Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας αγαπητοί.

Πρέπει να φτιαχτεί σύντομα (μεσ' τη βδομάδα) ένα αξιοπρεπές PCάκι με άνω όριο τα 300€. Σε αυτά πρέπει να χωρέσουν CPU, mobo, τροφοδοτικό, ένα DVD RW και ένα οικονομικό κουτάκι. Μετά από λίγο σκάλισμα, έχω καταλήξει στα εξής:

Κουτί: Asus Vento TA863 (Midi, Black ), 24.99€

Τροφοδοτικό: Coolermaster Elite Power RS-400-PSAP-J3 400W PSU, 40€

Επεξεργαστής: AMD Phenom II x4 960T Black Edition (s AM3 , 3 GHz , 8MB), 114.89€

Μητρική: Gigabyte 880 GM UD2H (sAM3, 880G, DDR3, VGA), 69€

Μνήμες: Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit, 24€

DVDRW: LG GH22NS70 Sata Black Bulk, 19.90€

Σύνολο: 292,78 €

Σημειώσεις:

1. Έχει επιλεγεί το Πλαίσιο για τον ακόλουθο λόγο: επειδή είμαι Πάτρα, θέλω να αποφύγω να περιμένω από άλλα καταστήματα τύπου VisionStudio τα κομμάτια, σε περίπτωση που στο τηλέφωνο μου κρύψουν την πραγματική διαθεσιμότητα. Την έχω πάθει έτσι, και επειδή το σύστημα πρέπει να να είναι up & running το Σάββατο, θα ακολουθήσω τακτική "το χεις; το παίρνω". Οπότε περιοριζόμαστε λίγο σε μαγαζιά, καθώς στην Πάτρα υπάρχει ακόμα το Multirama - το οποίο θέλω να αποφύγω λόγω κακών εμπειριών - και διάφορα μικρότερα με χειρότερες τιμές.
  2. Η μητρική πρέπει να έχει κανάλι IDE για να συνδεθούν δύο δίσκοι από παλιότερο σύστημα.
  3. Στο κουτί με προβληματίζει λίγο ότι έχει θέση για 12cm fan μόνο μπροστά, κ πίσω έχει θορυβώδεις 8άρηδες. Φαντάζομαι θα μπορώ να τον ελέγξω λίγο το θόρυβο με άλλο fan και - σίγουρα - ρύθμιση PWM.
  4. Το σύστημα είναι για βασική οικιακή χρήση (ταινίες - πιθανόν HD, internet, εφαρμογές γραφείου και μουσική), τίποτα το τρομερό. Παρ' όλα αυτά δε θεωρώ κακό να αντέξει λίγο παραπάνω στο χρόνο - οι απαιτήσεις θα είναι πάντα τόσο μικρές.
  5. Άλλες κάρτες ή συσκευές δε θα χρειαστεί να συνδεθούν πάνω.
  6. Το ότι η μητρική δεν υποστηρίζει SATA III, πέρα από την ταχύτητα, υπάρχει πιθανότητα να στοιχίσει στο μέλλον; Φαντάζομαι ακόμα και δίσκοι SATA III θα συνδέονται κανονικά, αλλά με μικρότερη ταχύτητα μεταφοράς.

Ρίχτε approve, disapprove και προτείνετε πιθανές ευέλικτες λύσεις!

Δημοσ.

Χμμ, ίσως να χετε δίκιο, απλά αφ' ενός δεν υπάρχει η ίδια διαθεσιμότητα για x2 (αν και φαντάζομαι θα βρεθεί αν το ψάξω - μιλάμε πάντα για παράθυρο μέχρι Παρασκευή), αφ' ετέρου καλό θα ήταν σε 2 χρόνια να στέκεται ακόμα καλά το μηχάνημα. Δεδομένου του ότι ο επεξεργαστής αλλάζει σπάνια, θεώρησα ότι αξίζουν 40-50 ευρώ παραπάνω εφόσον υπάρχει ένα περιθώριο μέχρι τα 300.

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες! Επίσης, επειδή ευρέθη το Corsair CX430 επιλέχθηκε αυτό έναντι του Coolermaster.

Δημοσ.

Δύο δίσκους και ένα DVD-RW θα έχει, δε θα τα χωρέσω λες;

Μόνο αν είσαι ''ανάπηρος'' θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα :-)

Δημοσ.

Χμμ, ίσως να χετε δίκιο, απλά αφ' ενός δεν υπάρχει η ίδια διαθεσιμότητα για x2 (αν και φαντάζομαι θα βρεθεί αν το ψάξω - μιλάμε πάντα για παράθυρο μέχρι Παρασκευή), αφ' ετέρου καλό θα ήταν σε 2 χρόνια να στέκεται ακόμα καλά το μηχάνημα. Δεδομένου του ότι ο επεξεργαστής αλλάζει σπάνια, θεώρησα ότι αξίζουν 40-50 ευρώ παραπάνω εφόσον υπάρχει ένα περιθώριο μέχρι τα 300.

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες! Επίσης, επειδή ευρέθη το Corsair CX430 επιλέχθηκε αυτό έναντι του Coolermaster.

Και εγω αυτης της αποψης ειμαι.Για ποια χρηση προοριζεται το μηχανημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...