epiphone6 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Παίδες καλησπέρα και χρόνια πολλά!! έχω μια άσκηση για την σχολή αλλά εχώ πρόβλημα στο τελευταιο ζήτημα. το πρόβλημα είναι οτι θέλω να εξαγω κάποια στατιστικά από την βάση (MySql). Για να γίνω κατανοητός η άσκηση έχει τεχνικούς που αναλαμβάνουν βλάβες. Θέλω στατιστικά, του στιλ πόσες βλάβες επι του συνόλου πήρε το κάθε τεχνικός, πόσες επισκέυασε μετά από 6 ώρες έπειτα από την αναθέσή της, 12 ώρες και 24 ώρες. Ουσιαστικά κάτι τέτοιο πρέπει να κάνω αλλά δεν μου παίζει. Μπορώ να έχω κάποια βοήθεια? παρακάτω σας επισυνάπτω τις βάσεις των τεχνικών και των βλαβών.Ευχαριστώ. > "CREATE TABLE Techs( techId int not null primary key auto_increment, techLastName varchar(45), techFirstName varchar(45), techAddress varchar(255), techPhone varchar(15), techEmail varchar(60), techPassword varchar(15), techLevel varchar(15), techDateAdded datetime not null, techDateModified datetime not null )"; >$query = "CREATE TABLE errors( errorId int not null primary key auto_increment, description varchar(300), repaired varchar(5), userId int not null, techId int, errorCatId int, errorDateAdded datetime not null, errorDateModified datetime not null )";
Redion Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Βοήθεια σχετικά με τι ? ...Μερικά Select Statements σου λείπουν μόνο...
epiphone6 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Παρακάτω σου επισυναπτω τον κώδικα του stats.php. Αρχικά εγώ στο αρχείο stats εμφανίζω τους τεχνικούς και διπλά εχω την επιλογή Στατιστικά. Εκεί θέλω με βάση το id να εμφανίζει στατιστικά για τις βλάβες που έχω ανατεθεί στο εκάστοτε τεχνικό. Λεπτομέρειες έχω στο προηγούμενο post. Βασικά έχω κολλήσει άσχημα στην showStats ><?php include_once("db/dbRecords.php"); include_once("db/dbConnection.php"); include_once("control/errorsControl.php"); session_start(); function showStats() { } if($_SESSION[type]=="admin" && !$_GET['id']){ $loginBlock=" <h3 style=\"position:absolute; top:380px;text-align:center \" ><hr>Διαχειριστής:<hr><h3> <h4 style=\"position:absolute; top:450px; text-align:center\"> $_SESSION[userLastName] $_SESSION[userFirstName] <h4>"; dbConnect(); $allTechs=getAllRecordsFromTable("techs"); dbClose(); $displayBlock=showTableOfResults("techId,techFirstName,techLastName",$allTechs,"Στατιστικά,stats.php","link"); } elseif($_SESSION[type]=="admin" && $_GET['id']){ $loginBlock=" <h3 style=\"position:absolute; top:380px;text-align:center \" ><hr>Διαχειριστής:<hr><h3> <h4 style=\"position:absolute; top:450px; text-align:center\"> $_SESSION[userLastName] $_SESSION[userFirstName] <h4>"; dbConnect(); $techsLastName=getRecordsByField($_GET['id'],"techId","techs","techsLastName"); $techsLastName=getRecordsByField($_GET['id'],"techId","techs","techsFirstName"); $calulateTechsStats=countErrorsAndAverage($_GET['id']); $displayBlock=showStats($_GET['id'],$techsLastName,$techsFirstName,$calulateTechsStats); } elseif($_SESSION[type]=="tech"){ $loginBlock=" <h3 style=\"position:absolute; top:380px;text-align:center \" ><hr style=\"width:130px\">Τεχνικός:<hr><h3> <h4 style=\"position:absolute; left:0px; top:450px; text-align:center\"> $_SESSION[userLastName] $_SESSION[userFirstName] <h4>"; } else{ ?> <script language="javascript" type="text/javascript"> window.onload=alert('Δεν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα για να προβάλετε αυτήν την σελίδα...'); window.location.href="index.html"; </script> <?php } ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ</title> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-7" /> <!-- **** layout stylesheet **** --> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/admin.css" /> </head> <body> <div id="controls"> <?php if($_SESSION[type]=="admin"){ echo" <p><a href=\"userOptions.php?userType=tech\">Τεχνικοί</a></p> <p><a href=\"userOptions.php?userType=user\">Χρήστες</a></p> <p><a href=\"errorsOptions.php\">Βλάβες</a></p> <p><a href=\"\">Στατιστικά</a></p> <p><a href=\"index.html\">Αρχική</a></p> <p><br><a href=\"logout.php\">Αποσύνδεση</a></p> "; echo $loginBlock; } elseif($_SESSION[type]=="tech"){ echo" <p><a href=\"errorsOptions.php\">Βλάβες</a></p> <p><a href=\"errorStatus.php\">Καταστάσεις</a></p> <p><a href=\"stats.php\">Στατιστικά</a></p> <p><a href=\"index.html\">Αρχική</a></p> <p><br><a href=\"logout.php\">Αποσύνδεση</a></p> "; echo $loginBlock; } ?> </div> <div id="options"> <h2 style="position:relative; left:500px">ΣΤΑΤΙΣΤIΚΑ</h2> <?php echo $displayOptionsBlock; echo $showStats; ?> </div> <div id="showtime"> <?php echo $displayBlock; ?> </div> </body> </html>
Redion Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Αν κατάλαβα καλά χρειάζεσαι κάτι τέτοιο: > <?php $db="your db"; $techId="your tech id"; echo "O texnikos: ".$techId." exei analavei:\n"; mysql_select_db($db); $query=mysql_query("SELECT * FROM errors WHERE techId = '$techId' "); while ($results=mysql_fetch_array($query,MYSQL_BOTH)) { echo $results['errorId']."\n"; } ?> Το οποίο ανάλογα το id του τεχνικού θα σου βγάλει ποιες βλάβες έχει αναλάβει.
epiphone6 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Όχι ακριβώς αυτό. καλό θα ήταν να συμπλήρωνες πάνω στον κώδικα.Στην αρχή θέλω βέβαια να εμφανίζει τις βλάβες που έχει αναλάβει ο εκάστοτε τεχνικός αλλά στη συνέχεια Θέλω στατιστικά, του στιλ πόσες βλάβες επι του συνόλου πήρε το κάθε τεχνικός, πόσες επισκέυασε μετά από 6 ώρες έπειτα από την αναθέσή της, 12 ώρες και 24 ώρες.
Redion Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Φιλικά, από εκεί και πέρα είναι δική σου δουλειά να ασχοληθείς....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα