Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-Μια ώρα λειτουργίας της κουκουνάρας [1000 watt], σε πόσα ευρώ μεταφράζεται ;

Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές...

Δημοσ.

Χωρίς να έχω ασχοληθεί πολύ φαίνεται να εξαρτάται από την συνολική κατανάλωση ρεύματος που κάνεις στο τετράμηνο και από τον τύπο της παροχής σου (μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα) και κυμαίνεται από 0,07Ε εώς 0,154Ε ανά ώρα +9% ΦΠΑ.

http://www.cres.gr/energy-saving/images/pdf/Analytikos_pinakas_timologiou_deh.pdf

http://www.dei.gr/documents/XT1.8.07.pdf

http://www.dei.gr/documents/MT1.8.07.pdf

http://www.dei.gr/documents/YT.1.8.07.pdf

Δημοσ.

Να 'σαι καλα...Δεν το περιμενα...

Κατι ακομα:

Για την φουκαριαρα την τσεπη μας, τι συμφερει περισσοτερο ;

Η κουκουναρα σομπα ή air condition ;

Δημοσ.

Ωχχχ...Και ποιος κανει τη τσιτα να ψαχνει ποσα watt ειναι το a/c...

Παιζει να μαθω με αλλο τροπο ποσα watt ειναι ;

Δημοσ.

Μια διευκρινηση, οσον αφορα τα τιμολογια.

Αυτα που παρατεθηκαν απο το φιλο xpapias ειναι τιμολογια του 2007 και πλεον δεν ισχυουν.

Αυτη τη στιγμη αυτο

ΑΠΟ 0 – 800 kWh 0,05400

ΑΠΟ 801 – 1000 kWh 0,06860

ΑΠΟ 1001 – 1200 kWh 0,07100

ΑΠΟ 1201 – 1600 kWh 0,07270

ΑΠΟ 1601 – 2000 kWh 0,07270

> 2001 kWh 0,08174

Οσον αφορα το A/C σαν θερμαντικο μεσο, προφανως ειναι καλυτερο απο την απλη κουκουναρα. Το ποσο καιει, αν δεν το βλεπεις συγκρινε το απλα με τα btu (που λογικα θα ξερεις), μεσα απο διαφορα sites που πουλανε και που λενε τα χαρακτηριστικα των A/C.

με τη διαφορα οτι αν καψεις 801, θα τα πληρωσεις ολα και τα 801 με την επομενη κλιμακα των 0,06860 (κι εγω πριν μερικες μερες το εμαθα, απο μια αλλη συζητηση εδω μεσα).

Δημοσ.

Να 'σαι καλα...Δεν το περιμενα...

Κατι ακομα:

Για την φουκαριαρα την τσεπη μας, τι συμφερει περισσοτερο ;

Η κουκουναρα σομπα ή air condition ;

Από όσο γνωρίζω οι σόμπες έχουν θερμική απόδοση ακριβώς όσα Watt κάνουν κατανάλωση. Δηλαδή μια σόμπα 2000W έχει θερμική απόδοση 6824 ΒΤU. Από την άλλη όμως το airconditioner δεν χρησιμοποιεί αντιστάσεις για να παράγει θερμότητα αλλά υγρό φρέον που έχει την ιδιότητα να κρυώνει η να ζεσταίνεται. Άρα ένα Airconditioner πχ που καταναλώνει 1120w για θέρμανση παράγει θερμική απόδοση ίση με 4250w δηλαδή 14501BTU. Το παράδειγμα το έφερα από το δικό μου A/C που είναι 12άρι. Κοινώς οι σόμπες δεν συμφέρουν εκτός αν είναι πολύ λίγα Watt για μικρό χώρο που δεν υπάρχει ένα μικρό A/C.

Το Α/C εαν είναι σχετικά νέο μοντέλο θα γράφει σε καρτέλα στα πλάγια η κάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ψάξε για το power input να δεις πόσα Watt καταναλώνει και μετά δες Heating Capacity να δούμε πόσα BTU θέρμανσης βγάζει εκτός αν το αναγράφει και αυτό.

Δημοσ.

Ωχχχ...Και ποιος κανει τη τσιτα να ψαχνει ποσα watt ειναι το a/c...

Παιζει να μαθω με αλλο τροπο ποσα watt ειναι ;

Με κανενα βατομετρο ισως?

Δημοσ.

ή γκούγκλωσε το μοντέλο μήπως βρεις σπεκς.

Εναλλακτικά, ρώτα το, όταν είναι ξεκούραστο.

Δημοσ.

Μια διευκρινηση, οσον αφορα τα τιμολογια.

Αυτα που παρατεθηκαν απο το φιλο xpapias ειναι τιμολογια του 2007 και πλεον δεν ισχυουν.

Αυτη τη στιγμη αυτο

ΑΠΟ 0 – 800 kWh 0,05400

ΑΠΟ 801 – 1000 kWh 0,06860

ΑΠΟ 1001 – 1200 kWh 0,07100

ΑΠΟ 1201 – 1600 kWh 0,07270

ΑΠΟ 1601 – 2000 kWh 0,07270

> 2001 kWh 0,08174

Οσον αφορα το A/C σαν θερμαντικο μεσο, προφανως ειναι καλυτερο απο την απλη κουκουναρα. Το ποσο καιει, αν δεν το βλεπεις συγκρινε το απλα με τα btu (που λογικα θα ξερεις), μεσα απο διαφορα sites που πουλανε και που λενε τα χαρακτηριστικα των A/C.

με τη διαφορα οτι αν καψεις 801, θα τα πληρωσεις ολα και τα 801 με την επομενη κλιμακα των 0,06860 (κι εγω πριν μερικες μερες το εμαθα, απο μια αλλη συζητηση εδω μεσα).

Να 'σαι καλα φιλε μου...

Από όσο γνωρίζω οι σόμπες έχουν θερμική απόδοση ακριβώς όσα Watt κάνουν κατανάλωση. Δηλαδή μια σόμπα 2000W έχει θερμική απόδοση 6824 ΒΤU. Από την άλλη όμως το airconditioner δεν χρησιμοποιεί αντιστάσεις για να παράγει θερμότητα αλλά υγρό φρέον που έχει την ιδιότητα να κρυώνει η να ζεσταίνεται. Άρα ένα Airconditioner πχ που καταναλώνει 1120w για θέρμανση παράγει θερμική απόδοση ίση με 4250w δηλαδή 14501BTU. Το παράδειγμα το έφερα από το δικό μου A/C που είναι 12άρι. Κοινώς οι σόμπες δεν συμφέρουν εκτός αν είναι πολύ λίγα Watt για μικρό χώρο που δεν υπάρχει ένα μικρό A/C.

Το Α/C εαν είναι σχετικά νέο μοντέλο θα γράφει σε καρτέλα στα πλάγια η κάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ψάξε για το power input να δεις πόσα Watt καταναλώνει και μετά δες Heating Capacity να δούμε πόσα BTU θέρμανσης βγάζει εκτός αν το αναγράφει και αυτό.

Το μοντελο ειναι του 1998 πανω-κατω, και δεν υπαρχει πουθενα στον Γουγλη!

Οσον αφορα τα specs, στην ετικετα αναφερει : Cooling Capacity 2000W-1950W

Heating Capacity 2300W-2200W

Για btu αν θυμαμαι καλα ειναι γυρω στα 9000! ! !

Δεν διαθετω δυστυχως...

ή γκούγκλωσε το μοντέλο μήπως βρεις σπεκς.

Εναλλακτικά, ρώτα το, όταν είναι ξεκούραστο.

Το γκουγκλωσα αλλα δεεεν...

Επισης το ρωτησα εχθες βραδακι, που ειχε αραξει αλλα μου κραταει μουτρα...mad.png

Δημοσ.

Χοντρικα το A/C σου θα καιει περιπου 800-900w,λαμβανοντας υποψιν οτι ειναι παλιο και δεν ειναι κατηγοριας Α αλλα αρκετα χειροτερη. Ενα "κακο" μηχανημα θα εχει αποδοση περιπου 2+ φορες την καταναλωση του ενω τα ποιο αποδοτικα ειναι 4+ φορες την καταναλωση του. Αυτα βεβαια εξαρτονται απο την εξωτερικη θερμοκρασια. Σε θερμοκρασια κοντα στο 0 τα απλα χανουν πολυ σε αποδοση και φτανουν σχεδον να μην ζεσταινουν καθολου.

Δημοσ.

Χοντρικα το A/C σου θα καιει περιπου 800-900w,λαμβανοντας υποψιν οτι ειναι παλιο και δεν ειναι κατηγοριας Α αλλα αρκετα χειροτερη. Ενα "κακο" μηχανημα θα εχει αποδοση περιπου 2+ φορες την καταναλωση του ενω τα ποιο αποδοτικα ειναι 4+ φορες την καταναλωση του. Αυτα βεβαια εξαρτονται απο την εξωτερικη θερμοκρασια. Σε θερμοκρασια κοντα στο 0 τα απλα χανουν πολυ σε αποδοση και φτανουν σχεδον να μην ζεσταινουν καθολου.

Τωρα θα πω κατι που ισως φανει ηλιθιο, αλλα δεν γωνριζω πολλα απο a/c...

Στην ετικετα των specs γραφει cooling mode type a ! ! !

Εχει σχεση με την κατηγορια Α που ειπες ; ; ;

Δημοσ.

Ρε κουμπαρε, τι μοντελο ειναι τελικα αυτο το a/c :rolleyes:

2000watt, 9000 btu και κλαση Α...

Αν το κουμπαρος απευθυνεται σε εμενα, εχω να πω πως το μοντελο ειναι το fujitsu asy7rsa

Τα 9000 btu το υπεθεσα, τα watt τα ανεφερα οπως αναγραφονται στα specs της ετικετας, και για την κλαση δεν γνωριζω, απλα εγραφε στην ετικετα cooling mode type a που θεωρω ειναι ασχετο με την κλαση...

Δημοσ.

Αν το κουμπαρος απευθυνεται σε εμενα, εχω να πω πως το μοντελο ειναι το fujitsu asy7rsa

Τα 9000 btu το υπεθεσα, τα watt τα ανεφερα οπως αναγραφονται στα specs της ετικετας, και για την κλαση δεν γνωριζω, απλα εγραφε στην ετικετα cooling mode type a που θεωρω ειναι ασχετο με την κλαση...

Με βαση λοιπον τα εξης στοιχεια:

Το μοντελο σου που εχει ενα 7 στο κεντρο, το οτι τα παραπλησια μοντελα ειναι ολα 7000btu, το οτι οπως ειπε κι ο agend-smith τα 2000w = 6824btu (7000 πες), πιστευω οτι τα watt τα οποια διαβασες ειναι η απορροφουμενη ενεργεια (απο εξω), που αν αντιστοιχιστει με btu δινει κοντα στα 7000, οποτε η καταναλωση του θα ειναι (με τα στοιχεια του larry7) απο το μισο αυτων που εγραψες και κατω αναλογα την ποιοτητα του, στο ζεστο απο 1300w και κατω και στο κρυο απο 1000w και κατω.

(CSI ειμαι ο πουστης). :mrgreen:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...