Προς το περιεχόμενο

HP TouchPad

Tigran

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιτέλους το έλυσα το θέμα. Κατέβασα το upon A/V player (από το HP app catalog), που ψάχνει μόνο του να συνδεθεί με server. Μετά ρύθμισα κάποιες επιλογές ροής μέσα από το windows media player. Το τελευταίο βήμα είναι το firewall του antivirus που πρέπει να κλείσει για λίγο και να συνδεθεί η συσκευή μας. Μετά μπορούμε να προσπελάσουμε τα αρχεία που έχουμε και όπως τα έχουμε στους φακέλους. Το παραπάνω πρόγραμμα εμφανίζει κανονικά και τους ελληνικούς χαρακτήρες (σε αντίθεση με το kalemsoft που εμφανίζει "κινέζικα" στους φακέλους/αρχεία που είναι στα ελληνικά, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μουσική στο background).

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μόλις παρατήρησα ότι στο preware υπάρχουν 706 patches, τα οποία όμως είναι σε κατάσταση "unavailable", που θα αλλάξει με τις μέρες. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η εγκατάσταση κάποιου, έτσι ώστε να γίνει ενημέρωση του χρήστη, όταν το patch θα γίνει διαθέσιμο.

Δημοσ.

υπαρχει κατι για αναπαραγωγη μουσικης που ειναι δωρεαν?

Καποια προταση για εφαρμογη οου ορεοει να περασουμε?

Δημοσ.

υπαρχει κατι για αναπαραγωγη μουσικης που ειναι δωρεαν?

Καποια προταση για εφαρμογη οου ορεοει να περασουμε?

Για αναπαραγωγή μουσικής αποθηκευμένης στο touchpad έχω κατεβάσει το music remix (app catalog), που είναι μια σχετικά καλή εφαρμογή, αν και δεν παρέχει την δυνατότητα να αναπαράγεις από τους φακέλους, αλλά τα έχει όλα πεταγμένα μέσα (όπως το wmp πχ). Παρόλα αυτά δίνει δυνατότητα δημιουργίας playlists κλπ (ακόμη και αυτόματα) και έχει σχετικά όμορφο (αν και λίγο προβληματικό) interface. Αλλά να σου πω είναι παραπλήσο με το προεγκατεστημένο πρόγραμμα. Για αναπαραγωγή αρχείων από Η/Υ του δικτύου, χρησιμοποιώ το upnp av player free (είναι trial εκδοση αλλά υπάρχει τρόπος να γίνει full εύκολα, αφού η μόνη διαφορά είναι ένα αναδυόμενο, ανά 3 λεπτά, μήνυμα, που βγαίνει), πάλι από το app catalog. Απλά σ' αυτό θέλει να ρυθμίσεις (ή και να κλείσεις το firewall). Καλή εφαρμογή είναι και το kalemsoft, που δεν είναι free, αλλά είναι κυρίως για αναπαραγωγή αρχείων βίντεο, ενώ δεν δίνει την δυνατότητα δημιουργίας playlist (αν πρόκειται για μουσική). Για αναπαραγωγή μουσικής από το internet έχω μέχρι στιγμής 2 εφαρμογές. Την Jewish music stream, που παίζει συνεχώς μουσική (ένα συγκεκριμένο περίεργο είδος όμως...). Έχω ακόμη και την tuneln radio, που είναι μια εξαιρετική εφαρμογή, με την οποία ακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (μου έκανε εντύπωση που κάνεις αναζήτηση με βάση την περιοχή σου και βρίσκει ακόμη και μικρούς τοπικούς σταθμούς) χωρίς πρόβλημα, ούτε ατέρμονο buffering, όπως σε παρόμοιες εφαρμογές που είχα πάει να χρησιμοποιήσω στο pc. Και οι δύο free από το app catalog.

Να σημειώσω ότι και το kalemsoft δίνει την δυνατότητα streaming για αναπαραγωγή αρχείων από το pc, με έναν πολύ πιο ασφαλή τρόπο, με την εγκατάσταση ενός streamer στο pc, χωρίς να χρειάζεται ρύθμιση του firewall κλπ. Το βασικό αρνητικό σ αυτό όμως είναι, ότι όταν χρησιμοποιείς την λειτουργία streaming δεν διαβάζει ελληνικά (αν και οι υπότιτλοι δουλεύουν κανονικότατα), κάνοντας το χρήσιμο μόνο για προωολή ταίνιων, καθώς αν έχεις δακέλοτς με ελληνικά τραγούδια, δεν ξέρεις που μπαίνεις και είναι δυσχρηστο.

Δημοσ.

Απέκτησα ένα Touchpad και δεν βρίσκω πουθενά να έχει κάποιον file browser για να μπορώ να τρέχω τα αρχεία μου (pdf,doc κτλ) από εκεί. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ?

Δημοσ.

τα αρχεία σου τα τρέχεις μέσα απο την εφαρμογή.

αν θές file manager, βρές μέσα απο το preware (αν το έχεις περάσει στο ΤΡ) ή απο το webosbuzz

Δημοσ.

τα αρχεία σου τα τρέχεις μέσα απο την εφαρμογή.

αν θές file manager, βρές μέσα απο το preware (αν το έχεις περάσει στο ΤΡ) ή απο το webosbuzz

Οκ πέρασα το preware και εγκατέστησα τον Internalz Pro. Πολύ καλός file manager αλλά δεν υποστηρίζει ελληνικά. Αν φτιάξω φακέλους με ελληνικό τίτλο μου λέει οτι δεν υπάρχει φάκελος ! Ξέρει κανείς λύση σε αυτό ?

Δημοσ.

Πριν λίγο πέρασα το overclock με το Uberkernel, που δίνει τρεις επιλογές για τον χρονισμό του επεξεργαδτή, με την μέγιστη να φτάνει στα 1,733ghz (όπου πραγματικά πετάει το μηχάνημα). Για άλλο όμως έχω μια απορία. Εκεί όπου κάνουμε επιλογή του προφίλ, στο πρόγραμμα govnah', είδα ότι έχει μια ενότητα advanced settings, στην οποία δίνει πολλές επιλογές, σχετικά με τον χρονισμό των επεξεργαστών, όπως μέγιστη και ελάχιστη συχνότητα, αλλά και πολλά άλλα γύρω από αυτά. Για παράδειγμα έχει επιλογή overclock μέχρι 1,83. Αν το αλλάξω σε αυτό θα το κάψω; επίσης, αν φτιάξω ένα underclocked profile με μέγιστη συχνότητα το 1ghz (προδανώς για εξοικονόμηση ενέργειας) θα έχω κάποιον άλλο φόβο; γενικά μήπως δεν πρέπει να πειράξουμε τίποτα από εκεί;

Δημοσ.

Πριν λίγο πέρασα το overclock με το Uberkernel, που δίνει τρεις επιλογές για τον χρονισμό του επεξεργαδτή, με την μέγιστη να φτάνει στα 1,733ghz (όπου πραγματικά πετάει το μηχάνημα). Για άλλο όμως έχω μια απορία. Εκεί όπου κάνουμε επιλογή του προφίλ, στο πρόγραμμα govnah', είδα ότι έχει μια ενότητα advanced settings, στην οποία δίνει πολλές επιλογές, σχετικά με τον χρονισμό των επεξεργαστών, όπως μέγιστη και ελάχιστη συχνότητα, αλλά και πολλά άλλα γύρω από αυτά. Για παράδειγμα έχει επιλογή overclock μέχρι 1,83. Αν το αλλάξω σε αυτό θα το κάψω; επίσης, αν φτιάξω ένα underclocked profile με μέγιστη συχνότητα το 1ghz (προδανώς για εξοικονόμηση ενέργειας) θα έχω κάποιον άλλο φόβο; γενικά μήπως δεν πρέπει να πειράξουμε τίποτα από εκεί;

στο thread για το touchpad στις προσφορές έχω ένα κείμενο που λέει για το overclocking και το underclocking, τη κατανάλωση κλπ, μπορεί να βοηθήσει.

http://www.insomnia.gr/topic/431078-hp-touchpad-16gb-224e-crazysundays/page__st__680

post no 685

Δημοσ.

@ Ευχαριστώ. Απ' ότι κατάλαβα, μπορούμε να δημιουργήσουμε προφίλ ανάλογα με τις ανάγκες μας. Στο webOS 3.0.5 υπάρχει μόνο το uberkernel για over/down-clocking σωστά; τα υπόλοιπα θα περιμένουμε να γίνουν συμβατά με την 3.0.5; Και κάτι άλλο, υπάρχει πρόβλημα στο πόσο συχνά εναλλάσσουμε τα προφίλ; Γιατί δεν διάβασα κάτι σχετικό καιαναρωτιέμαι, μήπως η συχνή αλλαγή των ρυθμίσεων στο govnah .φέρει κάποοο πρόβλημα. Οφείλω, πάντως, να πω ότι το μηχάνημα δεν έχει καμία σχέση με overclocking στα 1,73 ή 1,83 GHz, απ' ότι στα default settings. Γίνεται πολύ πιο γρήγορο, με το ανάλογο τίμημα σε ενέργεια βέβαια, το οποίο όμως δεν είναι και τραγικό. Τέλος θέλω να ρωτήσω. Αν κατάλαβα καλά από τους συνδέσμους που παρέθεσες, το να μην έχουμε καθόλου overclock το tp (δηλ να είμαστε HP default?), καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, απ' ότι να είμαστε σε κάποιο default setting (στα 1.188 ghz) κάποιου kernel, παρόλο που δουλεύουμε στην ίδια συχνότητα; Γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά και αν συμβαίνει πόση είναι αυτή η διαφορά;

Δημοσ.

@ Ευχαριστώ. Απ' ότι κατάλαβα, μπορούμε να δημιουργήσουμε προφίλ ανάλογα με τις ανάγκες μας. Στο webOS 3.0.5 υπάρχει μόνο το uberkernel για over/down-clocking σωστά; τα υπόλοιπα θα περιμένουμε να γίνουν συμβατά με την 3.0.5; Και κάτι άλλο, υπάρχει πρόβλημα στο πόσο συχνά εναλλάσσουμε τα προφίλ; Γιατί δεν διάβασα κάτι σχετικό καιαναρωτιέμαι, μήπως η συχνή αλλαγή των ρυθμίσεων στο govnah .φέρει κάποοο πρόβλημα. Οφείλω, πάντως, να πω ότι το μηχάνημα δεν έχει καμία σχέση με overclocking στα 1,73 ή 1,83 GHz, απ' ότι στα default settings. Γίνεται πολύ πιο γρήγορο, με το ανάλογο τίμημα σε ενέργεια βέβαια, το οποίο όμως δεν είναι και τραγικό. Τέλος θέλω να ρωτήσω. Αν κατάλαβα καλά από τους συνδέσμους που παρέθεσες, το να μην έχουμε καθόλου overclock το tp (δηλ να είμαστε HP default?), καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, απ' ότι να είμαστε σε κάποιο default setting (στα 1.188 ghz) κάποιου kernel, παρόλο που δουλεύουμε στην ίδια συχνότητα; Γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά και αν συμβαίνει πόση είναι αυτή η διαφορά;

Αυτό συμβαίνει γιατί η hp κάνει throttling τον επεξεργαστή σε κάποια βήματα. Δλδ όταν δεν τον χρησιμοποιείς πέφτει στα 400mhz, αυτό νομίζω γίνεται και από το kernel αλλά όχι αποδοτικά. Το warthog είναι το καλύτερο oc αλλά βγαίνει σε καμιά βδομάδα για 3.0.5. Σε ότι αφορά στις εναλλαγές, όχι δεν το χαλάς, γιατί όπως είπα έτσι κι αλλιώς λειτουργεί μεταβλητά ο επεξεργαστής. Και ναι είναι άλλο μηχάνημα στα 1.7-8

..

Παιδιά έχει ελληνικο interface, ξέρετε;

όχι δεν υπάρχει τέτοιο patch, αλλά μπαίνει εύκολα ελληνικό πληκτρολόγιο.

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα!

Πριν δύο μέρες πήρα το δικό μου, από χέρι αλλά αχρησιμοποίητο, ούτε στο ρεύμα δεν είχε μπει, 230€. Μέχρι τώρα έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος, από τις καλύτερες value for money αγορές που έχω κάνει.

Ακόμα δεν το έχω "πειράξει" και πριν το κάνω έχω μερικές ερωτήσεις. Τι γίνεται αν του βάλω το preware, τα patch και του κάνω και το overclokigng σε σχέση με μελλοντικές αναβαθμίσεις του συστήματος; πχ υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν κολλήματα; Τα σβήνει όλα;

Επίσης ότι βάζω έξτρα από patch και preware αναβαθμίζεται εύκολα; Τέλος αν το υπερχρονίσω στα 1.7 θα δω μεγάλη διαφορά στην μπαταρία;

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την ασχετοσύνη!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...