Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον δεν με κατάλαβες..

Εννοώ ότι κάθε νέα γενιά είναι μέχρι και 100% πάνω, 8800GTX -> GTX280 -> GTX480.

Δεν γίνεται ένα άλμα στην τεχνολογία να ανέβει 300% για παράδειγμα.

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοώ ότι κάθε νέα γενιά είναι μέχρι και 100% πάνω, 8800GTX -> GTX280 -> GTX480.

Αμα κανουν 300% αλμα πως θα σου πουλανε gpu's καθε χρονο?

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει, να αρχίσουν να βγαίνουν απαιτητικά Next-Gen Games :P

Κατσε να βγουν οι καινουργιες κονσολες,εκει θα πεσει πολυ γελιο.

Δημοσ.

Αυτες σερνουν τον χωρο , next gen games αν δεν κυκλοφορησουν οι νεες κονσολες μην περιμενετε , αν δεν βγουν και να εχουν dx11 μην περιμενετε native dx11 games δηλ. τελος 2013 αρχες 2014 και μετα. Τοτε εκει θα βγαλουν ολοι τις νεες μηχανες unreal engine κτλ.Ωραια και πηραμε nvidia g104 και 110 μεχρι να βγουν games που να την εκμεταλλευονται ζησε μαη μου. Και δεν μιλαμε για 2 -3 games οπως crysis - battlefield μιλαμε να βγουν πολλα και ακομα καλυτερα απο αυτα. Ειχα την 6990 και μονο σε 2 games ειδα την δυναμη της μολις τα τελειωσα καθομουν και κοιτουσα την καρτα για αυτο και την πουλησα.

Δημοσ.

Tελικα τι ειναι ψεμα και τι ειναι αληθεια πραγματικα εχω μπερδευτει

Η nvidia εβγαλε ενα κακο προιν στην αγορα η η amd φανηκε κατωτερη των προσδοκιων??

Και απαντω μονος μου,και τι με νοιαζει εμενα!!!

Θα μπορεσω εγω να εχω το καλυτερο προιον στην αγορα και αν ειναι δυνατον με μικροτερο κοστος

Αυτο εχει σημασια.

Το τι εχει κανει καθε εταιρεια να μου το προσφαιρει αυτο, εμενα δεν με ενδιαφαιρει

Το μονο που μπορω να της πω ειναι ΜΠΡΑΒΟ!!

Δηλαδη τι!! να παω να σκασω 550e στην 7970 και να παρω υποδεεστερο προιον για να λεω οτι εχω 384bit και μεγαλυτερο πυρινα.Αμα ειναι ετσι να παω να παρω την 580 που εχει μεγαλυτερο πυρινα απο την 7970 και τα ιδια bit

Η nvidia δεν ειναι καμια τυχαια εταιρεια που στα καλα καθουμενα τρελαθηκε και σου λεει κατσε να τα οικονομησουμε

Ειδε τι ειχε στα χερια της και το τσεκαρε απο ολες της πλευρες!!!!!!!!!!

Τελικα δεν ξερουμε τι θελουμε να αγοραζουμε

Θελουμε τα παντα τζαμπα και στο τελος εμεις οι ελληνες τα αγοραζουμε πιο ακριβα απο ολους τους αλλους

Δημοσ.

Tελικα τι ειναι ψεμα και τι ειναι αληθεια πραγματικα εχω μπερδευτει

η nvidia εβγαλε ενα κακο προιν στην αγορα η η amd φανηκε κατωτερη των προσδοκιων??

Και απαντω μονος μου,και τι με νοιαζει εμενα!!!

Θα μπορεσω εγω να εχω το καλυτερο προιον στην αγορα και αν ειναι δυνατον με μικροτερο κοστος

Αυτο εχει σημασια.

Το τι εχει κανει καθε εταιρεια να μου το προσφαιρει αυτο εμενα δεν με ενδιαφαιρει

Δηλαδη τι!! να παω να σκασω 550e στην 7970 και να παρω υποδεεστερο προιν για να λεω οτι εχω 384bit και μεγαλυτερο πυρινα.Αμα ειναι ετσι να παω να παρω την 580 που εχει μεγαλυτερο πυρινα

Τελικα δεν ξερουμε τι θελουμε να αγοραζουμε

Θελουμε τα παντα τζαμπα και στο τελος εμεις οι ελληνες τα αγοραζουμε πιο ακριβα απο ολους τους αλλους

Εχεις μεγαλο δικιο σε αυτο που λες,αν ειναι να κοιταμε πυρηνες κτλπ ας το αφησουμε το gaming,καρτα περνουμε για τα frames που μας δινει οχι για να δειχτουμε με τα τεχνικα χαρακτηριστηκα.

Δημοσ.

