morfeas-dsl- Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Ασχετο αλλα να δωσω ενα tip για οποιον δε το ξερει. Κρατωντας το σημα του πληκτρολογιου πατημενο ( οταν γραφεις κατι κατω δεξια ειναι) σου εμφανιζει να διαλεξεις μεγεθος γραμματοσειρας. Διαλεξα μεγαλο και νομιζω τωρα πολυ δυσκολα κανεις λαθος εισαγωγη χαρακτηρων
vagreek Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δεν ποσταρω σε αυτο το φορουμ γενικα, αλλα επειδη διαβασα διαφορα ομορφα θα πω κι εγω 2 λογια: - Το ΤΡ ειναι εκπληκτικο μηχανημα και κριμα για την ΗΡ που δε στηριξε την πλατφορμα. Η συσκευη σαν hardware αξιζει περισσοτερα απο 224 ευρω (στον ανταγωνισμο μονο σκουπιδια αγοραζεις σε αυτα τα χρηματα), -το λειτουργικο ειναι κλασεις ανωτερο απο οτιδηποτε αλλο στην αγορα (για την ακριβεια κανει πλακα στο honeycomb και iOS)σε εμφανιση και λειτουργικοτητα. - Ειναι η τριτη φορα που πληρωνω για αυτο το μηχανημα, ναι, ανηκω σε αυτους που το αγορασαν και στα 450 ευρω την πρωτη μερα που βγηκε στο expansys. Το σκοτωσα λανθασμενα λιγο καιρο μετα... Προσωπικα δε σκοπευω να βαλω android, εχω χορτασει απο αλλες ταμπλετες εφαρμογες (ipad, galaxy tab 7, 10, xoom κλπ), σε αυτη τη φαση θελω να απολαυσω το μηχανημα με ενα εκπληκτικο και πανεμορφο λειτουργικο που ειχε τεραστιο potential αλλα εγκαταλειφθηκε ατυχως απο την ΗΡ... Καλοριζικο σε οσους εχουν την τυχη να το αγορασουν και να το γνωρισουν τωρα...
Redshift Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 ρε παιδια καντε κανα μινι review οσοι εχετε παραλαβει
mpokwsths Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 -το λειτουργικο ειναι κλασεις ανωτερο απο οτιδηποτε αλλο στην αγορα (για την ακριβεια κανει πλακα στο honeycomb και iOS)σε εμφανιση και λειτουργικοτητα. Το Honeycomb είναι γενικά αποτυχημένο. Κανένα tablet, πλην του καινούριου Transformer Prime, δεν το τρέχει σε βαθμό που να πεις: "είναι smooth εμπειρία". Αλλά στο iPad 2 τι έχεις να προσάψεις? Υπόψιν, δεν έχω κανένα προϊόν Apple. Τα θεωρώ αφάνταστα υπερτιμημένα. Αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω αυτό που βλέπω από το δικό μου Touchpad. Λείπει αυτή η αίσθηση αστραπιαίας απόκρισης που έχει το iPad 2 και πολλά διπύρηνα android smartphones. Ακόμα ... browser ο οποίος είναι σχετικά αργός στη χρήση (καθόλου smooth scrolling, pinch - zoom). Επίσης, ζορίζεται να παίξει με καλό frame-rate (στο WebOS πάντα) κάποια παιχνίδια που απλά στο iPad 2 θα πετούσαν. Δεν κατακρίνω το μηχάνημα. Στα λεφτά του απλά δεν παίζει τίποτα άλλο. Μου αρέσει πολύ γενικά. Αλλά συνηθίζω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και για τα παραπάνω δεν έχω ακούσει ακόμα σοβαρή επιχειρηματολογία.
morfeas-dsl- Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2012 Ο browser ειναι παρα πολυ καλος. Κολλαει μονο οταν βλεπεις πολυ βαριες σελιδες που ομως το ipad θα σου τις εδειχνε χωρις flash. Οσον αφορα το οτι δεν εχει αστραπιαια αποκριση απλα μην κλεινεις την εφαρμογη που θες και θα ανοιγει αμεσως μετα. Εχει κορυφαιο multitasking δεν τρωει πολυ μνημη. Και να τρωει ομως εχει 4 φορες τη μνημη που εχει το ipad 2. Και μονο που δεν εχεις μπλεξει με τον καρκινο που λεγεται itunes που σου παιρνει δεκα χρονια να περασεις κατι στο ipad ενω εδω ειναι drag n drop νομιζω δεν καταλαβαινεις τι κερδιζεις
alfamesitiki Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 για να κανε τε το touchpad πιο γρηγορο http://www.makeuseof.com/tag/hp-touchpad-setup-guide-part-1-speed-tablet-preware-homebrew-patches-webos/
samniotis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 μόνο την αλλαγή σε minimum logging levels και απο patch το "oem overlord monitoring" κατάφερα να βρώ...τα υπόλοιπα τα βρήκες? και αν ναι, πού? στο preware και στο quick install δεν τα εμφανίζει!
morfeas-dsl- Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Τα εμφανιζει εαν εχεις την 3.0.4 . Στην 3.0.5 δεν εχουν βγει ακομα τα αντιστοιχα
Q-Taxys Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Mini review (αν και δεν το έχω παραλάβει τώρα και το έχω καιρό): Μειονεκτήματα: Σχετικά βαρύ και σχετικά ογκώδες. Όχι τίποτα το εξωφρενικό, αλλά υστερεί σε σχέση με το iPad σε αυτό. Δεν σου χαλάει δηλαδή την "εμπειρία", αλλά αν έχεις iPad θα καταλάβεις διαφορά. Δεν είναι τόσο... ραφιναρισμένο. Έλλειψη apps. Αυτό για άλλους είναι έγκλημα, για άλλους είναι ανεκτό. Ανάλογα πώς έχει συνηθίσει κανείς. Τα βασικά πράγματα υπάρχουν και γίνονται μια χαρά, αλλά δεν έχει πολλά παιχνίδια για όσους ενδιαφέρονται ή κάποια apps που είναι πολύ δημοφιλή σε iOS και Android (Αngry birds υπάρχει πάντως για όσους είναι φαν). Απόκριση touchscreen. Αυτό μπαίνει σε μειονέκτημα σε σχέση μόνο με το iPad2. Η υποκειμενική μου άποψη είναι ότι είναι στα επίπεδα του πρώτου iPad. Έλλειψη συνδεσιμότητας (HDMI), επέκτασης μνήμης (SD). Σχετικά μέτριος browser. Όχι ιδιαίτερα γρήγορος σε σχέση με τον ανταγωνισμό και γενικά χωρίς πολλά features. Δεν σιχτιρίζεις όλη την ώρα, αλλά θα μπορούσε και καλύτερος. Είναι must τα custom gestures από το Preware, τα συνιστώ σε όλους θα βελτιωθεί πολύ η ευκολία στη χρήση του. Έλλειψη εναλλακτικών λύσεων για video formats. Μόνη λύση το Kalemsoft που δεν είναι δωρεάν. Πλεονεκτήματα: Πολύ καλή οθόνη. Ωραία χρώματα, ξεκούραστη, διαβάζεις άνετα. Λειτουργικό. Και πάλι υποκειμενικό αυτό, για κάποιους ίσως είναι μειονέκτημα. Για μένα το webOS είναι καταπληκτικό. Δυνατότητα να έχεις ανοιγμένα πολλά πράγματα μαζί και πολύ γρήγορα να τα αλλάζεις. Just Type ώστε πατώντας 1-2 γράμματα να βρίσκεις ότι θέλεις (επαφή, app, browser history κτλ). Synergy ώστε να ενσωματώνεις πολλές υπηρεσίες μαζί (επαφές, messaging, photos). Ωραίο σύστημα notifications. Αξιόλογο Facebook app για όσους ασχολούνται. Το πρώτο FB app που έγινε ποτέ για ταμπλέτα. Αξιόλογοι twitter clients, καλός e-mail client, καλό ημερολόγιο (με το Ubercalendar patch το οποίο όμως στο 3.0.5 δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν). Παίρνεις τηλέφωνο, απαντάς στις κλήσεις σου, γράφεις και παίρνεις SMS, κάνεις tethering (τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, δεν γνωρίζω ποια non-webOS κινητά το κάνουν, από ότι διάβασα γίνεται πλέον). 50GB χώρος στο box.com. Τώρα από εκεί και πέρα. Μπορεί κάποιος να σερφάρει, να ελέγχει τα ραντεβού του και να τα συχρονίζει με το κινητό του, να διαβάζει και να γράφει τα mail του, να έχει τα feeds του στο Google reader, να μιλάει σε Skype-Google Talk-Yahoo (πρόβλημα ότι για το MSN δεν υπάρχει ακόμα δωρεάν λύση), να τσεκάρει το blog του με το Wordpress, να έχει ρολόι-ξυπνητήρι (ΟΚ κακία για το πρώτο iPad είναι αυτό), να συνδέεται με το pc του και να το λειτουργεί από την ταμπλέτα, να διαβάζει ξένεις ειδήσεις, να τουιτάρει, να ακούει μουσική, να διαβάζει βιβλία στο Kindle app, κόμικς στο αντίστοιχο app, να παίζει και κανένα παιχνίδι, να ανοίγει και να επεξεργάζεται αρχεία Office κτλ. Όλα αυτά γίνονται αρκετά εύκολα και ευχάριστα. Νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε την έλλειψη applications (που είναι μεγάλο μείον) είναι εφάμιλλο του πρώτου iPad (σε κάποια πράγματα πολύ καλύτερο, σε κάποια χειρότερο) και αυτό το έχω συζητήσει και με φίλους που έχουν iPad και έχουν δανειστεί το δικό μου. Το θέμα είναι ότι η HP το έβγαλε μόλις βγήκε το iPad2 και σε τιμή σχεδόν αντίστοιχη. Γιατί να το προτιμήσει κάποιος; Επίσης η πρώτη έκδοση 3.0.0 είχε σημαντικά προβλήματα. Με τα συνεχή updates τα περισσότερα έχουν λυθεί. (Μιλάμε για τρία updates σε λίγοτερο από εξάμηνο για μια συσκευή που έχει σταματήσει) Με άλλα λόγια βιάστηκαν να το βγάλουν και είχε bugs, το βγάλανε κόντρα σε μια συσκευή που υπερτερεί και το βγάλανε και ακριβά. Μέσα σε όλα αυτά αν βάλουμε και τις κακές κριτικές από διάφορα σάιτς που αν μια συσκευή δεν έχει το μήλο πάνω είναι άχρηστη, οδήγησαν στις μέτριες πωλήσεις. Κατ' εμέ η HP έκανε μεγάλο λάθος που το σταμάτησε μέσα σε ένα μήνα, αλλά σε αυτό ευθύνεται ο τότε CEO της που πήρε ένα σωρό λανθασμένες αποφάσεις για την HP. Αυτά τα ολίγα...
vagreek Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Το Honeycomb είναι γενικά αποτυχημένο. Κανένα tablet, πλην του καινούριου Transformer Prime, δεν το τρέχει σε βαθμό που να πεις: "είναι smooth εμπειρία". Αλλά στο iPad 2 τι έχεις να προσάψεις? Υπόψιν, δεν έχω κανένα προϊόν Apple. Τα θεωρώ αφάνταστα υπερτιμημένα. Αλλά δεν μπορώ να μη σχολιάσω αυτό που βλέπω από το δικό μου Touchpad. Λείπει αυτή η αίσθηση αστραπιαίας απόκρισης που έχει το iPad 2 και πολλά διπύρηνα android smartphones. Ακόμα ... browser ο οποίος είναι σχετικά αργός στη χρήση (καθόλου smooth scrolling, pinch - zoom). Επίσης, ζορίζεται να παίξει με καλό frame-rate (στο WebOS πάντα) κάποια παιχνίδια που απλά στο iPad 2 θα πετούσαν. Δεν κατακρίνω το μηχάνημα. Στα λεφτά του απλά δεν παίζει τίποτα άλλο. Μου αρέσει πολύ γενικά. Αλλά συνηθίζω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και για τα παραπάνω δεν έχω ακούσει ακόμα σοβαρή επιχειρηματολογία. Μολις προχθες πουλησα το ipad 2 (32GB 3G) σε διπλανο φορουμ (αν ψαξεις θα το βρεις), οποτε εχω αποψη και για αυτο (για το οποιο πληρωσα 650 ευρω προ ημερων αλλα με εκνευρισε για ακομη μια φορα). Δεν ειπα οτι δεν αξιζει, το ipad 2 καλως η κακως ειναι η καλυτερη εμπειρια ταμπλετας αυτη τη στιγμη στην αγορα. Για το 2011 απο τη μερα που κυκλοφορησε ειχα γραψει οτι θα εχει το 80% της αγορας. Οπως και εγινε. Για το 2012 αν δε σοβαρευτει η google με το fragmentation του λειτουργικου δε θα αλλαξει κατι. 10 μηνες μετα απο τη στιγμη που υπαρχουν δεκαδες honeycomb tablets στην αγορα και ακομα να δουμε πανω απο 20 σοβαρες εφαρμογες για honeycomb tablets. Το πηραν το market share τους, τι αλλο φταιει αραγε (σας δινω τροφη για σκεψη)? Φυσικα και το touchpad ΔΕΝ ειναι το ιδιο smooth, φυσικα και δεν εχει ουτε το 1/1000 σε ποιοτητα και ποσοτητα εφαρμογων (που κανουν αλλωστε ενα tablet χρησιμο η δισκακι του καφε), αλλα εγω μιλαω μονο (το τονιζω) για το λειτουργικο αυτο καθεαυτο. Κι εκει, ναι, το webos ειναι κλασεις ανωτερο απο το τελειωμενο iOS σε λειτουργικοτητα - εμφανιση. Το οτι καταπιαστηκε με το πρωτο μονο μια μικρη ομαδα μηχανικων και δεν καταφεραν ποτε να το κανουν τοσο smooth οσο το ios δε φταιει φυσικα το ιδιο το λειτουργικο. Ειπαμε, μιλαμε μονο για potential. Ειπαμε, ας οψεται η αποφαση της ΗΡ (κι η ατυχια να αγορασει αυτη κι οχι καποια αλλη εταιρια απο την palm το λειτουργικο)...
cdrov Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Ξερει κανεις αν από το 3.0.2 που έχει μπορώ να κάνω πλέον update σε 3.0.4 και όχι 3.0.5 ?
morfeas-dsl- Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο. Ισα ισα στην 3.0.5 φταξανε το προβλημα με τον αισθητηρα κινησης. Γινεται με webos doctor νομιζω
teodor_ch Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 , φυσικα και δεν εχει ουτε το 1/1000 σε ποιοτητα και ποσοτητα εφαρμογων (που κανουν αλλωστε ενα tablet χρησιμο η δισκακι του καφε), αλλα εγω μιλαω μονο (το τονιζω) για το λειτουργικο αυτο καθεαυτο. Εδώ θα διαφωνήσω. Δε χρειάζονται πολλά apps πλέον. Αυτό ίσχυε στο παρελθόν. Τώρα (το έχει πιάσει το νόημα και η google και η MS) το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός browser. Για τα 224 λοιπόν, ακόμα και χωρίς καμία αναβάθμιση, το μηχάνημα είναι τέλειο. Πολύ έξυπνο λειτουργικό, αρκετά γρήγορο (ώστε να μή δημιουργεί προβλήματα) και με τα βασικά προγράμματα ενσωματωμένα. Web, Mail, Chat Το έμαθα σε άτομο που δε γνωρίζει απο υπολογιστές πολλά, μέσα σε 15'. Ακόμα και εμένα που μου αρέσει να ψάχνομαι δε σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να βάλω android.
morfeas-dsl- Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Μην ξεχνας και το οτι εχει office, pdf reader, kindle και δωρεαν cloud 50gb!
vagreek Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2012 Εδώ θα διαφωνήσω. Δε χρειάζονται πολλά apps πλέον. Αυτό ίσχυε στο παρελθόν. Τώρα (το έχει πιάσει το νόημα και η google και η MS) το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός browser. Για τα 224 λοιπόν, ακόμα και χωρίς καμία αναβάθμιση, το μηχάνημα είναι τέλειο. Πολύ έξυπνο λειτουργικό, αρκετά γρήγορο (ώστε να μή δημιουργεί προβλήματα) και με τα βασικά προγράμματα ενσωματωμένα. Web, Mail, Chat Το έμαθα σε άτομο που δε γνωρίζει απο υπολογιστές πολλά, μέσα σε 15'. Ακόμα και εμένα που μου αρέσει να ψάχνομαι δε σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να βάλω android. Ενταξει παιδια, δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα. Καλως η κακως το ΤΡ δε θα μπορει να υποκαταστησει το ipad 2 μου σε πολλα πραγματα. Εφαρμογες σοβαρες για PIM (calvetica, pocket informant, awesome notes), δυνατο office client, με τους πολλους περιορισμους μιας ταμπλετας βεβαια (quickoffice), δυνατος reader με απειρα annotations capabilities (goodreader), stream player που επαιζε on the fly ολα τα φορμα των βιντεο απο τον υπολογιστη μου που ειναι στο οικιακο δικτυο με live encoding και αψογη ποιοτητα (air video), πολλα ποιοτικα παιχνδια (δε με ενδιαφερουν, δεν παιζω, αλλα ειχα 3-4 για σκοτωμα χρονου -μερικα διαμαντια μεταξυ αυτων, οπως το εκπληκτικο machinarium) και δε συμμαζευεται. Για να μη μιλησω για ελληνικου ενδιαφεροντος εφαρμογες, οπως π.χ. τα apps εφημεριδων που πληρωνα ενα ποσοστο της εντυπης εκδοσης και τη διαβαζα απο το Σαββατο το βραδυ στον καναπε μου. Φυσικα και χρειαζονται εφαρμογες, ειναι αυτες αλλωστε που δινουν την προστιθεμενη αξια σε μια ταμπλετα για το κατι παραπανω. Βεβαια ολα τα βασικα ειναι εκει και για το ΤΡ preloaded (και καποιες λιγες στο δικο της μαρκετ), αλλα ειπαμε: Το ΤΡ ειναι μια εξαιρετικη αγορα hardware για να γνωρισεις ενα πανεμορφο και δυνατο λειτουργικο και αν θες να πειραματιστεις με μια android εκδοση για να ριξεις ολα οσα θα ηθελες να ειχες στην ταμπλετα σου, χωρις να ξοδευτεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα