Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aυτο ειναι ενα memory limit του παιχνιδιου τιποτα παραπανω .Οπως ειπε και ο Τhresh το να σηκωσεις το ΜSAA ειναι δωρο αδωρον αν δεν μπορεις να παιξεις σε ικανοποιητικα fps.Ειναι πολυ απλο δηλαδη σαν σκεψη ,η 7970 εχει 3gb μνημη ,το παιχνιδι εχει memory limit ,εσυ μπορεις να σηκωσεις msaa 8x,η 680 δεν μπορει επειδη ξεπερναει την μνημη της(σε ιδιες αναλυσεις παντα) ,αλλα και εσυ που μπορεις βλεπεις οτι δεν εχεις ανεκτο performance και ξαναγυρνας εκει που η 680 ειναι πανω απο την 7970 .Μια τρυπα στο νερο δηλαδη ,και μονος σου το ειπες.

Εκτος αν εσυ ή οποιος αλλος εδωσε 450+ ευρω για να μπορει να περασει στο memory limit του max payne την 680 να χαρει και μετα να ξανακαταβεσει τις ρυθμισεις κατω βλεποντας oτι η καρτα του δεν του φτανει για τοσο πανω :P. Για μενα βεβαια ικανοποιητικα fps ειναι πανω απο τα 70 αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα ...

Eπισης παιχνιδι με πχ 8x msaa σε 1920χ1200 δεν θα βρεις σοβαρο που να μπορεις να το παιξεις ικανοποιητικα με την 7970 γιατι δεν ειναι τοσο δυνατη καρτα και η μνημη οσο και να σου δινει πλεονεκτημα ευρους θα το χανεις λογω του οτι απλα η 7970 θα ειναι τοσο δυνατη καρτα απο μονη της για τοσο υψηλα settings .Ειναι αυτο που καποιοι λενε παραφρασμενα οτι η μνημη ειναι το τελευταιο πραγμα που θα σε απασχολησει σε ενα game αφου θα εχει φαει η gpu ολους τους αλλους πορους .Το εχει πει και ο Ailuros ,αν δεν εννοουσε αυτο ας με διορθωσει μετα χαρας.Λες εξαλλου να ξερανε στην nvidia οταν βγαζανε την 680 οτι θα χασουνε το παιχνιδι λογω μνημης και να την κανανε launch me 2gb? Για μαλακες τους περνας?

Κοίτα, ακόμα και έτσι να το δω, ότι δεν μπορώ δηλαδή να παίξω σε ικανοποιητικό framerate με msaa x8... με ικανοποιεί έστω όμως το γεγονός ότι αυτό επαφίεται στην κρίση μου (το αν με ικανοποιούνε δηλαδή τα 40-45 fps με msaa x8 η αν θα το παίξω με msaa x4) και όχι σε κάποιον περιορισμό της κάρτας (μικρό framebuffer). Και αυτό σίγουρα είναι κάτι που θέλω να ισχύει και στα μελλοντικά παιχνίδια.

Και στο κάτω κάτω αν η gtx 680 έχει τα cohones και υποθέσουμε ότι είναι και πιο δυνατή κάρτα από την 7970, γιατί να μην έχει καν την δυνατότητα ο κάτοχος της να δοκιμάσει και αυτός την τύχη του με το msaa x8 στα 1920x1200;

Όσον αφορά για το αν περνάω για μ@λ@κες τους ανθρώπους της Nvidia... και μόνο ότι σου πουλάνε μια κάρτα με μικρότερο die size (294mm2 έναντι 365mm2 της 7970) και λιγότερη μνήμη στα 500+ ευρώ... σίγουρα μονο μ@λ@κες δεν τους λες! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ορθογραφικά ολοι κανουμε. δεν υπαρχει άνθρωπος να μην κανει !!!!

΄Ηταν εύλογη απάντηση στην παρατήρησή σου για το πόσο παραμελούνται τα ελληνικά. Το QFE (quote for emphasis) είναι ευρήτερη γνωστή συντομογραφία στο διαδίκτυο. Αν έγραφε π.χ. ΕΓΕ θα τον καταλάβαινε ποιός; ΓΠΔ (lol ελληνικά) :D

πάντως απ οσες παρουσιάσεις εχω δει σε διαφορά site, οσο αναφορά για υλοποιήσεις της 680 με 4 γιγα μνήμη, συμπεράνω οτι οι εκδώσεις που ειναι o/c ειναι αντικειμενικά καλύτερες στους σημερινούς τίτλους.

Ailoure, μπορεί η επιπλέον μνήμη στην 4αρα 680 να αξιοποιηθεί έστω και λιγο απ νεους οδηγούς για την κάρτα ?

άσχετα με την πόση μνημη ζητά το κάθε παιχνίδι για να αξιοποιηθεί αυτή.

λογικά οι 4αρες 680 εχουν και καινούριο/ανάλογο bios για την επιπλέον μνήμη.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως και γιατί νεότεροι οδηγοί θα μπορούσαν να αλλάξουν οτιδήποτε. Μέχρι στιγμής και με πιθανόν ελάχιστες εξαιρέσεις δεν δείχνει να υστερεί ιδιαίτερα λόγω μνήμης έναντι της 3GB 7970 ούτε καν με 8xMSAA. Mόνο αν τυχών υπάρχουν περιπτώσεις παιχνιδιών που καταναλώνουν αδικαιολόγητα περισσότερη μνήμη από ότι πρέπει, πράγμα που θα πρέπει να διορθώσουν οι δημιουργοί του παιχνιδιού ή κάνει καμιά παλαβομάρα ο ίδιος ο οδηγός σε βάρος της κατανάλωσης μνήμης (λίγο δύσκολο αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Και πάλι μιλάμε για εξαιρέσεις.

Αν συγκρίνεις μια 7970 με μια 6970 σε πολύ υψηλή ανάλυση μια φορά με 4xMSAA και μια φορά με 8xMSAA η διαφορά μεταξύ των δύο με 8xMSAA θα είναι μικρότερη από ότι με 4 για τον απλούστατο λόγο ότι αμφότερες έχουν 32 ROPs. Εάν η 7970 είχε 48 ROPs θα είχε μάλλον πολύ καλύτερες επιδόσεις με 8xMSAA και έναντι μιας 6970 αλλά και μιας 680. Το συνηθισμένο θέμα με τους IHV είναι ότι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν να καλύψουν την πλειοψηφία των περιπτώσεων και για κάποιες εξαιρέσεις πάντα θα χρειαστεί να κάνουν θυσίες. Εδώ αν η AMD πρόσθετε άλλα 16 ROPs θα μεγάλωνε κι άλλο ο πυρήνας, θα ανέβαινε το κόστος κατασκευής και πιθανότατα και η κατανάλωση ρεύματος, οπότε καλά έκαναν και δεν κάλυψαν αυτόν τον τομέα για μερικές εξαιρέσεις.

Για την NV από την άλλη λυπάμαι δεν μπορώ να βρω δικαιολογία κάτω από τις παρούσες συνθήκες. Ο πυρήνας είναι αρκετά μικρότερος από το Tahiti και μέχρι στιγμής η τιμή των 680 είναι αρκετά υψηλότερη από την 7970, πράγμα που δεν δικαιολογεί την απουσία περισσότερης μνήμης. Για να πάρεις σήμερα μια 4GB 680 εδώ θέλεις τουλάχιστον 630 ευρώπουλα ή αλλιώς πάνω από 100 ευρώ καπέλο πάνω από την τιμή της 2GB.

΄Ασχετο με την όλη θεματολογία εδώ αλλά αν ποτέ συμφωνήσει η Microsoft σε πιο εξελιγμένα πρωτόκολλα συμπίεσης υφών με κάτω από 2bpp θα βοηθήσει αρκετά την κατανάλωση μνήμης όσων αφορά τις υφές. ΄Ισως αρχίσει να κινείται κάτι με το ASTC του OGL_ES3.0 για small form factor αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο.

Κοίτα, ακόμα και έτσι να το δω, ότι δεν μπορώ δηλαδή να παίξω σε ικανοποιητικό framerate με msaa x8... με ικανοποιεί έστω όμως το γεγονός ότι αυτό επαφίεται στην κρίση μου (το αν με ικανοποιούνε δηλαδή τα 40-45 fps με msaa x8 η αν θα το παίξω με msaa x4) και όχι σε κάποιον περιορισμό της κάρτας (μικρό framebuffer). Και αυτό σίγουρα είναι κάτι που θέλω να ισχύει και στα μελλοντικά παιχνίδια.

Και στο κάτω κάτω αν η gtx 680 έχει τα cohones και υποθέσουμε ότι είναι και πιο δυνατή κάρτα από την 7970, γιατί να μην έχει καν την δυνατότητα ο κάτοχος της να δοκιμάσει και αυτός την τύχη του με το msaa x8 στα 1920x1200;

Όσον αφορά για το αν περνάω για μ@λ@κες τους ανθρώπους της Nvidia... και μόνο ότι σου πουλάνε μια κάρτα με μικρότερο die size (294mm2 έναντι 365mm2 της 7970) και λιγότερη μνήμη στα 500+ ευρώ... σίγουρα μονο μ@λ@κες δεν τους λες! ;)

Μα ούτε η 7970 δεν μπορεί να σου κάνει ιδιαίτερα θαύματα με 8xMSAA σε υψηλές αναλύσεις, για τους λόγους που εξηγώ παραπάνω. Εξακολουθείς βέβαια να έχεις δίκιο για το θέμα μνήμης στην 680 και θα συνεχίσω να συμφωνώ. Να θυμάστε πάντως ότι τουλάχιστον σκοπεύει η NV κάποια στιγμή να βγάλει και το GK110 σαν high end desktop λύση με 3GB μνήμης και 384μπιτο δίαυλο. Κατά κάποιο τρόπο ίσως το marketing να θέλει να δώσει και την τελευταία πιθανή τρίχα για προβάδισμα σε αυτή την λύση γιατί ο χρήστης θα πρέπει να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για έναν γιγαντοπυρήνα 550mm2 με 7.1b transistors από τα οποία ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα παρά ποτέ δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί για 3D. Eδὠ η διαφορά καλύτερα να είναι π.χ. στα 50% έναντι μιας 680 παρά στα 40% ή οποιοδήποτε άλλο χαμηλότερο ποσοστό.

Οι GPU IHV θα πρέπει για την επόμενη γενιά να μελετήσουν πολύ καλύτερα κατά πόσο και γιατί θέλουν να εξαρτώνται αποκλειστικά από την TSMC. Aν ναι τότε κάτω από εντελώς διαφορετικούς όρους γιατί τα σημερινά φαινόμενα όσων αφορά τα 28nm γενικώς είναι απαράδεκτα και όχι δεν αφορούν μόνο τις GPU. Και οι αγορές small form factor υποφέρουν μεταξύ άλλων. Στο μεταξύ η ίδια η TSMC μελετάει σενάρια να δώσει αποκλειστικότητα σε συγκεκριμένα fabs σε συγκεκριμένους IHV. Το όλο θέμα δυστυχώς είναι αρκετά περίπλοκο και φοβάμαι ότι οι καινούργιες γενιές GPU όσο μικραίνουν τα πρωτόκολλα κατασκευής θα συνεχίζουν να μεγαλώνουν οι χρονικές αποστάσεις τους, εκτός αν οι IHV και τα foundries λάβουν τα μέτρα τους. Ειδικά κάτω από το πρίσμα ότι όσο μικραίνουν τα πρωτόκολλα τόσο πιο προβληματικά γίνονται.

• Like 4

Που δεν εχει την δυνατοτητα η 680 να δοκιμασει 8xmsaa ? Στο max payne 3 ? Μαλιστα ,σοβαρος λογος να υποστηριξεις επιχειρημα ...Δεν επαφιεται τιποτα στην κριση σου απλα το συγκεκριμενο παιχνιδι εχει memory limit .Σε αλλα games καποιος με 680 δεν μπορει να βαλει 8xmsaa και εχεις εσυ μονο το προνομιο ?Σε ξαναρωταω ,εσυ πληρωσες 450 ευρω ή οσα τελοσπαντων για να εχεις μονο το "permission" να βαλεις 8xmsaa στο mp3 και στο οποιο να συνηδητοποιησεις οτι δεν το σηκωνει η καρτα σου ? :P Προτιμοτερο δεν ειναι να δωσεις ενα 50αρικο παραπανω να παιζεις το παιχνιδι λιγο πιο γρηγορα στις ρυθμισεις που προκειται τελικα να το παιζεις για να το ευχαριστιεσαι ? :)

Οτι η 680 ειναι πιο δυνατη καρτα απο την 7970 με μικροτερο die size και μικροτερη μνημη απο την 7970 δεν ειναι υποθεση ειναι η πραγματικοτητα ,αν θες εσυ τωρα να λες οτι σου κατεβει δεν υπαρχει προβλημα ,δεν προκειται να σε φορολογησει κανενας. Ριξε μια ματια σε οποια benchmarks θες και κατσε βγαλε τα δικα σου συμπερασματα .Μην παμε στην λογικη να σου αποδειξω οτι αυτο που βλεπεις δεν ειναι ελεφαντας ,δεν εχει νοημα .

Επειτα η τιμη της nvidia ειναι υπερκοστολογημενη για αυτο που σου προσφερει τοσο απο αποψη διαυλου οσο και μνημης,αυτο ειναι χιλιοειπωμενο και δεν προκειται κανεις να το αμφισβητησει .Προσεξε ομως ,η τιμη της δικαιολογειται να ειναι πιο ακριβη απο την 7970 γιατι οπως σου ειπα ειναι πιο γρηγορη καρτα .Οταν ειχε λανσαριστει η 7970 με την τιμη που ειχε θυμασαι ολοι τι λεγανε .Οταν βγηκε η 680 και επηλθε αποκατασταση της ταξης τοτε η ΑΜD γνωριζοντας οτι καποιος δεν εχει λογο να αγορασει 7970 στην ιδια τιμη με την 680 (ποσο μαλλον και με την τιμη της 670) μειωσε τις τιμες για να γινει ανταγωνιστικη .Στο φιναλε δεν εκρυψε η nvidia το die size ,ουτε τον διαυλο ουτε την μνημη της 680 πριν και αφοτου βγηκε .Οποιος ηθελε την αγοραζε στην τιμη που ειχε και εχει με τα benchmarks που εβλεπε .

Που δεν εχει την δυνατοτητα η 680 να δοκιμασει 8xmsaa ? Στο max payne 3 ? Μαλιστα ,σοβαρος λογος να υποστηριξεις επιχειρημα ...Δεν επαφιεται τιποτα στην κριση σου απλα το συγκεκριμενο παιχνιδι εχει memory limit .Σε αλλα games καποιος με 680 δεν μπορει να βαλει 8xmsaa και εχεις εσυ μονο το προνομιο ?Σε ξαναρωταω ,εσυ πληρωσες 450 ευρω ή οσα τελοσπαντων για να εχεις μονο το "permission" να βαλεις 8xmsaa στο mp3 και στο οποιο να συνηδητοποιησεις οτι δεν το σηκωνει η καρτα σου ? :P Προτιμοτερο δεν ειναι να δωσεις ενα 50αρικο παραπανω να παιζεις το παιχνιδι λιγο πιο γρηγορα στις ρυθμισεις που προκειται τελικα να το παιζεις για να το ευχαριστιεσαι ? :)

Οτι η 680 ειναι πιο δυνατη καρτα απο την 7970 με μικροτερο die size και μικροτερη μνημη απο την 7970 δεν ειναι υποθεση ειναι η πραγματικοτητα ,αν θες εσυ τωρα να λες οτι σου κατεβει δεν υπαρχει προβλημα ,δεν προκειται να σε φορολογησει κανενας. Ριξε μια ματια σε οποια benchmarks θες και κατσε βγαλε τα δικα σου συμπερασματα .Μην παμε στην λογικη να σου αποδειξω οτι αυτο που βλεπεις δεν ειναι ελεφαντας ,δεν εχει νοημα .

Επειτα η τιμη της nvidia ειναι υπερκοστολογημενη για αυτο που σου προσφερει τοσο απο αποψη διαυλου οσο και μνημης,αυτο ειναι χιλιοειπωμενο και δεν προκειται κανεις να το αμφισβητησει .Προσεξε ομως ,η τιμη της δικαιολογειται να ειναι πιο ακριβη απο την 7970 γιατι οπως σου ειπα ειναι πιο γρηγορη καρτα .Οταν ειχε λανσαριστει η 7970 με την τιμη που ειχε θυμασαι ολοι τι λεγανε .Οταν βγηκε η 680 και επηλθε αποκατασταση της ταξης τοτε η ΑΜD γνωριζοντας οτι καποιος δεν εχει λογο να αγορασει 7970 στην ιδια τιμη με την 680 (ποσο μαλλον και με την τιμη της 670) μειωσε τις τιμες για να γινει ανταγωνιστικη .Στο φιναλε δεν εκρυψε η nvidia το die size ,ουτε τον διαυλο ουτε την μνημη της 680 πριν και αφοτου βγηκε .Οποιος ηθελε την αγοραζε στην τιμη που ειχε και εχει με τα benchmarks που εβλεπε .

Προσωπικά όταν έφθασε η ώρα για να πάρω καινούρια κάρτα (μιας και η προηγούμενη με άφησε χρόνους), αρχικά αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα στην 680 και την 7970... Ήθελα βλέπεις μια κάρτα που θα μπορώ να παίζω ικανοποιητικά όλα τα παιχνίδια στην ανάλυση της οθόνης μου και που θα αντέξει για όσο το δυνατόν περισσότερο στον χρόνο... μιας και που χρήματα για να αλλάζω κάρτες κάθε χρόνο ούτε έχω, ούτε θέλω. ;)

Σε stock ρολόγια η 680 έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα και στις επιδόσεις αλλά και στην κατανάλωση... από την άλλη η 7970 (η απλή) προσέφερε 3GB μνήμης αλλα υστερούσε σε επιδόσεις, κάτι που όμως εξάλειψε σε μεγάλο βαθμό η GHz edition... Εγώ όμως επειδή δεν είχα κάρτα αυτή την περίοδο και δεν είχα και την πολυτέλεια να περιμένω πότε θα έρθουν οι GHz edition στο Ελλαδιστάν... Έτσι αποφάσισα και πήρα μια factory overclocked στα 1050MHz (vtx3d)... έτσι και σε επιδόσεις είμαι κοντά σε μια 680 και έχω και το πλεονέκτημα των 3GB της μνήμης. ;) (για να μην μιλήσω και για το dual bios)

Σύμφωνα λοιπόν με τα κριτήρια μου, δηλαδή για μια κάρτα με δυνατές επιδόσεις και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο... νομίζω ότι έκανα την σωστή επιλογή! (πάντα με τα σημερινά δεδομένα)

Τώρα αν η 680 είχε 4 αντί 2GB μνήμης (σε μη εξωφρενική τιμή)... που ξέρεις... ίσως τώρα να υποστηρίζαμε και την ίδια κάρτα. ;)

• Like 1

max payne 3, και αλλα τετοια παιχνίδια τα οποια ειναι μεταφορά απο κονσόλα ειναι τελείως άκυρο να ζητούν μεγάλη ποσότητα μνήμης σε κάρτα γραφικών. σίγουρα εχουν το κατι τι παραπάνω στα γραφικά και τις επιλογές αυτών, αλλα σε καμια περίπτωση δεν δικαιολογούν την ποσότητα μνήμης που ζητούν !!!!!

γιατι και στο κατω κατω σιγά την μνήμη που εχουν οι κονσολες και σιγά την διαμεταγωγη που εχουν σε αυτη οι gpu/cpu που φορουν, εχουν περάσει τοσα χρονια απ τοτε που βγήκαν, και οι κάρτες που έχουμε ειναι τέρατα μπροστά σε αυτές.

ειναι καθαρά θεμα μάρκετινγκ η θέμα τεμπελιας απ τους προγραμματιστές, ειτε για λογους πειρατείας ειτε για λογους ανάδειξης των κονσολών και για να πουλούν οι εταιρίες κάρτες γραφικών.

Προσωπικά όταν έφθασε η ώρα για να πάρω καινούρια κάρτα (μιας και η προηγούμενη με άφησε χρόνους), αρχικά αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα στην 680 και την 7970... Ήθελα βλέπεις μια κάρτα που θα μπορώ να παίζω ικανοποιητικά όλα τα παιχνίδια στην ανάλυση της οθόνης μου και που θα αντέξει για όσο το δυνατόν περισσότερο στον χρόνο... μιας και που χρήματα για να αλλάζω κάρτες κάθε χρόνο ούτε έχω, ούτε θέλω. ;)

Σε stock ρολόγια η 680 έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα και στις επιδόσεις αλλά και στην κατανάλωση... από την άλλη η 7970 (η απλή) προσέφερε 3GB μνήμης αλλα υστερούσε σε επιδόσεις, κάτι που όμως εξάλειψε σε μεγάλο βαθμό η GHz edition... Εγώ όμως επειδή δεν είχα κάρτα αυτή την περίοδο και δεν είχα και την πολυτέλεια να περιμένω πότε θα έρθουν οι GHz edition στο Ελλαδιστάν... Έτσι αποφάσισα και πήρα μια factory overclocked στα 1050MHz (vtx3d)... έτσι και σε επιδόσεις είμαι κοντά σε μια 680 και έχω και το πλεονέκτημα των 3GB της μνήμης. ;) (για να μην μιλήσω και για το dual bios)

Σύμφωνα λοιπόν με τα κριτήρια μου, δηλαδή για μια κάρτα με δυνατές επιδόσεις και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο... νομίζω ότι έκανα την σωστή επιλογή! (πάντα με τα σημερινά δεδομένα)

Τώρα αν η 680 είχε 4 αντί 2GB μνήμης (σε μη εξωφρενική τιμή)... που ξέρεις... ίσως τώρα να υποστηρίζαμε και την ίδια κάρτα. ;)

Eνταξει εγω δεν ηξερα οτι πηρες oc 7970 και πραγματι πολυ καλη αγορα γιατι ειναι και υπεχρονισμενη και εχεις οπως λες και τα 3 gb .Περα ομως απο ολα αυτα σου παρεθεσα και τους λογους για τους οποιους εγω την μνημη σαν απολυτο μεγεθος και κριτηριο δεν το θεωρω ικανο να με προσελκυσει για την μια ή την αλλη αγορα .Η μνημη ποτε δεν με απασχολησε και ποτε δεν ειχα προβλημα ουτε με τις nvidia καρτες μου ουτε με τις οποιες ati, θελω να σου πω δεν με προβληματισε .Οτι παιχνιδι εβγαινε η μνημη ηταν το τελευταιο που με απασχολουσε και τα παιχνιδια παντα τρεχανε νερο με high end βεβαια μοντελα αφου την δουλεια την κανανε τα ρολογια και η εκαστοτε αρχιτεκτονικη της gpu.

Παντως πολυ καλη η αγορα σου ,και εγω ισως τωρα να αγοραζα την oc 7970 αν δεν φοβομουν τους drivers της amd.Μεχρι στιγμης παντως δεν με εχει απασχολησει να κλοκαρω την 680 .Δεν σου κρυβω παντως οτι περιμενω να δω την 7990 ..

Γενικα ομως η 680 ειναι πιο γρηγορη απο την 7970 stock οποια benchmarks και να ψαξεις .Αν παμε τωρα σε oc editions ειναι μια αλλη συζητηση εκει .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

διαβαζω καποιους που γραφουν για το +1g μνημη που προσφαιρει η 7970 απο την 680 λες και ειναι το μονο πραγμα που χωριζει αυτες τις δυο καρτες

θα φρεσκαρω λιγο την μνημη σας

adaptive vsync,fxxa,txxa,turbo boost(καλυτερες επιδοσεις)

τι να το κανω λοιπον το +1g οταν θα υπαρχει παιχνιδι το οποιο θα εχει φυλτρα txxa και εγω δεν θα μπορω να τα ενεργοποιησω

Δεν λεω οτι δεν ειναι καλο να υπαρχει το +1g αλλα επειδη καποιοι το εχουν κανει σημαια λες και ειναι το μονο που θα μας σωσει.

Αυτην την στιγμη η 580 με 1,5g τα παει περιφημα σε βαρια games ενω η 6950-6970 με 2g δεινοπαθουν.

αφηστε που εχουν βγει απο το παιχνιδι(6970-6950) απο την πρωτη στιγμη που κυκλοφωρισαν οι καρτες στα 28nm,κανεις δεν τις υπολογηζει πλεον

Επεξ/σία από saiz

jesus christ ρε παίδες οι κάρτες στην ουσία είναι ισοδύναμες.....οι διαφορές στα περισσότερα παιχνίδια είναι αμελητέες υπέρ της μιας ή της άλλης...ούτε θα κάτσω να μετρήσω σε πόσα περισσότερα παιχνίδια η μία ή άλλη είναι κατά μια τρίχα μπροστά...απλά το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον μια gtx 680 είναι περίπου ένα κατοστάρικο ακριβότερη περίπου από μια 7970 κατά μέσο όρο, πράγμα που την κάνει εντελώς ασύμφορη...προσωπικά αν δεν δω τιμές για αυτές τις κάρτες γύρω στα 350 ευρώ, ας μείνουν στα ράφια... τώρα όσον αφορά τα 3 και τα 2 gb vram που συζητάτε, λογικά σε παιχνίδια όπως το max payne που ζητάνε παραπάνω ίσως να έχει νόημα σε crossfire/sli που εκεί λογικά με τέτοιες κάρτες η μνήμη θα είναι αυτό που σε περιορίζει μιας και δε βλέπει συνολικά τη vram

@saiz είσαι υπερβολικός όταν λες ότι σε παιχνίδια που η 580 τα παει περίφημα, η 6970 δεινοπαθεί, δεν ισχύει με την καμία όμως...λίγο καλύτερα ναι, αλλά πόσο γύρω στο10-15% αν θυμάμαι καλά?? άξιζε αυτό το ποσοστό για περίπου 150 ευρώ παραπάνω???σίγουρα όχι....

καλυτερα να μην μπουμε σε διαδικασια αποδοσης και fps %

σημασια εχει οτι τα 2g δεν τις σωσανε 6970-6950

η 580 μια χαρα στεκετε διπλα στην 7950

η 6970 ??

υγ για την αξια τις 680 εναντι στην 7970 μην ξεχνατε οτι πλεον ο αντιπαλος της 7970 ειναι η 670

η 680 ειναι πιο γρηγορη και απο τις δυο

• Like 1

καλυτερα να μην μπουμε σε διαδικασια αποδοσης και fps %

σημασια εχει οτι τα 2g δεν τις σωσανε 6970-6950

η 580 μια χαρα στεκετε διπλα στην 7950

η 6970 ??

υγ για την αξια τις 680 εναντι στην 7970 μην ξεχνατε οτι πλεον ο αντιπαλος της 7970 ειναι η 670

η 680 ειναι πιο γρηγορη και απο τις δυο

μια χαρα τις σωσανε και μια χαρα καρτες ειναι ακομη και σημερα για ολα τα παιχνιδια...τωρα αν εσυ θες να πληρωνεις τα απειρα λεφτα για να εισαι εστω και κατι τις εκατο πιο γρηγορος οκ, δικαιωμα σου...η πλειονοτητα ομως δεν ειναι της δικης σου λογικης...

• Like 2

6950 cf αυτή τη στιγμή σπέρνει και είναι άνετα μέσα στα χωράφια της 680.

και όλα αυτά με 500 ευρώ , όσο δηλαδή έκανε η 580.

ενημερωτικά η 580 είναι στην ίδια κατηγορία με την 7870, η οποία μάλιστα με τα 1200αρια που πιάνει core αφήνει την 580 15% πίσω...

6950 cf αυτή τη στιγμή σπέρνει και είναι άνετα μέσα στα χωράφια της 680.

και όλα αυτά με 500 ευρώ , όσο δηλαδή έκανε η 580.

ενημερωτικά η 580 είναι στην ίδια κατηγορία με την 7870, η οποία μάλιστα με τα 1200αρια που πιάνει core αφήνει την 580 15% πίσω...

κοιτα μην συγκρινεις sli,cf αυτο ειναι μια αλλη ιστορια που εχει υπερ και κατα

και τωρα χτυπας μια 2η 580 με 250ε και εξαφανιζεσαι απο τον χαρτη(εγω δεν προτεινω τετοιες λυσεις)

next week θα ξέρουμε, υπομονή...

Aν εμφανιστεί εδώ με τιμή γύρω στα 3.5 κατοστάρικα δεν το βλέπω σαν ιδιαίτερα καλή επένδυση σε σχέση με μια GTX570 (με εξαίρεση την κατανάλωση ρεύματος).

------------------------------------------------------------------------------

Τώρα όσων αφορά τις mGPU οποιασδήποτε εταιρείας εξακολουθώ να έχω την ίδια αρνητική προδιάθεση για οποιοδήποτε AFR ξέρασμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...