anthoulaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 απλά, άλλαξε πρώτα τα ανεμιστηράκια του case και του τροφοδοτικού και μετά αν κάνει πάλι θόρυβο άλλαξε και την ψύξη του επεξεργαστή (ψύκτρα & ανεμιστήρα) (δες τι socket ακριβώς έχει ο επεξεργαστής) αυτό είναι για 775 http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/psyktres/xilence-frozen-xpcpulgahpq/prod1130166pp/ να ξέρεις πως θα xilence έχουν λίγο μικρότερη ροή αέρα και δεν ξέρω πόσο ζεσταίνεται ο υπολογιστής σου http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134017519 Ροή αέρα 37CFM. Επίπεδα θορύβου 30dB. http://www.eager.gr/product.php?productid=5452 Ροή αέρα: 19,6 CFM Επίπεδο θορύβου: ~ 15 dB/A ναι αυτο λεω να κανω. οποτε για του επεξεργαστη το κοιταω αργοτερα κι ελπιζω να μη χρειαστει.. αφου η ροη αερα επηρεαζει τοτε θελω μπολικη.. εχω την εντυπωση οτι ζεσταινεται αρκετα. επισης αν τ ανεμιστηρια δουλευουν με θορυβο αλλα οχι αυτο σα χαλασμενο μοτερ τοτε ειναι ενταξει? επειδη ελεγες και για ροη αερα και βλεπω οτι οσο περισσοτερη τοσο πιο πολυς θορυβος..
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Η Ψύξη σ'εναν υπολογιστή είναι αλληλένδετη.. . αν αλλάξεις 1-2 ανεμιστηρακια και δεν το δεις συνολικά μετά από 2 χρόνια χρήσης κ σκόνης θα κάνεις μια τρυπούλα στο νερό.. Ξέρω, για τον θόρυβο άνοιξες την συζήτηση αλλά ο θόρυβος είναι ένας καλός τελικά προάγγελος..
anthoulaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 αραα πρεπει ν αλλαξω και τα 3 ανεμιστηρια? οκ να τ αλλαξω. παντως αυτο για το θορυβο που ειπα τωρα μολις, κανει ακομα και σε καλες συνθηκες.. κανει φαντασου οπως το aircodition. αυτο φανταζομαι δεν ειναι κακο ετσι? το θυμηθηκα που ειδα για την ροη αερα που λεγες και τον θορυβο. κι επισηςς... παμε αλλη μια για το τι χρειαζεται το μηχανημα..? δηλαδη απο καθαρισμα, και τα ανεμιστηρια τι χαρακτηριστικα να εχουν..ειδικα για τα εξαρτηματα το λεω για να κοιταξω μηπως βρω κατι καλο και παραλληλα οικονομικο. αυτο που μου πες στην αρχη μπορει να ναι καλο δε ξερω, αλλα αν υπηρχε κατι φθηνοτερο... σορι που σε πρηζω, αλλα εχω μπερδευτει οσο να'ναι...
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό το μπέρδεμα ήθελα να αποφύγεις.. Κατ'αρχην πρέπει να διαπιστώσεις από που είναι ο θόρυβος.. Υπεύθυνα όμως.. αν δεν μπορείς να τον προσδιορίσεις παίρνεις ένα κατσαβίδι μακρύ ακουμπάς την πίσω άκρη στο αυτί σου και με την μυτερή άκρη έναν έναν ανεμιστήρα στην βάση του όχι στην φτερωτή του για να τον εντοπίσεις... εν λειτουργία εννοείται.. Το Έχεις ? Να συνεχίσω ?
anthoulaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ναι βεβαια προς το παρον ο θορυβος-μοτερ δεν εχει ξανα-εμφανιστει (τον περιμενω!). υπαρχει ενας θορυβος που κανει παντα, αλλα ειναι που γυριζουν οι ανεμιστηρες φανταζομαι δεν ειναι κατι ετσι?
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Ωραία Ξαπλώνεις το κουτί οριζόντια με το άνοιγμα προς τ'απανω και ξεσυνδεεις όλα τα καλώδια που ξεκινάνε από το τροφοδοτικό από τις καταλήξεις τους προσεκτικά. Ξεβιδώνεις 4 βίδες που το συγκρατούν στο κουτί και το παίρνεις στο χέρι.. Το φυσας καλα με ενα πιστολάκι μαλλιών (χωρις φυσουνα ) στο κρύο και στο δυνατό ! πρόσεξε θα γίνεις άχρηστη από τη σκόνη οπότε να είσαι με .. φόρμα εργασίας.. Μετά με ένα πινελάκι καθαρίζεις ότι έχει απομείνει.. Αν είναι αυτό που κάνει τον θόρυβο βρες ένα στα 500W κ στα χρήματα που διαθέτης.. πάρε το παλιό μαζί να δείξεις τι θέλεις.. μετά κάνεις το ίδιο με ότι ανεμιστηρακι βλέπεις.. Αν πάλι είναι από αλλού ο θόρυβος αντικαθιστάς το επίμαχο κομμάτι.. και "καθάρισες" Πάρε μια ιδέα από εδώ που ψωνίζω εγώ και έχει μια Α ποικιλία μετά κοιτάς στο skroytz για καλύτερες τιμές.. http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/power-supply-units/?category_id=7 Δεν χρησιμοποιούμε πουθενά καυστικό ΑΣΕΤΟΝ το μόνο που επιτρέπεται είναι ειδικό σπρέι καθαρισμού με λίγη λίπανση αν είναι σε κινητό μέρος,η μια σταγόνα σπρέι σιλικόνης..
anthoulaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 αυτο ειναι δηλαδη το καθαρισμα που χω να κανω ή να το δωσω και αλλου? παντως μια χαρα κατατοπιστηκα! γενικως ομως τα ανεμιστηρια ειναι λογικο να κανουν καποιον θορυβο ετσι? καποιος μου χε πει οτι αυτο δειχνει οτι δουλευουν.. και δεν εννοω τον θορυβο-μοτερ. οσο για το τροφοδοτικο αυτο που θα κοιταξω ειναι για 500W ή κοιταω και τα υπολοιπα χαρακτηριστικα?
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Τις ίδιες απολήξεις φτηνό 500W με 12 CM ανεμιστήρα.. και όσο μεγαλύτερη εγγύηση. άλλαξε αν θέλεις και τον πίσω ανεμιστήρα με έναν 12cm που σου είπε παραπάνω το παλικάρι.. Αυτό είναι το καθάρισμα απλά αλλού θα ήταν και αλλαγή θερμαγωγημης πάστας και καλύτερη κυκλοφορία αέρα μέσα στο κουτί .. - ενδεχομένως.. Δες και εδώ > http://www.insomnia.gr/topic/430238-%cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%ce%ae-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-cpu/page__view__findpost__p__4451400
anthoulaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ωραια..θα δω μηπως βρω καποιον που μπορει να το κανει, για να πετυχω και την καλυτερη κυκλοφορια αερα. παρατηρησα οτι υπαρχουν τροφοδοτικα με 460W σαν αυτο που μου προτεινε ενα παιδι παραπανω, και ειναι ακριβοτερο απο καποιο αλλο με 500W.. ισως το ενα να ειναι φιρμα το αλλο οχι.. :/ περιεργο ομως. αυτο εννοεις αποληξεις? DC Output +3,3V 20 A DC Output +5V 20 A DC Output +12V1 18 A DC Output +12V2 18 A ειδα στο πλαισιο που χει πιο αναλυτικα τα χαρακτηριστικα οτι οσο μεγαλυτερα Watt τοσα περισσοτερα Α (αμπερ?) δινει.
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο εσύ από αυτό ... σαφώς και τα ακριβότερα είναι πολύ καλύτερα.. αλλά νομίζω και υπερβολή.. > http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/power-supply-units/deer-500w-204pin-12-fan-2xsata-atx.html Αν θέλεις ίσως κ ένα από τα καλύτερα στα 500W παρτο > http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/power-supply-units/corsair-builder-series-500w-v2-psu-cmpsu-500cxv2eu.html Απολήξεις εννοώ το βύσματα .. μπορεί να έχει παραπάνω από το δικό σου αλλά σε καμιά περίπτωση λιγότερα.. γι'αυτο σου ειπα παρτο μαζι σου .. To πλαίσιο είναι ακριβό μαγαζί στις μέρες που διανύουμε.. καλύτερα συμβουλέψου το Skroytz για να βρεις το πιο φτηνό..
anthoulaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ναι οντως.. και ο σκρουτζ και αυτο που ψωνιζεις εσυ μου φανονται οκ.. θα παω κι εδω σε 2-3 στη γειτονια. το πιο ακριβο που μου δειξες ειναι υπερβολη πραγματι :Ρ τζαμπα λεφτα απο ενα σημειο κι επειτα. μες το μυαλο μου εισαι, το πρωτο το χα τσεκαρει κι εγω. και αυτα επισης.. χμμ http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/power-supply-units/solytech-500w-12cm-fan.html http://www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/power-supply-units/force-500w.html για τις τιμες στο πλαισιο το προσεξα κι εγω. και ο σκρουτζ και αυτο που ψωνιζεις εσυ μου φανονται οκ.. θα παω κι εδω σε 2-3 στη γειτονια. το πιο ακριβο που μου δειξες ειναι υπερβολη πραγματι :Ρ τζαμπα λεφτα απο ενα σημειο κι επειτα.
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Ε ναι.. την επομένη φορά όμως με τον πρώτο θόρυβο όχι ασετον η πατέντα αλλά εγγύηση έτσι ? ! δεν είναι μηχανήματα που σε θέλουν από πάνω ένα φύσημα κάθε 6 η 12 μήνες ανάλογα με το που ζεις και είσαι οκ..
anthoulaki Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ναι εννοειται εγγυηση.. ειδικα τωρα που βρηκα 2ετη απλα δε ξερω ποια απ τα 3.. θα δω αυριο ομως και απο κοντα. τελικα το μηχανημα πρεπει να ειναι αθορυβο? γιατι εμενα εναν θορυβο παντα τον εκανε.απλα οχι το "κκρρρ". ειδα και το θεματακι που μου στειλες.. αυτο το σοκετ τι ειναι? κι αληθεια πως μπορω να μαθω τι θερμοκρασια υπαρχει μεσα στο κουτι? καλα για να κλεισω τις τρυπες...μαλλον στο επομενο :Ρ
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 ναι εννοειται εγγυηση.. ειδικα τωρα που βρηκα 2ετη απλα δε ξερω ποια απ τα 3.. θα δω αυριο ομως και απο κοντα. ε ναι ξέρεις εσύ .. τώρα ! τελικα το μηχανημα πρεπει να ειναι αθορυβο? γιατι εμενα εναν θορυβο παντα τον εκανε.απλα οχι το "κκρρρ". μπορεί να είναι και σχεδόν αθόρυβο ! next time darling ειδα και το θεματακι που μου στειλες.. αυτο το σοκετ τι ειναι? κι αληθεια πως μπορω να μαθω τι θερμοκρασια υπαρχει μεσα στο κουτι? καλα για να κλεισω τις τρυπες...μαλλον στο επομενο :Ρ ? το γράφω κάπου ? any way είναι η υποδοχή του επεξεργαστή. Στο κουτί δεν σε πολυνοιαζει μόλις το φτιάξεις πες μου να πάμε στο επόμενο κεφάλαιο "θερμοκρασίες" φτάνει για απόψε..
anthoulaki Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2011 ναι οντως.. υπερφορτωθηκα κι εσυ κι εγω! χαχα! ευχαριστωωω και παλιι, θα το κοιταξω και θα σου πω οταν ξεμπερδεψω με αυτο το κεφαλαιο.. καλο βραδυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα