Προς το περιεχόμενο

macro φωτογραφιση

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να κάνω macro φωτογραφίσεις σε κοσμήματα κλπ. και θυμάμαι χρόνια τώρα κάποιος μου είχε μιλήσει για soft box. Μπορείτε να μου πείτε τί είναι αυτό, πως δουλεύει και κόστος για ένα όχι κ τόσο ακριβό!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε μια χαρτόκουτα. Ντύσε την με λευκό ματ χαρτόνι ή φύλλα Α 4. Κόψε τα πλαινα κ βαλε ριζοχαρτο. Δύο φωτιστικά γραφείου με λάμπες 5500κ να φωτίζουν από τα πλάγια και έτοιμο. Απλά φρόντισε να κανείς και τις απαραίτητες καμπύλες με το χαρτί στα σημεία που έχει η γωνιές η κούτα για το απαραίτητο βάθος πεδίου.

Οδηγοί υπάρχουν αρκετοί απλά είμαι από κινητό κ αδυνατώ.

Ένας πιο εύκολος τρόπος και εξίσου φτηνός είναι να πάρεις ένα απλό από eBay. Θες μικρές διαστάσεις κ δεν θα στοιχίσει πολλά.

Πάρε μια χαρτόκουτα. Ντύσε την με λευκό ματ χαρτόνι ή φύλλα Α 4. Κόψε τα πλαινα κ βαλε ριζοχαρτο. Δύο φωτιστικά γραφείου με λάμπες 5500κ να φωτίζουν από τα πλάγια και έτοιμο. Απλά φρόντισε να κανείς και τις απαραίτητες καμπύλες με το χαρτί στα σημεία που έχει η γωνιές η κούτα για το απαραίτητο βάθος πεδίου.

Οδηγοί υπάρχουν αρκετοί απλά είμαι από κινητό κ αδυνατώ.

Ένας πιο εύκολος τρόπος και εξίσου φτηνός είναι να πάρεις ένα απλό από eBay. Θες μικρές διαστάσεις κ δεν θα στοιχίσει πολλά.

Karmen συνάδελφος ;

Δεν χρειάζεσαι softbox μιας και ότι κουτί και να φτιάξεις με τις λάμπες πυρακτώσεως που έχουν τα "σωστά" kelvin θα έχεις πρόβλημα θερμοκαρσιας.. Αν όμως το θέλεις πάρε κουτιά από φελιζολ αυτά που βάζουν τα ψάρια και κατασκεύασε.. η λογική είναι αυτή που σου είπε η bb πιο πάνω..

3 Λάμπες φθορίου (930 =3200k 950 = 5600k) ρυζόχαρτο από το πλαίσιο να ενισχύσεις το λευκό τους και την διάχυση τους και είσαι ready.. εγώ θα έπαιρνα 930 και ένα δυνατό φακό Led για καμμια πέτρα να βγάλει διαφάνεια.. αν δεν ηθελα ν'ανακατεψω τα kelvin που στα αντικείμενα εμένα μ'αρεσει αλλά είναι θέμα γούστου βάλε ένα κομματάκι 85 ζελατίνα στον φακό..

Μια άλλη καλή λύση είναι οι Slide-σιερες οι επιφάνειες που βλέπεις τα Slides αυτό είναι ένα softbox από μόνο του ..

Αν το κάνεις συχνά όλο αυτό πήγαινε στον Βασιλείου 3ης Σεπτεμβριου και βρες εκεί την λύση που θέλεις.. :rolleyes:

karmen, τα 5500 είναι θερμό λευκό;

Πρόβλημα με τη θερμοκρασία θα έχω που λέει ο MovieMaker;

Moviemaker, οι Slide-σιερες που λες τι είναι δεν κατάλαβα!

Πολύ πιθανό είναι να αγοράσω SoftBox για να γλιτώσω από τυχόν προβλήματα κατασκευής κλπ. Ένα φθηνό έχετε να μου προτείνετε; Κόστος;

Απο φακό εισε καλυμενος ;

Έχεις macro φακό ;

Αυτο είναι το πρώτο που χρειάζεται .

Soft box και τα υπόλοιπα ,τριποδι,αυτά είναι σχετικά εύκολο και με μικρό κόστος .

Τι μηχανή έχεις ;

Και τι φακό ;

Δεν χρειάζεσαι softbox μιας και ότι κουτί και να φτιάξεις με τις λάμπες πυρακτώσεως που έχουν τα "σωστά" kelvin θα έχεις πρόβλημα θερμοκαρσιας.. Αν όμως το θέλεις πάρε κουτιά από φελιζολ αυτά που βάζουν τα ψάρια και κατασκεύασε.. η λογική είναι αυτή που σου είπε η bb πιο πάνω..

3 Λάμπες φθορίου (930 =3200k 950 = 5600k) ρυζόχαρτο από το πλαίσιο να ενισχύσεις το λευκό τους και την διάχυση τους και είσαι ready.. εγώ θα έπαιρνα 930 και ένα δυνατό φακό Led για καμμια πέτρα να βγάλει διαφάνεια.. αν δεν ηθελα ν'ανακατεψω τα kelvin που στα αντικείμενα εμένα μ'αρεσει αλλά είναι θέμα γούστου βάλε ένα κομματάκι 85 ζελατίνα στον φακό..

Μια άλλη καλή λύση είναι οι Slide-σιερες οι επιφάνειες που βλέπεις τα Slides αυτό είναι ένα softbox από μόνο του ..

Αν το κάνεις συχνά όλο αυτό πήγαινε στον Βασιλείου 3ης Σεπτεμβριου και βρες εκεί την λύση που θέλεις.. :rolleyes:

+ 1000

3200κ Θερμό 5600κ Λευκό.. Πετάξου εκεί που σου είπα θα δεις ωραία πραγματάκια και έχει και φτηνά και ακριβά,και ρυζοχαρτα που δεν καίγονται (diff) και διορθωτικές ζελατίνες κλπ..

Αν θέλεις να ακουμπάς τα κοσμήματα σε φωτισμένη επιφάνεια, υπάρχουν έτοιμα κουτιά με γαλακτερό πλεξιγκλάς στο πάνω μέρος και λάμπες εσωτερικά. Μερικά και με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα.. Αυτά είναι για να βλέπεις τα Slides αλλά οχι μόνο τελικά.. ;)

Σίγουρα όμως θέλεις και κατευθυνόμενο φως για τα κοσμήματα .. για να αναδείξεις την λεπτομέρεια.. Ένα Setaki DedoLight είναι ότι καλύτερο αλλά δεν μιλάμε για αγορά πλέον εκεί αλλά για ενοικίαση..

Απο φακό εισε καλυμενος ;

Έχεις macro φακό ;

Αυτο είναι το πρώτο που χρειάζεται .

Soft box και τα υπόλοιπα ,τριποδι,αυτά είναι σχετικά εύκολο και με μικρό κόστος .

Τι μηχανή έχεις ;

Και τι φακό ;

Πραγματικά αυτή είναι η βάση σου καθώς όμως κ το τριποδι είναι βασικό.. μιας και στα σταθερά αντικείμενα μπορείς να ρίξεις την ταχύτητα όσο θέλεις

Μια άλλη πατέντα που σκέφτηκα μόλις για softbox είναι αν έχεις ένα παλιό μόνιτορ να το γυρίσεις με την οθόνη προς τα πάνω και ν'ακουμπας πάνω σ'αυτο τα κοσμήματα .. και εκεί κάνεις και την πατέντα χαρτόνι αν θέλεις να πάρεις απόσταση από το γυαλί..

Ακόμα και με το καλό σου μόνιτορ βάζοντας ενα καλό ρυζοχαρτο πάνω για να μην το γρατζουνίσεις θα είχε ενδιαφέρον να αλλάζεις Wallpapers άρα χρωματισμούς στην βάση.. Φαντασία να έχεις με λίγα λόγια.. :-)

Δεν έχω ούτε μηχανή ούτε φακό (καλό ε) απλά είπα να αρχίσω από τα φθηνά μην πάθω συγκοπή.

και για να έχω καλό ρώτημα, με το softbox τί άλλο μπορώ να φωτογραφίσω;

Τα πιο διαδεδομένα φωτιστικά αυτή την στιγμή είναι τα Kinoflo.. > http://kinoflo.com/Overview%20of%20all%20Kits/OverviewofallKits.html όπου έχουν 1000δες εφαρμογές, είναι χαμηλής κατανάλωσης και εύκολο να τα αντιγραψεις κατασκευαστικά..

Αν κάνεις σωστή προετοιμασία μπορείς να νοικιάσεις ότι εξοπλισμό θέλεις και να μην αγοράσεις..

Χωρίς μηχανή φακο θέλεις να αγορασεις-φτιάξεις soft box?

Μαλον ανάποδα το ξεκινισες !!!

Και να ξέρεις τα κοσμήματα είναι

Ίσως η πιο δύσκολη φωτογράφιση.

Αν θέλεις βέβαια να φενοντε κοσμήματα στις φωτο ...

Και πιστέψαμε Λευκό φόντο δεν λέει .

Δες μερικές φωτο απο κοσμήματα και θα καταλάβεις τι εννοώ .

Μια άλλη πατέντα που σκέφτηκα μόλις για softbox είναι αν έχεις ένα παλιό μόνιτορ να το γυρίσεις με την οθόνη προς τα πάνω και ν'ακουμπας πάνω σ'αυτο τα κοσμήματα .. και εκεί κάνεις και την πατέντα χαρτόνι αν θέλεις να πάρεις απόσταση από το γυαλί..

Ακόμα και με το καλό σου μόνιτορ βάζοντας ενα καλό ρυζοχαρτο πάνω για να μην το γρατζουνίσεις θα είχε ενδιαφέρον να αλλάζεις Wallpapers άρα χρωματισμούς στην βάση.. Φαντασία να έχεις με λίγα λόγια.. :-)

+1000 πολύ καλό ^_^

λευκό softbox με πανάκι μαύρο πάνω στο οποίο θα κάθονται δεν γίνεται?

Σωστό .. Αλλά μπορείς να το εξισορροπήσεις με το direct φως.. Σε κάθε περίπτωση κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.. στο μαύρο φόντο χάνουν μια διάσταση μετά..

Αυτό για ν'ακριβολογουμε δεν είναι SoftBox αλλά παξοτιερα.. (Pack- Shot)

H Φωτογραφία είναι τέχνη όσο εύκολη και να φαντάζει είναι μια ολόκληρη και δύσκολη τέχνη..

Γι'αυτον τον λόγο έχει μεγάλο κομμάτι απο την υποκειμενικότητα και την εικαστική του φωτογράφου,γι'αυτον τον λόγο δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα φόρουμ..

Αυτό όμως που εννοούσα είναι ότι τα κοσμήματα σε μαύρο κάνουν καλύτερη αντίθεση φυσικά όντας ανοιχτόχρωμα, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας παραπάνω αλλά και οι φωτογραφίες αυτές είναι λίγο σαν χαλκομανίες καθαρά 2 διαστάσεων το φως από κάτω τους δίνει μια τρίτη διάσταση κ άλλο όγκο..

ok φίλε το κατάλαβα, στο μαύρο εννοείς πως φαίνονται σα να μην υπάρχει ο όγκος τους! άρα λες για λευκό καλύτερα; αλλά τί κινδύνους κρύβει το λευκό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...