fylatos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Άνοιξα το λαπτοπ μου για να το φυσήξω και έβγαλα κάποιες από τις κίτρινες ταινίες (kapton tapes). Επίσης θέλω να αντικαταστήσω τα thermal pads με φύλλα χαλκού 1mm και θερμική πάστα (μάλλον την prolimantech pk1). To θέμα είναι ότι δεν βρίσκω πουθενά ούτε kapton tape, ούτε φύλλα χαλκού (θεσσαλονίκη) και το μηχάνημα το θέλω έτοιμο γρήγορα. Καμιά εναλλακτική για το kapton tape? Καλές γιορτές σε όλους.
Ian_Dragonheart Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Αντι για Kapton αν δοκίμαζες με μονωτική? Όσο για τα φύλλα χαλκού ψάξε στο Ebay, αν βιάζεσαι πάρα πολύ ένα κέρμα των 2cents έπειτα απο lapping θα κάνει μια χαρά την δουλειά του...
fylatos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Εγω των 5cent σκεφτομουν. Αλλα μπορει να βρω και σε κανενα χρυσοχοο. Η μονωτικη ειναι και αντιστατικη η απλα μονωνει? Αποστολή με το Insomnia App
caution Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Αντί για Kapton μπορείς να βάλεις liquid tape. Πινελάκι και τα σχετικά, αλλά βγαίνει αρκετά εύκολα, αν κάποτε χρειαστεί. Τα φύλα χαλκού, δεν μου φαίνονται καλή ιδέα γιατί πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα "κάθονται" εντελώς επίπεδα, αλλιώς θα έχεις τραγικές θερμοκρασίες.
fylatos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Αντί για Kapton μπορείς να βάλεις liquid tape. Πινελάκι και τα σχετικά, αλλά βγαίνει αρκετά εύκολα, αν κάποτε χρειαστεί. Τα φύλα χαλκού, δεν μου φαίνονται καλή ιδέα γιατί πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα "κάθονται" εντελώς επίπεδα, αλλιώς θα έχεις τραγικές θερμοκρασίες. Σκεφτομουν χαλκο+lapping. Liquid tape που θα βρω? Ξερω οτι ειναι ευκολοδουλευτο και δεν με νοιαζουν οι θερμικες αντοχες της καπτον,αλλα να κανω μια αφελη ερωτηση: δεν θα χαλασει τιποτα ετσι? Θελω να πω σε chip δεν θα προκαλεσει ζημια εε? Γιατι μονο σε καλωδια το εχω δει να χρησιμοποιειται. Ευχαριστω προκαταβολικα. Αποστολή με το Insomnia App
caution Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Αν το κάνεις ολόσωστα με τον χαλκό, τότε θα δουλέψει και θα είσαι μια χαρά, απλά χαλκός... ηλεκτρονικά... πάστα που μπορεί να διαφύγει... ακούγεται και λίγο σαν συνταγή για βραχυκύκλωμα, αν δεν προσφέρεται η περιοχή. Δες και κρίνε. Liquid tape θα βρεις είτε σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά (Φανός κτλ) είτε σε μαγαζιά μοντελισμού. Μην πάρεις σε σπρέι, αλλά με πινελάκι, κλασικό. Δουλεύεται πανεύκολα, βγαίνει αρκετά εύκολα γιατί διατηρή την ελαστικότητά του και γενικά είναι πολύ εύκολο και απροβλημάτιστο υλικό. Αν πατήσεις στο google "liquid tape + pcb" θα δεις ολόκληρες μητρικές και vga μονωμένες, καθώς και πολλές τηλεκατευθύνσεις από rc cars. Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα, απλά διάβασε πόσο χρόνο θέλει το στέγνωμα και τήρησέ το Μυρίζει υπέροχα - μάζεψε και φίλους μαζί
fylatos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Το εψαξα και φαινεται οτι μια χαρα θα την κανει την δουλεια. Φτανει να το βρω. Αν το βρω θα βαλουμε το λαπτοπ στη μεση με τους φιλους και αφου το βουτηξουμε στο μονωτικο θα κανουμε παρτυ. Απο απλη απορια Καπτον στην Ελλαδα γιοκ? Αν ειναι να το εισαγω να γινω πλουσιος. Οσο για τις θερμοκρασιες πιο χαλια απ'οτι με το σκονισμενο στοκ pad δεν παιζουν.
caution Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Και πάλι σε ψαγμένα ηλεκτρονικάδικα και όσους ασχολούνται με bga κολλήσεις και κονσόλες, kapton πρέπει να μπορείς να βρεις. Δεν έχω αγοράσει ποτέ γιατί δεν μου χρειάστηκε, αφού οι εναλλακτικές (γόμα κάρβουνου, Liquid tape, μονωτικές λακ, μαύρες θερμόκολες κτλ κτλ) είναι τόσες πολλές και πιο handy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα