nik324 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Θέλω να φτιάξω μία συνδεδεμένη λίστα σε C Το πρόγραμμα μου θα ανοίγει ένα αρχείο xxx.dat μόνο για ανάγνωση,θα διαβάζει τα δεδόμένα που περιέχει και θα δημιουργεί μια λίστα.... Δεν έχω ιδέα πως πρέπει να το κάνω αυτό....Αν είναι εύκολο να βοηθήσει κάποιος Σε 10 παραθέτω την σκέψη μου
migf1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Αν όντως δεν έχεις ιδέα πως να το κάνεις, τότε το βλέπω έως και απίθανο να το φτιάξεις τελικά. Κι αυτό διότι για να φτάσεις στο σημείο να φτιάξεις μια συνδεδεμένη λίστα προηγούνται πάρα πολλά που πρέπει ήδη να ξέρεις, και κυρίως δείκτες. Εφόσον λες πως δεν έχεις ιδέα πως να το κάνεις, υποθέτω δεν θα έχεις ιδέα κι από δείκτες. Πάντως μπορείς να την υλοποιήσεις και σε πίνακα, αλλά αφενός θα έχεις fixed μέγεθος και αφετέρου χάνει όλη τη... νοστιμάδα της! Γράψε τι σκέφτεσαι, που είπες παραπάνω, και βλέπουμε. Για αρχή πάντως... > typedef struct Node Node; struct Node { int data; Node *next; }; EDIT: Δες και το link της υπογραφής μου.
nilosgr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Χωρις να θελω κι εγω να ψαλω ή οτιδηποτε παρομοιο, η λιστα ειναι η "αλφαβητα". -Τι θαλω να πω μ' αυτο; -Αφενως, οτι αν δεν την μαθεις δεν πας πουθενα κι αφετερο, ειναι σχετικα απλη κι ευκολη η ιδεα της "λιστας"
migf1 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Βασικά στη πράξη σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί σκέτες απλά-συνδεδεμένες λίστες (πρέπει να έχουν τουλάχιστον έναν δείκτη tail, αλλά και πάλι οι διπλά-συνδεδεμένες με tail είναι πολύ πιο εξυπηρετικές). Είναι όμως ιδανικές για να μάθει κανείς, λόγω του απλού τους abstraction.
nik324 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Χωρις να θελω κι εγω να ψαλω ή οτιδηποτε παρομοιο, η λιστα ειναι η "αλφαβητα". -Τι θαλω να πω μ' αυτο; -Αφενως, οτι αν δεν την μαθεις δεν πας πουθενα κι αφετερο, ειναι σχετικα απλη κι ευκολη η ιδεα της "λιστας" ολοι από κάπου ξεκίνησαν... Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που διαβάζω για τις λίστες...εκτός στις διαλέξεις φυσικά Δεν πρόλαβα να ασχοληθώ σήμερα όσο περίμενα,αλλα που θα πάει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα