Ailuros Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 tmjuju, Η TSMC δεν συνιστά για 28HP να ξεπεραστούν τα 600mm2 ή/και 7 δις transistors, oπότε καταλαβαίνεις πόσο κοντά στο όριο αυτό θα είναι το 110. Φυσικά θα μπορούσε κάποια εταιρεία να είναι τόσο θεότρελλη και να πάει σε 1000mm2 πυρήνα κάτω από 28HP, αλλά θα μου έκανε τρομερή εντύπωση αν έβγαζε ένα σώο πυρήνα ανά wafer κατά μέσο όρο. ΄Οσων αφορά για τα υπόλοιπα απλή ερώτηση: εγκατέλειψε η AMD την στρατηγική της να μην εξυπηρετεί την enthusiast αγορά με mGPU και μου διέφυγε; Από κάθε άποψη η στρατηγική από το RV670 και μετά έχει παραμείνει απαράλλαχτη με μοναδική εξαίρεση ότι το Tahiti επικεντρώνεται περισσότερο από άλλους πυρήνες στο παρελθόν σε HPC. Μήπως η NV αποφάσισε να σταματήσει με το Kepler στο GK104 και δεν πρόκειται να βγάλει τίποτα πάνω από αυτό; Και οι αγορές Quadro/Tesla με τι θα εξυπηρετηθούν ακριβώς; ΄Οσο θεωρείς το επιχείρημά σου σαν βατό ότι τα τετραγωνικά χιλιοστά δεν καθορίζουν την κατηγορία ενός προιόντος άλλο τόσο βατό θα ήταν να αντιπαρέλθω με άλλο επιχείρημα ότι το πότε χρονικά εμφανίζεται μια GPU δεν καθορίζει τον τομέα αγοράς που θα εξυπηρετήσει. Στο G80 το high end ήρθε πρώτο κατά σειρά και αργότερα με αρκετή χρονική απόσταση το G92/performance βασιζόμενο στο πρώτο. Επειδή λοιπόν ξαφνικά για απόλυτα λογικούς τεχνικούς λόγους άλλαξε η σειρά εμφάνισης της κάθε κατηγορίας GPUs δεν θα γίνει το performance ξαφνικά high end ή το ανάποδο. ΄Οχι μόνο είναι αυτή τη στιγμή όλες οι 28nm GPUs ανεξαρτήτως εταιρείας και κατηγορίας υπερτιμημένες, έρχονται σε δόσεις σταγονόμετρου (τι άραγε σχέση θα μπορούσε να έχει η διαθεσιμότητα με την τιμή αναρωτιέμαι....), αλλά και όλες οι προηγούμενες γενιάς 40nm GPU εξακολουθούν να διατηρούν υψηλές τιμές. Φαινόμενο που έχουμε να το δούμε από το 2008. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
savakis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Η TSMC δεν συνιστά για 28HP να ξεπεραστούν τα 600mm2 ή/και 7 δις transistors, oπότε καταλαβαίνεις πόσο κοντά στο όριο αυτό θα είναι το 110. Φυσικά θα μπορούσε κάποια εταιρεία να είναι τόσο θεότρελλη και να πάει σε 1000mm2 πυρήνα κάτω από 28HP, αλλά θα μου έκανε τρομερή εντύπωση αν έβγαζε ένα σώο πυρήνα ανά wafer κατά μέσο όρο. ΄Οσων αφορά για τα υπόλοιπα απλή ερώτηση: εγκατέλειψε η AMD την στρατηγική της να μην εξυπηρετεί την enthusiast αγορά με mGPU και μου διέφυγε; Από κάθε άποψη η στρατηγική από το RV670 και μετά έχει παραμείνει απαράλλαχτη με μοναδική εξαίρεση ότι το Tahiti επικεντρώνεται περισσότερο από άλλους πυρήνες στο παρελθόν σε HPC. Μήπως η NV αποφάσισε να σταματήσει με το Kepler στο GK104 και δεν πρόκειται να βγάλει τίποτα πάνω από αυτό; Και οι αγορές Quadro/Tesla με τι θα εξυπηρετηθούν ακριβώς; Το θέμα είναι πότε το 110 θα βγεί σε παραγωγή και αν θα είναι διαθέσιμο για desctop χρήση ή θα πάει αποκλειστικά για number crunching, όπου εκέι η τιμή που πληρώνει ο πελάτης (αρκετά 1000ρικα το κομμάτι) καλύπτει τα έξοδα από την μειωμένη παραγογή των waffer. Μην ξεχνας ότι οι πηγές σου σε είχαν διαβεβαιώσει ότι 1 μήνα μετά το 104 θα είχαμε το 110 στην αγορά, κάτι το οποίο αποδείχτηκε ότι απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Όπως απήχε από την πραγματικότητα και το ότι το 104 υστερεί σε σχέση με την tahiti. Κατι λοιπόν τους έχει διαφύγει. Γιατί λοιπόν να μην είμαστε μπροστά σε μια στρατηγική διαχωρισμού των GPU με τις GPGPU από μεριάς nvidia? Ετσι θα έχουν καλύτερη απόδωση και στους δύο τομείς. Ισως λοιπόν το performance να είναι το νεο high end και για την nvidia, η οποία δείχνει να προσανατολίζεται σε αυξημένο performance per die size, που πετυχε μεταξύ άλλων με την αφαίρεση των GPGPU λειτουργιών. Χτυπούσαν την AMD με μεγάλους πυρήνες επειδή υστερούσαν στο λόγο pefr/die size, KAI λόγω του GPGPU προσανατολισμού. Τώρα που ανακτούν πρωτοβουλία σε αυτό το επίπεδο γιατί να μπουν στην διαδικασία των τεράστιων die για την desctop αγορά;;; Το μυστικό του κέρδους είναι να είσαι πρώτος και με χαμηλότερο κόστος παραγωγής, 'οχι να είσαι πρώτος με διαφορά. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μόνο αν η AMD βγάνει ένα πυρήνα που επειλεί το εκάστοτε performance part της Nvidia. H AMD που τώρα με την εισαγωγή τόσων GPGPU λειτουργιών στην tahiti (και σε μικρότερο βαθμό στο pitcairn) μπαίνει στο ίδιο λούκι που ήταν η nvidia τόσα χρόνια, δηλαδή υστερέι στο gaming performance/die size σε σχέση με τον ανταγωνιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsp Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2012 ετσι απο περιεργεια, μπορεις να μας πεις ποσα πληρωσες για τον 940 και για τον SSD 256GΒ ? i7 940 = 180 ευρω corsair 256gb performance pro = 270 ευρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sattack Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 i7 940 = 180 ευρω corsair 256gb performance pro = 270 ευρω τα 270E για SSD 256GB εμενα μου φαινονται πολυ πιο εξωφρενικα απο τα 500 που ζηταει μια εταιρεια για την hi-end καρτα γραφικων της, πισω απο την οποια κρυβονται τεραστια κοστη εξελιξης, κατασκευης, συν τα συνοδευτικα κοστη (μνημες κλπ) εξισου εξωφρνενικα ειναι τα 1000Ε του top Ιntel cpu. Οπως υπαρχει ο 940, υπαρχουν και οι vga χαμηλοτερης κατηγοριας ή προηγουμενης γενιας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsp Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 τα 270E για SSD 256GB εμενα μου φαινονται πολυ πιο εξωφρενικα απο τα 500 που ζηταει μια εταιρεια για την hi-end καρτα γραφικων της, πισω απο την οποια κρυβονται τεραστια κοστη εξελιξης, κατασκευης, συν τα συνοδευτικα κοστη (μνημες κλπ) εξισου εξωφρνενικα ειναι τα 1000Ε του top Ιntel cpu. Οπως υπαρχει ο 940, υπαρχουν και οι vga χαμηλοτερης κατηγοριας ή προηγουμενης γενιας. Μου φαινεται μεχρι να πεσουν θα παρω καμμια μεταχειρισμενη να την βγαλω τωρα που βγαινει και το diablo 3. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Αίλουρε δε διαφωνώ κάπου, Η αγορά έχει όπως έχει αυτή τη στιγμή και πέραν της οποίας κριτικής μας δε θα αλλάξει τίποτα εάν δε δούμε επόμενες κάρτες. Διπύρινες και δε ξέρω πότε και σε τι μορφή θα δούμε και το GK110 Το GK110 θεωρείς ότι έχει θα το δούμε σε δι πύρινη? Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Επίσης τι να περιμένουμε τεχνολογικά από το GK110 άραγε? Από όσο έχω καταλάβει θα έχει καλύτερες επιδώσεις σε DP και θα είναι κοντά στα όρια κατανάλωσης των 300w για να βρουν θέση σε workstations/servers. Πιο πλατύ ελεγκτή μνήμης και μεγαλύτερο banwidth, αλλαγές σε cache. Παρόλα αυτά λες να είχαν το χρόνο να περάσουν και νεότερες αλλαγές στον πυρήνα ή προσθήκη μπλοκ που δεν έχουμε ξαναδεί? Π.χ. scheduler και καλύτερη υποδομή για boost? Θα βγάλουν τελικά τον ίδιο πυρήνα που είχαν στα χέρια τους από πέρσι ή έχουν προχωρήσει σε αλλαγές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αστροβασίλης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 . Και υπόψιν ενα bronze/silver PSU με load 10-30% έχει λίγο χειρότερο efficiency από το αντίστοιχο μικρότερο αδερφάκι του που δουλεύει σε 40-50% load. Αυτο που ειπε ο ilos ισχυει; Στις οικονομικες μελετες της η ΝV αυτο ελεγε οτι ΛΟΓΩ της αυξησης των 28 nm wafers ( στο τελος τους θα κοστιζουν οσο τα 40νμ στην αρχη ) και λογω του οτι θα αργησει να πεσει το cost/Χtor ηταν μονοδρομος να εκμεταλλευτει το scaling των 28 nm ΑΛΛΛΑ με ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ αρχιτεκτονικη καθως τα κοστη πολλαπλασιαστηκαν.... Οταν εισαι στα 300mm^2 με κοστος - λεω γω- 40nm 580GTX με χαμηλα yields τοτε πρεπει να βασιστεις σε αποδοτικη και efficient αρχιτεκτονικη... Ηταν και οικονομικοι λογοι με αλλα λογια.. Και αφηνεις το μεγαλο πυρηνα οταν τα κοστη θα εχουν πεσει καπως.... Η NV εκανε προβλεψη οτι το Χtor cost θα φθασει ΟΣΟ το τρανσοστορ των 40nm το Q2 ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΚΕΙ το Q3 και θα γινει μια αρκετα επικερδης λιθογραφια αν αυξηθουν τα yiels... Αρα μειωσεις τιμων σοβαρες τον Ιουλιο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Moderators Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Ναι αλλα μιλαμε για πολυ μικρες καταναλωσεις ετσι κι αλλιως. Δεν παιρνεις ενα PSU-τερας 1000W για να idlάρει σε οικονομικο συστημα στα 80W, προφανες ειναι αυτο. Εδω εγω πηρα το 750ρι ως μεγαλη υπερβολη για το συστημα μου, μονο και μονο επειδη σε idle κλεινει το ανεμιστηρι του τελειως, επειδη εχω ενα θεμα με τον θορυβο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Την δευτερα αν ολα πανε καλα θα εχω την καρτα,θελετε καποιο συγκεκριμενο benchmark να τρεξω? Δεν εχω ασχοληθει πολυ με αυτα οποτε πειτε μου και settings κτλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Super Moderators Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 επειδή μου έχει γιαλύσει η κάρτα της evga με την υδρόψηξη πως στήνετε αυτή η κάρτα. Θέλει σετ υδρόψηξης της evga ή μπορείς να το στήσεις και με κάποιο άλλο. Υπάρχει περίπτωση να βρω κάποια τέτοια πρόταση στην Ελλάδα η να πάω να την πάρω την υδρόψηξη από εξωτερικό? Ουσιαστικά είναι η κάρτα με το block αν δεν κάνω λάθος, οπότε φτιάχνεις το δικό σου custom w/c και το κουμπώνεις πάνω της... να ξέρεις ότι θα κάνει κάνα 700αρι η hydro version της EVGA... 599$ φημολογηθηκε η τιμη της απ'οτι βλεπω. http://www.techpowerup.com/163342/EVGA-Announces-the-EVGA-GeForce-GTX-680-Hydro-Copper.html 699.99 $ τι έλεγα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aslanG7 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Την δευτερα αν ολα πανε καλα θα εχω την καρτα,θελετε καποιο συγκεκριμενο benchmark να τρεξω? Δεν εχω ασχοληθει πολυ με αυτα οποτε πειτε μου και settings κτλπ Καλοριζικη η καρτα φιλε μακαρι να πανε ολα καλα και την δευτερα να την εχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jonis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Την δευτερα αν ολα πανε καλα θα εχω την καρτα,θελετε καποιο συγκεκριμενο benchmark να τρεξω? Δεν εχω ασχοληθει πολυ με αυτα οποτε πειτε μου και settings κτλπ Εγω περιμενω κατι σαν αυτο εδω http://www.insomnia.gr/topic/426793-amd-hd7xxx-series/page__view__findpost__p__4567878 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Τα ίδια και τα ίδια Benchmarks τρέχετε εδώ και πόσες γενιές καρτών.. Για το Crysis και το Metro, το καταλαβαίνω. Για το AvP και για το Stalker πάλι δεν το καταλαβαίνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-lamia Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2012 psycho_warhead εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν κανουν συγκρίσεις σε αλλα παιχνίδια..... διαλαδι γιατι πρεπει να εχουμε τα 5 στάνταρ και τα αλλα να τα παραμελούμε . ειναι αρκετοι αυτοι που δεν παιζουν skyrim, crysis, cod.... εγω εδω στη λαμια, σε οσα internet cafe εχω περασει απ εξω βλεπω αποβλακομενους να παιζουν καλικατζαροπαιχνιδια με τις ωρες. δεν βλεπω ομως να κανουν τεστακια σε αυτα. και εκτος αυτου δεν βλεπω να κανουν τεστ παλιας σειρας με καινούριας. πχ η 680 εχει 500€+, με τα ιδια μπορεί να μας πει οτι 2χ550τι ειναι πολυ καλύτερες..... εγω ας πουμε εχω ματιάσει την 7870, αλλα σαν κατοχος της 6870 βλεπω οτι απ παρω αλλη μια ιδια και κανω cf ειμαι αρκετα ποιο πανω απ την 7870 ( και οχι μονο απο αυτη ) πιστευω οτι κατι τετοιο θα ηταν και καλο για τις εταιριες για να ξεπουλήσουν την προηγούμενη σειρα αν τα ''μεγαλα'' site με τα reviews μας έδειχναν κατι τετοιο... σκεψου ποσοι εχουν την gtx580 και αν βαλουν μια ακομα ποσο ευχαριστημένοι θα μηνούν... με αυτον το τροπο σκεψης παρελυψα τελείως σαν καταναλωτής την σειρα 5000 της amd και την σειρα 4χχ της nvidia έχοντας μια 4870 που την έκανα cf με μια 4890 και ήμουν μια χαρά, πηρα την 6870 μονο και μονο επιδι απεβίωσε η 4890 και ειχα πιστωτικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ThanosWF Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 (επεξεργασμένο) Το adaptive vsync λειτουργει μονο με forced vsync η αναγνωριζει αν εχουμε ενεργοποιησει το vsync setting σε καποιο game? Edit: αυριο τελικα η καρτουλα παιδια,το χειροτερο ειναι οτι ξεμεινα απο λεφτα και δεν μπορω να παρω το bf3 -.- Επεξ/σία 2 Απριλίου 2012 από ThanosWF Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα