johnyb98 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Σε ένα desktop Turbo-x με Windows Vista, δε με "αφήνει" να εγκαταστήσω Windows 7. Είτε μπω στο BIOS και ορίσω να γίνεται boot από DVD-RW drive, είτε με F8 και απ' το menu κάνω boot και πάλι απ' το drive, γίνονται τα ακόλουθα: -Boot απ' το DVD των W7 -Βγαίνει στο κάτω μέρος της οθόνης η λευκή μπάρα προόδου των Windows 7, που δείχνει ότι ξεκινάει και αντιγράφει αρχεία για την εγκατάσταση, με επικεφαλίδα στην μπάρα "Starting Windows" (μέχρι εδώ όλα καλά) -Αφού φτάσει η μπάρα στο 100%, γίνεται μαύρη η οθόνη, βγαίνει στο κέντρο "Windows 7", αλλά, εκεί, αντί να μπουν σε animation τα τέσσερα χρώματα που περιστρέφονται και σχηματίζουν τελικά το W7 logo, γίνεται μαύρη η οθόνη, και αρχίζει να τρέχει η μπάρα των Windows Vista. -Στη συνέχεια, δε μπαίνει στα Vista. Μόλις σταματήσει να τρέχει χαμηλά η μπάρα των Vista, μαύρη οθόνη, και ενώ περιμένω να μπει στο Vista desktop, με βγάζει στη μπλε οθόνη της εγκατάστασης των 7 (ξέρετε... αυτή η γαλάζια οθόνη με κάτι κυματιστές γραμμές). Εκεί φαίνεται μόνο το βελάκι του mouse (μπορώ να το κινήσω), αλλά σε μία κενή οθόνη. Εκεί σταματάνε όλα. Σαν να μπλέκονται οι δύο εγκαταστάσεις. Σκέφτηκα να αλλάξω δίσκο, μήπως φταίει αυτό. Έβγαλα το δίσκο του Turbo-x, έβαλα έναν άλλο (τελείως κενός - χωρίς λειτουργικό), αλλά και πάλι τα ίδια. Σαν να είναι το destop κλειδωμένο με τα Vista. Σκέφτηκα reset του mobo. Αλλά πριν το κάνω είπα να ρωτήσω μήπως και το έχει αντιμετωπίσει κανείς και δε χρειάζεται reset. Ή, μήπως η λύση είναι αλλού. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Intel Core2 Duo ASUS P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n 4GB RAM (4 modules) 16x ATI Radeon HD 4870 Ευχαριστώ !!
tilbellos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μου έχει τύχει πολλές φορές να καθυστερεί εκεί στην μπλε οθόνη που λες ότι κολλάει. Αστο λίγη ώρα μπορεί να προχωρήσει. Η εγκατάσταση των 7 έτσι ξεκινάει με την μπάρα των vista, δεν μπλέκεται τίποτα, κανονικό είναι
alexhs gk Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Αυτό το ακούω πρώτη φορά και μόλις πρόσφατα έκανα φορμάτ τον δικό μου. Το dvd των windows 7 (γιατί αν κατάλαβα καλά ειναι dvd όχι usb) είναι αυθεντικό; Ο λόγος που ρωτάω είναι μήπως έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο download που έχεις. Δκίμασες από κάποιο άλλο dvd ή usb;
johnyb98 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Γιά να δούμε. Ας αφήσω να περάσει λίγη ώρα στην οθόνη του mouse. Πάντως, και σε άλλες εγκαταστάσεις που έχω κάνει, σ' αυτή την οθόνη η εγκατάσταση προχωρούσε χωρίς αναμονή. Είδωμεν... Ναι, πρόκειται για αυθεντικό DVD. Συγκεκριμένα πήρα την DSP έκδοση. Μπορείτε να δείτε τί αγόρασα εδώ. Λέτε να υπάρχει πρόβλημα με αυτό; Απ' ό,τι ρώτησα μου είπαν ότι μπορώ να το εγκαταστήσω σε δικό μου pc και να κάνω ενεργοποίηση κανονικά. Δε χρειάζεται να αγοράσω π.χ. ένα Innovator, ώστε να είναι εγκατεστημένο. Μου έχει τύχει πολλές φορές να καθυστερεί εκεί στην μπλε οθόνη που λες ότι κολλάει. Αστο λίγη ώρα μπορεί να προχωρήσει. Η εγκατάσταση των 7 έτσι ξεκινάει με την μπάρα των vista, δεν μπλέκεται τίποτα, κανονικό είναι tilbellos, είχες δίκιο. Έπρεπε να το αφήσω λίγη ώρα. Τώρα η εγκατάσταση συνεχίζεται. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινείς, έκανα και μία αλλαγή drive. Η εγκατάσταση συνεχίστηκε μετά από λίγη ώρα στο δεύτερο drive. Αλλά, νομίζω πως η λύση δεν ειναι το drive, αλλά η αναμονή. Θα δοκιμάσω και στο κανονικό drive και αν υπάρχει πρόβλημα θα ξαναχτυπήσω. Keep around και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
tilbellos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Ούτε εγώ νομίζω οτι είναι το drive. Κάτι με τους drivers των 7 θα είναι αλλά δεν βαριέσαι; καλή συνέχεια
johnyb98 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Ούτε εγώ νομίζω οτι είναι το drive. Κάτι με τους drivers των 7 θα είναι αλλά δεν βαριέσαι; καλή συνέχεια Στο σημείο αυτό (αρχή εγκατάστασης) δεν πιστεύω ότι έχει αρχίσει ακόμη το παιχνίδι με τους drivers. Ενημερωτικά, η εγκατάσταση συνεχίζεται κανονικά. Απλά πηγαίνει πολύ αργά. Να σκεφτείτε, η επόμενη οθόνη που είναι η οθόνη αποδοχής των όρων σύμβασης, δεν ξέρω και γω πόση ώρα έκανε να την εμφανίσει. Πηγαίνει αρκετά αργά. Ο υπολογιστής είναι πολύ δυνατός. Μου κάνει εντύπωση, πάντως.
TheELF Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Αργεί στην αρχή όταν δεν υπάρχει το διαμέρισμα εκκίνησης τον 100MB και όταν δεν ορίζεις μόνος σου ένα έτοιμο διαμέρισμα, φτιάχνει δηλαδή το partition(και μάλλον ρίχνει και ένα checkdisk με την ευκαιρία) και για αυτό αργεί,είναι φυσιολογικό.
johnyb98 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Αργεί στην αρχή όταν δεν υπάρχει το διαμέρισμα εκκίνησης τον 100MB και όταν δεν ορίζεις μόνος σου ένα έτοιμο διαμέρισμα, φτιάχνει δηλαδή το partition(και μάλλον ρίχνει και ένα checkdisk με την ευκαιρία) και για αυτό αργεί,είναι φυσιολογικό. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες !!
Bspus Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 και μενα μου εχει τυχει αυτο σε μια εγκατασταση. Ηταν αυθεντικο δισκακι αλλα για καποιο λογο καθυστερουσε αφορητα. Τελικα δοκιμασα με ενα αλλο κοπια και δουλεψε κανονικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα