vagelis_ena Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. προσπαθώ να στείλω νετ στο απέναντι σπίτι που είναι των δικών μου και δεν μπορώ με wifi. η απόσταση ειναι περιπου 110μ χωρίς εποδια αλλά δεν έχω καλό αποτέλεσμα.Εντωμεταξύ ενας φίλος μου μου σεταρισε ενα ρούτερ της τόμσον ώστε να το συνδέσω στο δικτυο μου και να το βγάλω έξω από το σπίτι για καλύτερο σήμα.Η λήψη γίνεται με ενα level one στικ τυπου Ν αλλά η κατάσταση δεν ειναι σταθερή.Χάνω πολλέσ φορέσς το σήμα. Σκέφτηκα λοιπόν να απλώσω καλώδιο UTP και να μεταφέρω το ρούτερ μου στην απέναντι πλευρά και να εχω συνδεση ενσύρματη και ασύρματη.Το ερώτημα μου είναι η απόσταση θα με καλύψει με το καλώδιο η θα έχω απώλειες. Το καλώδιο θα είναι εναέριο κα ιθα φορτίζεται απο τον καιρό (όπως μια κεραία που είχα στα ερτζιανά στο ίδιο σημείο)και φοβάμαι μήπως εκτονωθεί ηλεκτρικό ρέυμα στα μηχανήματα. Μπορει κάποιος να με βοηθήσει? Τί λύσεις προτείνετε για να στείλω νετ στο απέναντι σπιτι σε αυτην την απόσταση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
tsakonas Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 directional antenna, θα έχεις σήμα καρφί.
vagelis_ena Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 directional antenna, θα έχεις σήμα καρφί. οκ εντάξει ευχαριστώ αλλά αν μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος τι κόστος έχει αυτο που θα το βρω κλπ το είδα φίλε μου στο νέτ το κεραιακι αυτο. Το θέμα ειναι αν μπορώ να προσαρμόσω καλώδιο απο το ρούτερ με χρι την κεραία.(το έχω ανοιξει το ρουτερ και είδα το μπλεντάζ) θα δουλέψει η υπαρχει θέμα με στάσιμα και την αλλαγή μήκος του καλωδίου? Στο usb wi fi πως θα μπέι αυτο? ευχαριστώ
SpirosLouis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Έχεις ορίσει το σήμα εκπομπού σε N; Από ότι βλέπω εκτιμάτε ότι μπορεί να φτάσει και τα 250m. Επίσης ο δέκτης και ο εκπομπός να έχουνε οπτική επαφή.
vagelis_ena Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 καλησπέρα παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις το ερώτήμα εδώ είναι ότι για να βάλω αυτες τις αντενα θα πρέπει να αλλάξω το καλώδιο κ να μεγαλώσει η απόσταση.Αλάζουν τα ωμ?μηπως ανέβουν στάσιμα και καεί ο πομπός?
SpirosLouis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Ποιο καλώδιο πρέπει να αλλάξεις; Ποια απόσταση θα μεγαλώσει.(του καλωδίου ή του εκ-δεκ); Σαφώς και θα ανέβει η αντίσταση και ο θόρυβος. Αλλά για πόσα μέτρα μιλάμε; Για τα 100 που αναφέρεις;
vagelis_ena Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 ΜπερδευτΙκαμε λίγο Εννοώ το καλώδιο απο το ρούτερ μεχρι την εξωτερική (προσθετη) κεραία που θα είναι 3-4 μέτρα το πολύ. και το αντίστοιχο στο δέκτη που είναι wifi usb τυπου Ν που όμως δεν έχει εξ,κεραία και θά πρέπει να το ανοίξω και να βάλω κολητήρι. Θα αλάξει η ωμική αντίσταση η θα δουλέψει? Άλλο ενα ερώτημα είναι αν θα μπορούσα να ρίξω ολη την απόσταση (τα 110 μέτρα)UTP να στείλω νετ σε αυτη τη απόσταση και εκεί να μπεί το ρούτερ που θα εκπέμπει ασύρματα σε αυτό το χώρο Ακόμα φίλε Σπύρο ρωτάς αν εχω ορίσει το σήμα σε τύπου "Ν" οχι δεν το έχω κάνει μόνο με το κανάλι στο ρούτερ ασχολήθηκα Δεν ξέρω που θα βρώ αυτό που λές και τι οφελεί?
SpirosLouis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Για 3-4 μέτρα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.(και εγώ εχω 3-4 καλώδια των 5 μετρών αν θυμάμαι καλά) Με διπλή θωράκιση αν θυμάμαι επίσης καλά. Το 2ο δεν νομίζω να γίνετε αν δεν υπάρχει ένας ενισχυτής ή 2 ενισχυτές. Δεν είμαι σίγουρος στο λέω με μεγάλη επιφύλαξη. Ας απαντήσει κάποιος που το ξέρει καλύτερα.
vagelis_ena Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν μπορείς να μου πείς τι καλώδιο θα πρέπει να βάλω
SpirosLouis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δεν είδα το edit και δεν απάντησα. Το κανάλι N θα σε ωφελήσει γιατί μπορεί να πάει ποιο μακριά από το b και το g. ( http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11 ) Καλώδιο θα βάλεις απλό ethernet. Πρόσεχε να πάρεις 1 μεμονωμένο και όχι να ενώσει 2-3 μαζί. Θα έχει το μπλεντάζ του και θα είναι οκ.
mac_mac Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Χρόνια πολλά . Μπορείς να καλύψεις αυτή την απόσταση αλλα μόνο με cat 7. Έχω καλύψει απόσταση λίγο πάνω απο 200 μέτρα. Το πρόβλημα είναι πως θα το περάσεις . Πιστεύω Ασύρματη μεταφορά είναι πιο πρακτική λύση όπως προτείνει και ο φίλος σε προιγουμενο ποστ.
vagelis_ena Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Παιδία ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις συμβουλές θα το προσπαθήσω και θα σας ενημερώσω αν κάτι δεν μπορώ να κάνω. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα