NinjaMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Ο λόγος για τον οποίο έκατσα, έψαξα και δημιούργησα αυτή την λίστα με ταινίες είναι επειδή ήθελα να ξεκαθαρίσω μέσα μου την έννοια των hacker και το τι αυτοί πρεσβεύουν με τα έργα και τις πράξεις τους. Κατά την διάρκεια της αναζήτησης μου φυσικά "έμπλεξα" το hacking με την ακατάπαυστη όρεξή μου για Hollywood, καταστροφές, special effe και σπίτι. Ένα κομμάτι του εαυτού μου είναι σινεφίλ, τι να κάνουμε! Τέλος, δεν χρειάζεται να τονίσω ότι οι ταινίες είναι πολλές φορές απλά "ταινίες" ενώ τα ντοκιμαντέρ έχουν πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Απολαύστε λοιπόν και καλή Πρωτοχρονιά! 2012 Σημείωση: Αναρωτιέμαι ποιο είναι το top ten από hackers από εδώ μέσα αλλά αυτό ίσως μας απασχολήσει κάποια άλλη στιγμή. Αντίο. Ταινίες: WarGames (1983) The Net (1995) Hackers (1995) Η ιστορία του Kevin Mitnick (2000) Antitrust (2001) Swordfish (2001) The Italian Job (2003) The Net 2 (2006) Untraceable (2008) WarGames:The Dead Code (2008) Eagle Eye (2008) Echelon (2009) Social Network (2010) Tron Legacy (2010) Ντοκιμαντέρ: Kevin Mitnikck:Τα γεγονότα και η αληθινή ιστορία (2001) Στην "σκιά" των hacker (2003) Αναζητούνται hackers, Director's cut (2010) Και φυσικά το καλύτερο το κράτησα για το τέλος:Και οι hackers είναι άνθρωποι (2008) *Προς αποφυγήν παρερμηνειών ο ορισμός του χάκερ (hacker) διαφοροποιείται σημαντικά από τον ορισμό του κράκερ (cracker). ΗACKERS:Hacker είναι όποιος ενδιαφέρεται για τις μυστικές και κρυφές διεργασίες οποιουδήποτε λειτουργικού συστήματος υπολογιστή.Έχουν εκτενή γνώση λειτουργικών συστημάτων και γλωσσών προγραμματισμού.Προσπαθούν να ανακαλύψουν τα κενά και ρήγματα στα συστήματα υπολογιστών καθώς και τους λόγους ύπαρξης αυτών.Αναζητούν σταθερά πρόσθετη γνώση,τη μοιράζονται ελεύθερα και δεν καταστρέφουν ποτέ και τίποτα σκοπίμως. CRACKERS: Cracker χαρακτηρίζεται αυτός που διεισδύει ή παραβιάζει την ακεραιότητα συστημάτων (σπάει κωδικούς ασφαλείας κλπ.)με πρόθεση τη διάπραξη κακόβουλων πράξεων, όπως καταστροφή δεδομένων, στρέβλωση συστημάτων και παρεμπόδιση λειτουργιών.
status Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μ, ναι ωραίες ταινία, και ντοκυμαντέρ αλλά ορισμένα είναι τραβηγμένα απ τα μαλλιά. Κατά τα άλλα ωραίο γκομενάκι η Ασλεϊ ;ρ
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 επειδή ήθελα να ξεκαθαρίσω μέσα μου την έννοια των hacker και το τι αυτοί πρεσβεύουν με τα έργα και τις πράξεις τους απο ταινιες περιμενεις να το καταλαβεις αυτο?
NinjaMan Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 απο ταινιες περιμενεις να το καταλαβεις αυτο? Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος όταν είπα αυτό: "έμπλεξα" το hacking με την ακατάπαυστη όρεξή μου για Hollywood, καταστροφές, special effe και σπίτι και αυτό: Τέλος, δεν χρειάζεται να τονίσω ότι οι ταινίες είναι πολλές φορές απλά "ταινίες" ενώ τα ντοκιμαντέρ έχουν πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
tr3quart1sta Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος όταν είπα αυτό: και αυτό: α οκ δεν πολυκαταλαβα οτι εννοουσες αυτο
Bspus Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Στις ταινιες βαλε και αυτην http://www.imdb.com/title/tt0126765/
NinjaMan Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Στις ταινιες βαλε και αυτην http://www.imdb.com/title/tt0126765/ Ούτε καν... Την έχω δει και απλά δεν αξίζει (άσχετα με το 7αρι που έχει στο imdb). Το "δεν αξίζει" βεβαίως και είναι άκρως υποκειμενικό μιας και έφτιαξα αυτή την λίστα με βάση τις δικές μου προτιμήσεις, οπότε προτιμώ να την αφήσω αναλλοίωτη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Προσθήκες: Tron (1982) Sneakers (1992)
SUPERNIKOS Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Ωραίο αφιέρωμα. Μερικά ακόμη. Ντοκιμαντέρ: Startup.com - Η ιστορία του govWorks.com. Revolution OS Ταινίες: Pirates of Silicon Valley August - Η ιστορία μιας Startup company ενα μήνα πριν την 11/9/01 Matrix The girl with the dragon tattoo Revenge of the Nerds
gavros10 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 ειπα στον θειο να μου φερει το tron του 1982. ελπιζω να μην εκανα βλακεια
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 http://www.imdb.com/title/tt0120660/ κι αυτή...
KilliK Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 http://www.imdb.com/title/tt0120660/ κι αυτή... βαλε και το prequel: The Conversation
saramod86 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Takedown (2000)??? Δεν ήξερα πως είχαν γυρίσει ταινία! θα ψάξω να την βρώ σίγουρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα