Προς το περιεχόμενο

macro φωτογραφιση

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να "χάσεις" το κόσμημα.. όπως σωστά είπε ο φίλος πιο πάνω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι, το soft box δεν είναι κουτί με τοιχόματα ημιδιάφανα που μέσα βάζεις το θέμα σου κ το φωτογραφίζεις; ρωτάω γιατί είδα στο youtube να φτιάχνουν sb αλλά για να εκπέμπουν diffused φως

http://www.youtube.com/watch?v=zN87ti6XZ-8

και αυτό που βάζεις μέσα το αντικείμενο για να το φωτογραφίσεις και έχει ημιδιαφανή τοιχώματα πως λέγεται; το κοσμήματα σε τέτοιο που λέω δεν τα φωτογραφίζουν ή μόνο πάνω σε lightbox? κάποιος να μου τα ξεκαθαρίσει αυτά πλιζ γιατί τα έχω μπερδέψει!

Όχι αυτό το κάνουν στα αυτοκίνητα για να μην καθρεφτίζονται τα φώτα και το πλατό μέσα στις λαμαρίνες..

Το LightBox η Softbox είναι πρωταρχικά για να φωτίζεις.. από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις ότι φαντάζεσαι..

Εδώ δεν ισχύει το "τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα" εδώ ισχύει "η φαντασία κάνει τον μάστορα" οπότε ξεκίνα να τραβάς και θα βρεις τον δρόμο σου..

Τα εργαλεία που θα έχουν συμμετοχή στο αποτέλεσμα είναι πολύ ακριβά θα πρέπει να πουλήσεις τα κοσμήματα για να τ'αποκτησεις. :P

γι'αυτο και το editing κάνει θραύση στις μέρες μας..

• Like 1

πχ. εάν εγώ βάλω πάνω σε ένα lightbox τα κοσμήματα της μάνας μου και τα φωτογραφίσω, το Pshop τι μπορεί να χρειαστεί να διορθώσει; Το πιό συνηθισμένο πρόβλημα ας πούμε.

Karmen συνάδελφος ;

Μπα καμία σχέση

(sorry που άργησα αλλά διακοπούλες πάνω από όλα :P)

Δεν έχω ούτε μηχανή ούτε φακό (καλό ε) απλά είπα να αρχίσω από τα φθηνά μην πάθω συγκοπή.

και για να έχω καλό ρώτημα, με το softbox τί άλλο μπορώ να φωτογραφίσω;

Λέω να αρχίσεις με τον εξοπλισμό σου

Ενα μικρό τρίποδο για τις macro φωτογραφήσεις σου, έναν κανονικό για τα τοπία και τα νυχτερινά, την μηχανή σου και πάνω απο όλα το φακό σου (πιο μετά βέβαια αφού πιεις το λάδι του μαμά φακού). Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείς στην πρώτη σου μηχανή.

Είμαι από τα άτομα που πιστεύουν ότι δεν κάνει η μηχανή τον φωτογράφο, όπως δε κάνει και το ράσο τον παπά.

Μελέτησε το ζήτημα, πειραματίσου και θα μάθεις πολλά από τα λάθη σου.

Το softbox είτε είναι κάποιο έτοιμο είτε κάποιο DIY θα έρθει μετά. Να το πάρεις και να μην έχεις μηχανή είναι κάπως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...