Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

Βάζω εδώ το πρόβλημά μου, κι αν δεν κολάει μετατοπίστε το παρακαλώ στον σωστό κλάδο.

Λοιπόν. Έχω εναν παλιό υπολογιστή με windows XP και μια μέρα αποφάσισε να πεθάνει. Μέσα όμως είχα συμαντικά αρχεία δουλειάς 30 χρόνων και αν τα χάσω, χάθηκα. Ειληκρινά ο υπολογιστής δεν έδειχνε κανένα σημάδι προβλήματος (αν και πάλι, λάθος μου που δεν κράτησα κανένα backup) αλλα τέλοσπάντων, επι του θέματος: Θέλω να σώσω αυτά τα αρχεία απο τον παλιό μου σκληρό ( ο οποίος είναι καμια 60ρια-80ρια GB όλος κι όλος, NTFS λογικά) με τα χαλασμένα windows και δεν διαθέτω 600 ευρω που μου ζητάει το Πλαίσιο.

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

- Συνέδεσα τον παλιό σκληρό στον καινούριο μ υπολογιστή με το SATA και το ρευμα κανονικά όπως και τον (C:) μου, αλλα δυστυχώς δεν μου τον βλέπει καν μέσα (και υποψιάζομαι οτι φταίει το γεγονός οτι έχει χαλασμένο το λογισμικό του).

- Έψαξα μέσα απτο "partitions/create and format hard disk partitions/disk management" αλλα εκεί το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον φορμάρω, και αυτό δεν είναι λύση...ακόμα.

Τι να κάνω ρε παιδιά?? Υπάρχει τρόπος να τα σώσω τα αρχεία χωρίς να σκάσω τόσα λεφτά, μέρες που ναι????

Ευχαριστώ προκαταβολικά..

Θέμης

Δημοσ.

και απο windows μπορει αφου διαθετει αλλο υπολογιστη . αν δεν στον διαβαζει ελενξε αν εχεις βαλει το δισκο master slave και δες αν στον διαβαζει . αν οχι πρπει αν την διαχειρηση να τον ανοιξεις

Δημοσ.

φυσικα αλλα μιας και δεν τον διαβαζει το κανουργιο συστημα(αυτο μου φανηκε περιεργο..σιγουρα ο σκληρος ειναι οκ?) το να το βαλει πισω στο παλιο και να βαλει το live cd μου φαινεται ποιο απλο και γρηγορο.

Δημοσ.

Τσεκαρα το Ubuntu αλλα μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά. Δηλαδη αυτο είναι ένα λειτουργικό συστημα που το περνάς σε ένα cd και το εγκαθιστάς στον χαλασμένο σου σκληρό? :huh: Πώς γίνεται αυτό δεν καταλαβαίνω :wacko:

Δημοσ.

περνάς σε ένα cd και το εγκαθιστάς στον χαλασμένο σου σκληρό?

Όχιιιιιιι μην κάνεις κάτι τέτοιο,μην γράφεις τίποτα πάνω τρέχει μόνο από το cd και καθόλου σκληρό να μην είχε θα έτρεχε το λειτουργικό.

Πάντως και σαν δεύτερο έπρεπε να σου τον βλέπει εκτός αν όντως είναι πολύ χαλασμένος(γέρασε) μπες στο bios από τον νέο Η/Υ για να δεις αν τον βλέπει εκεί(διάβασε και κάνα εγχειρίδιο τα λέει λεπτομερώς) και σιγουρέψου ότι τον έβαλες σωστά και σε σωστή θύρα δηλαδή γιατί μπορεί να τον έβαλες σε sata για raid ή γενικά για άλλη δουλειά (άλλο χρώμα).

Δημοσ.

Παιδιά εμένα στο Πλαίσιο μου είπαν οτι όλα είναι μια χαρά απλά τα windows έχουν πάθει ζημιά και θέλουνε φορμάτ. Απλά δεν μπορώ να χάσω τα αρχεία που έχω στον σκληρό με τιποτα.

Τώρα, αυτό με τον Master Slave δεν το πιασα και πολυ καλά τι πρέπει να κάνω, δεν είμαι και πολυ τζιμάνι σε κάτι τέτοια.

Απο κεί και πέρα, απότι κατάλαβα πρέπει να φτιάξω ένα CD με το Ubuntu και να το βάλω στον παλιό μου υπολογιστή με τον παλιο σκληρο και να κάνω boot απτο cd?

Δημοσ.

Παιδιά εμένα στο Πλαίσιο μου είπαν οτι όλα είναι μια χαρά απλά τα windows έχουν πάθει ζημιά και θέλουνε φορμάτ. Απλά δεν μπορώ να χάσω τα αρχεία που έχω στον σκληρό με τιποτα.

Τώρα, αυτό με τον Master Slave δεν το πιασα και πολυ καλά τι πρέπει να κάνω, δεν είμαι και πολυ τζιμάνι σε κάτι τέτοια.

Απο κεί και πέρα, απότι κατάλαβα πρέπει να φτιάξω ένα CD με το Ubuntu και να το βάλω στον παλιό μου υπολογιστή με τον παλιο σκληρο και να κάνω boot απτο cd?

επιδη βλεπω οτι τα θες πολυ τα αρχεια και δεν πρπει να τα χασεις με τπτ . αν δεν ξερεις μην πειραματιζεσε αν ειναι τοσο συμαντηκα αρχεια .. θες να στο φτιαξει καποιος απο εδω με teamviwer?

Δημοσ.

Αν δεν καταφέρεις να τον δει ο Η/Υ τον σκληρό μέσα από το Bios τότε ούτε ubuntu ούτε teamviewer σε σώνουν.Κάτι που είναι εξαφανισμένο δηλαδή τι να το κάνεις;;Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μέχρι να εμφανιστεί.

(Βρες και κάποιον λίγο ποιο σχετικό αν είναι από την παρέα σου)

Δημοσ.

Πέρασα τις καλοκαιρινές μου διακοπές προσπαθώντας να αναστήσω ένα λαπτοπ με χαλασμέν vista, δοκίμασα τα πάντα για να αναστήσω τα windows και ξέρω πια ότι η καλύτερη άμεση λύση είναι το live cd ubuntu το οποίο με έσωσε.

Πριν παιξεις λοιπόν με κάτι άλλο εκολούθησε τις οδηγίες εδώ

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/use-ubuntu-live-cd-to-backup-files-from-your-dead-windows-computer/

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα,

Τελικά το έλυσα το πρόβλημα. ;) Ήρθε ένας φίλος και το "πείραξε" και τελικά όλα οκ. Δεν μπορώ να σας κατατοπίσω απόλυτα για το πώς φτιάχτικε(γιατι δεν πολυκαταλαβα ^_^ ), αλλά κάτι έκανε εκεί στην μητρικη και κάτι μου πε για ενα κόλπο που βγαζεις την μπαταρία απτο chipset για λιγο και κανει reset το bios. Τελοσπάντον, αυτο που κατάλαβα είναι οτι αφου το ξανασυνδέσαμε τον παλιό σκληρό, τον διάβασε και τελικά κατάφερα να σώσω τα αρχεία μου.

Σας ευχαριστώ πάντως όλους για το ενδιαφέρον και την βοήθεια :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...