Μια μικρή αίσθηση επιθετικότητας αφήνει. Οπότε θερμή παράκληση να μένουμε όσο γίνεται στο θέμα και μακριά από συναισθηματισμούς. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. To Τahiti απλά δυστυχώς χρειάστηκε το κάτι της του για HPC και 384 μπιτο δίαυλο. Αν συγκρίνεις Pitcairn με GK104 τα συγκρίσιμα σημεία έχουν πολύ περισσότερη λογική.

Γιατί να ανέβει στα 1300 αν δεν την υπερχρονίσεις; Σε default τρέχει ο πυρήνας στα 1006 και το turbo σου δίνει άλλα 50-τόσα MHz βάση των επίσημων προδιαγραφών. ΄Αν και εφόσον υπερχρονίσεις στα 1300 (αν σε αφήσει φυσικά πράγμα το οποίο εξαρτάται από την θερμοκρασία, κατανάλωση ρεύματος κλπ.) και υπάρχει περιθώριο θερμοκρασίας/κατανάλωσης να βάλει και turbo boost πάνω σε αυτό τότε έχει καλώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση μένει στα 1300.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-680/specifications

http://www.anandtech.com/show/5704/nvidia-geforce-gtx-680-launch-recap

Aκόμα και έτσι να είναι θα είναι η πρώτη φορά ή μήπως όλως τυχαίως είναι κοινή πρακτική για όλα τα δείγματα hw που αποστέλλονται στον τύπο για review; Πάντα υπάρχουν πυρήνες που υπερχρονίζουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Πήγαινε αγόρασε ένα επεξεργαστή Intel και αν δεν σου υπερχρονίσει ακριβώς όπως εμφανίστηκε στα launch review κάνε αίτηση για επιστροφή για τον λόγο ότι δεν υπερχρονίζει κατά Ν% και να δούμε τι απάντηση θα λάβεις.

Η γνώμη μου παραμένει ότι πρόκειται για υπερτιμημένο προιόν και ακόμα και σε χαμηλότερη τιμή να κυκλοφορούσε δεν θα έμπαινα στον κόπο να το υπερχρονίσω. Τις κατά τα άλλα απελπισμένες προσπάθειές σου από την αρχή της ενότητας και κατά συρροή να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα απλά συνεχίζω να τις αγνοώ.

Το εξήγησα προ πολλού και όχι μόνο μια φορά. Και αφού θέλεις να βάλεις τα πράγματα στην ζυγαριά βάλε σε πόσα σημεία ήμουν λάθος και σε πόσα εντελώς "τυχαία" έπεσα μέσα. Εξήγησέ μου ποιός στο δίκτυο πρώτος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν πια hotclocks, ότι έχει 1536 SPs, 256μπιτο δίαυλο κ.ο.κ. Το μόνο που κακώς δεν υπολόγισα ήταν ότι για να βγει σωστή η σούπα θα έπρεπε το κάθε GPC να έχει λιγότερα clusters.

Σου είπε κανείς να αγοράσεις κάτι συγκεκριμένο; Δεν σε πιστεύω καν ότι έχεις σκοπό να την αγοράσεις αλλά δεν είναι το θέμα αυτό. Και η AMD ήθελε αρχικά να πουλήσει τις 7970 με MSRP στα $549 αλλά κατέληξε στα $499. Για το φαινόμενο αυτό φταίει για την AMD ο μπουμπούκος γιατί περισσότερο καλλιτεχνικός manager είναι παρά πολιτικός και ναι λυπάμαι αλλά μου τελειώνουν οι σοβαρές απαντήσεις στους παραλογισμούς που διαβάζω.

έχω παρεξηγηθεί πλήρως σε αυτό το thread...

1) Σε πολλά review γράφουν ότι παρακολουθώντας τισ συχνότητες της κάρτας αυτή ανέβαινε μόνη της under load έως τα 1200 και σε κάποιο site (μου διαφεύγει) 1300.

Ξέρω ότι η nvidia εγγυάται έως 1058, για αυτό ρώτησα αν πρόκειται για cherry picked cards. Δεν μιλάω λοιπόν για χειροκίνητο overclocking.

2)Το ξέρω ότι κάθε πυρήνας (cpu, gpu) έχει τα δικά του όρια o/c εγώ είπα ότι to turboboost διαφέρει σε κάθε κάρτα ενώ π.χ. το αυτόματο o/c σε i5, i7, thuban, bulldozer είναι ίδια συχνότητα σε όλα τα κομμάτια.

3) Δεν αμφισβήτησα τις πληροφορίες σου για την 680, αντίθετα αναρωτήθηκα αν όντως έχει δίκιο και οι κάρτες που πήγαν στα review είναι προσεκτικά επιλεγμένες. Παρακολουθώ το thread καιρό και ξέρω ότι οι πληροφορίες που δίνεις είναι από έγκυρες πηγές.

4)μπορεί να προτιμώ τα προιόντα AMD αλλά έχω αγοράσει πολλές φορές κάρτα nvidia και γιατί όχι αυτή τη φορά. Στα 450 ευρώ αυτή η κάρτα είναι Must buy και για εμένα. Δεδομένων των κακών εναλλακτικών.

Υ.Γ.

Κάτι ακούγεται ότι ο Μπουμπούκος ήταν καλητεχνικός διευθυντής του Bulldozer

Δημοσ.

3) Δεν αμφισβήτησα τις πληροφορίες σου για την 680, αντίθετα αναρωτήθηκα αν όντως έχει δίκιο και οι κάρτες που πήγαν στα review είναι προσεκτικά επιλεγμένες. Παρακολουθώ το thread καιρό και ξέρω ότι οι πληροφορίες που δίνεις είναι από έγκυρες πηγές.

Πάντα ήταν

Cherry picked

CPUs Mobos GPUs etc. που στέλλονται από τις εταιρίες στoς reviewers.

Γιατί να είναι διαφορετικά σε αυτό το launch ???

Καλά όλα αυτά, αλλά δεν βλέπω άλματα στην τεχνολογία γενικότερα.

Πολύ λάου λάου πάνε με το πολύ 100% πάνω επιδόσεις κάθε φορά..

Μήπως δεν επιχειρούν άλματα λόγω κρίσης ;

Ρε φιλαράκι

Η τεχνολογία δε προχώρα με ευχές

Δεν είναι πίστη ούτε θρησκεία

Επίσης η τεχνολογία δε προχώρα με κανόνες

Ακόμα και αν κάποιοι συζητούμε για κανόνες του Μουρ κ.ο.κ.

Αυτά είναι μεν προβλέψεις αλλά βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία και αφορούν συγκεκριμένα πράγμα και κύρια οικονομικούς παράγοντες

Η τεχνολογία παρόλα αυτά

Προχώρησε

Το ότι υπάρχουν πάντα ανικανοποίητοι με την τεχνολογία

Είναι και αυτό διαπιστωμένο κοινωνικό φαινόμενο.

Δημοσ.

Η τεχνολογία προχώρησε μέχρι το 2007.

Τώρα θα πρέπει να βγούνε οι νέες κονσόλες για να δούμε μεγάλες διαφορές, δυστυχώς..

Μάλλον το πιο σωστό που πρέπει να πούμε είναι ότι πρέπει να βγούνε οι νέες κονσόλες για να δούμε το τωρινό Hardware να αξιοποιείται σωστά.

Δημοσ.

Τώρα θα πρέπει να βγούνε οι νέες κονσόλες για να δούμε μεγάλες διαφορές, δυστυχώς..

Μάλλον το πιο σωστό που πρέπει να πούμε είναι ότι πρέπει να βγούνε οι νέες κονσόλες για να δούμε το τωρινό Hardware να αξιοποιείται σωστά.

Την πρώτη γραμμή την βάζω μαζί με δηλώσεις του τύπου

Τα 640Kb RAM είναι αρκετά.

Δε σε είδα πάντως να εστιάζεις τόσο στα τεχνολογικά

Πάρα μόνο στα fps

Θυμάμαι μια παρουσίαση του CERN, έλεγε ο τύπος

Ότι υποδομή και να δώσεις στους χρήστες, αυτοί θα την εξαντλήσουν.

Bandwidth, ram, possessing power, whatever

Πάντα οι χρήστες θα θέλουν κι άλλο.

Κανόνας και αυτός :D

Και συμφωνώ

Δημοσ.

Σωστοτατος !!! :-D

Δημοσ.

Δεν το διατύπωσα σωστά, άλλο ήθελα να πω.

Το Hardware στο PC αξιοποιήθηκε μέχρι το 2007 με το Crysis, από' κει και μετά Console Ports τίγκα και αξιοποίηση του Hardware 0.

Δημοσ.

Γιατί ανέβηκαν οι επιδόσεις κατά 100% από G80-->GT200 ή από GT200-->GF100 και δεν το θυμάμαι; Να σου θυμήσω ότι τόσο το Cypress όσο και το Cayman ήταν μόνο κατά περίπου 15% πιο πίσω από GF100/GF110; Για ξανακοίτα λίγο τα μαθηματικά σου και δες που θα μπορούσες να τοποθετήσεις το GK110 σε σχέση με το Tahiti; Το μόνο κακό είναι αργεί.

Ναι αμέ όταν ο προκάτοχος έχει σοβαρά μειονεκτήματα: πχ G7x vs. G80. Kαι μια φορά την δεκαετία να συναντήσεις τέτοιο φαινόμενο τυχερός θα είσαι εκτός αν μια εταιρεία βγάζει κατά συρροή μειονεκτικά προιόντα.

Δημοσ.

Δεν ήταν το GT200 100% πάνω από το G80 ή το GF100 100% πάνω από το GT200 ;

Το GK110 εάν είναι ~50% πάνω από την 680, δεν βγαίνει ~100% πάνω από μία 580 ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...