Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το εκλεισαν για λογο που τους βολευει.

Ναι. Ο λόγος "που τους βολεύει" είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά κομμάτια με 15 SMX units για να σχηματίσουν κάποιο προϊόν.

Κανα δυο δεκάδες χιλιάδες κομμάτια με 14 SMX units που μαζεύτηκαν θα τα δώσουν σε μας με τη μορφή GeForce και στους επαγγελματίες με τη μορφή K20X.

Και ο κύριος όγκος με τα 13 SMX units και τη μορφή K20 πουλιέται ήδη κατά χιλιάδες για supercomputers αλλά και μικρότερους ενδιαφερόμενους.

Μην τρέξετε να δώσετε τα 4-5 χιλιάρικα που σας περισσεύουν... Δεν έχουν έξοδο για οθόνη  :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις 16850+ κομμάτια K20X πήγανε 2μήνες κάτι στο upgrade του Jaguar supercomputer.

Ναι η πρώτη παρτίδα που βγήκε τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου πήγε όλη σχεδόν εκεί (18688 κομμάτια).

Λογικά στην καινούρια παρτίδα θα καλυτέρεψε το yield και θα υπάρχουν περισσότερα με 14 SMX. Ακόμα καλύτερα αν κατάφερε να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο σε waffers από την TSMC.

Υπάρχει και το όριο κατανάλωσης βέβαια. Θα αναγκάζονται να απενεργοποιήσουν μια μονάδα για να πέσουν μέσα στα 225-235W.

α μπράβο!

έμενα το μόνο που μου κολλάει είναι ότι το έκλεισαν επίτηδες για νά πάει το φλασαρισμα σύννεφο να χάνεται η εγγύηση και να έχουν σίγουρα τα χρήματα για πάρτη τουσ. εκτος και αν βάλουν διακόπτη για επαναφορά bios οπωσ είχε η amd σε μερικά μοντέλα.

αλλά χωρίς αυτοκόλλητο ασφαλειασ επανω.

• Super Moderators

1 DisplayPort πάλι μόνο, σκατά στον τάφο τους...

μέχρι να ψοφίσει το DVI θα μας βγάλει την παναγία...

Εγώ στα έλεγα ότι θα έχει μόνο 1 :)

σε είδα να γράφεις ότι σκέφτεσαι ανάμεσα σε 7950/670.

να αρχίσω το conversion;  :-D

πέραν της πλάκας εγώ πάω 7950, ο μόνος λόγος που σκέφτηκα την 670 είναι τα physx .

Σε απόδοση η 7950 την έχει , ειδικά σε o/c καταστάσεις που σκοπεύω . Αν θέλω physx για κάποιο τίτλο θα κοιτάξω για καμιά μετέχειρη και hybrid. Συνολικά θα μου βγεί σαν 670 και θα έχω ανώτερες επιδώσεις και με και χωρίς physx.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ VALUE στην ελλαδα

http://www.plaisio.gr/Gifts-Gadgets/Bundles/Gigabyte-Radeon-HD-7950-3GB-GV-R795WF3-3GD.htm

Ποια 670 680 7870 7970 μου λετε τωρα σεις.

Ο μόνος λόγος που τους βολεύει είναι ότι μάλλον δεν αρκούν τα binning yields ακόμα για να έχουν αρκετούς πυρήνες με 15 clusters. ΄Οταν ξεκινάνε την παραγωγή το foundry θα μετρήσει τον μέσο όρο των wafer yields δηλαδή πόσους πυρήνες που δουλεύουν ανά wafer και ανάλογα θα πέσουν και οι χρεώσεις. Με κάτι όπως το 110 πες χοντρικά ότι θεωρητικά κατά το μέγιστο ένα 300mm wafer θα σου έβγαζε 100 πυρήνες με τα wafer yields και τόσο τερατώδη πυρήνα άντε στο τσακίρ κέφι να έχουν 50% wafer yields δηλαδή γύρω στους 50 πυρήνες. Αν τώρα θεωρείς ότι όλα τα chips θα μπορούν να έχουν και τα 15 SMX ενεργοποιημένα κάνεις λάθος, όχι με τόσο πολύπλοκο πυρήνα και όχι με 28nm.

Λογικά ένα μεγάλο ποσοστό πυρήνων θα μπορεί να έχει 13, ένα μικρότερο 14 και το μικρότερο δυνατό 15. Σημείωσε ότι το GK110 ξεκίνησε παραγωγή  για τις Tesla την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη (final tape out πρώτη βδομάδα Μαρτίου 12'), αλλιώς δεν είναι και την μεγάλη χρονική περίοδο στην παραγωγή.

Ρεαλιστικά η κατανάλωση ρεύματος αλλάζει ελάχιστα με τον ίδιο ακριβώς χρονισμό είτε έχεις 14 είτε 15 ενεργοποιημένα, ενώ η απώλεια επιδόσεων (πάντα με τον ίδιο θεωρητικό χρονισμό) είναι γύρω στα 5%, οπότε θα ήταν ηλίθιοι αν μπορούσαν να το ενεργοποιήσουν και δεν το έκαναν. Πάντα βέβαια με την προυπόθεση ότι θα έχει όντως "μόνο" 14 clusters ενεργοποιημένα.

1 DisplayPort πάλι μόνο, σκατά στον τάφο τους...

μέχρι να ψοφίσει το DVI θα μας βγάλει την παναγία...

Γιατί το PCI-E3.0 θα δουλεύει πάντα όπως πρέπει; Αλλά η τιμή τιμή δεν έχει.....πφφφφφ

Που σκατά βρήκαν τα 502mm2 ακόμα δεν έχω καταλάβει. Αν όντως ισχύει θα σήμαινε τρομακτική πυκνότητα transistors και θα άγγιζε το θαύμα σαν πυρήνας ειδικά αν η κατανάλωση είναι στα επίπεδα 250W. Aν φυσικά είναι κοντά στα 300 όπως θέλουν να ξέρουν μερικοί τότε τον λόγο δεν χρειάζεται να μου τον πει κάποιος: 14.1 Μ transistors/mm2!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...