Προς το περιεχόμενο

Ti είναι το dual boot;;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία γιατί μόλις γράφτηκα.

Ψάχνω να βρω πληροφορίες για το τι είναι το dual boot και ποια είναι η διαδικασία πραγματοποίησης του.Στο περίπου ξέρω θεωρητικά αλλά θέλω να μάθω ακριβώς αν γίνεται γιατί πρέπει να κάνω μια εργασία και δεν έχω ξανά ασχοληθεί με το dual boot.Ψάχνω και στο google αλλά βγάζει σελίδες στα αγγλικά και δεν βγάζω άκρη.Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά γιατί ξέρω πως οι απαντήσεις σας θα μου είναι πολύ χρήσιμες.

Δημοσ.

Όπως σωστά είπε και ο φίλος πρίν, dual boot ειναι να έχεις 2 λειτουργικά συστήματα στο ίδιο pc με τη δυνατότητα κατα την εκκινηση να διαλέξεις 1 απο τα 2 για να δουλέψεις. Π.χ windows 7 & linux. Για να το πετύχεις αυτό, σπας το δίσκο σε 2 μέρη και κατα την εγκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων τα εγκαθιστάς ξεχωριστά το καθένα στα 2 αυτά μέρη.

Δημοσ.

Κάθε σκληρός για να είναι bootable χρειάζεται ένα MBR (Master boot record) http://en.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record στο οποίο περιέχονται πληροφοριες για την εκκήνηση του λειτουργικού. Στην περίπτωση που ο Υπολογιστής έχει παραπάνω από 1 λειτουργικά (dual boot) αλλάζει το MBR του ενός σκληρού ώστε να περιέχει πληροφορίες για όλα τα λειτουργικά και να δίνει την επιλογή στο χρήστη για το ποιό θα ξεκινήσει. (Η εναλακτική είναι να αλλάζει κάθε φορά από το bios το boot order και δεν είναι και πολύ πρακτικό).

Δημοσ.

Θα ήθελα αν δεν είναι δύσκολο να μου λέγατε την διαδικασία για dual boot με λειτουργικά Windows 7 και Linux,και επίσεις Windows 7 και mackintosh.αυτά τα δύο θα με ενδιέφεραν περισσότερο αν και το δεύτερο δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι εφικτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...