Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, χρόνια πολλά :-)

Νωρίτερα μου έπεσε ο σκληρός δίσκος από ύψος περίπου 2 μέτρα.

Τον συνδέω και ενώ παίρνει ρεύμα, δεν τον βλέπει με τίποτα στα windows.

Τι να κάνω;

Παράξενοι θόρυβοι δεν ακούγονται.

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή

Δημοσ.

Αν ανοίγει η θήκη βγάλε τον δίσκο και σύνδεσε τον εσωτερικά με τον Η/Υ αν δεν τον δει ούτε έτσι(με σωστές ρυθμίσεις στο bios) πας για άλλα.

Θα χρειαστείς ένα sata καλώδιο και ένα molex-sata αν δεν τα έχεις ήδη,σύνολο 2-3€.

Δημοσ.

Αν εννοείς ότι είναι "εξωτερικός σκληρός", υπ' όψιν ότι αν τον ανοίξεις -όπως πρότεινε ο Ελφ- πιθανότατα ακυρώνεις την ενδεχόμενα ισχύουσα εγγύησή του*. Αν πάλι αυτή έχει λήξει, προχώρα σε εξόρυξη (δοθέντος ότι υπάρχει διαθέσιμος "σταθερός" υπολογιστής να τον συνδέσεις εσωτερικά). Το πιθανότερο είναι ο δίσκος να είναι "SATA", κι αν ο σταθερός έχει άλλες SATA συσκευές εντός (δίσκους και DVD συσκευές), πράγμα επίσης πιθανότατο, αρκεί ν' αποσυνδέσεις κάτι από αυτά (ένα DVD για παράδειγμα) και τα 2 καλώδια που κατέληγαν σε αυτό, να τα συνδέσεις στον δίσκο χωρίς να χρειαστεί καν αγορά άλλων. Στη συνέχεια, το Α και το Ω είναι να τον βλέπει το BIOS (αν δεν ξέρεις τί εστί, ρώτα και θα δούμε τί θα σου πούμε).

...το οποίο και να τον βλέπει, μπορεί να έχει θέμα παρακάτω στα Win ο σκληρός. Φτάσε βέβαια μέχρι εκεί, και βλέπουμε.

Πάντως, 2 μέτρα ύψους πέσιμο, να ξέρεις ότι είναι ικανότατα να θέσουν τον δίσκο υποψήφιο για θάψιμο βάθους άλλων τόσων. Για την ακρίβεια, ένα πέσιμο και από λιγότερο από μισό μέτρο, αρκεί για να τα κακαρώσει. Αν είσαι τυχερή και έπεσε σε παρκέ (που αν σκεπαζόταν από κα'να χαλί ακόμα καλύτερα) και μιλάμε για "εξωτερικό δίσκο" (σκληρό μέσα σε θήκη δηλαδή), ίσως και να ζει ακόμα=στην καλύτερη έχει αποσυνδεθεί από το εσωτερικό της θήκης, εξ' ου και η προτροπή για άνοιγμά της ή τεσπα την όποια βλάβη την έχει υποστεί αυτή, και όχι ο σκληρός.

(Αν και, τα 2 μέτρα μάλλον υποδεικνύουν -δυστυχώς- άλλου είδους επιφάνεια, και τρόπο προσγείωσης...)

*οπότε σκέψου αν αξίζουν τόσο τα αρχεία - ή μήπως αξίζει περισσότερο η αντικατάσταση του δίσκου. 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ο σκληρός είναι εκτός εγγύησης μιας και έχει περάσει τουλάχιστον μια 2ετία που τον έχω, για καλή μου τύχη μόλις τον σύνδεσα και τον είδε στο bios λειτούργησε άψογα και στα windows.

Τώρα κάποιο θέμα πρέπει να έχει η θηκούλα του, θα δω τι θα κάνω.

Και πάλι σας ευχαριστώ, καλές γιορτές :-)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Ο σκληρός είναι εκτός εγγύησης μιας και έχει περάσει τουλάχιστον μια 2ετία που τον έχω, για καλή μου τύχη μόλις τον σύνδεσα και τον είδε στο bios λειτούργησε άψογα και στα windows.

Τώρα κάποιο θέμα πρέπει να έχει η θηκούλα του, θα δω τι θα κάνω.

Και πάλι σας ευχαριστώ, καλές γιορτές :-)

Ξέρω δύσκολα θα σου βάλω,αλλά αν έχεις την δυνατότητα αντέγραψε όσα μπορείς από τα σημαντικά έστω αρχεία σε άλλο δίσκο γιατί αν και μπορεί να σου φαίνεται μια χαρά μπορεί να μην είναι,οπότε καλλίτερα ασφαλής χωρίς ανάγκη παρά να τα κλαις.

Τρέξε και το Hard Disk Sentinel και δώσε μας εικόνα από την αρχική καρτέλα του να δούμε τι λέει.

Δημοσ.

Health: 100%

Temp: 29c

Power on time: 1383 days, 15 hours

Estimated remaining lifetime: more than 1000 days

Total start/stop count: 5.583

Το θέμα είναι ότι τον ακούω να κάνει σαν να προσπαθεί .. να βράσει νερό.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι τον ακούω να κάνει σαν να προσπαθεί .. να βράσει νερό.

Αν γουργουρίζει τρέξε το defraggler πάτα analyze και αναλόγως πάτα να κάνει defrag ,αν δεν του έκανες ποτέ κάν'του απευθείας.

Μάλλον ζορίζεται επειδή αναγκάζεται να πηδάει η κεφαλή μπρος πίσω στην προσπάθεια να διαβάσει αρχεία.

Τα αρχεία σου τα έχεις και αλλού ασφαλής έτσι;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...