Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σωστά.

Το Upgrade πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να τα γλυτώσουμε διότι θα βγουν οι νέες κονσόλες.

OFF TOPIC

παλιό μήνυμα αλλά ήθελα να απαντήσω.

Γράψτο ότι με τα specs που βλέπουμε στις κονσόλες τα medium spec pc του 2010-11 ούτε που θα ιδρώνουν να τις αντιμετωπίσουν.

Οταν βγήκε το 360/ps3 είχαν το απόλυτο hardware της εποχής πουσχεδιάζονταν. Τώρα θα βγούν με καλό low-spec hardware.

Η κρίση μας οδηγεί σε low -cost κονσόλες...

Το γράψιμο παιχνιδιών on metal που λένε και όχι μέσω dx μπορεί να κάνει μια 6670 (φημολογούμενο επίπεδο κάρτας 720/ps4) να φτάσει μια 6870 αλλά παραπάνω δεν πάει.

END OFF TOPIC

ρε παιδιά δεν τρέχετε μια συγκριση στοκ 680 vs 7970@ 1100;

ίσως είναι ότι πιο κοντηνό σε clock to clock

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ σου λέω ότι οι νέες κονσόλες με το Hardware που θα έχουν θα κάνουν παπάδες και στο PC θα θες Maxwell για τα ίδια αποτελέσματα.

Θα βγουν πραγματικά Dx11 Games, θα γονατίσουν για τα καλά οι τωρινές κάρτες και θα θες Next-Gen Maxwell κλπ κλπ.

Γνωστή ιστορία που την έχουμε δει χίλιες φορές.

• Super Moderators

ποιος ο λόγος να γίνει η σύγκριση clock to clock? γυρίσαμε στο 2000 και πρέπει να είναι στα ίδια clocks για να είναι "δίκαιη" η σύγκριση?

αν θες ίδια clocks πάντως υπάρχουν reviews http://hexus.net/tech/reviews/graphics/37209-geforce-gtx-680-vs-radeon-hd-7970-clocks/

ποιος ο λόγος να γίνει η σύγκριση clock to clock? γυρίσαμε στο 2000 και πρέπει να είναι στα ίδια clocks για να είναι "δίκαιη" η σύγκριση?

αν θες ίδια clocks πάντως υπάρχουν reviews http://hexus.net/tech/reviews/graphics/37209-geforce-gtx-680-vs-radeon-hd-7970-clocks/

επειδη και οι δυο καρτες πιανουν το ιδιο πανω κατω μεγιστο o/c to clock to clock εχει νοημα. ετσι μπορεις να καταλαβεις πχ στα 1200 η 1250 ποια θα ειναι πιο γρηγορη. αν ειχαν διαφορετικη αντοχη στα ρολογια τοτε θα ηταν οντως αχρηστο...

• Super Moderators

επειδη και οι δυο καρτες πιανουν το ιδιο πανω κατω μεγιστο o/c to clock to clock εχει νοημα. ετσι μπορεις να καταλαβεις πχ στα 1200 η 1250 ποια θα ειναι πιο γρηγορη. αν ειχαν διαφορετικη αντοχη στα ρολογια τοτε θα ηταν οντως αχρηστο...

και πάλι ένας από τους δύο μας δεν πρόκειται να το θεωρεί δίκαιο, γιατί πχ εγώ θα θέλω να γίνει η σύγκριση με την 7970 στα 1200mhz και την GTX680 με base clock @ 1200mhz (και το boost όσο πηγαίνει), ενώ εσύ θα δες το boost clock να πηγαίνει στα 1200mhz...

...σωστά? :P

η σύγκριση πάντως στη περίπτωση μου γίνεται στο review που linkαρα και όπως βλέπεις η GTX680 βγαίνει λίγο πιο πάνω...

Ο χρονισμος θα ειναι ο ιδιος ομως?

΄Οχι βέβαια.

