Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας, ας μπω στο ψητο μπας και βγει καμια ακρη. Σημερα το πσ μου χωρις καποιο λογο (δεν εκανα update σε κατι ουτε πειραξα καποιο εξαρτημα), εκει που το ειχα αφησει ανοιχτο , οταν γυρισα σπιτι(μετα απο μιση ωρα) το ειδα να προσπαθει να κανει bοοτ απο cd. Παω στα bios και εχει 1η επιλογη οπως πρεπει να ειναι απο hard disk. Του κανω ρεσταρτ. Ανοιγει και μου βγαζει οτι κανει επιδιορθωση πριν την εκκινιση. Τελειωσε και μου γραφει πως η βασικη αιτια ηταν " ο τομος συστηματος ειναι κατεστραμενος" και οτι "η ενεργεια επιδιορθωσης ολοκληρωθηκε με επιτυχια". Αφου ανοιξε με το καλο ετρεξα το Drive Health (v2.5.194). Ολα ηταν μια χαρα. Ετρεξα ενα παιχνιδι και μετα απο λιγο παλι κολισε,οποτε κανω παλι ρεσταρτ. Αφου ανοιξε παλι, πηγα να τρεξω το memtest αλλα πριν προλαβω να το τρεξω αρχισε να κολαει και να αργει παλι, ουτε το task manager δεν ανοιγε. Εκανα ρεσταρτ και τωρα κολαει στο σημειο που λεει εκκινιση των windows. (εχω win 7) . Το πσ παραπανω απο 1μιση χρονο δεν το εχω, πρωτη φορα μου το κανει αυτο. Αλλα ανα τακτα χρονικα διαστηματα (1-2 φορες το μηνα) μου εβγαζε οτι βρεθηκε καποιο error στο συστημα και τα win κανανε ρεσταρτ για να το προστατεψει κλπ.

Δημοσ.

Βάλε το HD Sentinel, πάρε ένα screenshot από την αρχική του οθόνη, και πόσταρε να δούμε τί λέει για τον δίσκο.

Επίσης, αν δεν έχεις αντίγραφα των πιθανών αρχείων που δε θες να χάσεις και έχεις στον δίσκο, φρόντισε να κάνεις (Σε άλλο δίσκο, ή σε δισκάκια DVD).

Δημοσ.

To εκανα εγκατασταση , το ετρεξα αλλα οταν πηγα βγαλω screen shot κολισε. Παγωσε τελειως και μετα απο 2 λεπτα κανει ρεσταρτ. Παντος ελεγε το προγραμα Performance 100% health 99% Αν θελεις κιαλλα στοιχεια πες μου. Τωρα προσπαθει να κανει boot απο cd ωω θεε μου :(

Μηπως ενα format να τα ελυνε ολα?

Δημοσ.

Όχι, δεν είναι θέμα φορμάτ.

Λίγο περίεργος ο συνδυασμός των συμπτωμάτων, σε σχέση με μόνο ένα "99% health". Ίσως το πρόβλημα να μην είναι στον δίσκο, αλλά είτε στο τροφοδοτικό, είτε απλά πχ στο καλώδιο δεδομένων. Αν σου είναι εύκολο, άνοιξε το κουτί, και κατ' αρχάς αποσύνδεσε-ξανασύνδεσε το καλώδιο δεδομένων. Αν μάλιστα υπάρχει και άλλο (από άλλο δίσκο, ή από DVD), σύνδεσε τον δίσκο με αυτό. Κι αν υπάρχει και περίσσιο, άλλαξέ το. Στη "χειρότερη", αγόρασε ένα (από περίπου 1 έως 2-3 Ευρώ). Άλλαξε επίσης βύσμα τροφοδοσίας.

Δημοσ.

Καλα πλεον δεν μπορει να κανει επιδιορθωση. Θα του τραβιξω 2 μανικια, οπ! Ενα φορματ ηθελα να πω για να δω τι θα γινει.

Αυτο με τα καλωδια το εκανα απο την αρχη, τα εβγαλα , εβαλα αλλα. Μεχρι και τις μνημες εβαζα και εβγαζα.

Δημοσ.

Όπως νομίζεις, αλλά το γεγονός ότι σου πετάει "boot from CD", σημαίνει ότι μετά την επανεκκίνηση δεν τον βλέπει τον δίσκο. Και το να μην τον βλέπει, ούτε θέμα λειτουργικού είναι, ούτε file system του δίσκου, αλλά τροφοδοσίας του.

Δημοσ.

Πες οκ μετα 1-2 ρεσταρτ το βλεπει. Επιδιορθωση γτ κανει? Οχι τιποτα αλλο καθε φορα διορθωνε αλλα προβληματα. Κατι απο συστεμ32. Τωρα που αλλαξα τα καλωδια παλι δεν ανοιγει καν .

Edit: Ξεκινισε τελικα αλλα δεν βγαινει στα windows.

Δημοσ.

Επιδιόρθωση μπορεί να κάνει για διάφορους λόγους : είτε γιατί έβγαλε πρόβλημα (το 1% της "μη-υγείας) ο δίσκος, και είτε είναι διορθώσιμο, είτε και όχι - όπως και μπορεί, ας πούμε, να έχει "κολλήσει" η "επιδιόρθωση", και πάντα να τρέχει πριν κάθε είσοδο στα Windows (ακόμη κι αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή). Aν και, αυτό που είπες για το ότι "κάθε φορά διορθώνει και κάτι άλλο", αν ισχύει, είναι ανησυχητικό.

Ιδανικό θα ήταν να τον βγάλεις και να τον συνδέσεις σε άλλο μηχάνημα ως "slave", να δεις αν εκεί φαίνεται μετά από κάθε επανεκκίνηση κανονικά, και να τρέξεις την "επιδιόρθωση" σ' αυτόν, όπου κατά πάσα πιθανότητα, τουλάχιστον αυτή θα ολοκληρωθεί κανονικά. Και μετά να τον ξανασυνδέσεις στον δικό σου υπολογιστή. Όπου αν συνεχίσει τις "εξαφανίσεις", το ζήτημα τροφοδοσίας (γενικώς "συνδεσιμότητας" με το σύστημα), θα είναι και πρακτικά επιβεβαιωμένο.

Επίσης, δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε διαδικασία σταδιακής, αλλά και σύντομης κατάρρευσης ο δίσκος...Μπορεί μάλιστα, να είναι μέχρι και σε φάση να πεθαίνει το μοτέρ του. Από μακρυά, λίγο δύσκολο, με τα όσα δεδομένα μας λες, να βγει σίγουρο συμπέρασμα... 

Δημοσ.

Σιγουρα διορθωνε κατι αλλο γτ τα κοιταγα τα προβληματα που εβγαζε. Οντος θα ηταν ιδανικο να το εκανα αλλα δεν εχω τα καταλληλα εργαλεια :(

Γιαυτο που λες στο τελος ανησυχω. Αλλα αν γινει εχω εγγυηση.

Πλεον τον σκληρο τον βλεπι συνεχεια , απλα τα windows δεν ανοιγουν.

Θα κανω format αν δεν αλλαξει τπτ θα παω να κανω slave ή σε καπιο τεχνικο να δει τον σκληρο.

Δημοσ.

Για να κλεισει το θεμα αυτο , του εκανα φορματ ολα δουλεβουν ρολο'ι'. Δεν κλεινει , δεν κανει ρεσταρτ τιποτα. Πολυ περιεργα πραγματα. Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις washcloud.

Δημοσ.

Για την ιστορία πάντως, όπως είχα πει και προτύτερα, το φορμάτ δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτα με το να φαίνεται ο δίσκος στο σύστημα ή όχι.

Το πιθανότερο είναι για κάποιο λόγο να έχανε -και έτσι ακριβώς να ξαναχάσει, αν δεν έχει αλλάξει κάτι- την συνδεσιμότητα του με αυτό (αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν, όπου κάτι δεν πάει καλά, από το μοτέρ του, έως πρόβλημα με τον κονέκτορα της ίδιας της μητρικής όπου συνδέεται το καλώδιο σήματος, ώστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο). Το ότι δεν έμπαινε στα Win, ήταν αποτέλεσμα αυτού του θέματος συνδεσιμότητας (κάτι είχε χαλάσει στο file system του δίσκου), και φυσικά το φορμάτ "διόρθωσε" το σύμπτωμα. Η αιτία πάντως, ΠΙΘΑΝΩΣ παραμένει. Απλά για να ξέρεις τί ενδεχόμενα να περιμένεις.

Δημοσ.

Ναι καταλαβαινω, εχω εγγυηση και σε σκληρο και σε μητρικη . Σε περιπτωση που ξαναγινει να παω για τσεκαρισμα τον σκληρο και αν συνεχισει την μητρικη?

Δημοσ.

"Τζάμπα" "θα το πας" (και μάλλον, όχι τζάμπα, αλλά πιθανώς θα πληρώσεις - δεν ξέρω τί λέει η εγγύηση που έχεις, ρώτα τους πρώτα) μάλλον - δε νομίζω να αποφανθούν κάτι. Πιο πολύ νόημα έχει να ασχοληθείς με την παρέα κάποιου γνωστού που "να ξέρει περισσότερα από πισία", πειραματιζόμενοι. Πχ να μπει ο δίσκος σε άλλο μηχάνημα και να ελεγχεί η εκεί συμπεριφορά του.

Η μητρική λίγο δύσκολα θα έχει θέμα (αν έχει κανένας κονέκτοράς της - αλλ' αυτό μπορείς να το τσεκάρεις αλλάζοντας θέση/κονέκτορα στον σκληρό).

Το πιο ουσιαστικό είναι να έχεις αντίγραφα των αρχείων που δε θες με τίποτα να χάσεις, σε άλλο δίσκο.

Δημοσ.

Aaa! Εχω 1-2 φιλους κατι μπορει να κανουμε. Τα αρχεια που θελω να κρατησω παντα τα μεταφερω σε εξωτερικο που εχω. Σε ευχαριστω και παλι. Και ο θεος της τεχνολογιας βοηθος <_<

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα. εχω laptop toshiba satellite L645D. το εχω περιπου ενα χρονο και τον τελευταιο μηνα αρχισε να κολλαει. προσφατα εβγαλε blue screen... καταφερα μετα απο πολυ προσπαθεια να τον κανω να μπει στο λειτουργικο (win 7). και σημερα το windows μου εβγαλε βλαβη για τον σκληρο ((((( προτεινε να κανω αντιγραφα ασφαλειας κλπ.. το προβλημα ειναι οτι το συγκεκριμενο laptop δεν το αγορασα εγω κ δεν αγοραστηκε εντος Ελλαδας. δεν εχω εγγυηση κ ουτε το cd των windows. απο την αρχη ηθελα να αλλαξω το τροφοδοτικο. αυτο που εχει ειναι τριπλο στην εισοδο για τη μπριζα, προσαρμοσμενο για αλλη χωρα.εγω το εχω με adaptor. δεν ειχε καλη επαφη το adaptor κ αναρωτιεμαι ισως φταιει αυτο.. απλα ισως μπορει να μου πει καποιος ποσες πιθανοτητες εχει ο σκληρος για να επισκευαστει κ που μπορω να απευθυνθω.

disk name: TOSHIBA MK6465GSX ATA Device 561GB

αν οντως θελει αλλαγη πρεπει να βρω τον ιδιο με τον προηγουμενο? η μπορει να παρει αλλο? γιατι εψαξα τιμες για σκληρους toshiba και βρηκα κατι 400ευρα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...