Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Update 2. Γειά σου φίλε πουλίνο, θα ήθελα τη γνώμη σου για τα στατιστικά μου και αν έχεις να προτείνεις κάτι! (ή εσύ ή κάποιος άλλος :))

Hellas Online 24mbps:

Η συνδεσή μου στη HoL είναι σταθερή, χωρίς αποσυνδέσεις και γενικά με ευχάριστο ping στα Online Games (Ping 70-80), καθώς και στο browsing. Επίσης βίντεο στο youtube ποιότητας 1080p γεμίζουν και δεν κολάν, ούτε πρέπει να περιμένεις για να τα δεις σε τέτοια ποιότητα. Download speed από Nvidia + AMD sites, 600kb/ps.

Upstream 902 (Kbps.)

Downstream 6462 (Kbps.)

Upstream Downstream

Noise Margin 12.5 dB 11.0 dB

Attenuation 19.7 dB 31.0 dB

με βαση το 31 attenuation κανονικα θα πρεπε να παιζεις αρκετα παραπανω .κανα 13 Mbit.απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου εχουν βαλει 11 margin?κανονικα κανα 9 αρι θα πρεπε να εχεις εκτος αν εχεις ζητησει fast path και το εκαναν 11 για πιο σταθερα.απο εκει και περα μεσα στο σπιτ εχεις φιλτρα παντου?σε συναγερμο αν εχεις?αν επιαναν τα χερια σου θα ελεγα να κανεις δοκιμη σε κατανεμητη και αν ηταν τα ιδια να ζηταγες 6 αρι πακετο (αυτο που εκανες ηδη).fast path ειχες η interleave?? ta 600kbytes/sec που κατεβαζεις ειναι μια χαρα για τα 6,5 mbit Που συγχρονιζεις.

Αφού δεν έχεις προβλήματα και ειναι μια χαρά η σύνδεση σου απο ολες τις απόψεις θα σου πρότεινα να μην φύγεις απο hol, απο την αλλη όμως πληρώνεις για 24 και έχεις μονο 6mbit οπότε προφανώς εισαι μακριά απο το dslam γιατί σύμφωνα με το 11 db ακόμα και αν ειναι λίγο μεγάλο θα έπρεπε νομίζω να κλειδώνεις ποιο ψηλά.

Στην forthnet το snr ειναι στο 6 οπότε σίγουρα θα κλείδωνες ψηλότερα αλλα αν ειναι και πάλι μακριά απο το dslam δεν θα δείς και μεγάλη διαφορά.

Δεν ξέρω αλλα η hol δεν έχει κανένα πακέτο με 6mbit τουλάχιστον να μην πληρώνεις για 24 αφου ουτε καν τα πλησιάζεις ?

Κοντα στα 2Km ειναι που δεν ειναι μακρια.αρκετες εταιρειες πλεον δινουν και μικροτερα πακετα για πιο φτηνα.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

και εγώ περιοχή Ίλιον που έχω Wind το μέγιστο κατέβασμα είναι 650kbs

και upload 70-80kbs

είμαι συνδρομητής 1,5 χρόνο και τους τελευταίους 4-5 μήνες όλο πρόβλημα με τις ταχύτητες

και όλο θα το φτιάξουμε, το βλέπουμε κτλ το ψέμα

Δημοσ.

και εγώ περιοχή Ίλιον που έχω Wind το μέγιστο κατέβασμα είναι 650kbs

και upload 70-80kbs

είμαι συνδρομητής 1,5 χρόνο και τους τελευταίους 4-5 μήνες όλο πρόβλημα με τις ταχύτητες

και όλο θα το φτιάξουμε, το βλέπουμε κτλ το ψέμα

καλως ηρθες στο Forum.αν ειναι λογω αποστασης δεν θα φτιαξει ποτε γιατι απλα δεν γινεται να φτιαξει.εκτος αν μιλαμε για vdsl κτλ οποτε εκει παμε αλλου.εκτος αν εννοεις θεμα bandwidth δηλαδη το ποσο κατεβαζεις με σχεση το ποσο συγχρονιζεις οποτε εκει παμε αλλου.στα ποσα συγχρονιζεις?για να λες 650 kbytes κατεβασμα μαλλον πρεπει να εισαι στα 6-7 mbit θεωρητικα.γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου

Δημοσ.

Ρυθμός (Λήψη) (Αποστολή)

Ρυθμός Bit {7361300} {1021200}

Ρυθμός Κελιών [17361] [2408]

Σήμα {Τοπικό} {Απομακρυσμένο}

Απώλεια Σήματος [0] [0]

Σήμα προς Θόρυβο [5.45 dB] [10.5 dB]

Εξασθένηση Γραμμής [32.0 dB] [11.5 dB]

Ισχύς Εκπομπής [12.3 dB] [19.9 dB]

Δημοσ.

Ρυθμός (Λήψη) (Αποστολή)

Ρυθμός Bit {7361300} {1021200}

Ρυθμός Κελιών [17361] [2408]

Σήμα {Τοπικό} {Απομακρυσμένο}

Απώλεια Σήματος [0] [0]

Σήμα προς Θόρυβο [5.45 dB] [10.5 dB]

Εξασθένηση Γραμμής [32.0 dB] [11.5 dB]

Ισχύς Εκπομπής [12.3 dB] [19.9 dB]

7,5 mbit Με 1 Mbit up = κοντα στα 750-800 down και 100 -105 Up.για 6 margin και 32 attenuation θα επαιζε και καλυτερα αλλα μην περιμενεις να κανουν κατι.

Δημοσ.

με βαση το 31 attenuation κανονικα θα πρεπε να παιζεις αρκετα παραπανω .κανα 13 Mbit.απο την αλλη δεν μπορω να καταλαβω γιατι σου εχουν βαλει 11 margin?κανονικα κανα 9 αρι θα πρεπε να εχεις εκτος αν εχεις ζητησει fast path και το εκαναν 11 για πιο σταθερα.απο εκει και περα μεσα στο σπιτ εχεις φιλτρα παντου?σε συναγερμο αν εχεις?αν επιαναν τα χερια σου θα ελεγα να κανεις δοκιμη σε κατανεμητη και αν ηταν τα ιδια να ζηταγες 6 αρι πακετο (αυτο που εκανες ηδη).fast path ειχες η interleave?? ta 600kbytes/sec που κατεβαζεις ειναι μια χαρα για τα 6,5 mbit Που συγχρονιζεις.

Κοντα στα 2Km ειναι που δεν ειναι μακρια.αρκετες εταιρειες πλεον δινουν και μικροτερα πακετα για πιο φτηνα.

Δεν κατάλαβα τίποτα αδερφέ :P Είμαι πολύ άσχετος σε τέτοιες ορολογίες! Τώρα έβαλα το hol lite 6mbps και τα στατιστικά είναι κάπως έτσι...

Upstream

926 (Kbps.)

Downstream

6144 (Kbps.)

=======================

Noise Margin

11.5 dB Upstream

11.0 dB Downstream

Attenuation

19.7 dB Upstream

31.0 dB Downstream

======================

Γενικά όμως πάει καλά... αν και σε μερικές σελίδες με περιεχόμενο βίντεο ή φώτο, καμιά φορά δεν της ανοίγει και δείχνει λες και λείπει το Adobe Flash Player... τελικά το έλυσα με το να απενεργοποιήσω το Firewall του ρούτερ, λές να έκανα μ****α; :/

Πάντως να σε καλά Pouline, πάλι καλά είσαι και εσύ και μας ανοίγεις τα μάτια ρε φίλε... πραγματικά σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τίποτα αδερφέ :P Είμαι πολύ άσχετος σε τέτοιες ορολογίες! Τώρα έβαλα το hol lite 6mbps και τα στατιστικά είναι κάπως έτσι...

Upstream

926 (Kbps.)

Downstream

6144 (Kbps.)

=======================

Noise Margin

11.5 dB Upstream

11.0 dB Downstream

Attenuation

19.7 dB Upstream

31.0 dB Downstream

======================

Γενικά όμως πάει καλά... αν και σε μερικές σελίδες με περιεχόμενο βίντεο ή φώτο, καμιά φορά δεν της ανοίγει και δείχνει λες και λείπει το Adobe Flash Player... τελικά το έλυσα με το να απενεργοποιήσω το Firewall του ρούτερ, λές να έκανα μ****α; :/

Πάντως να σε καλά Pouline, πάλι καλά είσαι και εσύ και μας ανοίγεις τα μάτια ρε φίλε... πραγματικά σε ευχαριστώ.

απλα κανονικα με βαση την γραμμη σου θα πρεπε να παιζεις κανα 11-12 Mbit.αλλα με βαση και τα προηγουμενα χαρακτηριστικα αλλα και αυτα που βλεπω τωρα κοντα στα 7-8 max οποτε απο το να μπλεκεις με βλαβες κτλ βαζεις 6αρα οπως εκανες και τελειωνεις.το firewall του ρουτερ κλειστο.δεν ειναι και κανα σοβαρο firewall>μερικα protections εχει πανω που σιγα τα @@ να το πω ετσι.μην περιμενεις τιποτα τρελλα firewall σε φτηνα ρουτερ.σε λιγα γινεται αρκετη παραμετροποιηση και παλι για Home use....

οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.

Δημοσ.

Το παρατήρησα κι εγώ αυτό με το youtube.

Έχω καλό download γύρω στα 1,5ΜΒ/s αλλά τα video στο youtube δε φορτώνουν με τίποτα. Αναγκάζομαι να τα κατεβάζω για να τα δω :(

Δημοσ.

τωρα τι μπορει να ειναι αυτο?δικτυο στο οριο?qos πανω σε γραμμη?? ποιος ξερει.αν δεν μπορεις να δεις utube τοτε αστα να πανε.εν τω μεταξυ γελαω γιατι πριν λιγες μερες ετυχε να ειμαι σε call center που πουλαγε συνδρομες wind αλλα οι γραμμες που επαιρναν τηλεφωνο οπως και τα μισθωμενα κυκλωματα δεν ηταν καν wind:P και ελεγαν γεια σας απο την wind ειμαστε.

Δημοσ.

εξωτερικοί πωλητές ήταν δηλαδή?

αυτοί λένε ότι να'ναι, μέχρι και 100mbps μπορείς να πιάσεις (μόνο στη wind φυσικά :-D )

ναι εξωτερικο call center που πουλαγε συνδεσεις και μπορει και την επομενη μερα να πουλαει καφετιερες.ενταξει τα γνωστα.ναι οτι θα εχετε εγγυημενα 24 που λενε μερικοι της Hol και οπτικες ινες και μια κοπελα απο εδω δωρο μαζι με την ενεργοποιηση που θα φοραει μινι οταν θα ενεργοποιει την γραμμη σας.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω και εγώ προβλήματα με wind double play 24 ( Ο Θεός να το κάνει 24!) και μου έχουν σπάσει τα .... νεύρα. Ξαφνικά πριν περίπου 2 μήνες άρχισε να σέρνεται η γραμμή, να κολλάει το Youtube και το live streaming σε αγώνες, το κάτέβασμα πλέον είναι αργό και γενικά τσάμπα πληρώνω. Ούτε ζούγκλα radio δεν μπορώ να δώ!

Νομίζω πως με δουλεύουν κανονικά στο τεχνικό τμήμα. Συνήθως μόλις τους πάρεις τηλέφωνο ως δια μαγείας η γραμμή σπιντάρει σε λίγο. (Όχι πλέον) Νομίζω πως είναι πίτα πλέον και μόνο λεφτά μας παίρνουν.

Παραθέτω από το ZTE

Rate (Up/Down)

1021/14006 kbps

Noise Margin (Up/Down)

14.6/6 db

Modulation Type

ADSL_2plus

Line Attenuation (Up/Down)

9.7/12.5 db

Output Power (Up/Down)

12.4/19.9 dbm

Data Path (Up/Down)

Fast/Fast

Max Rate(Up/Down)

1276/14072 kbps

Interleave depth

0

Annex Type

AnnexA

CRC errors

Αν μπορεί να καταλάβει κανείς τι πάει στραβά θα εκτιμούσα την βοήθεια του. Με τους τεχνικούς της Wind έχω δοκιμάσει τα πάντα. Σύνδεση μόνο router, αλλαγή σε ρυθμίσεις, εντολές κλπ.

Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον. Βλέπω μια προσπάθεια να αποφύγουν να στείλουν τεχνικό. (Γιατί άραγε?) Το πρόβλημα είναι της Wind ή του OTE και τζάμπα τους τα ψέλνω? Και αν είναι του ΟΤΕ γιατί δεν το λένε?

Κάθε βοήθεια δεκτή

Μου είπαν πως φταίει το Margin down και θα έπρεπε να είναι στο 8-9 και ότι ίσως να φταίει η πρίζα και ίσως να έχει υγρασία και άλλα απίθανα. ( έχω ελέγξει τη πρίζα και είναι εντάξει)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

έχω και εγώ προβλήματα με wind double play 24 ( Ο Θεός να το κάνει 24!) και μου έχουν σπάσει τα .... νεύρα. Ξαφνικά πριν περίπου 2 μήνες άρχισε να σέρνεται η γραμμή, να κολλάει το Youtube και το live streaming σε αγώνες, το κάτέβασμα πλέον είναι αργό και γενικά τσάμπα πληρώνω. Ούτε ζούγκλα radio δεν μπορώ να δώ!

Νομίζω πως με δουλεύουν κανονικά στο τεχνικό τμήμα. Συνήθως μόλις τους πάρεις τηλέφωνο ως δια μαγείας η γραμμή σπιντάρει σε λίγο. (Όχι πλέον) Νομίζω πως είναι πίτα πλέον και μόνο λεφτά μας παίρνουν.

Αν μπορεί να καταλάβει κανείς τι πάει στραβά θα εκτιμούσα την βοήθεια του. Με τους τεχνικούς της Wind έχω δοκιμάσει τα πάντα. Σύνδεση μόνο router, αλλαγή σε ρυθμίσεις, εντολές κλπ.

Δεν ξέρω τι να κάνω πλέον. Βλέπω μια προσπάθεια να αποφύγουν να στείλουν τεχνικό. (Γιατί άραγε?) Το πρόβλημα είναι της Wind ή του OTE και τζάμπα τους τα ψέλνω? Και αν είναι του ΟΤΕ γιατί δεν το λένε?

Κάθε βοήθεια δεκτή

Μου είπαν πως φταίει το Margin down και θα έπρεπε να είναι στο 8-9 και ότι ίσως να φταίει η πρίζα και ίσως να έχει υγρασία και άλλα απίθανα. ( έχω ελέγξει τη πρίζα και είναι εντάξει)

α.εισαι στα 14 με καλα χαρακτηριστικα οποτε δεν δικαιολογειται να σουρνετε.

β.η wind οπως εχουν πει απειρα ατομα σουρνει τον τελευταιο καιρο οποτε για αυτο δεν στελνουν τεχνικο αφου δεν θα κανει κατι και ουτε εχει νοημα να παει βλαβη σε οτε.

επισης εισαι ηδη σε Fast path.επισης για το margin αμα κανεις reboot το ρουτερ και εχεις παλι 6 μαλλον ειναι το profile Που εχουν βαλει αυτοι.αν εφταιγε αυτο θα σου βαζαν μεγαλυτερο profile συν οτι αμα εφταιγε αυτο θα ειχες προβλημα στο 4 margin και κατω και το προβλημα θα ηταν κατα κυριο λογω αποσυνδεσεις.οποτε οτι και να αλλαξουν αμα ειναι πιτα δεν θα αλλαξει κατι.το βασικο θα ηταν να το πουν και οχι να σου λενε διαφορα.εκτος αν μια στο εκατομμυριο φταιει το ρουτερ.εκει δοκιμασε αλλο αμα εχεις.απλα δεν το πιστευω γιατι οπως σου ειπα και αλλα ατομα με wind κανουν τα ιδια παραπονα .ναι υγρασια καλοκαιριατικα.αν ειχε υγρασια δεν θα συγχρονιζες στα 14 mbit.

Δημοσ.

α.εισαι στα 14 με καλα χαρακτηριστικα οποτε δεν δικαιολογειται να σουρνετε.

β.η wind οπως εχουν πει απειρα ατομα σουρνει τον τελευταιο καιρο οποτε για αυτο δεν στελνουν τεχνικο αφου δεν θα κανει κατι και ουτε εχει νοημα να παει βλαβη σε οτε.

επισης εισαι ηδη σε Fast path.επισης για το margin αμα κανεις reboot το ρουτερ και εχεις παλι 6 μαλλον ειναι το profile Που εχουν βαλει αυτοι.αν εφταιγε αυτο θα σου βαζαν μεγαλυτερο profile συν οτι αμα εφταιγε αυτο θα ειχες προβλημα στο 4 margin και κατω και το προβλημα θα ηταν κατα κυριο λογω αποσυνδεσεις.οποτε οτι και να αλλαξουν αμα ειναι πιτα δεν θα αλλαξει κατι.το βασικο θα ηταν να το πουν και οχι να σου λενε διαφορα.εκτος αν μια στο εκατομμυριο φταιει το ρουτερ.εκει δοκιμασε αλλο αμα εχεις.απλα δεν το πιστευω γιατι οπως σου ειπα και αλλα ατομα με wind κανουν τα ιδια παραπονα .ναι υγρασια καλοκαιριατικα.αν ειχε υγρασια δεν θα συγχρονιζες στα 14 mbit.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Για το margin οι τεχνικοί της Wind ανέφεραν πως δεν είναι καλό και όπως λένε σε προηγούμενη μέτρηση που κάνανε ήταν στο8-9. Πάντως δοκίμασα μόνο το ρουτερ στη γραμμή και ήταν πάλι στο 6.

Δοκίμασα και με άλλο ρούτερ και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Σήμερα το πρωί πήρανε τηλέφωνο και είπαν πως θα βάλουν ένα πρόγραμμα να παρακολουθήσουν τη γραμμή γιατί τα προβλήματα δεν είναι συνεχόμενα και όχι κάθε μέρα. Περιμένω να δω τι θα πούνε.

Πάντως τηλεφωνούν σχετικά αρκετά γρήγορα και μου κάνει εντύπωση αν είναι τόσο καλοί στην υποκριτική ??? Βασικά κάποια στιγμή αλλάξανε τις ρυθμίσεις και βάλανε σταθερό DNS λέγοντας πως θα είναι καλύτερα. Αυτά τα αναφέρω κάπως σπασμωδικά διότι δεν έχω γνώσεις τεχνικές.

Το ερώτημα είναι αν συνεχίσουν τα προβλήματα τι μπορώ να κάνω από την πλευρά μου? Πως μπορεί κανείς να βρει άκρη?

Πάντως και με την Forthnet παλαιότερα η ταχύτητα ήταν για κλάματα ( και το τεχνικό τμήμα απαράδεκτο). Μόνο με την On Telecoms είχα δει προκοπή και δεν έπρεπε να την διακόψω. Έφαγα τον παπά με τις προσφορές. Με προβληματίζει όμως που σε όλες τις εταιρίες που πέρασα κατά καιρούς εμφανίζονται τα ίδια προβλήματα. Προφανώς πρώτα μαζεύουν φράγκα και μετά αφού θα σκάσει το πνευμόνι των πελατών κάνουν αναβάθμιση. Μάλλον μόλις πέσουν οι πρώτες αγωγές. Τι να πει κανείς για το σύστημα που ακολουθούν στην Ελλάδα. Φίλοι σε άλλες χώρες γελάνε με αυτά που περνάμε εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...