otommod Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος του φόρουμ για το θέμα αυτό. Έχω στο pc μου κοντά 100 gb μουσική σε flac. Προφανώς δεν μπορώ να τα βάλω στο κινητό, και ακόμα και να τα έκανα σε mp3 και πάλι δεν θα χωρούσαν, άσε που θα έπαιρνε και μέρες. Ψάχνω λοιπόν κάποιον τρόπο να μπορώ να ακούω την μουσική που έχω στο pc στο κινητό μου. Θα ήθελα να κάνει streaming, όχι να πρέπει να κατεβάζω το κάθε τραγούδι. Σκέφτηκα ίσως να έφτιαχνα έναν NFS σερβερ. Δεν ξέρω όμως και πολλά από αυτό. Τι έχετε να προτείνετε; Επίσης, έχω Arch Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Αν θελεις να κανεις streaming, με την εννοια του "παιζω εδω και με ακουει ολο το δικτυο", τοτε δεν σου κανει το nfs. Αυτο απλα θα σου φτιαξει ενα nfs share στο οποιο θα πρεπει να συνδεθεις με το κινητο σου, αρα να εχεις ηδη εναν nfs client για το κινητο, και να ανοιγεις τα αρχεια σου μεσα απο αυτον. Για να κανεις streaming οπως λεω παραπανω, θες μια εφαρμογη που να παιζει μια λιστα απο τραγουδια, αυτη να γινεται stream σε μια διευθυνση (τοπικη ή οχι δεν εχει σημασια) και με το κινητο σου να συνδεεσαι εκει (πχ http ://192.168.1.2:3456/mitsos.pls) και να συνδεεσαι σε αυτη απο το κινητο. Ο πιο απλος τροπος που μπορω να σκεφτω ειναι το vlc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Streaming εννοώ να είναι η μουσική στο pc, να στέλνει το pc ένα music stream μέσω του νετ, και να μπορώ όμως στο κινητό να αλλάζω τραγούδια και όλα. Δεν θέλω να μπορεί να το ακούει ο καθένας. Απλώς θέλω να μπορώ να επιλέγω τι θα παίξει, και να μην το κατεβάζω στο κινητό για να το παίξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Upnp είναι μονόδρομος για τέτοιες περιπτώσης. Στο linux υπάρχουν αρκετές προτάσεις για upnp server όπως ο mediatomb. Ποιο κινητό έχεις αν και σε αρκετά δεν χρειάζετε να κάνεις και τπτ άλλο για να δεις τον upnp server. Στο n900 που έχω ο media player του απλά το βλέπει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Οκ ευχαριστώ. Βρήκα αυτό εδώ, που νομίζω είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ. Κινητό έχω το SE Neo V, με android 2.3.4. Upnp είναι μονόδρομος για τέτοιες περιπτώσεις. Στο linux υπάρχουν αρκετές προτάσεις για upnp server όπως ο mediatomb. Ποιο κινητό έχεις αν και σε αρκετά δεν χρειάζετε να κάνεις και τπτ άλλο για να δεις τον upnp server. Στο n900 που έχω ο media player του απλά το βλέπει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 και με το vlc μόνο γίνεται τα φορτώνεις όλα σε μια λίστα, την κάνεις stream από το vlc, και ανοίγεις και το web interface του vlc για να τον χειρίζεσαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Δοκίμασα την upnp λύση με mediatomb. Μέσα στο σπίτι δουλεύει μια χαρά. Το θέμα είναι όμως ότι δεν παίζει flac. Και ναι το κάνω transcode σε mp3, και πάλι όμως το κινητό λέει "Unsupported format(s): audio/mpeg;rate=44100;channels=2" Το config.xml μου ><transcoding enabled="yes"> <mimetype-profile-mappings> <transcode mimetype="audio/x-flac" using="flac2mp3"/> </mimetype-profile-mappings> <profiles> <profile name="flac2mp3" enabled="yes" type="external"> <mimetype>audio/mpeg</mimetype> <accept-url>no</accept-url> <first-resource>yes</first-resource> <hide-original-resource>yes</hide-original-resource> <accept-ogg-theora>no</accept-ogg-theora> <agent command="/home/myname/.mediatomb/flac.sh" arguments="%in %out"/> <buffer size="1048576" chunk-size="131072" fill-size="262144"/> </profile> </profiles> </transcoding> Και εδώ είναι το script-ακι που κανει το transcode >exec flac -dfsc "${1}" | lame - "${2}" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Το κινητό μάλλον δεν -παίζει flac γιατί το mediatomb απλα διαθέτει τα αρχεία. Υπάρχουν νομίζω player για android που υποστηρίζουν και flac Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Το ξέρω πως δεν παίζει flac. Τα κάνω όμως transcode σε mp3, και πάλι δεν μου παίζουν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Βρές έναν music player στο κινητό που να σου παίζει .flac. Εχεί τόσες χιλιάδες προγράμματα το android δεν μπορεί να μην έχει βγει κάτι που να υποστηρίζει ένα τόσο διαδεδομένο format σαν το .flac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Καλά το έλυσα το πρόβλημα. Απλά προφανώς το stream που επέστρεφε ο lame ήταν διαφορετικό από ότι έλεγε ο mediatomb ότι ήταν, και το UPnPlay δεν δεχόταν να το παίξει για το λόγο αυτό. Απενεργοποίησα τη ρύθμιση που είχε να κάνει με αυτό και τώρα παίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα