blackm76 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα σας δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία γιατί μόλις γράφτηκα. Ψάχνω να βρω πληροφορίες για το τι είναι το dual boot και ποια είναι η διαδικασία πραγματοποίησης του.Στο περίπου ξέρω θεωρητικά αλλά θέλω να μάθω ακριβώς αν γίνεται γιατί πρέπει να κάνω μια εργασία και δεν έχω ξανά ασχοληθεί με το dual boot.Ψάχνω και στο google αλλά βγάζει σελίδες στα αγγλικά και δεν βγάζω άκρη.Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά γιατί ξέρω πως οι απαντήσεις σας θα μου είναι πολύ χρήσιμες.
driftingcris Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Καλως ηρθες. Dual boot ειναι να εχεις 2 OS στο ιδιο pc. πχ να εχεισ Windows 7 & Windows XP ή Windows και Linux κτλπ... Πια ακριβως θελεις να βαλεις για να σου πουμε πως
theoagr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Όπως σωστά είπε και ο φίλος πρίν, dual boot ειναι να έχεις 2 λειτουργικά συστήματα στο ίδιο pc με τη δυνατότητα κατα την εκκινηση να διαλέξεις 1 απο τα 2 για να δουλέψεις. Π.χ windows 7 & linux. Για να το πετύχεις αυτό, σπας το δίσκο σε 2 μέρη και κατα την εγκατάσταση των λειτουργικών συστημάτων τα εγκαθιστάς ξεχωριστά το καθένα στα 2 αυτά μέρη.
xlomo Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Κάθε σκληρός για να είναι bootable χρειάζεται ένα MBR (Master boot record) http://en.wikipedia.org/wiki/Master_boot_record στο οποίο περιέχονται πληροφοριες για την εκκήνηση του λειτουργικού. Στην περίπτωση που ο Υπολογιστής έχει παραπάνω από 1 λειτουργικά (dual boot) αλλάζει το MBR του ενός σκληρού ώστε να περιέχει πληροφορίες για όλα τα λειτουργικά και να δίνει την επιλογή στο χρήστη για το ποιό θα ξεκινήσει. (Η εναλακτική είναι να αλλάζει κάθε φορά από το bios το boot order και δεν είναι και πολύ πρακτικό).
blackm76 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Θα ήθελα αν δεν είναι δύσκολο να μου λέγατε την διαδικασία για dual boot με λειτουργικά Windows 7 και Linux,και επίσεις Windows 7 και mackintosh.αυτά τα δύο θα με ενδιέφεραν περισσότερο αν και το δεύτερο δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι εφικτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα