Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βαση λοιπον τα εξης στοιχεια:

Το μοντελο σου που εχει ενα 7 στο κεντρο, το οτι τα παραπλησια μοντελα ειναι ολα 7000btu, το οτι οπως ειπε κι ο agend-smith τα 2000w = 6824btu (7000 πες), πιστευω οτι τα watt τα οποια διαβασες ειναι η απορροφουμενη ενεργεια (απο εξω), που αν αντιστοιχιστει με btu δινει κοντα στα 7000, οποτε η καταναλωση του θα ειναι (με τα στοιχεια του larry7) απο το μισο αυτων που εγραψες και κατω αναλογα την ποιοτητα του, στο ζεστο απο 1300w και κατω και στο κρυο απο 1000w και κατω.

(CSI ειμαι ο πουστης). :mrgreen:

Με αφησες αφωνο ψηλε...

Να 'σαι καλα!

Αλλα συμφωνα με τα λεγομενα σου, το a/c στο ζεστο καταναλωνει απο 1300 WATT και κατω, αρα μια κουκουναρα σομπα 1000 WATT [να θυμηθουμε και λιγο το αρχικο θεμα] καιει λιγοτερο...Βεβαια το a/c ζεσταινει μεγαλυτερο χωρο και γρηγοροτερα σε συγκριση με την κουκουναρα...mrgreen.png

Αρα για την τσεπη συμφερει κουκουναρα, για τη ζεστη a/c ! ! ! [Οικονομικα μιλωντας βεβαιως-βεβαιως]

Δημοσ.

Με αφησες αφωνο ψηλε...

Να 'σαι καλα!

Αλλα συμφωνα με τα λεγομενα σου, το a/c στο ζεστο καταναλωνει απο 1300 WATT και κατω, αρα μια κουκουναρα σομπα 1000 WATT [να θυμηθουμε και λιγο το αρχικο θεμα] καιει λιγοτερο...Βεβαια το a/c ζεσταινει μεγαλυτερο χωρο και γρηγοροτερα σε συγκριση με την κουκουναρα...mrgreen.png

Αρα για την τσεπη συμφερει κουκουναρα, για τη ζεστη a/c ! ! ! [Οικονομικα μιλωντας βεβαιως-βεβαιως]

Κάπου εκεί σε βλέπω και εγώ. Γενικός το Air conditioner αν δεν έχεις πρόβλημα με τον θόρυβο συμφέρει γιατί ζεστάνει ποιο ομοιόμορφα και αποδοτικά τον χώρο ενώ η σόμπα κουκουνάρα εστιάζει σε ένα σημείο (κοινός πρέπει να την στρίβεις πάνω σου). Πάντως σκέψου να πάρεις ένα A+ inverter όταν μπορέσεις εγώ σε σχέση με πέρυσι που είχα ένα αερόθερμο 2000w (βεβαία ένα δωμάτιο 20τμ ζεσταίνω) βλέπω γενικά πολύ καλά στοιχεία όσο αφορά την κατανάλωση. Εγώ τι κάνω… Δειγματοληπτικά συγκρίνω τις KWh από τον μετρητή της ΔΕΗ και βλέπω από εκεί πόσο κατανάλωση κάνω την μέρα για να μπορώ να υπολογίσω την αξία ρεύματος στον λογαριασμό.

Δημοσ.

Κάπου εκεί σε βλέπω και εγώ. Γενικός το Air conditioner αν δεν έχεις πρόβλημα με τον θόρυβο συμφέρει γιατί ζεστάνει ποιο ομοιόμορφα και αποδοτικά τον χώρο ενώ η σόμπα κουκουνάρα εστιάζει σε ένα σημείο (κοινός πρέπει να την στρίβεις πάνω σου). Πάντως σκέψου να πάρεις ένα A+ inverter όταν μπορέσεις εγώ σε σχέση με πέρυσι που είχα ένα αερόθερμο 2000w (βεβαία ένα δωμάτιο 20τμ ζεσταίνω) βλέπω γενικά πολύ καλά στοιχεία όσο αφορά την κατανάλωση. Εγώ τι κάνω… Δειγματοληπτικά συγκρίνω τις KWh από τον μετρητή της ΔΕΗ και βλέπω από εκεί πόσο κατανάλωση κάνω την μέρα για να μπορώ να υπολογίσω την αξία ρεύματος στον λογαριασμό.

Σωστοοοοος...

Δεν το ειχα σκεφτει τον τροπο μετρησης...

Οσον αφορα τα inverter, ειναι λιιιγο ακριβα αλλα με μικρη καταναλωση...Οποτε σε βαθος χρονου, συμφερει...

Αλλα οπως ειπες καιροι δυσκολοι, η Ελλαδα δεν θα γινει [ετσι πιστευω] ποτε οσον αφορα το κλιμα Σιβηρια, οποτε. . .

Δημοσ.

inverter συμφέρει μόνο αμα το λειτουργείς αρκετές ώρες την μέρα για να αποσβέσεις σε λεφτά τα 200 περίπου ευρό στην καλύτερη που θα δώσεις σε σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Αν είναι να το αγοράσεις για να μην δουλεύει η κουκουνάρα, δεν ξέρω μπορεί να πάρει και 8 χρόνια η απόσβεση των χρημάτων σου.

Δημοσ.

inverter συμφέρει μόνο αμα το λειτουργείς αρκετές ώρες την μέρα για να αποσβέσεις σε λεφτά τα 200 περίπου ευρό στην καλύτερη που θα δώσεις σε σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Αν είναι να το αγοράσεις για να μην δουλεύει η κουκουνάρα, δεν ξέρω μπορεί να πάρει και 8 χρόνια η απόσβεση των χρημάτων σου.

Εννοειτε φιλε μου...mrgreen.png

Δημοσ.

Συμφωνα με αυτο Link , εβαλα το μοντελο χωρις τα τελευταια ψηφια καιει 750w και ειναι κλασης D. Δηλαδη δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα ειναι μια χαρα αμα δεν κανεις μεγαλυ χρηση. Οποτε απο την κουκουναρα ειναι πολυ καλυτερο αφου καιει λιγοτερο και βγαζει πολυ παραπανω ζεστη. Αμα τωρα εξω εχει -2 μην περιμενεις να σε ζεσταθεις με A/C, αλλα σε ποιο νορμαλ για την χωρα θερμοκρασιες συμφαιρει. Και αμα θες να το ψαξεις καλυτερα, αγορασε εναν μετρητη watt απο ebay και μετρα μονος σου, αλλα γενικα η θερμανση απο ρευμα- αντιστασεις ειναι οτι ποιο αντι-οικονομικο και αντι-οικολογικο μπορεις να βρεις. Για ενα αεροθερμο που αναβει το πρωι 5 λεπτα ειναι οκ, για παραπανω ομως δεν συμφαιρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...