Haldol Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Έχω δει πολλούς στο Insomnia (και όχι μόνο) να λένε «πούλησα το iPhone και πήρα Galaxy S II». Έχω ακούσει να λένε «έδωσα το Desire μου για ένα iPhone» ή «σκέφτομαι να αλλάξω το Xperia με κάποιο WP7». Χμμμ... Μόνο εγώ θεωρώ ότι η επιλογή που κάνουμε σε αυτές τις πλατφόρμες μας «δένει» ουσιαστικά με αυτές; Είχα iPod Touch από όταν κυκλοφόρησε η δεύτερη γενιά του, μετά πήρα iPhone 3GS, μετά iPhone 4. Στο ενδιάμεσο έχω δώσει ένα σκασμό χρήματα για εφαρμογές. Παιχνίδια, εργαλεία, GPS, τα πάντα. Σίγουρα έχω δώσει πάνω από 200€ σε εφαρμογές. Θεωρώ ότι πλέον είμαι δεσμευμένος με την πλατφόρμα της Apple και ακόμα και αν ήθελα να αλλάξω (που προς το παρόν δε θέλω ούτε για πλάκα) θα το έκανα έπειτα από πάρα πολλή σκέψη, δεδομένου του κόστους που θα είχε μια τέτοια κίνηση. Θα σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να αγοράσω ξανά όλες τις εφαρμογές μου. Όχι όλες φυσικά, μιας και κάποιες δε με ικανοποίησαν, αλλά σίγουρα θα έδινα και πάλι ένα αρκετά σεβαστό ποσό. Συν την αξία της νέας μου συσκευής. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που έχει στη συλλογή του 100+ paid εφαρμογές. Κάποιοι θα έχουν πληρώσει ακόμα περισσότερα. Πως μπορούν λοιπόν ορισμένοι να... μετακινούνται ανάμεσα στις 3-4 πλατφόρμες που υπάρχουν, πληρώνοντας ξανά και ξανά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν; Δε το σκέφτονται, ή απλά το φυσάνε και δε τους νοιάζει; Ή τους νοιάζει, απλά είναι η «τρέλα» που έχουν οπότε και θυσιάζουν κάποια πράγματα γι αυτήν;
flik Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Οι περισσότεροι δεν έχουν πληρώσει για εφαρμογές. Άλλωστε, ο μέσος όρος αγορών να είναι 30-50 ευρώ; Δεν είσαι ο μόνος, αλλά δεν είναι και ο μέσος όρος αυτός. Και ναι, για όσους έχουν αγοράσει μπόλικες εφαρμογές, είναι ένα εμπόδιο σίγουρα. Τώρα αν υπάρχει και δέσιμο απο συνήθεια ή "συναισθηματικό" δέσιμο, οκ, και αυτό υπάρχει. Προσωπικά οποιαδήποτε πλατφόρμα δεν θα την κρατούσα 3 χρόνια.
oldnew Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2011 Ο flik τα είπε όλα.. Ναι οι πλατφόρμες σε δένουν. Η apple καμία σοβαρή εξέλιξή να μη κανει απο εδω και περα, καμία καινοτομία, θα έχει εκατομμύρια πωλήσεις για 10 χρονια τουλάχιστον. Ποσο μάλλον που δε θα κατσει με σταυρωμένα χερια. Το 70% που πανε απο iphone, σε sgs2, το κανει για μεγαλύτερη οθόνη. Το 5 είναι βέβαιο θα έχει 4 ίντσες και θα ανακόψει αυτή την μετακίνηση σε μεγαλο βαθμο.
Haldol Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Τώρα αν υπάρχει και δέσιμο απο συνήθεια ή "συναισθηματικό" δέσιμο, οκ, και αυτό υπάρχει. Προσωπικά οποιαδήποτε πλατφόρμα δεν θα την κρατούσα 3 χρόνια. «Δέσιμο» από συνήθεια φυσικά και υπάρχει. Είναι τεράστια η δύναμη της συνήθειας. Μετά από τόσα χρόνια χρήσης iOS δεν είναι εύκολο να πάω στο (αντικειμενικά πιο περίπλοκο) Android. Και κάποιος που έχει Symbian για 5+ χρόνια, δώστου WP7 συσκευή, που είναι ότι πιο απλό υπάρχει, πάλι δε θα τον βολέψει. Αλλά γιατί δε θα κρατούσες οποιαδήποτε πλατφόρμα (σε smartphones) πάνω από 3 χρόνια; Στα PC μας αυτό είναι δεδομένο — όποιος κάνει την επιλογή μεταξύ Windows, Linux ή MacOS δε την κάνει για ένα χρόνο και μετά πάει αλλού. Και στις κονσόλες είναι δεδομένο, εάν πάρω τώρα PS3 δε θα πάω του χρόνου να αλλάξω σε X-Box. Γιατί όχι στα smartphones;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Λιγοι επιλεγουν με κριτηριο την πλατφορμα, τουλαχιστον στο πρωτο τους smartphone. Oπως βλεπουμε και σε αλλο τοπικ, ο κοσμος επιλεγει κυριως με βαση την τιμη, αλλα φυσικα και με τα τεχνικα χαρακτηριστικα. Δηλαδη για εναν απλο και ανιδεο χρηστη μπορω μετα βεβαιοτητος να σου πω οτι πιο πολυ τον νοιαζει αν θα εχει καμερα 7mpixel παρα αν θα ειναι android η ios. Ο ελαφρα πιο ενημερωμενος θα τσεκαρει πυρηνες/αυτονομια/οθονη και παλι θα επιλεξει με βαση αυτα. Παντα σε συνδυασμο με την τελικη τιμη. Τωρα το αν η επιλογη που κρινουν συμφερουσα ερχεται με το ταδε η με το δεινα OS νομιζω ειναι το τελευταιο που τους απασχολει, διοτι ξερουν πως οτι OS και να φοραει, τη δουλεια τους θα την κανουν. Δεν υπαρχει συγκριση με την αγορα Η/Υ και τα os τους για πολλους λογους, με βασικοτερο οτι στους Η/Υ το καθε λειτουργικο κανει αλλες δουλειες. Ετσι ο δικτυας θα προτιμησει linux σχεδον αναγκαστικα, σε αντιθεση με τον gamer που δεν εχει αλλη επιλογη απο τα win.
flik Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Αλλά γιατί δε θα κρατούσες οποιαδήποτε πλατφόρμα (σε smartphones) πάνω από 3 χρόνια; Στα PC μας αυτό είναι δεδομένο — όποιος κάνει την επιλογή μεταξύ Windows, Linux ή MacOS δε την κάνει για ένα χρόνο και μετά πάει αλλού. Και στις κονσόλες είναι δεδομένο, εάν πάρω τώρα PS3 δε θα πάω του χρόνου να αλλάξω σε X-Box. Γιατί όχι στα smartphones; Γιατι τα χρησιμοποιώ ως hobby περισσότερο. Αυτό σημαίνει οτι τα βαριέμαι και θέλω να ασχοληθώ με κατι καινούριο. Το εμπόδιο μου είναι τα χρήματα. Αλλά επειδή δεν το θέλω για σοβαρές δουλειές, οτι και να επιλέξω, τη δουλειά μου θα τη κάνω. Είναι ελάχιστοι αυτοί που χρηαιμοποιούν τα κινητά τους ως επαγγελματικό εργαλείο σε βαθμό που χρησιμοπούν και τα pc's, αλλά και πάλι, τη δουλειά σου τη κάνεις πάνω κάτω και στα 3 mobileOS, η εμπειρία αλλάζει βέβαια.
antbyron Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ προσωπικά δεν δένομαι με τις πλατφόρμες και τα os. Πχ δουλεύω δύο χρόνια το android(με το οποιο είμαι υπερευχαριστημένος) και σκέφτομαι να μεταβώ προς wp7 για κάτι το διαφορετικό. Χρήματα δεν δίνω στις εφαρμογές, ψάχνω να κάνω την δουλειά μου με free και το android έχει αυτο το πλεονέκτημα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα