πει marketing. Για μένα προσωπικά δεν είναι κουβέντα να γίνεται. Αν έλεγα πριν βδομάδες αυτά που έλεγα σε πραγματικό χρόνο μπροστά σε κόσμο μπορεί να κινδύνευα και με λυντσάρισμα.

Επειδη διαβασα προσεκτικα αυτο που εγραψες ,οπως ολων εδω αλλωστε, γνωμη μου ειναι αν θες την πετας αν θες την κρατας οτι μια VFM καρτα δεν αποτελει πανακεια την στιγμη που διαλεγεις να ακολουθησεις επιθετικη πολιτικη σαν εταιρεια και κοιτας να βγαλεις μια best performance gpu ,ασχετα αν το τελικο αποτελεσμα σε δικαιωσει.Το πολυ να κανεις αυτο που εκανε η nvidia με την 480-580 .Mια μεταλλαγμενη 7970 που θα ηταν 7950 ομως θα ηταν σαν να πηγαινες να παιξεις σε ενα αλλο μικροτερο γηπεδο μπαλα και οχι σε αυτο που παιζει η nvidia.Εμενα προσωπικα σαν launch price μου αρεσε που εβαλε την τιμη τοσο ψηλα γιατι αυτο κατα καποιο τροπο δειχνει οτι υποστηριζει το προιον της και το εμπιστευεται ,ασχετα με τα προβληματα με ανωριμους drivers ή υπερκοστολογησης ή ακομα ασχετα αν μετα απο καποιους μηνες το kepler την περασει .Εκει μετα θα ειναι βλεποντας και κανοντας και φυσικα μπορει να κανει ενα refresh με υψηλοτερους χρονισμους στην 7970 ή πολυ περισσοτερο να κερδισει στο mgpu με την 7990 οπως αλλωστε εκανε με την 6990 .

Alchemist` στο ποστ 233, αν και καθιστός σε καρεκλά μπροστά στο υπολογιστή σου μιλάς ορθα.

με την τιμολογικη πολιτική της amd στην 7970, 2 πραγματα μου δινει να καταλάβω, η οτι το κανει απο θεμα για να αποκτήσει μεγαλύτερο prestige η να μαζεψει οσο περισσότερα χρήματα μπορεί μέχρι την απάντηση του ανταγωνισμού. υπαρχει ομως και η 3τη εκδοχή η οποια συγχωνεύει τις 2 προηγούμενες.

παντος σε καμιά περίπτωση δεν δείχνει οτι κυνηγάει τον ανταγωνισμό με σκοπο να τον κανει να χασει μεγαλο ποσοστό σε ολους τους τομεις. αν ηθελε να το κανει η 7970 επρεπε να ειναι ποιο κατω απ την 580gtx σε τιμη. και καλύτερες επιδώσεις και ποιο οικονομική.

μια 580gtx εχει ~500€.... ενω η 7970 εχει 600€+!!!!! απαράδεκτη κινηση/τιμη απ την amd !!!! η 7970 έπρεπε να εχει το πολυ 450€ η καλύτερη εκδοσή αυτής άσχετα μάρκας κατασκευής και συστήματος ψύξης.

βασικα δεν εχω ιδεα ποιο ειναι το κοστος κατασκευής/μεταφορας/εκτελώνισης/....κ.α. μιας 7970, αλλα η amd ξερει πολυ καλα τι εχει παθει απ την intel στον τομεα των cpus και γιαυτο καλα θα κανει να σκεφτεί πολυ την τιμη που βαζει στις καρτες τις. αν αυτην την στιγμη η 7970 ειχε 400+€ το πολυ ουτε καν θα μιλάγαμε για το 104 !!!!! ας την ειχε αρκετα χαμηλά και ας μην ειχε αρκετα κομμάτια σε διαθεσιμότητα. γιατι μεχρι να ερθει η απάντηση απ την nv θα εχει καλύψει ενα μεγάλο μερος καταναλωτικού κοινού απ οτι εχει τωρα με αυτην την τιμη.

Αν άκουγε ορισμένους εδώ μέσα η (κάθε) atiamd, θα 'χε μπατάρει προ πολλού. Eχεις πχ max 10.000 κομμάτια ενός νέου-κορυφαίου προιόντος, ο ανταγωνιστής σου είναι 2 μήνες πίσω, τα νούμερα λένε ότι θα ξεπουλήσεις ακόμη και με +40% στην τιμή σε σχέση με το περσινό launch, το cpu τμήμα σου χαροπαλεύει άρα χρειάζεσαι και το τελευταίο σεντ, και αποφασίζεις να πουλήσεις ακριβότερα μεν από last year αλλά με το price/performance του ανταγωνιστή σου - +10% στην τιμή, με +10% μέσο όρο διαφορά στα fps(gtx580). Που ακριβώς είναι το παράλογο? Επειδή ξεβόλεψε μερικούς? Ας περιμένουν την nvidia για να αγοράσουν φθήνα, ε ρε κόλημα σώνει και καλά να πουλάει ο άλλος όσο γουστάρω να αγοράσω εγώ, λες και μιλάμε για κανα φιλανθρωπικό ίδρυμα.. Ρε ξεκολάτε όλοι τα ίδια κάνουν, ξεχάσατε τις 700ρες που ζήταγε η nvidia για τις gtx8800/ultra? τις 600ρες της 2900xt? τα 185.000 της 4600 ti? εδώ πχ η ιντέλα πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μου χρεώνει 400 ευρώ εξτρά για 3 mb cache και 100 mhz παραπάνω, η 7970 μας μάρανε..

Μα σε περίπτωση 300 $ τιμής δεν υπήρχε περίπτωση να μπορεί να αντεπεξέλθει στη ζήτηση, καμια όμως. Εδώ στα 550 και 600 είναι παντού Sold Out...

΄Οσο υψηλότερη τιμή τόσο μικρότερη η ζήτηση και φυσικά όσο μικρότερη η τιμή τόσο μεγαλύτερη η ζήτηση, ειδάλλως θα την κυκλοφορούσαν κιόλας το Φλεβάρη και ας είχε την PCI3 βλακεία με μια βλαμμένη όπως πάντα δικαιολογία ίσως. Aν η AMD δεν μειώσει τις τιμές ως τον Απρίλιο πάλι η ζήτηση για 104 θα είναι υψηλή και πάλι θα ζοριστούν να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση αλλά κατά ΠΟΛΥ καλύτερα προφανώς από ότι τον Φλεβάρη.

Αν άκουγε ορισμένους εδώ μέσα η (κάθε) atiamd, θα 'χε μπατάρει προ πολλού. Eχεις πχ max 10.000 κομμάτια ενός νέου-κορυφαίου προιόντος, ο ανταγωνιστής σου είναι 2 μήνες πίσω, τα νούμερα λένε ότι θα ξεπουλήσεις ακόμη και με +40% στην τιμή σε σχέση με το περσινό launch, το cpu τμήμα σου χαροπαλεύει άρα χρειάζεσαι και το τελευταίο σεντ, και αποφασίζεις να πουλήσεις ακριβότερα μεν από last year αλλά με το price/performance του ανταγωνιστή σου - +10% στην τιμή, με +10% μέσο όρο διαφορά στα fps(gtx580). Που ακριβώς είναι το παράλογο? Επειδή ξεβόλεψε μερικούς?

Αν σε βολεύει εσένα να πληρώνεις ΟΤΙ τιμή κι αν σου ζητήσουν για ένα οποιοδήποτε προιόν και να το πληρώνεις αδιαμαρτύρητα τότε φυσικά σου βγάζω το καπέλο. Η εμπεριστατωμένη κριτική είναι δημοκρατικό δικαίωμα και πόσο μάλλον όταν αυτή η κριτική αγγίζει την τσέπη μου σε εποχές που παγκοσμίως δεν επιτρέπουν αυξήσεις.

Ας περιμένουν την nvidia για να αγοράσουν φθήνα, ε ρε κόλημα σώνει και καλά να πουλάει ο άλλος όσο γουστάρω να αγοράσω εγώ, λες και μιλάμε για κανα φιλανθρωπικό ίδρυμα.. Ρε ξεκολάτε όλοι τα ίδια κάνουν, ξεχάσατε τις 700ρες που ζήταγε η nvidia για τις gtx8800/ultra? τις 600ρες της 2900xt? τα 185.000 της 4600 ti? εδώ πχ η ιντέλα πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μου χρεώνει 400 ευρώ εξτρά για 3 mb cache και 100 mhz παραπάνω, η 7970 μας μάρανε..

Θα ήθελα να διάβαζα τι θα γράφατε οι περισσότεροι αν οι παράγοντες ήταν αντίστροφοι και η NV πουλούσε στα 5 κατοστάρικα μια performance GPU απουσία ανταγωνισμού από την AMD. H μικρή διάφορα είναι ότι η αντίδραση μου θα ήταν ίδια και χειρότερη. Ακριβώς επειδή η NV έχει πιο βεβαρυμένο ιστορικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...