Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το pc μου έχει κάρτα γραφικών την hd4850 και επεξεργαστή AMD Phenom x2 560.Επειδή θέλει ο αδερφός μου να αγοράσει υπολογιστή αποφάσισα να του δώσω τον δικό μου και να πάρω καινούργιο.Έτσι θέλω βοήθεια όσον αφορά το cpu και την κάρτα γραφικών που θα αγοράσω.Σκέφτομαι για τον AMD Phenom x4 960Τ και την radeon 6770.Πείτε μου αξίζει να κάνω αυτή την αλλαγή,θα δω μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενο υπολογιστή μου και ακούω αν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα πάντα!!

Επίσης θα μπορώ να παίζω ικανοποιητικά όλα τα καινούργια παιχνίδια?

Δημοσ.

Δοκιμασε πρωτα αν με τις μητρικες σου (αυτη που 'χεις τωρα & θα παρεις 2η?)

μπορεις να ξεκλειδωσεις/unlock τον x2_560 σε 4πυρηνο [ή εστω, 3πυρηνο] :devil:

Ενας (παλιοτερος και για MSI μητρικες) οδηγος, για να παρεις μια ιδεα, εδω:

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=132314.0

Δημοσ.

Το έψαξα για να ξεκλειδώσω τους άλλους πυρήνες αλλά η μητρική μου είναι Gigabyte και την επιλογή advanced clock calibration δεν την είχε η κάποια παρόμοια επιλογή και έτσι έβλεπα μόνο τους 2 πυρήνες ενεργοποιημένους.Δεν ξέρω τι παίζει.

Πέρα από αυτό όμως επειδή τον υπολογιστή θα τον δώσω στον αδερφό μου ποια είναι η γνώμη σου για τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών που θέλω να πάρω?

Δημοσ.

Δηλαδη και οι 2 μητρικες [brother + δικη σου] δεν επιτρεπουν ξεκλειδωμα?

Ρωταω γιατι αν σου κατσει, βασικα δε χρειαζεσαι παρα μονο μια φθηνη cpu

(για να τη δωσεις στον αδερφο σου, διπυρηνο θα του εδινες αλλωστε :mrgreen: )

Δημοσ.

Ποια οθονη εχεις?Διαφορα απο τον προηγουμενο επεξεργαστη θα δεις μεγαλη,αν ξεκλειδωσεις και τους δυο επιπλεον πυρηνες τοτε τεραστια.

Δημοσ.

TheDevilMayCare

Ο αδερφός μου δεν έχει καν pc στο δικό μου το δοκίμασα (σ'αυτο που θα του δώσω δηλαδή σκοπεύω να φτιάξω καινουργιο) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έψαξα όλες τις επιλογές που είχε η μητρική.Αν μπορέσω να ξεκλειδώσω τους άλλους πυρήνες θα χρειαστώ και ψύχτρα σωστά?

Φίλε LouCi4er δεν έχω τίποτα το ιδιαίτερο,έχω ξεμείνει με μία lcd/tv Schaublorenz 22'.Σκέφτομαι να τον συνδέσω σε μια τηλεόραση 40' samsaung που θα πάρω τώρα!!!Για την καρτα γραφικών??

Δημοσ.

TheDevilMayCare

Ο αδερφός μου δεν έχει καν pc στο δικό μου το δοκίμασα (σ'αυτο που θα του δώσω δηλαδή σκοπεύω να φτιάξω καινουργιο) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έψαξα όλες τις επιλογές που είχε η μητρική.Αν μπορέσω να ξεκλειδώσω τους άλλους πυρήνες θα χρειαστώ και ψύχτρα σωστά?

Αν η τωρινη δεν εχει επιλογες, μπορει ανετα να εχει -και ισως να τον ξεκλειδωνει- η καινουργια.

:-)

Αν προκυψει ξεκλειδωμα σε 4πυρηνο και δεν overcl/ρεις, η στοκ ψυκτρα πρεπει να ειναι αρκετη.

(βασικα αν δινουν -δεν θυμαμαι τωρα- με Phenom 560 το χαλκινο cooler, ειναι σιγουρα αρκετο)

Δημοσ.

Λίγο που το έψαξα όλοι λένε χωρίς να είναι απόλυτα σίγουροι πως η μητρική δεν υποστηρίζει το ξεκλείδωμα των πυρήνων,έκανα και ένα update το bios αλλά τα ίδια.

Δημοσ.

OK, μπορεις να δοκιμασεις με την επομενη/2η -που ουτως ή αλλως θα χρειαστεις/παρεις B)

Δοκιμαζεις τον 560, κι αν σου ξεκλειδωσει τον κρατας εσυ: 4πυρηνος λουκουμι θα ειναι :mrgreen:

Για pc brother παιρνεις μετα π.χ. απο εδω-αγγελιες μια φθηνη cpu,

και γλιτωνεις αρκετα χρηματα (ισως πας & για 6850 μετα ετσι :devil:)

Δηλαδη: παρε πρωτα τη μητρικη κι αν 560 παραμενει x2,

τοτε κανονικα παει @ brother, και εσυ σε εναν x4 960Τ :shifty:

Δημοσ.

εγω θα λεγα να αλλαζες μονο καρτα γραφικων και να παιρνες μια 6850 τουλαχιστον.

πουλα και τη παλια 40-50 ευρω και θα εισαι αρχοντας.

Δημοσ.

Δηλαδή αν καταφέρω και τους ξεκλειδώσω και τον κάνω quad θα δώ σημαντική διαφορά από πρίν? Σε επιδόσεις θα είναι κοντά με τον x4 960Τ? Με μία άλλη κάρτα γραφικών π.χ 6850 θα μπορώ να παίζω τα περισσότερα παιχνίδια η να εκτελώ βαριά προγράμματα?

Πάντως Ωραίες μου ακούγονται οι λύσεις που μου προτείνεται και οικονομικές.

Δημοσ.

Ναι σε ολα.Θα δεις διαφορες,θα μπορεις να παιζεις τα περισσοτερα παιχνιδια,θα εκτελεις βαρια προγραμματα.Εξαρταται τι εννοεις με το βαρια προγραμματα βεβαια.Και τωρα μπορεις με τον διπυρηνο,απλα αν ξεκλειδωσει σε τετραπυρηνο θα τα εκτελει πιο γρηγορα.

Για αρχη κανε οτι σου λενε τα παιδια.Παρε μια μητρικη που να υποστηριζει το ξεκλειδωμα πυρηνων,η οποια ουτως ή αλλως θα σου χρειαστει για το δικο σου pc,δοκιμασε αν ξεκλειδωσει ο 560 και μετα βλεπουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...