Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το καλύτερο Software για κινητά;iOS, Android, Symbian ή Windows Phone;και κατά συνέπεια το καλύτερο κινητό;;;;Πολλοί λένε πως είναι το iphone αλλά εγώ προσωπικά είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει καλύτερο η χειρότερο κινητό αλλά τι θες ανάλογα.Απλά υπάρχουν μερικοί που λένε διάφορα και θέλω να ξέρω ποια είναι πραγματικά η αλήθεια.

Δημοσ.

Πρέπει να το δεις όντως αρκετά ψυχρά και τελείως προσωπικά. Και καλύτερα να μιλήσουμε για τις κορυφαίες συσκευές κάθε είδους. Γιατί το android για μένα αξίζει κυρίως απο sgsII και μετά..

Δηλαδή να δεις τι τύπος χρήστη είσαι. Δεν αντέχεις χωρίς πειράγματα, mods κτλ; Παίρνεις android.

Προσωπικά, αρτιότερο, πιο καλοφτιαγμένο, γρήγορο, και σταθερό λειτουργικό είναι το wp7 mango.

Είναι όμως στη φιλοσοφία του iphone. Άρα βλέπεις τι χρειάζεσαι. Αλλά ξαναλέω, προσωπικά, το android μπροστά του, όπως το παίρνεις και το χρησιμοποιείς, φαίνεται "φτηνό" λειτουργικό.

Αλλά λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας, δεν έχει τις ευκολίες του android. Όπως να κατεβάζεις .rar αρχεία, να τα αποσυμπιέζεις, και με το καλώδιο usb πχ να τα περνάς σε οποιοδήποτε pc. Τέτοιου είδους δουλειές δε γίνονται με ios/wp7.

Πέρα απο αυτό, ενώ είναι όπως είπα το πιο καλοστημένο λειτουργικό, χάνει ακόμα σε marketplace. Ποιοτικές εφαρμογές, αλλά όχι πάρα πολλές. Το appstore είναι και θα είναι για αρκετό καιρό μπροστά σε αυτόν τον τομέα.

Πληθώρα εφαρμογών έχει και το android, δεν είναι όμως για εμένα τόσο όμορφες και καλοστημένες.

Ένας λόγος είναι η εμφάνιση του android ως σύνολο, και οι εφαρμογές δεν μπορούν νε ξεφύγουν απο αυτό το ui, ενώ ρόλο παίζει μαλλον και οτι στο ios οι developers κερδίζουν περισσότερα νομίζω απο τα apps τους.

Εγώ που δε χρησιμοποιώ πάρα πολλές εφαρμογές, άρα ότι θέλω στο wp7 το βρίσκω, θα γυρνούσα σε android μόνο λόγω custom roms, hacks, kernels κτλ. Αυτή η ιστορία με κρατούσε σε ενδιαφέρον.

Αλλά απο το UI και τη ποιότητα και σοβαρότητα γενικά του wp7, δύσκολα επιστρέφει κανείς σε android.

Συμπερασματικά λοιόν δεν μπορείς να πεις πιο είναι καλύτερο. Δεδομένο αυτό.

Αλλά υπάρχει μια εφμανής διαφορά στα 2 στρατόπεδα. ios/wp7 και android. Και προσφέρουν άλλη εμπειρία βέβαια.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ και εγώ της άποψης ότι είναι ανάλογα τι θες.Απλά δεν ήξερα διαφορές και σε ευχαριστώ που μου είπες μερικές.

Δημοσ.

Μια ψηφοφορια δε θα ηταν ασχημη!!! B)

δεν έχει νόημα,πόσοι να ναι αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει και τα 3 για σεβαστό χρονικό διάστημα;

Εκτός αν μιλάμε γενικά με το τι βλέπουμε/διαβάζουμε

Να κάνω hijack το thread;

flik ποιο WP έχεις;Για το DELL Venue ενδιαφέρομαι,λέω να το ζητήσω απο τον Αη-Βασίλη

ωπ ο alexzzz,θα το πουλήσεις το WP επιτέλους;Μόνο Apple ξεστοκάρεις :P

ωπ,είναι και mod τώρα,lol

edit:Έκανα την ερώτηση σε πιο κατάλληλο νήμα

Δημοσ.

Για να γινει τετοια ψηφοφορια πρεπει πρωτα να γινει μια αλλη:

Πιο λειτουργικο εχετε/ειχατε στο κινητο σας τον τελευταιο χρονο

• Ios
  • Android
  • Και τα 2
  • Αλλο

Και μετα να κανεις "μυστικη ψηφοφορια με οσους απαντησαν "και τα 2"

Δημοσ.

Έτσι, αναγκαστικά. Δε γίνεται να απαντάει ο άλλος με τα reviews που έχει δει κτλ.

Επίσης δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, γιατί θα πρέπει να πούμε ποια θα είναι τα κριτήρια.

Τέλος, να πούμε, να είναι χωρίς jailbreak, root, dev unlock. Γιατί πολλοί απο εμάς δε θα έπαιρναν iphone αν δε γινόταν Jailbreak ή wp7 αν δεν υπήρχε το dev unlock.

Γενικά θα ήταν πολύ καλό, αλλά είναι ανούσιο να γίνει. Τουλάχιστον ακόμα, που ειδικά τα wp7 δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει και πολλοί.

Δημοσ.

Αν απαντούσα εγώ έχοντας γνωρίσει αρκετά και τα 3 θα έλεγα κανένα. Όλα έχουν σημαντικά μειονεκτήματά και με κανένα δεν μπορείς να τα κανείς όλα τέλεια.

Δημοσ.

Κι εγώ, δε θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει εδώ, πλέον ότι και να διαλέξω διακρίνω περισσότερο τα μειονεκτήματα που έχει το ένα ως προς το άλλο, παρά τα πλεονεκτήματα τους. Δηλαδή όταν τα έχεις χειριστεί όλα, βλέπεις αρνητικά και θετικά παντού.

Αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν α βλέπουν, γιατί πολλά πράγματα που βλέπουμε εμείς εδώ, ή που χρειαζόμαστε, ή που μας αρέσει να κάνουμε, δεν τα κάνει ο μέσος χρήστης.

Συμπερασματικά, ναι, για τους περισσότερους, καθε ένα λειτουργικό ταιριάζει λίγο περισσότερο στα θέλω τους απο ότι τα υπόλοιπα. Αλλά καλό είναι πρώτα να δεις καλά τις διαφορές τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...