Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενώ για να δώσει λεφτά για 2 Χ 680 βλέπεις το λόγο φαντάζομαι :P

Ημουν σιγουρος οτι καποιος θα το ελεγε αυτο ...Προσεξε λεω απο την στιγμη που αποφασισει καποιος και πει θελω 690 γιατι να μην δωσει να παρει 2 680 ,αυτο εννοουσα .Μιλαω για το συγκριτικο κριτηριο των 2 αυτων πεδιων επιλογης .

Δημοσ.

Ημουν σιγουρος οτι καποιος θα το ελεγε αυτο ...Προσεξε λεω απο την στιγμη που αποφασισει καποιος και πει θελω 690 γιατι να μην δωσει να παρει 2 680 ,αυτο εννοουσα .Μιλαω για το συγκριτικο κριτηριο των 2 αυτων πεδιων επιλογης .

Αν βαλεις 2 x 680 αναλογως την μητρικη θα δουλεψουν 2 x 8 pci-e ή 2 x 16 (με controller/bridge chip) ...

Αν βαλεις μια 690 θα δουλεψει x 16 pci-e σε οποιαδηποτε μητρικη ...

Η 690 εχει δυο chip πανω στην πλακετα και drivers gia την 690 , με 2 680 sli εχεις drivers για την 680 + drivers για sli (με οποια προβληματα)+ την μητρικη που προσπαθει με οποια τεχνολογια (πατεντα) εχει να πιασει maximum αποδοση ... Τα z68/z77 υποστηριζουν μια x16 pci-e , με καποια τεχνολογια (πατεντα) βγαζει 2 x 16 pci-e , αν διαβασεις το manual τετοιας μητρικης θα δεις οτι γραφει για max αποδοση βαλε μια x16 pci-e ... Με λιγα λογια μια 690 στην πραξη ειναι ποιο γρηγορη απο 2 x 680 sli , + οτι μπορεις να βαλεις 2 x 690 η 680 υποστηριζει 3 way sli (x 4 pxi-e)...

Δημοσ.

Αν βαλεις 2 x 680 αναλογως την μητρικη θα δουλεψουν 2 x 8 pci-e ή 2 x 16 (με controller/bridge chip) ...

Αν βαλεις μια 690 θα δουλεψει x 16 pci-e σε οποιαδηποτε μητρικη ...

Η 690 εχει δυο chip πανω στην πλακετα και drivers gia την 690 , με 2 680 sli εχεις drivers για την 680 + drivers για sli (με οποια προβληματα)+ την μητρικη που προσπαθει με οποια τεχνολογια (πατεντα) εχει να πιασει maximum αποδοση ... Τα z68/z77 υποστηριζουν μια x16 pci-e , με καποια τεχνολογια (πατεντα) βγαζει 2 x 16 pci-e , αν διαβασεις το manual τετοιας μητρικης θα δεις οτι γραφει για max αποδοση βαλε μια x16 pci-e ... Με λιγα λογια μια 690 στην πραξη ειναι ποιο γρηγορη απο 2 x 680 sli , + οτι μπορεις να βαλεις 2 x 690 η 680 υποστηριζει 3 way sli (x 4 pxi-e)...

H δικη μου μητρικη υποστηριζει 3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode).Δεχεται επισης quad sli οχι ομως tri-sli για χωροταξικους λογους .Tα Ζ68/Ζ77 δεν τα εχω μελετησει ακομα so...

Σε οτι αφορα τους drivers οτι προβλημα θα σου παρουσιασει το εσωτερικο sli τα ιδια πανω κατω θα δεις και με το εξωτερικο sli .Oι drivers της nvidia εχουν εχουν ενιαια λειτουργικοτητα .Σου μιλαω απο οτι γνωριζω στην 295 και στις 280 sli συγκριτικα,αλλο τωρα που η 690 θα τρεχει με λιγοτερο χασμα χρονισμων απο την 680 .Παρολαυτα ομως ποση διαφορα εχει το χ16-χ16 σε συγκριση με το χ16-χ8?

Παντως υπο normal συνθηκες (δηλαδη χ16 χ16 σε sli ) η 690 θα ειναι ενα 10%,απο οσο διαβαζω και λογικο ακουγεται , κατω απο το sli 680 λαμβανοντας υποψη τους χρονισμους .

Δημοσ.

H δικη μου μητρικη υποστηριζει 3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode).Δεχεται επισης quad sli οχι ομως tri-sli για χωροταξικους λογους .Tα Ζ68/Ζ77 δεν τα εχω μελετησει ακομα so...

Σε οτι αφορα τους drivers οτι προβλημα θα σου παρουσιασει το εσωτερικο sli τα ιδια πανω κατω θα δεις και με το εξωτερικο sli .Oι drivers της nvidia εχουν εχουν ενιαια λειτουργικοτητα .Σου μιλαω απο οτι γνωριζω στην 295 και στις 280 sli συγκριτικα,αλλο τωρα που η 690 θα τρεχει με λιγοτερο χασμα χρονισμων απο την 680 .Παρολαυτα ομως ποση διαφορα εχει το χ16-χ16 σε συγκριση με το χ16-χ8?

Στο εσωτερικο sli οτι προβλημα παρασιαστει θα στο λυσει ο driver της 690 (εχει επανω στην πλακετα chip για sli), ενω με 2 x 680 εχουμε τον driver για sli + το οποιοδηποτε προβλημα της μητρικης σε σχεση με το sli , τωρα ποσο ενιαια λειτουργικοτητα μπορουν να εχουν οι drivers εσωτερικου sli με εξωτερικου sli νομιζω δεν ειμαστε σε θεση να το γνωριζουμε...

Πρακτικα μπορει και καμια διαφορα να μην εχει το 2x16 vs 1x16-1x8 (σημερα) , αλλα σκεψου οτι ο επεξεργαστης μεσω του chipset υποστηριζει 1x16 ή 2x8 τα υπολοιπα ειναι κολπα της μητρικης για να πουλανε ακριβες μητρικες ...

Με την ιδια λογικη τι να το κανουμε το pci 3.0 απο την στιγμη που το pci-e 2.0 ειναι αρκετο (ως κοφτης) , αλλα ολες αυτες τις διαφορες θα τις δουμε στα επομενα χρονια , οταν θα προσπαθησουμε να κανουμε κατι και θα μας κοβει καποια τεχνολογια ... Σημερα γνωριζουμε τι μπορει να κανει ενα pentium , ενας ide δισκος , το usb 1 κτλ , οταν τα αγοραζαμε δεν γνωριζαμε ... Ετσι οταν φτιαχνεις ενα pc κοιτας να μην δημιουργησεις μονος ενα bottleneck , απο την στιγμη σκας χρηματα και αγοραζεις πχ καρτες που κανουν 500-1000 ευρω η μια ...

Δημοσ.

Στο εσωτερικο sli οτι προβλημα παρασιαστει θα στο λυσει ο driver της 690 (εχει επανω στην πλακετα chip για sli), ενω με 2 x 680 εχουμε τον driver για sli + το οποιοδηποτε προβλημα της μητρικης σε σχεση με το sli , τωρα ποσο ενιαια λειτουργικοτητα μπορουν να εχουν οι drivers εσωτερικου sli με εξωτερικου sli νομιζω δεν ειμαστε σε θεση να το γνωριζουμε...

Ενταξει οκ το γνωριζω αυτο απλα σου λεω οτι διαφορες δεν θα δεις με τα μεχρι στιγμης δεδομενα που ακους και διαβαζεις ,στα οποια τουλαχιστον στο δικο μου εμπειρικο πλαισιο δεν εχει τυχει να διακρινω τετοιου ειδους προβληματα .Μεμονωμενα σιγουρα θα βρεις δεν διαφωνω.Αυτο σε οτι αφορα το sli...

Το χ8χ8 με το χ16χ16 συγκριτικα θυμαμαι κιολας το ειχα θιξει εγω ξανα ,νομιζω σε αυτο το thread ηταν και μου ειχαν πει και αλλοι οτι πρακτικα δεν βλεπεις διαφορες.Οπως κατι αντιστοιχο ισχυει και για το pcie 3.0 σε σχεση με το 2.0 .

Στην παρουσα φαση ομως και για να επανελθω στην αρχικη μου απορια νομιζω και για να το διευκρινισω κιολας ,το να παρει καποιος 2χ 680 ,με το σκεπτικο οτι θα εχει χ16χ16 (αν και δεν εχει σημαντικες διαφορες οπως αναφεραμε) ,θα ειναι συμφεροτερο απο την αγορα μιας 690.Θα δουμε και τι τιμη βεβαια θα εχει εδω ...

Την περιπτωση για quad sli την θεωρω λιγο out in space .

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω ότι σε αυτή την τιμή θα προτιμούσα να πάρω δυο 680 από μια 690.

Λίγο πιο γρήγορες

Και θα πουληθούν σε καλύτερη τιμή αργότερα ως δυο μεταχειρισμένες

Ή στο μέλλον , θα χωριστούν για δυο συστήματα.

Για quad, δε συζητάω… είναι υπερβολή, σήμερα τουλάχιστο.

Δημοσ.

Πρακτικα μπορει και καμια διαφορα να μην εχει το 2x16 vs 1x16-1x8 (σημερα) , αλλα σκεψου οτι ο επεξεργαστης μεσω του chipset υποστηριζει 1x16 ή 2x8 τα υπολοιπα ειναι κολπα της μητρικης για να πουλανε ακριβες μητρικες ...

Με την ιδια λογικη τι να το κανουμε το pci 3.0 απο την στιγμη που το pci-e 2.0 ειναι αρκετο (ως κοφτης) , αλλα ολες αυτες τις διαφορες θα τις δουμε στα επομενα χρονια , οταν θα προσπαθησουμε να κανουμε κατι και θα μας κοβει καποια τεχνολογια ... Σημερα γνωριζουμε τι μπορει να κανει ενα pentium , ενας ide δισκος , το usb 1 κτλ , οταν τα αγοραζαμε δεν γνωριζαμε ... Ετσι οταν φτιαχνεις ενα pc κοιτας να μην δημιουργησεις μονος ενα bottleneck , απο την στιγμη σκας χρηματα και αγοραζεις πχ καρτες που κανουν 500-1000 ευρω η μια ...

Μισό λεπτό. Για την μητρική/διαύλους/συνδέσεις δεν διαφωνώ αλλά για το SLi συγκεκριμένα γιατί να έχει διαφορά ο οποιοσδήποτε GPU driver μεταξύ 2*GTX680 και GTX690; Εκτός αν έβαλαν κάτι στην 690 σε βάση hw για SLi που μου διαφεύγει.

Δημοσ.

Μισό λεπτό. Για την μητρική/διαύλους/συνδέσεις δεν διαφωνώ αλλά για το SLi συγκεκριμένα γιατί να έχει διαφορά ο οποιοσδήποτε GPU driver μεταξύ 2*GTX680 και GTX690; Εκτός αν έβαλαν κάτι στην 690 σε βάση hw για SLi που μου διαφεύγει.

Aυτο του ειπα και εγω,δεν εχει παρει το αυτι μου διαφορες εκτος αν παλι εχει γινει κατι σε μεμονωμενες περιπτωσεις αλλα σε αυτα η nvidia ειναι top.

Δημοσ.

Απλά άλλαξαν το switch από το παλιό nf200 που πουλούσαν σε mobo IHVs και χρησιμοποιούσαν,

σε PLX που είναι και PCIe3.0

Κάπου διάβασα μια ιστορία, ότι έχουν βάλει κάποιο hardware fps counter ανά τσιπ. Και ότι μεταξύ τους υπάρχει κάποιο ρολόι χρονισμού.

Δε κατάλαβα πως λειτουργεί, αλλά *υποθέτω* το απλούστερο. { Απλά καθυστερεί ένα frame εάν πάει να συμπέσει με το frame που βγάζει η πρωτεύον κάρτα. Όχι δηλαδή καλύτερος ουσιαστικός χρονοπρογραμματισμός, αλλά απλά μετάθεση στο χρόνο ενός προετοιμασμένου frame. Εφόσον ισχύει ακυρώνει όλα τα τεστ που μετράνε max frame lag time. } Εάν υπάρξουν παραπάνω στοιχεία παρακαλώ για links.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...