Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μαλλον ξεχνας οτι μιλαμε για μια καρτα γραφικων που το μονο που κανει ειναι να παιζει παιχνιδια κοινως να ικανοποιει την @αβλα μας.

Δεν χωρανε δικαιολογιες λοιπον περι αυτου. :D

Kαμία διαφωνία με το πρώτο. Οι δικαιολογίες ωστόσο πάνε αλλού. Η οικονομική κρίση δεν είναι μόνο ελληνικό προνόμιο και σε γενικές γραμμές οι τιμές έχουν πέσει σχεδόν παντού. Το να στοιχίζουν οι performance GPU όμως πεντακοσάρικα είναι φαινόμενο του 2008 που έκτοτε το είχαμε αφήσει πίσω μας. Η δική μου αντίδραση είναι ΗΘΙΚΗ έναντι των 2 εταιρειών και όχι στις δικές σου προσωπικές αποφάσεις που δεν θα με δεις ούτε να σχολιάσω ούτε να κρίνω.

Τώρα αν θες να μιλήσουμε για το ερωτικό θέμα στην κυριολεξία και οι ιερόδουλες ρίξανε τις τιμές προ πολλού.

Η μεν 7970 εχει πανω απο 40% επιδοσεις απο την περσινη 6970 και η 680 εχει πανω απο 30% σε σχεση με την 580 και αν αρχισουμε να μιλαμε και για χαλαρο o/c θα δεις τις διαφορες να φτανουν στο 50%.

Ηλίθια ερώτηση μεν αλλά θα την κάνω: αν η 7970 στοίχιζε </= 400 ευρώ κατά την κυκλοφορία της εσύ θα επέμενες να πληρώσεις παραπάνω; Για άλλη μια φορά σε άλλες αγορές όπως παράδειγμα τα small form factor SoCs όπου υπάρχουν και εδώ προβλήματα yields/κόστους παρασκευής πυρήνων κάτω από 28LP οι διάφορες εταιρείες επέλεξαν να καθυστερήσουν τα προιόντα τους και γιατί υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ανταγωνιστές και γιατί ακόμα πιο ελάχιστοι θα αγόραζαν smartphones με παραφουσκωμένες τιμές. ΄Οταν υπάρχουν μόνο 2 εταιρείες για standalone GPUs και μιλάμε για χιλιάδες και όχι εκατομύρια μονάδες μέχρι στιγμής το κεφάλαιο αυτόματα αλλάζει.

Ιδιως για την πρασινη αν σκεφτεις τα περσινα 500 ευρω σε σχεση με τα φετινα για μενα ποιο πολυ προικα εχει πανω της η 680.

Τουρμπιζει στα μαμα της κανει surround μονη της και ειναι και κρυα.

Παραμένει ένας πυρήνας νέας γενιάς με μόνο 1/6 παραπάνω transistors από ένα GF110 και σχεδόν μισός στο μέγεθος. ΄Οταν μιλάμε για νέα γενιά οι διαφορές στις επιδόσεις για high end θα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερες του 30% που είναι περισσότερο refresh παρά καινούργια γενιά. Ο πραγματικός ακόλουθος του GF110 με κωδικό GK110 που θα έχει και HPC δυνατότητες θα είναι περίπου 80-90% γρηγορότερος από το GF110.

Δημοσ.

Ahahahaha ρε πανε καλα?Reference VTX κιολας.Εντωμεταξυ το pixmania εχει σχετικα καλες τιμες..

Eχουν και μεταφορικα οι κ@εφτ@ς

Δημοσ.

Εχω μια ερωτηση,αν υποθεσουμε οτι η gtx 680 εχει tdp 200watt ενα καλο 650 watt τροφοδοτικο χωρις πολλους σκληρους και oc δεν θα μπορουσε να τις σηκωσει?

Δημοσ.

Εχω μια ερωτηση,αν υποθεσουμε οτι η gtx 680 εχει tdp 200watt ενα καλο 650 watt τροφοδοτικο χωρις πολλους σκληρους και oc δεν θα μπορουσε να τις σηκωσει?

Μπορει να την σηκωσει αλλα αν ζεσταθει το τροφοδοτικο δεν δινει 650 watt , και η καρτα μπορει σε ενα peak να τραβηξει παραπανω watt ... Γιαυτο παντα βαζεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο ...

Δημοσ.

Μπορει να την σηκωσει αλλα αν ζεσταθει το τροφοδοτικο δεν δινει 650 watt , και η καρτα μπορει σε ενα peak να τραβηξει παραπανω watt ... Γιαυτο παντα βαζεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο ...

Ναι δεν προκειται να το κανω απλα ως απορια ;P

δηλαδη αν κανουμε εναν υπολογισμο 400watt καρτες και 250 για επεξεργαστη και 1 σκληρο κατι μενει ως headroom..(Αν σου δινει 650 watt)

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι έχετε πάθει με τα τροφοδοτικά? Και δύο πιθανώς θα σηκώσει ένα δυνατό 650αρι! Επίσης ο επεξεργαστής που καταλναλώνει 250watt ποιός είναι? Τον i5 και στα 4.5 να τον έχεις δεν θα ξεπεράσει τα 120.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι έχετε πάθει με τα τροφοδοτικά? Και δύο πιθανώς θα σηκώσει ένα δυνατό 650αρι! Επίσης ο επεξεργαστής που καταλναλώνει 250watt ποιός είναι? Τον i5 και στα 4.5 να τον έχεις δεν θα ξεπεράσει τα 120.

Δεν ειπα οτι καταναλωνει 250 watt,αντιθετως εδειξα οτι μενει αρκετο για επεξεργαστη και 1 σκληρο.

Δημοσ.

Και για έναν και για 10 σκληρούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπολογίζεις τους σκληρούς. 10 watt το μέγιστο έκαστος καίει. Οι ssd σχεδόν τίποτα. Κατά τα άλλα δεν το είπα για σένα μόνο. Γενικά υπάρχει μια υπερβολή στα τροφοδοτικά που δεν έχει να κάνει με το headroom.

Δημοσ.

Και για έναν και για 10 σκληρούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπολογίζεις τους σκληρούς. 10 watt το μέγιστο έκαστος καίει. Οι ssd σχεδόν τίποτα. Κατά τα άλλα δεν το είπα για σένα μόνο. Γενικά υπάρχει μια υπερβολή στα τροφοδοτικά που δεν έχει να κάνει με το headroom.

Ναι το θετω ετσι ωστε στα σιγουρα να υπαρχει headroom,αν και ειχα την εντυπωση οτι ειναι 30watt Ο καθενας.Anyway για αυτο ρωταω γιατι και εμενα αν και δεν ειμαι τοσο εμπειρος στο θεμα μου φαινονται λιγο αυστηρες οι συζητησεις περι τροφοδοτικου.

Δημοσ.

Σήμερα επικοινώνησε μαζί μου το τμήμα PR μιας από τις 2 εταιρείες ρωτώντας για τις εντυπώσεις μου γενικά μεταξύ άλλων. Η απάντησή μου ήταν μια και μοναδική πρόταση:

Kindly f*** off until 28nm GPU prices normalize.

Ευγενικός ήμουν πάντως... :devil:

Δημοσ.

Πάλι ο ίδιος άδικος πανικός και η wattολαγνεία. Το θέμα με τα PSUs δεν είναι η ονομαστική ισχύς (ταμπέλα) αλλά πόσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αμπέρ μπορεί να δώσει στην 12άρα του. Επίσης και το γεγονός αν έχει single σε αντιδιαστολή με multiple rail διαρύθμηση βοηθάει. Προσωπική μου άποψη οτί ένα σχετικά επώνυμο single rail 550-600 (και πολλά λέω) watt τροφοδοτικό (πχ corsair builder 600 v2) δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την συγκεκριμένη σε non-oc συνθήκες. Δεν χρειάζεται κάποιος να ξοδευτεί υπερβολικά για να πάρει επώνυμο του κιλοβάτ, ούτε να το παίξει τσίπης και να πεί αυτό το ελαφένιο-lamtech λέει 800 άρα όσο μούφα και να είναι με καλύπτει. Όσοι έχουν Ups me wattόμετρο με καταλαβαίνουν και βλέπουν κατανάλωση σε idle και full load και θα γελάνε ήδη. Και υπόψιν ενα bronze/silver PSU με load 10-30% έχει λίγο χειρότερο efficiency από το αντίστοιχο μικρότερο αδερφάκι του που δουλεύει σε 40-50% load. Οπότε μακροπρόθεσμα δεν συμφέρει και την τσέπη σου η υπερβολή (εκτός αν έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου το oc ή το SLI/CF). Piece

Εγκυκλοπαιδικά:

i5 2500k stock

2x4 GB RAM

HD4870 stock

1xSSD

1xHD

1xDVDROM

DELL2311h (υπολόγισε περίπου 30 watt)

idle~150 watt στην ΜΠΡΙΖΑ (που σημαίνει οτι το psu ρουφάει 150-30=120w και δίνει το 80-85% περίπου αν είναι bronze/silver) οπότε σε idle και ένα 300άρι που λέει και ο λόγος σου κάνει αν δε τρέξεις ποτέ game xD //νομίζω οτί η 680 έχει και μικρότερη κατανάλωση σε idle από την 4870!

full load 250-300 watt (εξαρτάται το στρεσάρισμα). Αν κλοκάρω τον 2500k ή την 4870 ειδικά αν δώσω και ρεύματα παίρνουν κυριολεκτικά τον ανήφορο όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...