Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι μου και χρόνια πολλά.

Εδώ και λίγο καιρό πειραματίζομαι με τον επεξεργαστή μου ανεβάζοντας τον λίγο διαβάζοντας και αρκετά threads στο φορουμ. Τώρα θέλω να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το άθλημα και θα ήθελα να με συμβουλέψετε περισσότερο σχετικά με τις μνήμες και την κάρτα γραφικών. Τον επεξεργαστή τον έχω τώρα στα 3.6GHz (450x8.0) και voltage 1.33 με τις θερμοκρασίες σε full load στους 58-65 βαθμούς. Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά δεν ξέρω τι να κάνω με τις μνήμες. Τις έχω βάλει χειροκίνητα στα 1081MHz, timings 6-6-6-18 και Dram voltage 1.94 (τα stock values είναι: 800MHz, 5-5-5-15, 1.80v.

Αν μπορείτε πείτε μου αν έχω κάνει κάτι λάθος ή αν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

post-95265-0-65593000-1324914394_thumb.jpg

post-95265-0-79217900-1324914402_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν είσαι rock stable - είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ :)

Αν θέλεις ψάξει και το 475Χ8 - αν και δεν νομίζω να αντέξουν οι μνήμες με τον ίδιο διαιρέτη (1140) και επίσης η μητρική δεν θα δώσει εύκολα αυτό το fsb.

Δημοσ.

Το δοκίμασα το 475x8 αλλά δεν τραβούσε έτσι κι αλλιώς δεν θέλω παραπάνω, είμαι ήδη στο 35% και απ' ότι φαίνεται rock stable αλλά το δοκιμάζω ακόμα.

Με την gtx 260 sp216 που έχω μπορώ να κάνω τίποτα με το Msi afterburner ή να μην ασχοληθώ;

Δημοσ.

Μπορείς - αρχικά εξασφάλισε ότι είναι πεντακάθαρη και με νέα πάστα, για να έχεις τις καλύτερες δυνατές θερμοκρασίες. Ξέρω ότι είναι βαρετό αν την λύνεις, αλλά είναι must σε αυτές τις γερασμένες κάρτες.

Μετά, αν έχεις την 65nm/55nm θα πρέπει να μπορείς να δώσεις τάση είτε από το AfterBurner είτε με μονταρισμένο bios. Όπως και να έχει κάτι σαν 720/1225 πρέπει να είναι απόλυτα εφικτό, ακόμα και χωρίς τάση. Δεν είναι και λίγο.

Δημοσ.

Οπότε θα πέσει και με την κάρτα δουλίτσα. Να σαι καλά πάντως με βοήθησες αρκετά :)

Αν έχω κι άλλες απορίες θα επανέλθω

Δημοσ.

Bασικα οπως ειπα ειμαι αρχαριος(και δε πολυκαιγομαι να γινω και ειδημων) οποτε τα περισσοτερα σε αυτο το ποστ δεν τα καταλαβαινω. Μπορεις για την ωρα να μου πεις τι ειναι προτιμοτερο για πχ. 3,8GHz

το 19x200 ή το 17x225?

Η πλακα ειναι οτι δοκιμασα το 17x225 και μου λεει οτι ειναι 3,4GHz... και ταυτοχρονα ανεβασε τη μνημη απο τα 1333 στα 1500ΜΗz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...