Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είναι σίγουρο ότι θα κάνει τόσο όμως?

Μπορει να ειναι φθηνοτερη , αλλα στους χρηστες που απευθυνεται , οι ποιο πολλοι ειναι στην απεναντη οχθη και εχουν ριξει αγκυρα στην nvidia :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενταξει γιατι σας κανει εντυπωση η τιμη της ? Σαν τιμη δυο 680 ειναι τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο .Οποιος θελει αγοραζει μια 680 ,αν θελει sli αγοραζει μια 690 ή για μενα καλυτερα 2 680.Απλα πραγματα ....

Μας κανει εντυπωση η τιμη της γιατι ο κοσμος παει μπροστα.οι τεχνολογιες εξελισονται και το κοστος παραγωγης πεφτει.και αντι να μειωνονται οι τιμες και να αυξανονται οι επιδοσεις,αυξανονται οι επιδοσεις και αυξανονται και οι τιμες.καπελο στο καπελο του καπελου παει η τιμη.και μην μου πει κανεις οτι δεν βγαζουν ενα σημαντικο ποσοστο κερδους απο την καθε καρτα.για 1000 δολλαρια-euros μιλαμε.

Μας κανει εντυπωση η τιμη της γιατι ο κοσμος παει μπροστα.οι τεχνολογιες εξελισονται και το κοστος παραγωγης πεφτει.και αντι να μειωνονται οι τιμες και να αυξανονται οι επιδοσεις,αυξανονται οι επιδοσεις και αυξανονται και οι τιμες.καπελο στο καπελο του καπελου παει η τιμη.και μην μου πει κανεις οτι δεν βγαζουν ενα σημαντικο ποσοστο κερδους απο την καθε καρτα.για 1000 δολλαρια-euros μιλαμε.

Nαι μονο που δεν λειτουργει ετσι η αγορα Θανο .Το κοστος παραγωγης δεν σημαινει οτι πεφτει απαραιτητα ,πχ το κοστος παραγωγης χαλκοσωληνων ή καλωδιων αυξανεται επειδη αυξανεται η τιμη του χαλκου .Εκτος απο αυτο οι εταιρειες κοιτανε παντα το περιθωριο κερδους αλλα για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα μας οι εταιρειες ολες δεν αφουγκραζονται την κριση οπως εσυ ή εγω αλλα υιοθετουν αριθμους-κερδη-ποσοστα αγορας σε διαφορες χωρες κτλ.Δες λιγο τις τιμες στα αυτοκινητα ή στις τηλεορασεις ιδιες εχουν μεινει .Η εξισωση ειναι απλη απο την στιγμη που μια 690 ισοδυναμει με 2 καρτες 680 σε αποδοση θα στην πουλησει 2 φορες την τιμη της.Η μονη περιπτωση να μειωθει η τιμη ειναι να υπαρξει δραματικη πτωση πωλησεων στις βασικες αγορες που ειναι η Αμερικη ,Ιαπωνια Γερμανια κτλ...

Nαι μονο που δεν λειτουργει ετσι η αγορα Θανο .Το κοστος παραγωγης δεν σημαινει οτι πεφτει απαραιτητα ,πχ το κοστος παραγωγης χαλκοσωληνων ή καλωδιων αυξανεται επειδη αυξανεται η τιμη του χαλκου .Εκτος απο αυτο οι εταιρειες κοιτανε παντα το περιθωριο κερδους αλλα για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα μας οι εταιρειες ολες δεν αφουγκραζονται την κριση οπως εσυ ή εγω αλλα υιοθετουν αριθμους-κερδη-ποσοστα αγορας σε διαφορες χωρες κτλ.Δες λιγο τις τιμες στα αυτοκινητα ή στις τηλεορασεις ιδιες εχουν μεινει .Η εξισωση ειναι απλη απο την στιγμη που μια 690 ισοδυναμει με 2 καρτες 680 σε αποδοση θα στην πουλησει 2 φορες την τιμη της.Η μονη περιπτωση να μειωθει η τιμη ειναι να υπαρξει δραματικη πτωση πωλησεων στις βασικες αγορες που ειναι η Αμερικη ,Ιαπωνια Γερμανια κτλ...

Το μοναδικό θέμα για αμφότερες εταιρείες αυτή τη στιγμή είναι το πρόβλημα της ακόμα περιορισμένης διαθεσιμότητας. ΄Οσο πέσουν οι τιμές για 7900/680 οτιδήποτε, τόσο θα ανέβει και η ζήτηση. Η AMD κατέβασε ελαφρώς τις τιμές γιατί η διαθεσιμότητά της για 7900 έχει αυξηθεί.

Για τα υπόλοιπα παραπάνω διαφωνώ κάθετα. Προ ημερών πήγε ο ξάδερφός μου στην τοπική αντιπροσωπεία της BMW και αγόρασε ένα καινούργιο αυτοκίνητο της σειράς 3 με 40% έκπτωση και στα μεγαλύτερα μοντέλα οι εκπτώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Με άλλα λόγια όταν ΑΜD/NVIDIA θα έχουν επάρκεια παραγωγής δεν γίνεται να μην μειώσουν τις τιμές εκτός αν θέλουν να κάνουν τους πυρήνες τουβλάκια ντόμινο και να παίζουν μεταξύ τους ολημερής. Μοιραία θα μείνουν στα αζήτητα. Οι οικονομικοί νόμοι της προσφοράς και ζήτησης δεν αλλάζουν για καμία αγορά.

------------------------------------------------------------

΄Ισως να είναι ήδη γνωστό: 670 εντός ημερών. Πυρήνας εκατόν έξι τον επόμενο μήνα και ανεπιβεβαίωτη πηγή ανέφερε την πιθανότητα για κυκλοφορία του εκατόν έντεκα εντός καλοκαιριού. Το τελευταίο είναι ακόμα αμφίβολο και ανεπιβεβαίωτο τα δύο πρώτα είναι σίγουρα.

Το μοναδικό θέμα για αμφότερες εταιρείες αυτή τη στιγμή είναι το πρόβλημα της ακόμα περιορισμένης διαθεσιμότητας. ΄Οσο πέσουν οι τιμές για 7900/680 οτιδήποτε, τόσο θα ανέβει και η ζήτηση. Η AMD κατέβασε ελαφρώς τις τιμές γιατί η διαθεσιμότητά της για 7900 έχει αυξηθεί.

Περιορισμενη διαθεσιμοτητα εχει μονο η 680 ...

H amd δεν κατεβασε ελαφρως τις τιμες , η 7970 ειναι -20 % , η διαθεσιμοτητα της εχει αυξηθει = δεν πουλαει ...

Back to the future το εκατονεντεκα δε το θυμάμαι

Αίλουρε σχεδόν σα να βρήκε καινούρια συνταγή η nV, πιθανά να ήταν δοκιμή και να το δούμε πιο έντονα στο μέλλον.

680 και ότι περισσεύει ένα μπιν από κάτω για 690. Μόνο όταν ταΐσεις την αγορά με 690 τότε δίνεις από αυτά και για 670. Δε θυμάμαι να το είχαμε δει αυτό σε προηγούμενες γενιές ούτε από την ΑΤΙ, θυμάται κανείς αντίστοιχο παράδειγμα? Εάν τα παραπάνω είναι τα τρία φιλτραρίσματα πιθανά να μη χρειαστούν και λύση τύπου 5830.

Αυτο μου θυμιζει τις αυξησεις τιμων που γινονται οταν ανεβαινει ο ΦΠΑ.το κοστος που λες ειναι πολυ μικρο σε καθε καρτα.αντε και αυξηθηκε θεωρητικα ο χαλκος απο 1 euro σε 1.10.

ποσο πια χαλκος χρειαζετε για να φταχτει μια καρτα?αντε ας πουμε 10 euros.λεμε τωρα θεωρητικα.δηλαδη αντι για 10 euros το κοστος στο θεμα του χαλκου θα ειναι 11.δεν βαζω τα αλλα κοστη μεσα.ε η αγορα λειτουργει με το αντι να πληρωσουμε το 1 euro παραπανω,εμεις θα πληρωσουμε 10 euros παραπανω.δεν ειναι ομως ετσι.βεβαια δεν μπορουμε να το αλλαξουμε εμεις αυτο.ειναι οπως στο φπα εδω στην χωρα μας.οπως ξερουμε το φπα,ασχετως που το πληρωνουν οι κατασκευαστες και οι εμποροι,παντα το κοστος μετακυλιζεται στον τελικο καταναλωτη.ε πες μου τωρα γιατι οταν εγινε η αλλαγη απο 19 σε 23 % αντι να πληρωσουμε 4 % διαφορα στην τιμη,ολοι πληρωνουμε πανω απο 10%.ξαναλεω το τελικο φπα του προιοντος το πληρωνει παντα ο καταναλωτης.

(να μην μιλησουμε τωρα για το ποσοστο του φπα που ειναι ενα ποσοστο απο το τελικο κοστος και τετοια).

Για τα υπόλοιπα παραπάνω διαφωνώ κάθετα. Προ ημερών πήγε ο ξάδερφός μου στην τοπική αντιπροσωπεία της BMW και αγόρασε ένα καινούργιο αυτοκίνητο της σειράς 3 με 40% έκπτωση και στα μεγαλύτερα μοντέλα οι εκπτώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Με άλλα λόγια όταν ΑΜD/NVIDIA θα έχουν επάρκεια παραγωγής δεν γίνεται να μην μειώσουν τις τιμές εκτός αν θέλουν να κάνουν τους πυρήνες τουβλάκια ντόμινο και να παίζουν μεταξύ τους ολημερής. Μοιραία θα μείνουν στα αζήτητα. Οι οικονομικοί νόμοι της προσφοράς και ζήτησης δεν αλλάζουν για καμία αγορά.

------------------------------------------------------------

΄Ισως να είναι ήδη γνωστό: 670 εντός ημερών. Πυρήνας εκατόν έξι τον επόμενο μήνα και ανεπιβεβαίωτη πηγή ανέφερε την πιθανότητα για κυκλοφορία του εκατόν έντεκα εντός καλοκαιριού. Το τελευταίο είναι ακόμα αμφίβολο και ανεπιβεβαίωτο τα δύο πρώτα είναι σίγουρα.

Καλα τωρα εσυ μου πηγες σε ενα μοντελο BMW που οντως του μειωσανε την τιμη και αυτο εγινε προσφατα.Πηγαινε δες πχ την Z4 που οι τιμες εχουν παραμεινει οι ιδιες εδω και 3 χρονια .Πηγαινε αν θες να δεις τιμοκαταλογο audi να δεις οτι οι τιμες εχουν επισης παραμεινει ιδιες τοσο καιρο ,οπως και σε αλλες εταιρειες.Αυτο που αναφερεις ειναι η αλλη οψη του ιδιου νομισματος που σου λεω εγω ,η ελευθερη αγορα δηλαδη .Βεβαιως το να πας σε καποιο καταστημα μπορουν να σου κανουν εκπτωση και οτιδηποτε ,το γενικο πλανο ομως των εταιρειων ειναι αυτο που σου ειπα οτι οι τιμες δηλαδη διαμορφωνονται σε συναρτηση με το κοστος παραγωγης σαφως ,με το περιθωριο κερδους και επειτα με την αγοραστικη δυναμη του καταναλωτη .Ερχεται δηλαδη τριτο στην ιεραρχια το αν εσυ ή εγω μπορουμε να αγορασουμε σε μια χωρα ,οταν σε αλλες χωρες η αγορα παραμενει υγιης .Σε στιγμες που ενας κλαδος θα υποστει σοκ οπως εγινε με τον κλαδο των αυτοκινητων που επεσε ο τζιρος 40-60% φυσικα και θα διαμορφωθουν οι τιμες εστω κατα λιγο .Παλι ομως σου ξαναλεω οτι αυτα ειναι εξαιρεσεις ,πχ αν η bmw δει οτι δεν εχει τζιρο στην Ελλαδα στο περιθωριο κερδους που θελει αυτη θα σηκωθει να φυγει απο την χωρα μας οπως ακουστηκε οτι πηγε να κανει η Μercedes .

Αναλογα πραγματα βλεπεις και σε καλες μαρκες ρουχων οπου οι τιμες σε πολλες περιπτωσεις διατηρουνται οι ιδιες (δεν μιλαμε για εκπτωσεις 30-40 ευρω τωρα) επιδεικτικα .Μπορω ευκολα να στο αποδειξω και στους τιμοκαταλογους μηχανολογικου-ηλεκτρολογικου εξοπλισμου (μηχανολογος μηχανικος ειμαι εγω) οπου περα απο επιμερους ενδεικτικες εκπτωσεις που πιο πολυ μοιαζουν με σπασμωδικες κινησεις σωτηριας παρα με προγραμματισμενο γενικο σχεδιο αναθεωρησης τιμων ,οι τιμες παραμενουν στην ιδια ταξη μεγεθους .Για ποιο λογο επομενως πχ μια ακριβη καρτα γραφικων να πουληθει φθηνοτερα απο την αντιστοιχη περσινη hi-end που κοστιζε τα ιδια λεφτα?Για να επανελθω και στο αρχικο ζητημα ,για ποιο λογο μια 690 να κοστιζει λιγοτερο απο οσο δυο 680? Για την διαθεσιμοτητα που εχει τα κομματια που ειναι να πουλησει θα τα πουλησει πιστευω εγω ,απο εκει και μετα εχει ολο το περιθωριο η nvidia να διαμορφωσει τις τιμες αναλογα με την ζητηση που και παλι χλωμο το κοβω.Εδω Ailuros δεν ειδες μεχρι προτινος που μου ειχε διατηρησει την 580 στα ιδια επιπεδα τιμων οταν η amd ηδη ειχε κυκλοφορησει επομενης γενιας καρτα και απεχαμε μολις καποιες εβδομαδες απο την κυκλοφορια της 680? Για τα υπολοιπα αν θες ελα prive να μιλησουμε σε πιο γενικο πεδιο για να μην ξεφυγω απο το thread.

Αυτο μου θυμιζει τις αυξησεις τιμων που γινονται οταν ανεβαινει ο ΦΠΑ.το κοστος που λες ειναι πολυ μικρο σε καθε καρτα.αντε και αυξηθηκε θεωρητικα ο χαλκος απο 1 euro σε 1.10.

ποσο πια χαλκος χρειαζετε για να φταχτει μια καρτα?αντε ας πουμε 10 euros.λεμε τωρα θεωρητικα.δηλαδη αντι για 10 euros το κοστος στο θεμα του χαλκου θα ειναι 11.δεν βαζω τα αλλα κοστη μεσα.ε η αγορα λειτουργει με το αντι να πληρωσουμε το 1 euro παραπανω,εμεις θα πληρωσουμε 10 euros παραπανω.δεν ειναι ομως ετσι.βεβαια δεν μπορουμε να το αλλαξουμε εμεις αυτο.ειναι οπως στο φπα εδω στην χωρα μας.οπως ξερουμε το φπα,ασχετως που το πληρωνουν οι κατασκευαστες και οι εμπορει,παντα το κοστος μετακυλιζεται στον τελικο καταναλωτη.ε πες μου τωρα γιατι οταν εγινε η αλλαγη απο 19 σε 23 % αντι να πληρωσουμε 4 % διαφορα στην τιμη,ολοι πληρωνουμε πανω απο 10%.ξαναλεω το τελικο φπα του προιοντος το πληρωνει παντα ο καταναλωτης.

(να μην μιλησουμε τωρα για το ποσοστο του φπα που ειναι ενα ποσοστο απο το τελικο κοστος και τετοια).

Το ΦΠΑ παντα το βγαζω εξω γιατι κοιταξε να δεις ,χωρις να θελω να επικεντρωθω στο παραδειγμα σου με τον χαλκο που εχει μια καρτα και επιβαρυνει το κοστος ,ναι μεν θα το πληρωσει μια εταιρεια αλλα εκπιπτει και απο τα εξοδα της .Δεν ανεβηκε μονο τοσο λιγο ο χαλκος οσο λες αλλα πολυ παραπανω .Αρκει να σου πω πχ οτι σε ενα καλωδιο ΝΥΥ 5χ4 mm2 μπορει απο περυσι να αυξηθηκε η τιμη του κατα 0,5 Ευρω/m λογω χαλκου αλλα και λογω πετρελαιου (μονωση καλωδιων )και σε αυτη την τιμη βαλε τις προσαυξησεις κερδων μεχρι να ερθει στην πωληση .Anyway εγω σου μιλουσα πιο γενικα ,υπαρχουν και αλλες παραμετροι περα απο αυτες που αναφεραμε ...

Περιορισμενη διαθεσιμοτητα εχει μονο η 680 ...

H amd δεν κατεβασε ελαφρως τις τιμες , η 7970 ειναι -20 % , η διαθεσιμοτητα της εχει αυξηθει = δεν πουλαει ...

Αν υπάρχει όντως πάνω από επαρκής διαθεσιμότητα για 7970 και δεν πουλάει, τότε θα πρέπει να ρίξει τις τιμές η AMD.

Για να επανελθω και στο αρχικο ζητημα ,για ποιο λογο μια 690 να κοστιζει λιγοτερο απο οσο δυο 680?

Να πάμε λοιπόν κατευθείαν στο ζουμί: που την βλέπεις την ιδιαίτερη διαφορά τιμής μεταξύ μιας 690 και δύο 680; Η όποια μικροδιαφορά υπάρχει δικαιολογείται άνετα απ΄το γεγονός ότι είναι 1 έναντι 2 PCB ή αν προτιμάς ότι 2*680 είναι μια στάλα πιο γρήγορες από μια 690. 1000 ευρώ για 690 έναντι 530-560 για κάθε 680.

Για την διαθεσιμοτητα που εχει τα κομματια που ειναι να πουλησει θα τα πουλησει πιστευω εγω ,απο εκει και μετα εχει ολο το περιθωριο η nvidia να διαμορφωσει τις τιμες αναλογα με την ζητηση που και παλι χλωμο το κοβω.

Αλληλένδετα είναι όλα αυτά. Για να καταλάβεις τι εννοώ αν μια 680 στοίχιζε σήμερα για παράδειγμα 300-350 ευρώ θα υπάρχει κατά Ν% μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ζήτηση. Αν στοίχιζε τόσο η 680 θα στοίχιζε και κάτω από 700 ευρώ μια 690. Η NV πίστευε τον Φλεβάρη ότι θα της τσοντάρει η TSMC κι άλλα capacities και για αυτό ακριβώς τον λόγο σκόπευε όντως τότε να την στείλει στα ράφια με $299. Δεν είναι ούτε προιόν της φαντασίας μου ούτε ράδιο αρβύλα. To launch material για την ακυρωμένη κυκλοφορία του Φεβρουαρίου τόσο ανέφερε.

Αν την πουλούσαν σήμερα σε αυτά τα επίπεδα θα μπορούσαν ποτέ να καλύψουν την ζήτηση. Εκτός βέβαια και αν μπορείς να μου αποδείξεις ότι όσο κι αν αυξάνεται η τιμή ενός προιόντος δεν αλλάζει ποτέ η ζήτησή του.

Εδω Ailuros δεν ειδες μεχρι προτινος που μου ειχε διατηρησει την 580 στα ιδια επιπεδα τιμων οταν η amd ηδη ειχε κυκλοφορησει επομενης γενιας καρτα και απεχαμε μολις καποιες εβδομαδες απο την κυκλοφορια της 680? Για τα υπολοιπα αν θες ελα prive να μιλησουμε σε πιο γενικο πεδιο για να μην ξεφυγω απο το thread.

Ξεπούλημα stock με πολύ υψηλές τιμές γιατί απλά τους βόλεψαν οι υψηλές τιμές των 7900. Οι τιμές των 580 εξακολουθούν να είναι υψηλές.

Το ΦΠΑ παντα το βγαζω εξω γιατι κοιταξε να δεις ,χωρις να θελω να επικεντρωθω στο παραδειγμα σου με τον χαλκο που εχει μια καρτα και επιβαρυνει το κοστος ,ναι μεν θα το πληρωσει μια εταιρεια αλλα εκπιπτει και απο τα εξοδα της .Δεν ανεβηκε μονο τοσο λιγο ο χαλκος οσο λες αλλα πολυ παραπανω .Αρκει να σου πω πχ οτι σε ενα καλωδιο ΝΥΥ 5χ4 mm2 μπορει απο περυσι να αυξηθηκε η τιμη του κατα 0,5 Ευρω/m λογω χαλκου αλλα και λογω πετρελαιου (μονωση καλωδιων )και σε αυτη την τιμη βαλε τις προσαυξησεις κερδων μεχρι να ερθει στην πωληση .Anyway εγω σου μιλουσα πιο γενικα ,υπαρχουν και αλλες παραμετροι περα απο αυτες που αναφεραμε ...

Ποιός χαλκός; Τα tools για 28nm/TSMC έχουν πάρει την ανιούσα τουλάχιστον κατά την AMD. Το ερώτημα εδώ είναι στην NV και στο τμήμα marketing δεν την γνώριζαν αυτή τη λεπτομέρεια; Μπορεί να κάτσουμε να το συζητάμε για ώρες αλλά τον παπά μας τον παίζουν οι 2 εταιρείες και όχι εμείς οι χρήστες.

Να πάμε λοιπόν κατευθείαν στο ζουμί: που την βλέπεις την ιδιαίτερη διαφορά τιμής μεταξύ μιας 690 και δύο 680; Η όποια μικροδιαφορά υπάρχει δικαιολογείται άνετα απ΄το γεγονός ότι είναι 1 έναντι 2 PCB ή αν προτιμάς ότι 2*680 είναι μια στάλα πιο γρήγορες από μια 690. 1000 ευρώ για 690 έναντι 530-560 για κάθε 680.

:) Αυτο ακριβως εννοουσα και εγω με αυτο που λες απλα δεν καταλαβες σωστα ετσι οπως το εγραψα.Εννοουσα οτι οντως δεν υπαρχει διαφορα στις τιμες παρα μονο λιγο για τους λογους που ανεφερες.

Τα παλικάρια του techreport από όσο βλέπω είναι οι πρώτοι που προβληματίζονται για το πώς λειτουργεί η εξομάλυνση του frame rate. http://techreport.com/articles.x/22890/3

Με κάμερα λένε να πειραματισούν…

Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο καλύτερος εξοπλισμός

hdmi capturing πρέπει να γίνει κανονικά καθώς η οθόνη προσθέτει και αυτή τις δικές τις παραμέτρους. Και όχι με παιχνίδι , μια DX εφαρμογή με ένα μπαλάκι με σταθερή ταχύτητα θα είναι ότι πρέπει.

Μπράβο για την πρωτοβουλία τους

Για άλλη μια φορά εάν κάποιος έχει περισσότερα τεχνικά στοιχεία plz link :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...