Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγκατέστησα στη μητρική ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n Windows 7 Home Premium 32-bit Greek DSP (αυθεντικά).

Η κάρτα γραφικών είναι η PCI Express 16x ATI RADEON HD 4870. Πριν από λίγο κατέβασα το πακέτο Catalyst, που περιέχει driver & catalyst media center μαζί.

Το πρόβλημα είναι πως έχω ήδη δύο BSOD. Πριν καν εγκαταστήσω ούτε έναν driver.

Δεν είναι φυσιολογικό αυτό (βέβαια !!). Δε μού 'χει ξανατύχει. Θα έπρεπε, έστω και χωρίς κανένα driver, να μένει σταθερό το σύστημα.

Απ' ότι θα δείτε και στα reports των δύο minidump files πρόκειται κυρίως για κάποιο αρχείο dxgmms1.sys. Απ' ότι είδα στο google, μάλλον το πρόβλημα δημιουργείται επειδή χρειάζεται ο vga driver. Τον πέρασα, λοιπόν, αμέσως. Αλλά, δεν έκανε τίποτα. Συγκεκριμένα τον εγκατέστησα μεταξύ των δύο BSOD. Για να είμαι πιό κατανοητός, έχουμε:

BSOD_1

εγκατάσταση VGA driver (επιτυχώς) + επανεκκίνηση

BSOD_2

Δεν πιστεύω ότι φταίει κάποιος driver.

Να αναφέρω εδώ ότι την πρώτη BSOD την έβγαλε αφού εγκατέστησα τα εξής προγραμματάκια (με τη συγκεκριμένη σειρά):

*WinRar

*WinZip 9.0 (ίσως λίγο παλαιά version και χτύπησε απ' αυτό)

*7-zip (σε άλλη εγκατάσταση W7 δεν με άφηνε να το εγκαταστήσω - έβαζε μήνυμα incompatible - τώρα εγκαταστάθηκε το 7-zip - μου έκανε εντύπωση - ίσως και εδώ κάτι να παίζει)

*YouUninstaller 2010 (απλά εγκαταστάθηκε - δεν τρέχει - ούτε και τα icons του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί - default κενά λευκά icons των Windows).

*Πρώτη BSOD

Είπα μήπως κάποιο απ' αυτά δημιουργεί το πρόβλημα και απεγκατέστησα τα WinZip, 7-zip και YourUninstaller. Και πάλι τίποτα.

Αν θέλετε δείτε και την αναφορά των minidump και τις εικόνες που έχω προς ανάλυση αρχείων:

>==================================================
Dump File         : 122811-24336-01.dmp
Crash Time        : 28/12/2011 12:01:06
Bug Check String  : DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bug Check Code    : 0x000000d1
Parameter 1       : 0x90ebfd10
Parameter 2       : 0x0000000a
Parameter 3       : 0x00000000
Parameter 4       : 0x90931b79
Caused By Driver  : dxgmms1.sys
Caused By Address : dxgmms1.sys+7b79
File Description  : 
Product Name      : 
Company           : 
File Version      : 
Processor         : 32-bit
Crash Address     : ntkrnlpa.exe+415cb
Stack Address 1   : dxgmms1.sys+7b79
Stack Address 2   : dxgmms1.sys+7efc
Stack Address 3   : dxgmms1.sys+c849
Computer Name     : 
Processors Count  : 2
Major Version     : 15
Minor Version     : 7601
Dump File Size    : 144,648
==================================================

Dump File         : 122811-19312-01.dmp
Crash Time        : 28/12/2011 12:33:40
Bug Check String  : UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Bug Check Code    : 0x0000007f
Parameter 1       : 0x00000000
Parameter 2       : 0x00000000
Parameter 3       : 0x00000000
Parameter 4       : 0x00000000
Caused By Driver  : dxgmms1.sys
Caused By Address : dxgmms1.sys+cf66
File Description  : 
Product Name      : 
Company           : 
File Version      : 
Processor         : 32-bit
Crash Address     : ntkrnlpa.exe+3f04b
Stack Address 1   : dxgmms1.sys+cf66
Stack Address 2   : dxgkrnl.sys+1ea5
Stack Address 3   : dxgkrnl.sys+1f0e
Computer Name     : 
Processors Count  : 2
Major Version     : 15
Minor Version     : 7601
Dump File Size    : 144,648

---------------------------------------------------------------------------------------συνολικά και οι δύο BSOD----------------------------------------

bsod.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------πρώτη BSOD------------------------------------

bsod_1a.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------δεύτερη BSOD-------------------------------

bsod_2a.jpg

Όπως βλέπετε, και οι δύο αναφέρονται σε κάποιο dxgmms1.sys. Δεν ξέρω αν κάτι γίνεται με αυτό το αρχείο, και πού αναφέρεται αυτό το αρχείο

Μήπως αυτές οι εφαρμογές που εγκατέστησα στην αρχή δημιούργησαν το πρόβλημα και την πρώτη BSOD, έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στον kernel, και πρέπει να τα εγκαταστήσω απ' την αρχή;

Πάντως, ο υπολογιστής σαν h/w, πριν τα 7, είχε εγκατεστημένα Vista, χωρίς πρόβλημα. Τουλάχιστον, όσον αφορά στο h/w, όλα ήταν ok.

Δεν ξέρω τί να κάνω. Please, help !!!

Δημοσ.

Στην ασφαλή λειτουργία σου βγάζει το ίδιο πρόβλημα? Drivers για μητρικές,κάρτες ήχου κτλπ, είσαι σίγουρος ότι είναι συμβατά με Win7 ή τους πέρασες π.χ. από κάποιο cd που σου δώσαν όταν πήρες το pc? Είχες γενικώς κάποιο πρόβλημα κατά την εγκατάσταση των drivers οποιασδήποτε συσκευής (σου την έβγαζε ως άγνωστη συσκευή κτλ)? Τέλος restore των default επιλογών του BIOS έκανες?

Υ.Γ. Imho, προγράμματα που δεν χρησιμοποιούν κάποιο κομμάτι του υλικού (με τον τρόπο π.χ. που ένα video game χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών) δεν μπορούν να προκαλέσουν BSOD. Δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

Σαν πρώτο βήμα πέρνα το DirectX End-User Runtimes (June 2010) ξέρω ότι τα 7 έχουν το δικό τους directX αλλά το οτιδήποτε επικαλείται εντολή του directx9 δεν δουλεύει με αυτό που έχουν τα 7 είναι wild guess αλλά κατά κανόνα ο,τι αρχίζει με dx είναι directx οπότε δοκίμασε το.

Δημοσ.

Σαν πρώτο βήμα πέρνα το DirectX End-User Runtimes (June 2010) ξέρω ότι τα 7 έχουν το δικό τους directX αλλά το οτιδήποτε επικαλείται εντολή του directx9 δεν δουλεύει με αυτό που έχουν τα 7 είναι wild guess αλλά κατά κανόνα ο,τι αρχίζει με dx είναι directx οπότε δοκίμασε το.

Σίγουρα και πρέπει να γίνει αυτό που προτείνες, αλλά μία τέτοια "έλλειψη" πιστεύω θα δώσει απλά ένα error και όχι BSOD. Παράδειγμα το winamp, όπου αν δεν περάσεις τα εν λόγω updates με web setup του directX, σου βγάζει απλά ένα σφάλμα του τύπου "a necessary directX component is missing".

Δημοσ.

Κατέβασα χθες το βράδυ drivers για W7 32-bit απ' το site της ASUS.

Έκανα clean format απ' την αρχή και άρχισα να περνάω drivers. Μόνον drivers, και κανένα άλλο util. Σειρά drivers:

chipset

VGA

audio (πρόβλημα)

wi-fi

lan

Στον audio, ανοίγει το wizard, αλλά βγάζει ένα μαύρο παράθυρο στο κέντρο της οθόνης. Αν πιάσω το παράθυρο απ' τη μπαρα τίτλου και το σύρω δεξιά αρίστερά άλλες φορές δεν κάνει τίποτα, άλλες εμφανίζει κάτω ένα κουμπί "Επόμενο" (η συνέχεια του wizard), πάω να τσεκάρω το "Αποδέχομαι τους όρους" αλλά δε βάζει εκεί την κουκίδα, πατάω Esc να κλείσει ο οδηγός, και στο μαύρο παράθυρο κάνω click προς τα κάτω και δεξιά να πετύχω ένα αόρατο κουμπί που λέει "Τέλος". Ξέρετε, είναι η διακοπή του installation wizard αλλά το κάνω στα τυφλά. Αλαλούμ !!!

Αυτό, σκέφτηκα, μπορεί να μην οφείλεται στην VGA. Το έκανε μόνο στον driver της κάρτας ήχου, τον οποίο δεν εγκατέστησα. LAN και Wi-Fi μπήκαν κανονικά. Μπορεί το audio αρχείο απ' την ASUS να έχει πρόβλημα. Σχετικά με τον ήχο, τα βολεύω και με τον driver των Windows.

Ακόμα δεν έχω σιγουρευτεί ότι η VGA είναι ok. Απεγκατέστησα το catalyst media center (μαζί με τον driver που εμπεριέχει) και κατέβασα να εγκαταστήσω μόνον τον driver. Για να δούμε.

Έβγαλα και ξαναέβαλα στη μητρική την κάρτα. Τα ίδια.

Άλλαξα και DVI-VGA adaptor. Τα ίδια.

Οπότε, σε σχέση με την αρχή του θέματος, BSOD δεν έχω τώρα που για αρχή περνάω μόνο τους drivers.

Αλλά και πάλι αυτά όλα για μένα δεν είναι φυσιολογικά.

Σε άλλες εγκαταστάσεις W7 να περάσω 4-5 utilit-άκια πριν από τον πρώτο driver δεν δημιουργούσε πρόβλημα. Ούτε και πρόβλημα είχα με drivers ποτέ απ' το ίδιο το site της ASUS. Κάτι με προβληματίζει. Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά, και μάλιστα σε original MS dvd.

Δημοσ.

Ναι δεν λέω αλλά αν το καλεί ένας driver είναι άλλη φάση μπορεί να προκαλέσει bsod και ακόμα και πριν περάσεις τον catalyst τα windows περάσανε driver για την onboard ή έστω κάποιο legacy για την ati σου,anyway φιλοσοφική συζήτηση,πέρνα το να δούμε τι θα γίνει.

Δημοσ.

Λοιπόν, δίνω ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο, που βρήκα πριν λίγο !!!

Καθώς προχωρούσαν τα test με τα format, και ξανά format, έκανα το εξής (καλά το θυμόμουν):πήρα το αυθεντικό DVD να δοκιμάσω μία πρόχειρη εγκατάσταση σε έναν άλλο υπολογιστή. Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σημείο-λεπτομέρεια, που (για μένα, τουλάχιστον) αποδεικνύει ότι με τον υπολογιστή που το παλεύω υπάρχει κάποιο (μάλλον) h/w πρόβλημα.

Στον υπολογιστή-πειράματα, μόλις φορτώσει η πρώτη μπάρα προόδου (λευκή) που δείχνει ότι αντιγράφονται τα πρώτα αρχεία για την εγκατάσταση των Windows, βγαίνουν ακολούθως οι εξής οθόνες:

- Starting Windows

- Microsoft corporation (παρόμοια μπάρα με των Vista, που τρέχει για λίγα δευτερόλεπτα) και

- Βγαίνει η μπλε οθόνη που ορίζεις γλώσσα εγκατάστασης, ώρα χώρας και πληκτρολόγιο. Αυτές οι τρεις παράμετροι, μόλις βγει η μπλε οθόνη, εμφανίζονται μετά από 4-5 δευτερόλεπτα (στον δεύτερο υπολογιστή - για τα πειράματα). Ενώ σ' αυτόν που προσπαθώ απ' το πρωί, μόλις βγει η μπλε οθόνη, αυτές οι παράμετροι βγαίνουν μετά από 2-3 περίπου λεπτά. Οι υπολογιστές, από θέμα ισχύος, δε διαφέρουν. Είναι αφύσικο, για την ισχύ του "κανονικού" υπολογιστή, να περνάει τόση ώρα.

Από κει ξεκινάνε όλα. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Τώρα δεν ξέρω που ακριβώς. Πάντως, κάναμε μιά αρχή. Έχουμε την απόδειξη ότι, αφού δεν ξεκινάει σωστά η εγκατάσταση δεν συνεχίζεται και σωστά, και υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα.

RAM, τροφοδοτικό, VGA, mobo, κ.λπ. , κ.λπ. Πρέπει ν' αρχίσω να τ' αποκλείω ένα-ένα για να βρω τη λύση.

Στον κανονικό υπολογιστή που θέλω να κάνω την εγκατάσταση, ήδη δοκίμασα σε αλλο δίσκο (SATA) και άλλαξα και καλώδιο. Τίποτα.

Τροφοδοτικό έχω ν' αλλάξω. Γιά να δούμε τί πορεία θα χαράξουμε...

Εσείς πώς λέτε να κινηθώ;

Υ.Γ. 4 ram modules

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...