paramedic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Αλλος ενας ευτυχης κατοχος Touchpad εδω, απο το οποιο γραφω κιολας αυτο το post, σε εκδοση με τα 32GB. Δεν εχω κανει overckloking ακομα αλλα θα γινει και αυτο. Αν ξαιρεσουμε την ποικιλια παιχνιδιων που εχει το android(το οποιο θα βαλω οταν βγει μια σταθερη εκδοση μονο) η ταμπλετα ειναι φανταστικη. Βεβαια θα βαλω και emulators για ναδω τι ψαρια πιανει σε παινιδια παλαιας κονσολας. Αν ψαχτειτε λιγο θα βρειτε και πολλα paid που ριπαραν καποιοι και ανεβασαν στα φορουμ.
Sabrez Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά καλημέρα! Πριν δύο μέρες πήρα το δικό μου, από χέρι αλλά αχρησιμοποίητο, ούτε στο ρεύμα δεν είχε μπει, 230€. Μέχρι τώρα έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, από τις καλύτερες value for money αγορές που έχω κάνει. Ακόμα δεν το έχω "πειράξει" και πριν το κάνω έχω μερικές ερωτήσεις. Τι γίνεται αν του βάλω το preware, τα patch και του κάνω και το overclokigng σε σχέση με μελλοντικzές αναβαθμίσεις του συστήματος; πχ υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν κολλήματα; Τα σβήνει όλα; Επίσης ότι βάζω έξτρα από patch και preware αναβαθμίζεται εύκολα; Τέλος αν το υπερχρονίσω στα 1.7 θα δω μεγάλη διαφορά στην μπαταρία; Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την ασχετοσύνη! Εγκαθιστώντας το preware (ψάξε στην αρχή του τόπικ να δεις πώς), θα μπορέσεις να αποκτήσεις πρόσβαση σε third-party προγράμματα (νομίζω έτσι τα λένε...), πέρα από αυτά του app-catalog. Έτσι μπορείς να εγκαθιστάς πράγματα (έχει και αυτό κανονικούς καταλόγους) χώρις να χρειάζεται να συνδέεις συνεχώς το tp με το pc και να το κάνεις μαζεύοντας ipk's (αυτή είναι η κατάληξη στα προγράμματα, τα οποία και περνάς μέσω του quick-install) από δεξιά κι αριστερά. Συνεπώς δεν χάνεις τίποτα αν εγκαταστάσεις το preware, κάθε άλλο. Έτσι, θα μπορείς να αποκτήσεις πιο εύκολη πρόσβαση και στα patches (και γενικά σε άλλα προγρ, όπως προείπα), χωρίς να μπλέξεις με filehosters, megaupload κλπ. Απλά να ξέρεις ότι για το webos 3.0.5 δεν έχουν γίνει ακόμη update τα patches, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο (ελπίζω...) ακόμη. Για το overclocking δες σε άλλο θρεντ (το αναφέρει λίγο πιο πίσω ο fylatos). Αν έχεις κάνει update σε 3.0.5, να ξέρεις ότι είναι διαθέσιμο μόνο το πρόγραμμα της uberkernel (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, αλλά δεν βρήκα κάτι άλλο...). Οπότε εγκαθιστάς πρώτα το govnah (ψαξτο έτσι μέσω του preware από το touchpad). Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς είναι το πρόγραμμα που ρυθμίζει τις ταχύτητες του επεξεργαστή (μαζί με πλήθος άλλων). Αυτό, βέβαια, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ με το πρόγραμμα της überkernel, που θα εγκαταστήσεις 2ο. Μετά λοιπόν επιλέγεις το προφίλ που θες για το overclocking. Σου δίνει 3 επιλογές: 1,188GHz, 1,512GHz και 1,736GHz. Βέβαια, υπάρχουν και πράγματα που μπορεί να πειράξει κανείς, όπως πχ να κάνει underclocking ή overclocking στα 1,83GHz. Σου συνιστώ όμως πριν κάνεις οτιδήποτε να διαβάσεις τους σχετικούς συνδέσμους, που παρέθεσε ο fylatos, στο θρεντ για την προσφορά του touchpad (post 685,http://www.insomnia.gr/topic/431078-hp-touchpad-16gb-224e-crazysundays/page__st__680 ). Εκεί θα δεις και για την μπαταρία. Να ξέρεις όμως ότι την κατανάλωση μπορείς να την παρακολουθήσεις και μέσω του govnah από μόνος σου. Αυτό που λένε γενικά, είναι ότι για τα 1,7GHz παρατηρείται αύξηση κατανάλωσης μέχρι 16%. Όμως η απόδοση είναι πολύ υψηλότερη και θα το δεις. Επίσης, να έχεις στον νου σου ότι το default της hp για τα 1,2GHz είναι πιο "οικονομικό" στην μπαταρία απ' ότι το default (πάλι για 1,2GHz) της uberkernel. Τέλος για την επιλογή της hp για χρονισμό του επεξ στα 1,2GHz, λένε ότι είναι η χρυσή τομή μεταξύ κατανάλωσης και απόδοσης (υπάρχει σχετικό διάγραμμα στους συνδέσμους).
Sabrez Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά είχα ένα σημαντικό θεματάκι που καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι έχουν Touchpad. Ενώ ήταν σε κατάσταση αναμονής, πάτησα το power button για να ανάψει η οθόνη, αλλά ξαφνικά έκλεισε! Και δεν άνοιγε, ήταν νεκρό. Το πρωί πάλι, πήγα να το ανοίξω και κόλλησε στο λογότυπο HP, το οποίο και δεν αναβόσβηνε καθόλου. Για να ξεκολλήσει, όπως και για να ανοίξει (!) έπρεπε να κρατήσω πατημένα το power και το center button για 15" (σημαντικός ο χρόνος, γιατί μετά από 15" άνοιξε). Οφείλω να πω ότι τρόμαξα αρκετά, όταν δεν άνοιγε (κι όχι τόσο όταν κόλλησε στο άνοιγμα). Ίσως φταίω εγώ, γιατί έχω δημιουργήσει στο Govnah ένα προφίλ με μέγιστο χρονισμό τα 0,864 GHz (καθαρά για εξοικονόμηση ενέργειας). Παρατήρησα πως όταν άνοιξε, το προφίλ είχε αλλάξει σε uberkernel default, ενώ άλλες φορές μου αφήνει ίδιο το προφιλ με το οποίο το έχω κλείσει. Κάτι από αυτό φταίει. Και κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ, επειδή μπορεί να "κρέμασε" τον επεξεργαστή. Αν και απ' ότι κατάλαβα από αυτά που διάβασα, δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνεις underclocking τον επεξεργαστή ακόμη και στα 0,648 GHz, απλά δεν συμφέρει η εξοικονόμηση σε συνδυασμό με την απώλεια των επιδόσεων. Θα το ψάξω πάλι, πριν το ξαναπειράξω, και ελπίζω να μην μου ξανασυμβεί...
Orestis_5 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Έκανα το overclocking χωρίς πρόβλημα και έβαλα και κάποια από τα πατσάκια γιατί δεν υποστηρίζουν όλα την 3.0.5 ακόμη. Στην όλη διαδικασία με βοήθησε και αυτός εδώ ο οδηγός: http://forums.webosnation.com/hp-touchpad/293028-new-touchpad-heres-your-get-started-guide.html Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν σέταρα την ταμπλέτα, σε κάποια επιλογή έβαλα Ελλάδα και τώρα δεν μπορώ να αλλάξω κατάστημα στο app catalog και δεν με αφήνει να δω επί πληρωμή εφαρμογές ή όσες έχουν εδαφικούς περιορισμούς (το advanced browser είναι μία από αυτές). Κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα.
ColdFusion Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 μολις περασα την Ice Cream Sandwich (CyanogenMod 9) for Touchpad πραγματικα αλλαζει το tablet. Αν και εκδοση alpha αξιζει να την περασετε.
paramedic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Είναι σταθερή η έχει θέματα? Η κάμερα που δεν παίζει δεν με ενδιαφέρει παρα μόνο τα παιχνίδια του Android αν και αν βάλω κάποια ripaρισμένα και κανένα emulator θα με καλύψουν πιστεύω. Εννοείται οτι είναι dual boot ε? Γιατί το WebOs το βρίσκω πολύ καλό και με έχει βολέψει μια χαρά και δεν το χαλαλίζω για το Android.
ColdFusion Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ναι ειναι dual boot . Πριν δυο μερες βγηκε και η alpha 0.5 . Προσωπικα δεν ειχα καποιο προβλημα. Τα παιχνιδια τα παιζει αερας . Λιγο προσοχη στην εγκατασταση θελει.
paramedic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Αρα προτεινεις να το βαλουμε ε;Να μην περιμενουμε καμμια σταθερη εκδοση δηλαδη;
drgci Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Αρα προτεινεις να το βαλουμε ε;Να μην περιμενουμε καμμια σταθερη εκδοση δηλαδη; εγω σου πρωτεινω να περιμενεις μεχρι να ενεργοποισουν το hw accelaration πληρως μετη παρουσα κατασταση μπορεις να παιξει μονο ορισμενα παιχνιδια, και αυτα που χρειαζονται αισθητηρα κινησης απλα δεν παιζουν σωστα, συν το οτι ακομα δεν μπορεις να δεις 720p στο youtube λογω hw οταν θα φτιαξουν το hw τοτε θα μιλαμε για ενα ανδροιδ ταμπλετ τερας!!!
paramedic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 εγω σου πρωτεινω να περιμενεις μεχρι να ενεργοποισουν το hw accelaration πληρως μετη παρουσα κατασταση μπορεις να παιξει μονο ορισμενα παιχνιδια, και αυτα που χρειαζονται αισθητηρα κινησης απλα δεν παιζουν σωστα, συν το οτι ακομα δεν μπορεις να δεις 720p στο youtube λογω hw οταν θα φτιαξουν το hw τοτε θα μιλαμε για ενα ανδροιδ ταμπλετ τερας!!! Αν δεν εχει καλη υποστηριξη παιχνιδιων ας το αφησω τοτε.Οσο για τα υπολοιπα με καλυπτει απολυτα το WebOs και δεν προκειται να το αλλαξω. Ειχα Android κινητο και μετα τον αρχικο ενθουσιασμο δεν ειχε και τιποτα παραπανω να μου προσφερει και το πουλησα. Αρα αναμονη μεχρι να ολοκληρωθει το project καλυτερα.
Sabrez Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 62 patches έτοιμα μέχρι στιγμής για το webOs 3.0.5 Μπορείτε να προτείνετε κάτι καλό; Έβαλα τα ακόλουθα patches: Ad blocker (προσοχή σ αυτό να εγκαταστήσετε μόνο ένα ad blocker) Advanced reset options Custom browser gestures Faster card animation hyper version increase touch sensitivity and smoothness make advanced browser the default browser mojo tap rensponsiveness muffle logging system reduce minimum brighteness uthrottle download manager... Αυτά μέχρι στιγμής. Η αίσθηση και η απόκριση βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό.
ColdFusion Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 62 patches έτοιμα μέχρι στιγμής για το webOs 3.0.5 Μπορείτε να προτείνετε κάτι καλό; Έβαλα τα ακόλουθα patches: Ad blocker (προσοχή σ αυτό να εγκαταστήσετε μόνο ένα ad blocker) Advanced reset options Custom browser gestures Faster card animation hyper version increase touch sensitivity and smoothness make advanced browser the default browser mojo tap rensponsiveness muffle logging system reduce minimum brighteness uthrottle download manager... Αυτά μέχρι στιγμής. Η αίσθηση και η απόκριση βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό. για δες και αυτα EOM Overlord Monitoring Muffle System Logging Remove Dropped Packet Logging Unset CFQ IQ Scheduler Unthrottle Download Manager Increase Touch Sensitivity and Smoothness 10 Quiet Powerd Messages (sic) Faster Card Animations HYPER Version Ad Blocker OR Max Block – Do not install both. Private Browsing (adds an option to your browser)
samniotis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 -το buttah αντί για το 'increase sensitivity' -το bigger active screen when minimized
ColdFusion Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Αυτο που πρεπει να τονισω ειναι το tablet δεν παθαινει κατι αν του περασεις android . Aν βγει καποια μεταγενεστερη ποιο σταθερη εκδοση την περνας πανω απο την ειδη υπαρχουσα χωρις κανενα προβλημα.
narampa Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα Πήγα σήμερα να ενεργοποιησω το touchpad επιλέγω γλώσσα, βρίσκω και το wifi μου αλλά στην συνέχεια δεν μπορει να συνδεθει με την hp και μου βγάζει server error και πάλι απο την αρχή. ¨εχει κανείς καμιά ιδέα τι γίνεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα