Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Kepler 28HP TSMC

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

"Μα ναι, πες τα στον Ahristos που λέει ότι η NV τον έχασε αυτό το γύρο.."

Eγω τα λεω αλλα δεν με ακουνε τους εχει θολωσει ο ερωτας :wub:

στην αμερικη περνουν την 680 375e και εμεις εδω περνουμε την 7870 380e

αμα σκασει η 680 κανα 450e εδω, τοτε θα πεσει πολυ γελιο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει ήδη σκάσει και έχει πολύ παραπάνω..

Μην μπερδεύεσαι, στην Αμερική δεν πληρώνουν το ΦΠΑ που έχουμε εμείς..

Επίσης εδώ η λαμογιά πάει σύννεφο..

Έχει ήδη σκάσει και έχει πολύ παραπάνω..

Μην μπερδεύεσαι, στην Αμερική δεν πληρώνουν το ΦΠΑ που έχουμε εμείς..

Επίσης εδώ η λαμογιά πάει σύννεφο..

μα δεν μπερδευομαι αγαπητε μου!! στην αμερικη ειναι πολυ καλυτερη η διθασιματητα απο οτι εδω

γι αυτο και ειναι σε πολυ καλη τιμη +αυτο που αναφερεις δεν λεω οτι θα την δουμε σε 375e

Αλλα σε 450e ειναι πολυ λογικο οταν ακομα ΔΕΝ ηρθε οπως λες την βρισκεις 499

Και για να μην γινουν παρεξηγησεις βαζω και την 7950 450e

Τίποτα από τα δυο :rolleyes: Η AMD το έκανε πρώτη στους επεξεργαστές της.

Τέλος πάντων, πέρα από το ποιος το έκανε πρώτος, η τεχνική αυτή δεν είναι κάτι καινούριο ή μυστικό.

http://ieeexplore.ieee.org/xpl/freeabs_all.jsp?arnumber=927963

Απλώς μέχρι τώρα ξεπερνούσαν τα εμπόδια με άλλους τρόπους. Τώρα που οι σμικρύνσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες, και που οι εύκολες λύσεις έχουν εφαρμοστεί ήδη, προχωράνε σε πιο ακριβές μεθόδους.

α καλη φαση ^_^

βεβαια για να το κανουν αυτο επρεπε να πανε στα 28 και 32 ωστε να μπορουν να απλωθουν ικανοποιητικα

τώρα κάνεις πλάκα έτσι;;;

έρχεσαι και λες όοοοοτιιι σου κατέβει και μετά ρωτάς εμένα;;;;

το νόμισμα έχει 2 όψεις.

η 680 είναι μπροστά 4-7% κατά μέσο όρο , αλλά όχι σε όλα τα παιχνίδια. και μιλάμε πάντα για στοκ(7970) vs turboboost (680) απόδωση.

Η 7970 έχει τρελο περιθώριο o/c θα δούμε και για την 680 όταν κυκλοφορίσει ανάμεσά μας.....

γιατί πολλά ακούγονται για cherry picked samples, που πάνε μόνα τους turboboost έως 1200 (στοκ) ενώ αυτά που θα αγοράζω εγώ και εσύ θα πιάνουν 1058 και μέχρι εκεί.

end of story.

Θα σε πείραζε να κατεβάσεις λίγο τους τόνους; Δεν φαντάζομαι να έχετε να μοιράσετε κάτι 2 παντελώς άγνωστοι σε ένα forum.

΄Οσο για το παραπάνω είτε 5, 10 ή 15% διαφορά να έχουν μεταξύ τους το ίδιο μου κάνει προσωπικά. Πρώτον γιατί αν επιλέξεις προσεκτικά μια σειρά από benchmarks όλα τα σενάρια παίζουν και δεύτερον μέχρι πριν την κυκλοφορία πόσοι ακριβώς πίστευαν ότι θα μπορούσε να ξεπερνάει κατά μια τρίχα την ισοπαλία η GTX680; Ας την χρονίζανε στα 900+MHz και ας την πουλούσαν φτηνότερη να τους έβγαζα το καπέλο. Από κει και πέρα φαγώνεστε για το ότι έβαλαν σε σκαραβαίο κινητήρα Porsche. Το μυστικό είναι ότι πάλι σκαραβαίος παρέμεινε που βγάζει μεν πολύ καλές επιδόσεις αλλά ότι και να κάνει κρατήματα για Porsche δεν έχει.

Θα σε πείραζε να κατεβάσεις λίγο τους τόνους; Δεν φαντάζομαι να έχετε να μοιράσετε κάτι 2 παντελώς άγνωστοι σε ένα forum.

΄Οσο για το παραπάνω είτε 5, 10 ή 15% διαφορά να έχουν μεταξύ τους το ίδιο μου κάνει προσωπικά. Πρώτον γιατί αν επιλέξεις προσεκτικά μια σειρά από benchmarks όλα τα σενάρια παίζουν και δεύτερον μέχρι πριν την κυκλοφορία πόσοι ακριβώς πίστευαν ότι θα μπορούσε να ξεπερνάει κατά μια τρίχα την ισοπαλία η GTX680; Ας την χρονίζανε στα 900+MHz και ας την πουλούσαν φτηνότερη να τους έβγαζα το καπέλο. Από κει και πέρα φαγώνεστε για το ότι έβαλαν σε σκαραβαίο κινητήρα Porsche. Το μυστικό είναι ότι πάλι σκαραβαίος παρέμεινε που βγάζει μεν πολύ καλές επιδόσεις αλλά ότι και να κάνει κρατήματα για Porsche δεν έχει.

μόνο που πραγματική porsche (110) δεν λένε να βγάλουν, και μείναμε με το gf στο χέρι..

Αν ανέβασα τόνους με κακό τρόπο λάθος μου.

Οσον αφορά την gtx 680 η κάρτα είναι εντυπωσιακά δυνατή για το μέγεθος του πυρήνα της.

Από ότι κατάλαβα το Turbo Boost της κάθε κάρτας διαφέρει από την άλλη, δηλαδή η κάρτα έχει ένα όριο tdp και ανεβάζει ρολόγια και ρεύμα μέχρι να φτάσει αυτό το όριο. Δηλαδή δεν υπάρχει όριο στα ρολόγια ή συγκεκριμένοι χρονισμοί όπως π.χ. στα CPU που ξέρεις ότι θα ανέβει 300-400-500 Mhz. Αντίθετα κάθε κάρτα ανεβαίνει όσο αντέχει.

Δηλαδή μια κάρτα μπορεί να ανεβαίνει μέχρι τα 1300 από μόνη της και μια άλλη να σταματά στα 1058.

Επίσης ακούγεται ότι προφανώς στα review πήγαν cherry picked samples που ανέβαζαν συχνότητες 1200+ ενώ ο μέσος όροσ στην αγορά θα είναι πολύ πιο κάτω, έως π.χ. 1100.

Ετσι για να δεις τα νούμερα των review στο PC σου θα πρέπει να πετύχεις καλό κομμάτι, αλλιώς θα είσαι 10-15% πιο κάτω.

Τι γνώμη έχεις για όλα αυτά?

Πως συνδέονται με τις πληροφορίες σου για απόδοση κάτω από την 7970;

Μήπως στείλανε 10-20 κάρτες πρωταθλητές για review και αυτή που θα αγοράσω εγώ φτάνει στα 1058 και τέλος?

Μηπως αυτό έχει να κάνει με την τιμή 499 και όχι 549;;;;

Από ότι κατάλαβα το Turbo Boost της κάθε κάρτας διαφέρει από την άλλη, δηλαδή η κάρτα έχει ένα όριο tdp και ανεβάζει ρολόγια και ρεύμα μέχρι να φτάσει αυτό το όριο. Δηλαδή δεν υπάρχει όριο στα ρολόγια ή συγκεκριμένοι χρονισμοί όπως π.χ. στα CPU που ξέρεις ότι θα ανέβει 300-400-500 Mhz. Αντίθετα κάθε κάρτα ανεβαίνει όσο αντέχει.

Δηλαδή μια κάρτα μπορεί να ανεβαίνει μέχρι τα 1300 από μόνη της και μια άλλη να σταματά στα 1058.

Διάβασες βρε άνθρωπε μου καλέ ένα overclocking guide ?

Γιατί από ότι κατάλαβες όπως λες, δεν κατάλαβες και πολλά.

Επίσης ακούγεται ότι προφανώς στα review πήγαν cherry picked samples που ανέβαζαν συχνότητες 1200+ ενώ ο μέσος όροσ στην αγορά θα είναι πολύ πιο κάτω, έως π.χ. 1100.

Μήπως στείλανε 10-20 κάρτες πρωταθλητές για review και αυτή που θα αγοράσω εγώ φτάνει στα 1058 και τέλος?

Τόσο βλάκες είναι, και τόσο χαμηλά ( 1058 ) θα πηγαίνουνε οι κάρτες της αγοράς όπως το λες.

Σίγουρα πράγματα.

Η κάρτα θα είναι τελικιασμένη από την μάνα της ( αφού το 1058 σχεδόν το εγγυόνται ), ούτε MHz παραπάνω.

Τα βρήκες αμέσως όλα.

Μα ποιός είσαι, ο Sherlock Holmes ?

Μα τι αντικειμενικός που είσαι :D

Αν ανέβασα τόνους με κακό τρόπο λάθος μου.

Μια μικρή αίσθηση επιθετικότητας αφήνει. Οπότε θερμή παράκληση να μένουμε όσο γίνεται στο θέμα και μακριά από συναισθηματισμούς. Μεγάλα παιδιά είμαστε.

Οσον αφορά την gtx 680 η κάρτα είναι εντυπωσιακά δυνατή για το μέγεθος του πυρήνα της.

Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. To Τahiti απλά δυστυχώς χρειάστηκε το κάτι της του για HPC και 384 μπιτο δίαυλο. Αν συγκρίνεις Pitcairn με GK104 τα συγκρίσιμα σημεία έχουν πολύ περισσότερη λογική.

Γιατί να ανέβει στα 1300 αν δεν την υπερχρονίσεις; Σε default τρέχει ο πυρήνας στα 1006 και το turbo σου δίνει άλλα 50-τόσα MHz βάση των επίσημων προδιαγραφών. ΄Αν και εφόσον υπερχρονίσεις στα 1300 (αν σε αφήσει φυσικά πράγμα το οποίο εξαρτάται από την θερμοκρασία, κατανάλωση ρεύματος κλπ.) και υπάρχει περιθώριο θερμοκρασίας/κατανάλωσης να βάλει και turbo boost πάνω σε αυτό τότε έχει καλώς. Σε κάθε άλλη περίπτωση μένει στα 1300.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-680/specifications

http://www.anandtech.com/show/5704/nvidia-geforce-gtx-680-launch-recap

Aκόμα και έτσι να είναι θα είναι η πρώτη φορά ή μήπως όλως τυχαίως είναι κοινή πρακτική για όλα τα δείγματα hw που αποστέλλονται στον τύπο για review; Πάντα υπάρχουν πυρήνες που υπερχρονίζουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Πήγαινε αγόρασε ένα επεξεργαστή Intel και αν δεν σου υπερχρονίσει ακριβώς όπως εμφανίστηκε στα launch review κάνε αίτηση για επιστροφή για τον λόγο ότι δεν υπερχρονίζει κατά Ν% και να δούμε τι απάντηση θα λάβεις.

Ετσι για να δεις τα νούμερα των review στο PC σου θα πρέπει να πετύχεις καλό κομμάτι, αλλιώς θα είσαι 10-15% πιο κάτω.

Τι γνώμη έχεις για όλα αυτά?

Η γνώμη μου παραμένει ότι πρόκειται για υπερτιμημένο προιόν και ακόμα και σε χαμηλότερη τιμή να κυκλοφορούσε δεν θα έμπαινα στον κόπο να το υπερχρονίσω. Τις κατά τα άλλα απελπισμένες προσπάθειές σου από την αρχή της ενότητας και κατά συρροή να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα απλά συνεχίζω να τις αγνοώ.

Πως συνδέονται με τις πληροφορίες σου για απόδοση κάτω από την 7970;

Το εξήγησα προ πολλού και όχι μόνο μια φορά. Και αφού θέλεις να βάλεις τα πράγματα στην ζυγαριά βάλε σε πόσα σημεία ήμουν λάθος και σε πόσα εντελώς "τυχαία" έπεσα μέσα. Εξήγησέ μου ποιός στο δίκτυο πρώτος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν πια hotclocks, ότι έχει 1536 SPs, 256μπιτο δίαυλο κ.ο.κ. Το μόνο που κακώς δεν υπολόγισα ήταν ότι για να βγει σωστή η σούπα θα έπρεπε το κάθε GPC να έχει λιγότερα clusters.

Μηπως αυτό έχει να κάνει με την τιμή 499 και όχι 549;;;;

Σου είπε κανείς να αγοράσεις κάτι συγκεκριμένο; Δεν σε πιστεύω καν ότι έχεις σκοπό να την αγοράσεις αλλά δεν είναι το θέμα αυτό. Και η AMD ήθελε αρχικά να πουλήσει τις 7970 με MSRP στα $549 αλλά κατέληξε στα $499. Για το φαινόμενο αυτό φταίει για την AMD ο μπουμπούκος γιατί περισσότερο καλλιτεχνικός manager είναι παρά πολιτικός και ναι λυπάμαι αλλά μου τελειώνουν οι σοβαρές απαντήσεις στους παραλογισμούς που διαβάζω.

Καλά όλα αυτά, αλλά δεν βλέπω άλματα στην τεχνολογία γενικότερα.

Πολύ λάου λάου πάνε με το πολύ 100% πάνω επιδόσεις κάθε φορά..

Μήπως δεν επιχειρούν άλματα λόγω κρίσης ;

Καλά όλα αυτά, αλλά δεν βλέπω άλματα στην τεχνολογία γενικότερα.

Πολύ λάου λάου πάνε με το πολύ 100% πάνω επιδόσεις κάθε φορά..

Μήπως δεν επιχειρούν άλματα λόγω κρίσης ;

10% πιστευω οτι λες γιατι αμα ηταν 100% ...... Τοσα χρονια το ιδιο γινεται και σε cpu και σε gpu , σου δινουν λιγο λιγο το κατι παραπανω στις επιδοσεις , απλα τωρα στα 22 και 28nm εχουμε καλυτερο overclock και χαμηλοτερες καταναλωσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...