Ωστόσο απλό παράδειγμα:

GK104 = 1500MHz GDDR5@256bit = 192 GB/s

GK110 = 1200MHz GDDR5@512bit = 307 GB/s

(και ναι ο χρονισμός μνήμης για το 110 είναι καθαρά για το παράδειγμα)

Με 20% χαμηλότερο χρονισμό εδώ, επιτυγχάνεις σχεδόν 60% παραπάνω εύρος μνήμης. Αυτό το καλό έχουν οι "ευρύτερες" προδιαγραφές και αφορά όλα τα σημεία του GK110 σε διαφορετικές διακυμάνσεις. Σε κάποια σημεία έχει 50% περισσότερες μονάδες και σε κάποια άλλα 100%. Ο χαμηλότερος χρονισμός είναι μεν εύλογος για να μην εκτοξευτεί κι άλλο η κατανάλωση ρεύματος, αλλά επηρεάζει τα θεωρητικά δεδομένα λιγότερο χάρη στην αύξηση των εκάστοτε μονάδων.

και πάλι ένας από τους δύο μας δεν πρόκειται να το θεωρεί δίκαιο, γιατί πχ εγώ θα θέλω να γίνει η σύγκριση με την 7970 στα 1200mhz και την GTX680 με base clock @ 1200mhz (και το boost όσο πηγαίνει), ενώ εσύ θα δες το boost clock να πηγαίνει στα 1200mhz...

...σωστά? :P

η σύγκριση πάντως στη περίπτωση μου γίνεται στο review που linkαρα και όπως βλέπεις η GTX680 βγαίνει λίγο πιο πάνω...

Ειλικρινείς ερώτηση: υπάρχει κάποια ανεξάρτητη μέτρηση με default χρονισμούς μεταξύ μιας 7970 και 680 που ταυτόχρονα να μετράει και καταναλώσεις ρεύματος; Γιατί αν η 680@1006 όντως καταναλώνει σε πραγματικό χρόνο περίπου τα ίδια Watt με μια 7970@925 δεν βλέπω τον λόγο για apples to oranges συγκρίσεις.

Είμαι περίεργος τι θα βγάζει στο amnesia με αυτά τα settings. Είμαι με 470 sli ανεβασμένες και τρώνε ήττα.

Νομιζω πως το amnesia δεν παίζει σε dual gpu. Επίσης 128 ssao samples είναι overkill !

Ειλικρινείς ερώτηση: υπάρχει κάποια ανεξάρτητη μέτρηση με default χρονισμούς μεταξύ μιας 7970 και 680 που ταυτόχρονα να μετράει και καταναλώσεις ρεύματος; Γιατί αν η 680@1006 όντως καταναλώνει σε πραγματικό χρόνο περίπου τα ίδια Watt με μια 7970@925 δεν βλέπω τον λόγο για apples to oranges συγκρίσεις.

Εδω στο λογαρισμο της ΔΕΗ πληρωνουμε: χαρατσια, χρεη απο απληρωτους λογαρισμους των κομματων, εκατομμυρια για να πανε οι ΓΕΝΟΠατζηδες ταξιδακια αναψυχης κλπ κλπ και δεν μασαμε.

και εσυ θελεις να μας πεις τί για το διφραγκο παραπανω στην καταναλωση?

οτι θα σκοτωσει τις πολικες αρκουδες και τους πιγκουινους?

OFF TOPIC

παλιό μήνυμα αλλά ήθελα να απαντήσω.

Γράψτο ότι με τα specs που βλέπουμε στις κονσόλες τα medium spec pc του 2010-11 ούτε που θα ιδρώνουν να τις αντιμετωπίσουν.

Οταν βγήκε το 360/ps3 είχαν το απόλυτο hardware της εποχής πουσχεδιάζονταν. Τώρα θα βγούν με καλό low-spec hardware.

Η κρίση μας οδηγεί σε low -cost κονσόλες...

Το γράψιμο παιχνιδιών on metal που λένε και όχι μέσω dx μπορεί να κάνει μια 6670 (φημολογούμενο επίπεδο κάρτας 720/ps4) να φτάσει μια 6870 αλλά παραπάνω δεν πάει.

END OFF TOPIC

Αμα ειναι ετσι οπως τα λες ειμαστε set για next gen..μακαρι..

Οσο για τα 1100 δεν εχω σκοπο να κανω oc το τερατακι ακομα ουτε για δοκιμη :P

οτι κανει μονο του με το gpuboost :P(μεχρι τωρα που το παρακολουθω max 1150 εχει φτασει.)

Ειλικρινης απαντηση.

13335431247lefby93ly61.png

HARDOCP - Power Utilization - NVIDIA Kepler GeForce GTX 680 Overclocking Review

Παρακαλουνται οι κατοχοι καρτων 680 να μην παιζουν πολλες ωρες Deus Ex: Human Revolution. :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...