Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι τούμπανο τροφοδοτικό. δηλαδή να δίνει πολλά Amb, χρειάζεσαι απλά ένα ποιοτικο και σε αυτό είμαι κάθετος γιατί την έχω πατήσει πολλές φορές από μούφα τροφοδοτικό.

Ποιοτικό εννοώ μία αξιόπιστη μάρκα π.χ. Coolermaster, Enermax, Corsair.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ναι σε πιστευω.. τωρα κοιταγα για κατι πιο ποιοτικο, κι ολα ειναι απο 45-60 σε γενικες γραμμες.. απ την αλλη ισως ειναι μια καλυτερη επενδυση απ το να παρω ενα μαρκα μ'εκαψες. δε ξερω και καθοοολου απο μαρκες τροφοδοτικων, οποτε δε μπορω να κρινω.

εσυ ποσα Watt λες οτι πρεπει να χει?

Δημοσ.

Υπάρχουν 3 απόψεις ..

Η μια είναι του παλικαριού που λέει πιο "εφαρμοστό" στα ΅Watts" και ποιοτικό.

Η άλλη που λέει όπως η δική μου ότι αν δουλεύει το οικονομικό με μικρο load αυτόματα αναγάγετε σε "ποιοτικό"

και η τρίτη που είναι αυτή που λέει το πορτοφόλι σου και τελικά θα επικρατήσει...

Αν ήμουν σίγουρος ότι θα το κρατήσεις και θα είναι μέσα και στον επόμενο υπολογιστή σου θα ήμουν και εγώ με την άποψη "επένδυση" που είναι και λίγο μύθος όμως στα 430W επένδυση θα ήταν στα 750w .. γιατί μετά από 2-3 χρόνια μπορεί να μην είναι αρκετό..

Σε έναν υπολογιστή που έχουμε αγοράσει έτοιμο - πακέτο κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται η "επένδυση"

Σε έναν υπολογιστή που χτίζουμε εμείς με διαλεγμένα υλικά ένα ένα είναι παραπάνω από απαραίτητη..

Εγώ έχω thermalteak touchpower 750W..

Δημοσ.

δηλαδη εσυ προτεινεις οτι αν προκειται να τον κρατησω μετα απο 2-3 χρονια να παρω ενα με μπολικα Watt ασχετα με το ονομα..? ενω αν προκειται να τον εχω μονο γι αυτο τον υπολογιστη να παρω ενα στα μετρα του και με καλο ονομα?.. το ιδανικο θα ηταν να συνδυασω και τα 2 δηλαδη να παρω κατι που θ'αντεξει μετα απο χρονια και θα με καλυπτει κιολας απο αποψη watt, αλλα οπως λες ειναι και το οικονομικο στη μεση.. ασε που αμα παρω ενα καλο ονομα, και πχ 500 ισως και μετα απο 3 χρονια να μη μου ειναι αρκετο...χμ...

Δημοσ.

Λεω να παρεις το 500αρι με 25 ευρω.

Στον επόμενο που όπως διαφαίνεται θα χτισουε συλλογικά απο εδώ θα σου βάλουμε πολύ καλό ! :P

Δημοσ.

ναι αλλα..αυτο που χω τωρα ειναι 450αρι και απ ο,τι καταλαβα χρειαζομαι απο τοσο και πανω..

η χρηση που κανω ειναι ιντερνετ, κατεβασμα μουσικη/ταινιες/σειρες, απο παιχνιδια τα ψιλοπραγματα του ΦΒ και γενικα αραια κ που ετσι κανα χαζοπαιχνιδο.. και τον τελευταιο χρονο κατι προγραμματακια για γλωσσες προγραμματισμου(πχ cfree). και δε ξερω αν θ'αντεχε mysql και virtual basic??χμμ

δε ξερω κατα ποσο παιζει ρολο αλλα φανταζομαι πως ναι, ποσες ωρες το χω σε λειτουργια..συνηθως απο 4-12ωρες τη μερα, αν οχι καθε μερα σιγουρα 4μερες τη βδομαδα..

το επομενο ελπιζω ν'αργησει.. αφου ειπαμε οτι μ αυτο μπορω να μεινω πολυυυ καιρο ακομα :Ρ κι αμα του βαλουμε δηλαδη συλλογικα απο δω καλα υλικα δεν αντεχει? :)

Δημοσ.

Αυτο που μετράει είναι η ονομαστική ισχύς του τροφοδοτικού.

Δηλ π.χ

Το δικό σου στη ράγα +12 δίνει 14Α, οπότε η ονομαστική ισχύς του είναι 12*14=168W

Αυτό που σου προτείνω στη ράγα +12 δίνει 28Α οπότε ονοματική ισχύς 12*28=336W.

Όπως βλέπεις υπάρχει μεγάλη διαφορά ας είναι και τα δύο 450w.

Μετα παίζει ρόλο πόσο σταθερά δίνει τα ρεύματα (+12) και κατα πόσο έχει προστασία από διαβαθμίσεις του ηλεκτρικού δικτύου μας (υπέρταση, κεραυνό κλπ.), αυτός είναι ο λόγος που συνιστούμε ποιοτηκό τροφοδοτικό όσο χαμηλών επιδόσεων σύστημα και να έχεται.

Επίσης για τις εργασίες που κάνεις στον υπολογιστή δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση στο Pc σου μπορείς να το καρατήσεις πολλά χρόνια εφόσον οι απιτήσεις σου δεν είναι απαιτητικές.

Δημοσ.

χαχαχαχαχ Το αιώνιο ερωτηματικό ενός τροφοδοτικού... να σου πω, καταλήξαμε οτι αυτό είναι που κάνει θόρυβο τελικά ? :P :P :P

εεμ οχι, απλα υποθετω απ την προηγουμενη φορα. ακοομα δε το χω δοκιμασει αφου αυτον τον θορυβο δεν τον εχει ξανακανει (το περιεργο ειναι οτι μετα το τελευταιο καθαρισμα, πριν ανοιξω το θεμα το εκανε την επομενη μερα, αλλα απο τοτε δε το ξανα-εκανε! αντε βγαλε ακρη...) , και εννοω τον θορυβο σα μοτερ..γιατι εναν θορυβο παντα κανει, δεν δουλευει αθορυβα δηλαδη... απλα εγω ειχα προβλημα με τον θορυβο-μοτερ ο οποιος εκτος απο ενοχλητικος φαινοταν οτι κατι δε παει καλα..

Αυτο που μετράει είναι η ονομαστική ισχύς του τροφοδοτικού.Δηλ π.χΤο δικό σου στη ράγα +12 δίνει 14Α, οπότε η ονομαστική ισχύς του είναι 12*14=168WΑυτό που σου προτείνω στη ράγα +12 δίνει 28Α οπότε ονοματική ισχύς 12*28=336W.Όπως βλέπεις υπάρχει μεγάλη διαφορά ας είναι και τα δύο 450w. Μετα παίζει ρόλο πόσο σταθερά δίνει τα ρεύματα (+12) και κατα πόσο έχει προστασία από διαβαθμίσεις του ηλεκτρικού δικτύου μας (υπέρταση, κεραυνό κλπ.), αυτός είναι ο λόγος που συνιστούμε ποιοτηκό τροφοδοτικό όσο χαμηλών επιδόσεων σύστημα και να έχεται.Επίσης για τις εργασίες που κάνεις στον υπολογιστή δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση στο Pc σου μπορείς να το καρατήσεις πολλά χρόνια εφόσον οι απιτήσεις σου δεν είναι απαιτητικές.

ναι αυτο πιστευω κι εγω οτι θ'αντεξει αρκετα χρονια ακομα.. απλα μαλλον θα χρειαζεται αυτα τα καθαρισματα.. :unsure:

παντως σημερα που πηγα σε 2 καταστηματα χωρις το τροφοδοτικο (αλλα τελικα δε χρειαστηκε) που χουν ανταλλακτικα υπολογιστων-τεχνικοι, μου ζητησαν να δουν το μηχανημα δε μπορεσαν να μου πουν και πολλα χωρις αυτο..ισως θελει καθαρισμα, με ρωτησαν αν ξερω σε τι θερμοκρασιες δουλευει και να δουνε και ποσο ρευμα δινει το τροφοδοτικο..καπως να το μετρησουν λεει..οποτε θα το παω αυριο σε εναν απ αυτους και βλεπουμε...

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά θέλω να ρωτήσω ένας ανεμιστήρας για κουτί περίπου πόσα χρόνια  αντέχει;   εγώ πάντα πχ τους καθαρίζω με το πιστόλι αέρα και πάντα κρατάω με ένα κατσαβίδι τον ανεμιστήρα, με κάνει εντύπωση γιατί στο κουτί έχω 3 ανεμιστήρες και πλέον κάνει τεράστιο θόρυβο,  απ ότι ακούω πρέπει να είναι ο πίσω,  και οι 3 είναι κοντά στα 4 χρόνια  μπορεί και παραπάνω, παίζει ρόλο η μάρκα του ανεμιστήρα;  πόσο κρατάει;    γιατί βλέπω ότι ο πίσω συγκεκριμένα είναι στα 20db που δεν το θεωρώ θόρυβο,  άλλα είναι στις 1500 στροφές είναι ένας της xigmatek  πορτοκάλι 120χ120  και ο άλλος 1 είναι το ιδιο εκτός απο τον 3 που είναι 140χ140  ίδιες διαστάσεις έχουνε  οπότε γιατί ενώ λέει αθόρυβος κανει θορυβο;   μήπως επειδή τον είχα στις 100 στροφες και τωρα ξαφνικα γυρναει φουλ 1500 γιατι δεν υποστηρίζει η μητρική ποιο κάτω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...