αντώνηςασαπ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα παιδια.. Λοιπον το πρόβλημα μου ειναι οτι έφαγα μπλέ οθόνη καμια 5 φορές την ίδια μερα στο λάπτοπ acer aspire 5739g.πάω στα multirama που το είχα αγοράσει και μου λέει οτι φταίει κάρτα γραφικών.(nvidia geforce gt240m).Μου το είχε ετοιμο μετα απο κάποιες μέρες και με χρεώνει 180 ευρώ,και βλέπω στις ιδιοτητες οτι μου έχει βάλει την gt130m χωρίς να μου πεί τίποτα και όχι μόνο αυτο αλλα το λαπτοπ κόλλαγε σαν να πάταγες printscreen και δε γινόταν να κάνω τίποτα.Του το ξαναπάω και μετα απο κανα μήνα με 3 επισκέψεις και σπαμάρισμα μου λεει οτι χάλασε η μητρική με αποτέλεσμα να χαλάσει η κάρτα γραφικών..με καινούργια μητρική και κάρτα γραφικών μου ζητάει αλλα 150 ευρώ κάνοντας μου έκπτωση λόγω ολης της αναστάτωσης Το θεωρείται λογικό το πρόβλημα και την εξήγηση..Τη τιμή.;
stamatisx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Το ότι σου έβαλαν άλλη κάρτα γραφικών από αυτή που είχε είναι απαράδεκτο, πόσο μάλλον που δε σε ενημέρωσαν κιόλας. Τώρα για το κόστος, αν ήσουν εκτός εγγύησης δυστυχώς μπορούν να σε χρεώσουν όσα τους λείπουν...
αντώνηςασαπ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Είναι λογικό η μητρική να χαλάσει τη γραφικών;και τα χρήματα πάνε στα 330ε σε ένα λάπτοπ 2 χρόνων που έκανε 800.Καλα εννοειται οτι όσα θέλουν μπορούν να με χρεώσουν αλλα εσυ πως τα βλεπεις,άν ξέρεις,είναι πολλά;
stamatisx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Ή η κάρτα γραφικών θα σου χαλάσει ή η μητρική, η μια δεν χαλάει την άλλη. Αν η κάρτα γραφικών ήταν ενσωματωμένη πάνω στη μητρική ναι να το δεχτείς, τώρα όμως πως ?Αυτή είναι η κάρτα γραφικών σου και στο ebay της Αγγλίας κοστίζει £67 http://www.ebay.co.u...=item3a6d49f729 πες 82 ευρώ. Σου έβαλε πιο φτηνή και σε χρέωσε και κανένα 100ευρώ για την όλη διαδικασία?. οκ ασχολίαστο.
TheELF Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 1.και μόνο που σου έβαλε κατώτερη κάρτα κανονικά θέλει μήνυση(αλλά άντε να το αποδείξεις τι είπε) 2.Αφού σου άλλαξε την κάρτα γραφικών έπρεπε να ελέγξει αν λειτουργούν όλα σωστά, εξειδικευμένο service γτπ,αν δεν καταλάβανε ότι είναι χαλασμένη η μητρική,δεύτερος λόγος για μήνυση. 3.αφού (τελικά)βρήκαν ότι είναι η μητρική το πρόβλημα,έπρεπε να σε χρέωναν μόνο για την μητρική (+ τα αρχικά που έδωσες) που μάλλον αυτό έγινε αλλά σου είπε ότι και καλά επειδή σε αγαπάμε τόσο πολύ(σαν καλό κορόιδο(sorry κι'όλας)που είσαι) σου κάνουμε έκπτωση. Ή η κάρτα γραφικών θα σου χαλάσει ή η μητρική, η μια δεν χαλάει την άλλη. Αν η μητρική έχει κάποιον πυκνωτή στα τελευταία του που ελέγχει την τάση/ισχύ/whatever που πάει στην γραφικών τότε μια χαρά την καίει.
αντώνηςασαπ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Αυτος μου λέει οτι χάλασε η μητρική και αυτό οδήγησε στο να χαλάσει η γραφικών...Αυτο αποκλείεται λες;Να περάσω και να του πω οτι αυτο που μου λέει δεν ισχύει;Εισαι σιγουρος δηλαδη εσυ;
stamatisx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Αν η μητρική έχει κάποιον πυκνωτή στα τελευταία του που ελέγχει την τάση/ισχύ/whatever που πάει στην γραφικών τότε μια χαρά την καίει. Ναι αλλά αν ήταν καμένη είτε η GPU είτε η mobo (καλά αφήνουμε αυτό που λένε ότι είχαν και τα 2 πρόβλημα) τότε ούτε POST δε θα έκανε, στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο BSOD είχε. Αυτος μου λέει οτι χάλασε η μητρική και αυτό οδήγησε στο να χαλάσει η γραφικών...Αυτο αποκλείεται λες;Να περάσω και να του πω οτι αυτο που μου λέει δεν ισχύει;Εισαι σιγουρος δηλαδη εσυ; Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να διαπιστώσεις αν είναι αυτό που σου λένε, είναι να πάρεις την κάρτα γραφικών την αρχική που είχες και να τη βάλεις σε ένα αντίστοιχο λάπτοπ και να δεις αν παίζει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τη μητρική.
αντώνηςασαπ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 1.και μόνο που σου έβαλε κατώτερη κάρτα κανονικά θέλει μήνυση(αλλά άντε να το αποδείξεις τι είπε) 2.Αφού σου άλλαξε την κάρτα γραφικών έπρεπε να ελέγξει αν λειτουργούν όλα σωστά, εξειδικευμένο service γτπ,αν δεν καταλάβανε ότι είναι χαλασμένη η μητρική,δεύτερος λόγος για μήνυση. 3.αφού (τελικά)βρήκαν ότι είναι η μητρική το πρόβλημα,έπρεπε να σε χρέωναν μόνο για την μητρική (+ τα αρχικά που έδωσες) που μάλλον αυτό έγινε αλλά σου είπε ότι και καλά επειδή σε αγαπάμε τόσο πολύ(σαν καλό κορόιδο(sorry κι'όλας)που είσαι) σου κάνουμε έκπτωση. Αν η μητρική έχει κάποιον πυκνωτή στα τελευταία του που ελέγχει την τάση/ισχύ/whatever που πάει στην γραφικών τότε μια χαρά την καίει. Κάλα τώρα το θέμα μήνυσης μου φαίνεται λίγο δύσκολο...Ξέρω πέντε πράγματα απο υπολογιστές αλλα δεν είμαι και σίγουρος γιαυτό ρώτησα.Με κάποιο τρόπο αυτός δεν πρέπει να μου αποδείξει οτι υπάρχει τέτοιος πυκνωτής;Να μου πεί φίλε συνδέονται εδω,έγινε αυτό και κάηκε.Μα εννοείται πως δε με αγαπάνε,λόγια του αέρα είναι οι εκπτώσεις...Εγω δε ξέρω τι να του πώ τώρα;Μου φαίνονται πολλά..και είσαι σιγουρος οτι δε θα βρούν και τίποτα αλλο μετα:;;;;Επίσης αν ήταν η μητρική μπορεί να μην είχε πρόβλημα καν η αρχική γραφικών.Ξεχασα να αναφέρω αλλο ενα διαμαντάκι...Την αρχική γραφικών δεν του την είχαν στείλει πίσω απο τα κεντρικά και εγω του είπα οτι τι θέλω,να τους πάρει τηλ να του τη στείλουν..Μαντέψτε!Δεν την έστειλαν ποτέ! Επίσης η καρτα γραφικών δεν είχε καεί απλώς είχα πρόβλημα με bsod .Τι φταίει η μητρική;
TheELF Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 bsod μπορεί να βγάλει για μικροπρόβλημα μπορεί και για σοβαρό πρόβλημα υλικού,αν σημείωνες τους κωδικούς θα μπορούσες να έβλεπες στο google τι εστί. Δεν χρειάζεται κιόλα να σου αποδείξουν τι ακριβώς έφταιγε,έπρεπε όμως να κάνουν σωστή διάγνωση και να σου λέγανε από την αρχή ποιο είναι το πρόβλημα και πόσο θα κοστίσει. Πολύ αντί επαγγελματικό το όλο σκηνικό.
αντώνηςασαπ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 οσο αναφορα το bsod .Είχα τσεκάρει και εγω αυτο που λές και ο driver που προερχόταν λεγόταν ονομα&ονομα (δε θυμαμαι τι ακριβως ονομα,πάντως είχε & ανάμεσα απο 2 λέξεις )νομίζω είχε να κανει με τη κάρτα γραφικών,όταν το είχα ψάξει.Οντως είναι αντιεπαγγελματικό το όλο θέμα γιαυτο δε ξέρω και τι να κάνω .Σκεφτομαι να ζητήσω επιστροφή χρηματων και να απαιτήσω να μου στείλουν τη παλιά(που ήταν υποχρεωση τους αλλα έχει περασει ένας μήνας οπότε δύσκολο)γιατι δε θεωρώ οτι έδρασαν σωστά.Αλλα και πάλι αν το πάω αλλού και θέλει αλλαγή μητρικής η γραφικών η στη τελική και τα δυο θα μου βγει λιγοτερο απο 330; Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω τις γνώσεις να του πω οτι η μητρική δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη γραφικών!
TheELF Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Το πρόβλημα είναι οτι δεν έχω τις γνώσεις να του πω οτι η μητρική δεν μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη γραφικών! Δεν είναι δική σου ευθύνη αυτή, έπρεπε από την αρχή να σε χρεώσουν μόνο την μητρική(αν αυτό ήταν το πρόβλημα)δεν γίνεται να σου αλλάζουν ένα ένα όλα τα εξαρτήματα (και να σε χρεώνουν) μέχρι να «κάτσει» και να φτιάξει.
ice25 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 εγώ θα έλεγα να πάρεις πίσω το λαπτοπ με την αρχική σύνθεση...και να προσπαθήσουμε να δούμε το πρόβλημα εδώ... να κάνουμε έναν ελέγχο στον δίσκο στα ανεμιστηρακια στις ραμ... παίζει απλά να μην σου έβαλε κάνα ανεμιστήρα και για να καλύψει τον κώλο του προς τον προϊστάμενο να σου λέει @@ για πρόβλημα στην μητρική...
αντώνηςασαπ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Εγω θα παω αυριο να δω τι θα γίνει.Και εγω σκεφτόμουν να του πώ οτι θέλω να μου το επιστρέψει στην αρχική συνθεση αν και φοβάμαι πως θα με γειώσει διότι όλη αυτη η ιστορία κραταέι 1,5 μήνα και σιγά μην έχει ακόμα τη παλιά γραφικών(κλασσική δικαιολογία)..Το θέμα ειναι οτι έδειξαν οτι δε το κατέχουν και σκεφτειτε αυτη τη στιγμή βρίσκεται στην αντιπροσωπεία !!!Δεν είναι στο μαγαζί!
TheELF Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Εγω θα παω αυριο να δω τι θα γίνει.Και εγω σκεφτόμουν να του πώ οτι θέλω να μου το επιστρέψει στην αρχική συνθεση αν και φοβάμαι πως θα με γειώσει διότι όλη αυτη η ιστορία κραταέι 1,5 μήνα και σιγά μην έχει ακόμα τη παλιά γραφικών(κλασσική δικαιολογία)..Το θέμα ειναι οτι έδειξαν οτι δε το κατέχουν και σκεφτειτε αυτη τη στιγμή βρίσκεται στην αντιπροσωπεία !!!Δεν είναι στο μαγαζί! Φίλε δεν είναι δικιά τους η κάρτα γραφικών είναι παράνομο να μην σου την δώσουν πίσω (δεν μιλάμε για rma εδώ) έπρεπε να σου το πουν ξεκάθαρα και να συμφωνήσεις και εσύ για να την κρατήσουν.(εκτός και αν υπόγραψες κάτι οπότε ο,τι λέει εκεί) Τα τεχνικά πάντως δεν τα γλιτώνεις αν σου το επιστρέψουν στην αρχική μορφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα