Ailuros Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Το θέμα είναι πότε το 110 θα βγεί σε παραγωγή και αν θα είναι διαθέσιμο για desctop χρήση ή θα πάει αποκλειστικά για number crunching, όπου εκέι η τιμή που πληρώνει ο πελάτης (αρκετά 1000ρικα το κομμάτι) καλύπτει τα έξοδα από την μειωμένη παραγογή των waffer. Ναι μεν οι τιμές στις επαγγελματικές αγορές είναι υψηλές (Quadro) εώς εξωφρενικές (Tesla) αλλά η ποσότητα των πωλήσεων προς το παρών δεν αρκεί ούτε για ζήτω για να χρηματοδοτήσουν το R&D ενός τέτοιου project είτε αυτό λέγεται GK110 είτε Tahiti, ειδάλλως αμφότερες εταιρείες θα δημιουργούσαν έναν ξεχωριστό HPC πυρήνα και θα άφηναν τα desktop chips καθαρά όσων αφορά HPC transistors. Μην ξεχνας ότι οι πηγές σου σε είχαν διαβεβαιώσει ότι 1 μήνα μετά το 104 θα είχαμε το 110 στην αγορά, κάτι το οποίο αποδείχτηκε ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα. 100 να κάνεις σωστά και ένα λάθος θα βρεθεί κάποιος να στο υπενθυμίζει το τελευταίο όσες φορές μπορεί. ΄Οταν το Δεκέμβριο μου είπαν "it's done" το μυαλό μου πήγε στο tape out. Και αφού το δαχτυλάκι το έχεις πρόχειρο για τέτοιου είδους υπενθυμίσεις το semiaccurate κάπου εκεί υπολόγιζε. To "it's done" ήταν design completed και τελικό tape out μόλις αρχές Μαρτίου. ΄Οταν παραπάνω από ένας ερμηνεύει το it's done λάθος και ξέρεις ότι η επίσημη παρουσίαση της GK110 θα γίνει μέσα Μαίου στο GTC τότε είναι εύκολο να υποθέσεις ότι για εκεί στοχεύουν και την κυκλοφορία. Mε A1 silicon μόλις τον Μάρτιο χρειάζεσει μαγικό ραβδάκι. Όπως απήχε από την πραγματικότητα και το ότι το 104 υστερεί σε σχέση με την tahiti. Κατι λοιπόν τους έχει διαφύγει. Βλέπε παραπάνω και ειλικρινά έχεις αρχίσει να με κουράζεις. Αν ήμουν αρθρογράφος θα είχα και μια σχετική ευθύνη για το τι γράφω. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν μια άποψη να είσαι ευγνώμων για το ότι η πλειοψηφία ήταν σωστή με μικρές λογικές αποκλείσεις. ΄Οποιος είναι έξω απ'το χωρό πολλά τραγούδια ξέρει. Γιατί λοιπόν να μην είμαστε μπροστά σε μια στρατηγική διαχωρισμού των GPU με τις GPGPU από μεριάς nvidia? Είχες βοήθεια για να το βγάλεις αυτό το καινούργιο συμπέρασμα; Φυσικά ποτέ μην λες ποτέ και κάποια στιγμή ίσως να γίνει, αλλά αν το κάνουν θα τους στοιχίσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ακριβά και θα σημαίνει ότι θα έχει και πολύ σοβαρό πρόβλημα το GK110. Ετσι θα έχουν καλύτερη απόδωση και στους δύο τομείς. Γιατί; Ουσιαστικά θα μείνουν χωρίς high end στο desktop και μια τεράστια τρύπα εσόδων στο ταμείο από το R&D του GK110. Ισως λοιπόν το performance να είναι το νεο high end και για την nvidia, η οποία δείχνει να προσανατολίζεται σε αυξημένο performance per die size, που πετυχε μεταξύ άλλων με την αφαίρεση των GPGPU λειτουργιών. Nα πατήσω και τα τρία Χ του Ελλάδα έχεις ταλέντο για πάρτυ σου; Χτυπούσαν την AMD με μεγάλους πυρήνες επειδή υστερούσαν στο λόγο pefr/die size, KAI λόγω του GPGPU προσανατολισμού. Τώρα που ανακτούν πρωτοβουλία σε αυτό το επίπεδο γιατί να μπουν στην διαδικασία των τεράστιων die για την desctop αγορά;;; Την στρατηγική του μεγάλου high end πυρήνα την είχαν και από τις εποχές που υπήρχε ακόμα η ATI και η τελευταία είχε χεσμένη το desktop γιατί πούλαγε τεράστιες ποσότητες GPU στις OEM αγορές. Το μυστικό του κέρδους είναι να είσαι πρώτος και με χαμηλότερο κόστος παραγωγής, 'οχι να είσαι πρώτος με διαφορά. Πόσο κέρδος βγάζει η AMD ακριβώς μιας και μου έγινες και οικονομολόγος; Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μόνο αν η AMD βγάνει ένα πυρήνα που επειλεί το εκάστοτε performance part της Nvidia. H AMD που τώρα με την εισαγωγή τόσων GPGPU λειτουργιών στην tahiti (και σε μικρότερο βαθμό στο pitcairn) μπαίνει στο ίδιο λούκι που ήταν η nvidia τόσα χρόνια, δηλαδή υστερέι στο gaming performance/die size σε σχέση με τον ανταγωνιστή. Τι ακριβώς έχει το Pitcairn όσων αφορά το HPC; Ειλικρινά ξέρεις περί τίνος πρόκειται ή είναι τυχαία όλα αυτά; Αίλουρε δε διαφωνώ κάπου, Η αγορά έχει όπως έχει αυτή τη στιγμή και πέραν της οποίας κριτικής μας δε θα αλλάξει τίποτα εάν δε δούμε επόμενες κάρτες. Διπύρινες και δε ξέρω πότε και σε τι μορφή θα δούμε και το GK110 Το GK110 θεωρείς ότι έχει θα το δούμε σε δι πύρινη? Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Επίσης τι να περιμένουμε τεχνολογικά από το GK110 άραγε? Από όσο έχω καταλάβει θα έχει καλύτερες επιδώσεις σε DP και θα είναι κοντά στα όρια κατανάλωσης των 300w για να βρουν θέση σε workstations/servers. Πιο πλατύ ελεγκτή μνήμης και μεγαλύτερο banwidth, αλλαγές σε cache. Παρόλα αυτά λες να είχαν το χρόνο να περάσουν και νεότερες αλλαγές στον πυρήνα ή προσθήκη μπλοκ που δεν έχουμε ξαναδεί? Π.χ. scheduler και καλύτερη υποδομή για boost? Θα βγάλουν τελικά τον ίδιο πυρήνα που είχαν στα χέρια τους από πέρσι ή έχουν προχωρήσει σε αλλαγές? Και εγώ αμφιβάλλω για GK110 mGPU αλλά το PCiE3.0 ανοίγει κι άλλο ασκό του Αιόλου οπότε ποιός ξέρει μέχρι που θα το πάνε το γαιτανάκι αυτή τη φορά αμφότερες εταιρείες. ΄Ιδιος και απαράλλαχτος και όπως είπα και παραπάνω βγήκε από το φούρνο αρχές Μαρτίου. Αν το tape out ήταν όντως Δεκέμβριο όπως από βλακεία μου νόμιζα τότε ναι υπήρχαν καλές πιθανότητες για κυκλοφορία τέλη Μαίου στην καλύτερη περίπτωση. Αφού λοιπόν έπεσα 3 μήνες έξω ούτε με μαγικό ραβδί δεν προλαβαίνουν να πάνε από tape out A1 silicon σε μαζική παραγωγή από τον Μάρτιο στον Μάιο. Από Αύγουστο και μετά αρχίζει να μετράει μια λογική απόσταση χρόνου + πιθανά metal spins + yields + συμβόλαια για supercomputers και δεν συμμαζεύεται. ΄Ετσι που το πάνε αμφιβάλλω αν τα καταφέρουν με το Maxwell το 2014. Mε τα πρωτόκολλα κατασκευής να κλωτσάνε όλο και πιο πολύ θα είμαστε τυχεροί αν καταφέρνουν να βγάζουν καινούργια αρχιτεκτονική κάθε 3 χρόνια στο προβλεπόμενο μέλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 ΄Ετσι που το πάνε αμφιβάλλω αν τα καταφέρουν με το Maxwell το 2014. Mε τα πρωτόκολλα κατασκευής να κλωτσάνε όλο και πιο πολύ θα είμαστε τυχεροί αν καταφέρνουν να βγάζουν καινούργια αρχιτεκτονική κάθε 3 χρόνια στο προβλεπόμενο μέλλον. να σου πω την αλήθεια, πλέον δεν με χαλάει και τόσο αυτό, το αντίθετο μάλλον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Σωστά. Το Upgrade πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να τα γλυτώσουμε διότι θα βγουν οι νέες κονσόλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αστροβασίλης Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 http://www.obr-hardware.com/2012/04/what-will-be-big-kepler.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Είδαμε την μετάβαση από 480 σε 580 Αυτό τι είναι? Ιδία οικογένεια Όχι ακριβώς Ιδία γενιά. Θεωρώ ότι κάτι αντίστοιχο θα δούμε και στο kepler. Το ίδιο υποθέτω και για το GCN. Τρίτη προσπάθεια πάλι στα 28 και με ίδια αρχιτεκτονική, δύσκολο μου φαίνεται. Τουλάχιστο όχι Τρίτη χρονιά. Και όχι ακόμα, έχουν να δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 διαφορετικό μέγεθος πυρήνα όμως, ενώ 480 με 580 ήταν ίδιο πάνω κάτω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Ναι ThReSh σίγουρα ΙΜΗΟ Μια καλή αρχιτεκτονική μετά από ένα χρόνο επισταμένης ανάλυσης μπορείς να τη βελτιώσεις στα σημεία, με θεαματικά αποτελέσματα για το κόστος. Kepler και GCN μπορούν να βελτιωθούν στα σημεία. Κρίμα που δεν υπήρχε 110 tape out από πέρσι, που και εγώ έτσι νόμιζα. Σίγουρα συζητάμε δηλαδή και για αλλαγή στρατηγικής Σοφότερη ΙΜΗΟ η νέα στρατηγική να βγάλουν μικρότερο πυρήνα για αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αστροβασίλης Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 H 480 ηταν πρωτο revision kai ΚΟΜΜΕΝΗ 580 λογω yields.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Εχω παθει πλακα με την καρτα,περισσοτερες πληροφοριες οταν μου φυγει το σοκ,Αμην. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Παρθενικο run,δεν ξερω καν σε τι settings πρεπει να το τρεξω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Αν έβγαζε αυτά τα Min FPS με Extreme Tessellation θα έλεγα ότι αξίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Αν έβγαζε αυτά τα Min FPS με Extreme Tessellation θα έλεγα ότι αξίζει. Αυτα τα minimum fps μου τα βγαζει και με extreme tessellation οταν αρχιζει το bench,τα πρωτα 2 δευτερολεπτα παντα ετσι ειναι δεν ξερω γιατι,μετα στρωνει. btw με 8aa τεσταρουμε κανονικα η με 4? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jonis Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Αυτα τα minimum fps μου τα βγαζει και με extreme tessellation οταν αρχιζει το bench,τα πρωτα 2 δευτερολεπτα παντα ετσι ειναι δεν ξερω γιατι,μετα στρωνει. btw με 8aa τεσταρουμε κανονικα η με 4? Κοιτα ενα δικο μου εδω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 @ ThanosWF, Με 8X ή με Default, δηλαδή noAA και 4xAF. To Unigine έχει κάποιο θέμα με την διαχείριση της μνήμης και πρέπει να το αφήσεις να τρέξει μια φορά κανονικά μόνο του και την δεύτερη να πατήσεις Benchmark. Ναι, @Zpaf είσαι με Oc'ed CPU και GPU..Αλλά είσαι και Extreme. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2012 Με 8X ή με Default, δηλαδή noAA και 4xAF. To Unigine έχει κάποιο θέμα με την διαχείριση της μνήμης και πρέπει να το αφήσεις να τρέξει μια φορά κανονικά μόνο του και την δεύτερη να πατήσεις Benchmark. Δεν το ξερα,θα το τρεξω μια οπως λες και θα ξαναpostarw! Κοιτα ενα δικο μου εδω. Εχεις κανενα με default clock να κανω καμια συγκριση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα