Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους

οπως λεει και ο τιτλος εχω ενα PC στο οποιο εχω επανω 2 σκληρους. Ο ενας εχει win7 και ο αλλος Ubuntu. Εκανα format στα windows και τα ξαναπερασα και οπως φοβομουν τωρα οταν ανοιγω το pc δεν μου δινει την δυνατοτητα να διαλεξω λειτουργικο και φωρτωνει μονο τα windows. :mad: Τα linux δεν εχουν σβηστει ειναι ακομα μεσα.Δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα να ενημερωσω οτι παλια οταν διαλεγα λογισμικο μου το εβγαζε με το τροπο των windows(που επιλεγεις OS και τελος) και οχι με τον τροπο των linux(Ubuntu,mem test,κτλ...)Πως μπορω να το επαναφερω και να μου το βγαζει παλι με επιλογη OS?? :rolleyes:

Δημοσ.

υπαρχει ενα προγραμματακη αλλα δεν θυμαι πως λεγεται

τι οποιο εχει την δυνατοτιτα να πας και να προσθεσης ενα λογισμικο π.χ. οπως εσυ θες τα linux

την πρωτη φορα που εκανες φορματ δεν σου ξανασυνεβει αυτο ;

Δημοσ.

υπαρχει ενα προγραμματακη αλλα δεν θυμαι πως λεγεται

τι οποιο εχει την δυνατοτιτα να πας και να προσθεσης ενα λογισμικο π.χ. οπως εσυ θες τα linux

την πρωτη φορα που εκανες φορματ δεν σου ξανασυνεβει αυτο ;

Οχι, οταν εκανα την εγκατασταση των λογισμικων τα περασε και τα 2 κανονικα και μετα απο restart μου εβγαλε να διαλεγω λογισμικο. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν και τα 2 λογισμικα μεσα αλλα δεν με αφηνει να διαλεξω και φορτωνει μονο του κατευθειαν τα windows.

Δημοσ.

easyBCD λέγεται και κάνει ο,τι κάνει και το bcdedit τον windows απλά έχεις γραφικό περιβάλλον.

Στα XP είναι κάπως ποιο εύκολα ,επεξεργάζεσαι απλά το boot.ini απλά πρέπει να βρεις σε ποιο disk(1) δίσκο και σε ποιο partition(1) διαμέρισμα είναι τα linuxια .

Δημοσ.

easyBCD λέγεται και κάνει ο,τι κάνει και το bcdedit τον windows απλά έχεις γραφικό περιβάλλον.

Στα XP είναι κάπως ποιο εύκολα ,επεξεργάζεσαι απλά το boot.ini απλά πρέπει να βρεις σε ποιο disk(1) δίσκο και σε ποιο partition(1) διαμέρισμα είναι τα linuxια .

Ετσι οπως ειναι η κατασταση μπορω να το διορθωσω χωρις να κανω καποιο format?

Μπορεις επισης να μπεις με live cd και να ξαναβαλεις τον grub

android.png

Αυτο πως μπορει να γινει? ειμαι λιγο ασχετος με ubuntu και αυτος ειναι και ο λογος που τα εχω περασει διοτι θελω να ασχοληθω. Πως μπορω να περασω το grub????

Δημοσ.

Ίσα ίσα με format(windows) δεν θα κάνει κάτι παραπάνω από ότι έκανε την πρώτη φορά,αν κάνει format με τα linux θα φτιάξει αλλά θα έχει τον τρόπο τον δικό τους,απλά με το easybcd πρέπει να ενεργοποιήσεις το bootmenu και να βάλεις και το Linux στην λίστα

Δημοσ.

οταν διαλεγα λογισμικο μου το εβγαζε με το τροπο των windows

Αν δεν είχες στήσει το boot με easybcd έχω την αίσθηση οτι πέρασες το ubuntu με wubi, σαν πρόγραμμα μέσα απο τα windows δηλαδή.

Στην πρώτη περίπτωση το σώνεις όπως σου είπαν και απο πάνω. Στη δεύτερη ξέχνα το.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...