Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hael,

΄Ασχετη με το θέμα ερώτηση: δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το vsync; Aν δεν σου δίνει πάρα πολύ tearing ίσως να σε βοηθήσει να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις και 4xMSAA αντί για 2.

Μόλις το δοκίμασα... Έχεις δίκιο!

Πάντως παιδιά εγώ θεωρώ ότι ένας από τους λόγους για να πάρει κάποιος high-end κάρτα γραφικών είναι (η θα έπρεπε να είναι) και η αντοχή στον χρόνο (βλέπε και framebuffer)... αλλιώς θα περνάμε όλοι mainstream κάρτες και θα τις αλλάζαμε κάθε χρόνο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις το δοκίμασα... Έχεις δίκιο!

Πάντως παιδιά εγώ θεωρώ ότι ένας από τους λόγους για να πάρει κάποιος high-end κάρτα γραφικών είναι (η θα έπρεπε να είναι) και η αντοχή στον χρόνο (βλέπε και framebuffer)... αλλιώς θα περνάμε όλοι mainstream κάρτες και θα τις αλλάζαμε κάθε χρόνο.

Ακριβώς, η 7970/50 θα κρατήσουν εκεί που η 680 θα μπουκώσει από μνήμη.

όπως μπουκώνουν τώρα οι 5870 με το 1 gb και οι 6950 τραβάνε μια χαρά!

Απαράδεκτο 2gb σε κάρτα 550 ευρώ!

δηλαδή στην 670 το καταπίνεις πολύ πιο εύκολα.

αυτό που μου αρέσει στην 660ti είναι ότι δείχνει να είναι μια ισοροπημένη λύση στοζευμένη ξεκάθαρα σε 1080p και μάλιστα από ότι ακούω θα βγούν και εκδόσεις με 3gb ram.

μακάρι να βγεί στα 250 όπως λένε..

μια 660ti με 3gb overclocked Ram θα είναι πολύ καλή λύση!

Με όλο τον σεβασμό αν πράγματι θέλεις ο ίδιος να τιμήσεις την ελληνική γλώσσα, τουλάχιστον λίγη προσοχή στην ορθογραφία δεν θα έβλαπτε μεταξύ πολλών άλλων. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα στην προκειμένη περίπτωση.

ορθογραφικά ολοι κανουμε. δεν υπαρχει άνθρωπος να μην κανει !!!!

΄Εχουμε ξαναπεί ότι με την τιμή που χρεώνουν μέχρι στιγμής για την 680 θα μπορούσε άνετα η NV να είχε βάλει 4GB framebuffer. ΄Οχι ότι θα έκανε καμιά ιδιαίτερη διαφορά σε μέσο όρο αλλά για να δικαιολογήσει έστω μέσω marketing την φουσκωμένη τιμή.

πάντως απ οσες παρουσιάσεις εχω δει σε διαφορά site, οσο αναφορά για υλοποιήσεις της 680 με 4 γιγα μνήμη, συμπεράνω οτι οι εκδώσεις που ειναι o/c ειναι αντικειμενικά καλύτερες στους σημερινούς τίτλους.

Ailoure, μπορεί η επιπλέον μνήμη στην 4αρα 680 να αξιοποιηθεί έστω και λιγο απ νεους οδηγούς για την κάρτα ?

άσχετα με την πόση μνημη ζητά το κάθε παιχνίδι για να αξιοποιηθεί αυτή.

λογικά οι 4αρες 680 εχουν και καινούριο/ανάλογο bios για την επιπλέον μνήμη.

Ακριβώς, η 7970/50 θα κρατήσουν εκεί που η 680 θα μπουκώσει από μνήμη.

όπως μπουκώνουν τώρα οι 5870 με το 1 gb και οι 6950 τραβάνε μια χαρά!

Ρε συ savakis τοσοι στο λενε γιατι δεν μπορεις να το καταλαβεις ? Δεν προκειται να γινει αυτο που λες ,ειναι ενα σεναριο που στα 1080p τουλαχιστον δεν προκειται ποτε να απασχολησει κανενα .Σε υψηλοτερες αναλυσεις ακομα βλεπεις οτι παλι η 680 ειναι σε πολλα παιχνιδια παραπανω απο την 7970 ποσο μαλλον στα 1080p.

Oταν θα βγουν games με τετοια απαιτηση που θα κοβεται πρωτα σε ολα τα αλλα πλην της μνημης η 680 oπως ειπε ο Ailuros τοτε θα εχει βγει η 780 και η 8970 συμπληρωνω εγω.Ακομα και αυτο που λες να γινονταν ποσο νομιζεις θα κερδιζε η 7970 απο την 680 λογω μνημης ? Ποσα fps λες? 1?3? 5? Κατσε μελετησε τα benchmarks και μην εικαζεις πραγματα πριν ακομα τα δεις .

Θα βγουν δηλαδη 1 -2 παιχνιδια μεσα σε ενα χρονο που θα παιζει ο αλλος σε 8xAA στην 7970 και θα μπουκωνει ηδη τα 2gb της 680 ? Αυτο ξερετε τι σημαινει ? Οτι θα παιζει στην 7970 με 20-30 fps :P big deal...

Thresh, με fxaa θα το τρέχει, με msaa δε θα σε αφήνει καν να το βάλεις.Όπως βέβαια είπες κι εσύ, τι να το κάνεις άμα με την άλλη, έχεις αυτές τις ρυθμίσεις μεν, σέρνεται δε.Ή ότι άντε να γίνεται σε 2-3 παιχνίδια αυτό.Ή σιγά, χαμήλωσε το aa ή βάλε fxaa.Εντάξει, δε διαφωνώ, απλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε πολλούς χτυπάει πολύ άσχημα η ποσότητα μνήμης για τόσο ακριβή κάρτα.Άσε που δε μπορείς να το αποκλείσεις ότι μπορείς να έχεις ανάλογους περιορισμούς στο μέλλον.Και όταν βγάζεις μια κάρτα που θέλεις να τη λες την ταχύτερη μονοπύρηνη και την κοστολογείς τόσο ψηλά, ε βάλε 4 gb ρε φίλε.Καλύτερα να περισσεύει παρά να μη φτάνει, που λέει και ο Αίλουρος.Στην τελική μπορεί να μη χρειαστεί καν το 1gb παραπάνω για όσο χρόνο κάποιος την κρατήσει, αλλά έστω και για ψυχολογικούς λόγους εγώ θα το ήθελα.Είναι η τιμή που κάνει τη διαφορά και το καθιστά αδικαιολόγητο, δεν είναι κάρτα των 200 ευρώ πώς να γίνει...

ααα οκ ...Ναι σιγουρα .Βεβαια δεν μπορω παρα να συμφωνησω και με τον Ailuro που ειπε οτι θα μπορουσε καλιστα να βγαλει στην τιμη της 680 την 680 με τα 4gb και να τελειωνει η υποθεση μνημης .Ειναι κοινο μυστικο αλλωστε οτι ολοι οσοι πηραμε την 680 πληρωσαμε μια performance gpu σε τιμη high end,εγω εν γνωση μου το εκανα .

• Like 1

Εγώ πάντως δοκίμασα αυτό που μου πρότεινε ο Ailuros και απενεργοποίησα το vsync (στο max payne 3). Τώρα με MSAA x4 μου βγάζει 65-75 fps ενώ με όλα στο full και MSAA x8 μου παίζει με 40-45 fps.

Ξέρω, μερικοί μπορεί να μην ικανοποιούνται με τα 40-45 fps και εγώ άλλωστε σκοπεύω να το παίξω με MSAA X4... αλλα πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλοι αυτοί οι κακομοίρηδες (αστειεύομαι :P ) που έδωσαν 500+ ευρώ δεν μπορούν καν να δοκιμάσουν να βάλουν σε ένα σημερινό παιχνίδι όλα στο max... και μιλάμε για 1920x1200 όχι τίποτα τρέλες αναλύσεις.. πόσο μάλλον σε επερχόμενα παιχνίδια όπως πχ gta v.

Τώρα από την άλλη αν μου πει κάποιος ότι του χρόνου κιόλας θα τρέξει να αλλάξει την 680 με την 780, τότε ok πάω πάσο.

:shifty: -Προσοχή, αυστηρός ακατάλληλη εικόνα για κατόχους gtx 680- :mrgreen:

MaxPayne32012-08-0619-24-12-18.jpg

• Like 1

Εγώ πάντως δοκίμασα αυτό που μου πρότεινε ο Ailuros και απενεργοποίησα το vsync (στο max payne 3). Τώρα με MSAA x4 μου βγάζει 65-75 fps ενώ με όλα στο full και MSAA x8 μου παίζει με 40-45 fps.

Ξέρω, μερικοί μπορεί να μην ικανοποιούνται με τα 40-45 fps και εγώ άλλωστε σκοπεύω να το παίξω με MSAA X4... αλλα πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλοι αυτοί οι κακομοίρηδες (αστειεύομαι :P ) που έδωσαν 500+ ευρώ δεν μπορούν καν να δοκιμάσουν να βάλουν σε ένα σημερινό παιχνίδι όλα στο max... και μιλάμε για 1920x1200 όχι τίποτα τρέλες αναλύσεις.. πόσο μάλλον σε επερχόμενα παιχνίδια όπως πχ gta v.

Τώρα από την άλλη αν μου πει κάποιος ότι του χρόνου κιόλας θα τρέξει να αλλάξει την 680 με την 780, τότε ok πάω πάσο.

νομίζω τα είπες όλα...

Aυτο ειναι ενα memory limit του παιχνιδιου τιποτα παραπανω .Οπως ειπε και ο Τhresh το να σηκωσεις το ΜSAA ειναι δωρο αδωρον αν δεν μπορεις να παιξεις σε ικανοποιητικα fps.Ειναι πολυ απλο δηλαδη σαν σκεψη ,η 7970 εχει 3gb μνημη ,το παιχνιδι εχει memory limit ,εσυ μπορεις να σηκωσεις msaa 8x,η 680 δεν μπορει επειδη ξεπερναει την μνημη της(σε ιδιες αναλυσεις παντα) ,αλλα και εσυ που μπορεις βλεπεις οτι δεν εχεις ανεκτο performance και ξαναγυρνας εκει που η 680 ειναι πανω απο την 7970 .Μια τρυπα στο νερο δηλαδη ,και μονος σου το ειπες.

Εκτος αν εσυ ή οποιος αλλος εδωσε 450+ ευρω για να μπορει να περασει στο memory limit του max payne την 680 να χαρει και μετα να ξανακαταβεσει τις ρυθμισεις κατω βλεποντας oτι η καρτα του δεν του φτανει για τοσο πανω :P. Για μενα βεβαια ικανοποιητικα fps ειναι πανω απο τα 70 αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα ...

Eπισης παιχνιδι με πχ 8x msaa σε 1920χ1200 δεν θα βρεις σοβαρο που να μπορεις να το παιξεις ικανοποιητικα με την 7970 γιατι δεν ειναι τοσο δυνατη καρτα και η μνημη οσο και να σου δινει πλεονεκτημα ευρους θα το χανεις λογω του οτι απλα η 7970 θα ειναι τοσο δυνατη καρτα απο μονη της για τοσο υψηλα settings .Ειναι αυτο που καποιοι λενε παραφρασμενα οτι η μνημη ειναι το τελευταιο πραγμα που θα σε απασχολησει σε ενα game αφου θα εχει φαει η gpu ολους τους αλλους πορους .Το εχει πει και ο Ailuros ,αν δεν εννοουσε αυτο ας με διορθωσει μετα χαρας.Λες εξαλλου να ξερανε στην nvidia οταν βγαζανε την 680 οτι θα χασουνε το παιχνιδι λογω μνημης και να την κανανε launch me 2gb? Για μαλακες τους περνας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...